Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 4

• 84 771
  • 788
  •   1
Отговори
# 390
  • София
И ние се записахме преди малко в 1во. Бяха много добронамерени и обяснителни. Щерката грее от щастие. Вече можем да си отдъхнем и да излезем в истинска лятна ваканция. Simple Smile

# 391
  • Sofia
И ние днес се записахме в 1-во - ИЕ с природни науки. Вчера подадохме заявление за второ класиране, но днес си променихме решението и се записахме. Другата ни алтернатива щеше да е 127-мо със същия профил, но след допълнително проучване се спряхме на 1-во. Училището изглежда подържано и уютно, дъщеря ми се почувства добре там и изглежда щастлива, а за учителите чухме само добри неща. Имат и модул волейбол, каето също ни хареса. Дано всеки си намери неговото подходящо място! Успех!

# 392
Здравейте, изчетох голяма част от предната тема и ми бяхте много полезни.
Ситуацията при нас е следната:
Сънът ми държи да учи АЕ и да е с профил математика и/или информатика, балът му е 405т., и съответно СМГ, НПМГ и ТУЕС вече ги изгубихме…
Проучванията ми доведоха до следните училища, подредени в реда на моите предпочитания Simple Smile
31-во; 32-ро; 133-то; 134-то
Искам да запиша и 127-мо и 7-мо също, като буферни, Джон Атанасов нещо не ми харесва- може и да не съм права…
Моля за мнение на по- опитните тук - звучат ли ви разумно спрямо бала, пропускам ли добро училище с математика???
Ако се намери някой с пряко наблюдение от тези училища, ще съм много благодарна!
Водещо за мен е средата и нивото на преподаване!
Много ми се иска да попадне сред умни, добри и амбициозни деца въпреки, че не е в “елитно” училище!

Дори да не Ви харесва “Джон Атанасов”, детето Ви няма шанс за добрите паралелки там.
 В това училище първата година се набляга на анг., а от 9-ти клас започват и с професионалните предмети и немския. Училището разполага с много добра база и с отлични преподаватели.

# 393
Здравейте, няма ли дечица приети в 23 су с италиански език?:smirk:wink:

# 394
  • Ланкър, планините Овнерог
Има....за сега. Надявам се другата седмица да не сме там.

# 395
  • София
Скрит текст:
Здравейте, изчетох голяма част от предната тема и ми бяхте много полезни.
Ситуацията при нас е следната:
Сънът ми държи да учи АЕ и да е с профил математика и/или информатика, балът му е 405т., и съответно СМГ, НПМГ и ТУЕС вече ги изгубихме…
Проучванията ми доведоха до следните училища, подредени в реда на моите предпочитания Simple Smile
31-во; 32-ро; 133-то; 134-то
Искам да запиша и 127-мо и 7-мо също, като буферни, Джон Атанасов нещо не ми харесва- може и да не съм права…
Моля за мнение на по- опитните тук - звучат ли ви разумно спрямо бала, пропускам ли добро училище с математика???
Ако се намери някой с пряко наблюдение от тези училища, ще съм много благодарна!
Водещо за мен е средата и нивото на преподаване!
Много ми се иска да попадне сред умни, добри и амбициозни деца въпреки, че не е в “елитно” училище!

Дори да не Ви харесва “Джон Атанасов”, детето Ви няма шанс за добрите паралелки там.
 В това училище първата година се набляга на анг., а от 9-ти клас започват и с професионалните предмети и немския. Училището разполага с много добра база и с отлични преподаватели.
405 бал ще им стигне за Джон Атанасов (ако изобщо са го писали вече).
Писала съм по други теми - за големия син, преди 2г, Джон Атанасов ни беше приемливият вариант след НПМГ и ТУЕС, обаче балът изобщо не му стигна за там, дори не  успя и в програмирането на Дж. Атанасов. На 1во класиране КТТ, на 2ро по мои сметки можеше реално да отиде поне в мрежите, но пак там си остана. И вече 2 години е доволен. Simple Smile

# 396
И ние днес се записахме в 1-во - ИЕ с природни науки. Вчера подадохме заявление за второ класиране, но днес си променихме решението и се записахме. Другата ни алтернатива щеше да е 127-мо със същия профил, но след допълнително проучване се спряхме на 1-во. Училището изглежда подържано и уютно, дъщеря ми се почувства добре там и изглежда щастлива, а за учителите чухме само добри неща. Имат и модул волейбол, каето също ни хареса. Дано всеки си намери неговото подходящо място! Успех!
Как си променихте мнението? Като се подаде информация, че ще участвате за второ клсиране, тази информация излиза в системата на МОН. Може ли да се подава ново заявление за записване след такова за второ класиране?

# 397
  • София
И аз това се замислих, не знаех, че има тази опция?

# 398

Как си променихте мнението? Като се подаде информация, че ще участвате за второ клсиране, тази информация излиза в системата на МОН. Може ли да се подава ново заявление за записване след такова за второ класиране?
                Много лесно - подаването на заявка за участие е от 14.07 до 16.07 и през това време няма никакъв проблем да подаваш и да изтегляш заявленията си.След този срок няма как да стане промяна ,защото вече се работи по второ класиране.Просто в споменатия период процедурата по второ класиране не е започнала и може да се правят промени.

# 399

Не ви ли харесва? Аз има наблюдения само за тази паралелка, от моя близка. А и детето отказа за друг вариант. Но каквото и да решите, дано всяко детенце си намери мястото.

# 400
  • Ланкър, планините Овнерог

Не ви ли харесва? Аз има наблюдения само за тази паралелка, от моя близка. А и детето отказа за друг вариант. Но каквото и да решите, дано всяко детенце си намери мястото.

Не, че не ми харесва на мен или на дъщеря ми, но повече иска друго. Това го бяхме писали за всеки случай на опашката с желания, ръководейки се по миналогодишните балове. А то какво стана....може и да се окаже нейното. Но все пак се моля да мръдне напред.

# 401
  • Sofia

Много лесно - подаването на заявка за участие е от 14.07 до 16.07 и през това време няма никакъв проблем да подаваш и да изтегляш заявленията си.След този срок няма как да стане промяна ,защото вече се работи по второ класиране.Просто в споменатия период процедурата по второ класиране не е започнала и може да се правят промени.
Да, информацията не беше подадена още и успяхме да се запишем.

# 402
Май доста хора останахме изненадани тази година. Ние също други очаквания имахме, ама ... Такъв им бил късмета на децата от този набор. Да са живи и здрави и да попаднат всички в хубави класове! Другото ще го избутаме! 🍀

# 403
  • София
Много, много са скочили баловете! Тъкмо писах в общата тема, че реших да си направя малко сравнение за баловете последните 4г на  специалността на големия (КТТ в Джон Атанасов) - от 2018 до сега 2021 - със 74.50 точки нагоре мин. бал на първо класиране!!!

# 404
Да, моят син с бал 300 миналата година влизаше системно програмиране в Попов, тази година е приложно програмиране и е с най-ниският бал от всички деца. Много са скочили баловете.

Общи условия

Активация на акаунт