Време е за ИКЕА! - Тема 34

• 44 270
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Чекмеджетата на готовите мебели са често с тънки дъна, а учебните помагала - тежки. Доста не практично би било с чекмеджета, защото дъната 99% от случаите се огъват или изтърбушват директно. Рафтовете са от 18мм ПДЧ, та .... горещо препоръчвам с врати, като може дори плъзгащи за повече удобство...

Последна редакция: чт, 12 авг 2021, 12:59 от drago_2008

# 196
Аз държа доста тежки неща в един контейнер с чекмеджета Стува, нищо не се е изтърбушило. Топ бели листи, тетрадки, други листи цветни, бои...пълни са.

# 197
  • При елфите ...
Дано да не съм досадна с питането за дреболии,но някой имали това и достатъчно ли е отдръпнато , за да се ползват щипките без драска стената ?
https://www.ikea.bg/rooms/home-office/paper-media-organisers/not … -shtipki/80423388

Скрит текст:
Обмислям го над бюрото на дребната.Много рисува и си окачва нещата.Взех една голяма коркова дъска ,за да я ползва с пирончета,но те пробиват и излизат чак от другата страна.Добре че не сме я закачили още,защото на ММ ще му стане лошо ако малката надупчи цялата стена.

Какъв шкаф за учебници бихте препоръчали да сложа до бюрото(ще е втори клас)?С чекмеджета или с вратички?Май клоня към вратички,защото чинът има 2 чекмеджета за дреболии и си мисля ,че учебниците ще се затрупват в чекмеджета. Thinking
 Моето дете е много разхвърляно,когато твори и в нейната стая немога да си позволя открити рафтове,а толкова харесвам библиотеките.

Бях пускала преди  част от нейната стая.Ето сега и цялата стена,която допълнихме със шкафче беста за играчки и дрънкулки.

[/spoiler]
Някъде към 1 см. е от стената, щипките са много малки и според мен няма как да надраскат стената... но могат да се вземат дървени от някоя книжарница например... При нас в централната част таблото леко хлътва към стената... предполагам, че е от неособено голямата дебелината на металните пръчки.

# 198
  • Пловдив
Златни сте!Благодаря ви!Разсеяхте ми всички съмнения,че може да не съм на прав път  . Flowers Rose

# 199
От тази година без книжни каталози, нали?

# 200
nelina_london,
Може да обмислите варианта и магнитно табло, вместо коркова дъска. За закачане на леки неща като рисунки е идеално. Ние така закачаме програмата и всякакви рисунки и списъци със задачи на ученика.

И още един друг вариант, по който аз въздишам - SKADIS таблото и всевъзможните му варианти.
https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/storage-sy … binations-skadis/

# 201
Момичета, минала година имаше абажур Jara 9,99 лв

Тогава си взех един, трябват ми още два. Ако някой иска да се отървe от тях, аз съм насреща.

# 202
  • София
Чекмеджетата на готовите мебели са често с тънки дъна, а учебните помагала - тежки. Доста не практично би било с чекмеджета, защото дъната 99% от случаите се огъват или изтърбушват директно. Рафтовете са от 18мм ПДЧ, та .... горещо препоръчвам с врати, като може дори плъзгащи за повече удобство...
Драго, икейската кухня и поставката за ТВ в квартирата страдаха от тази специфика - излекувах я веднъж завинаги с малко пирончета; сигурно мебелите ще откарат още 10-на години безгрижно.

# 203
  • Пловдив
Нелина, аз сложих хартиено тиксо на гърба на дъскака и на закачалките, за за не се драска стената. Относно чекмеджетата -  Алекс контейнер с чекмеджета ползват моите щерки и не са мръднали, при все, че дълбоките се ползват точно за учебници и тетрадки. В класьори в библиотеката също държат тетрадки и помагала, които се ползват по-рядко https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/paper-medi … -t-byalo/20234692

# 204
Да кажа, че съм доста доволна от предишната поръчка! Харесахме си още няколко неща онлайн, но се чудя как да процедираме.
Става дума за системата за съхранение на IVAR, една, която би заела почти цялата стена. За монтаж към стената е, но се чудя как би станало, след като има перваз към паркета, както и един контакт, който би се паднал точно зад единия страничен модул. Да звъня ли да питам дали би могло да стане или директно да поръчвам, пък те като дойдат да се оправят както знаят?

# 205
Момичета, опитвам се да разбера тази рамка https://www.ikea.bg/products/decoration/frames-pictures/frames/f … 10x15-sm/20478393 дали е двустранна? Имаше преди време един друг модел за две снимки.

# 206
https://ikeabg.azureedge.net/pdf/20478393.pdf

инструкциите й за сглобяване. Ако от тук може да се разбере нещо.
За мен е за една снимка.

# 207
Гледах ги, но и от там не ми стана ясно, затова питам дали някой ги е виждал на живо.

# 208
  • София
в youtube има филмчета за тази рамка.
могат да се сложат две снимки. тя е като щипка, защипваш две снимки и си я връткаш на която искаш.

# 209
Гледах ги, но и от там не ми стана ясно, затова питам дали някой ги е виждал на живо.
Двойна е. Намерих в интернет White double-sided Photo Frame

Общи условия

Активация на акаунт