Време е за ИКЕА! - Тема 34

• 43 719
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
Дошли, взели един пакет от въпросното легло ASKVOLL и докарали скринчето. Обаче тези са от транспортната компания. Демек, пратили са ги да си свършат омазаната работа. И като мм предявил претенции, те казали обадете се в IKEA за отстъпка, ние само доставяме. Обадил се. От IKEA му казали, предявете претенции към транспортната фирма, те са се оплескали! Той им казал да не се правят на шашави, те са възложител на транспортната фирма! Да се оправят по между си кой ср@л, кой мел след него. И при положение, че аз съм се обадила, че нещо не е наред, но ТЕ са ме уверили, че съвсем си е наред. Сега чака обаждане да кажат какво ще решат, но той пък казал, че ще се обърне към КЗП, че го вкарват в приключение, без да има никакво отношение по въпроса и помежду си "възложител и изпълнител" си измиват ръцете един с друг за причиненото неудобство. Те не обичат КЗП, никой търговец не обича КЗП, нищо че тези са изцяло на светло като голяма световна марка. Ама гърци ли бяха представителите тук? Ако е така... само шум ще вдигнем и толкова.

# 346
Тъй, тъй...не се изненадвам.

Пак ти казвам, късмет че имало и чужди пакети.

# 347
  • In transit
И аз се учудих малко по-нагоре, че Азалия чака обезщетение...все едно от умрял кон писмо да чакаш.
Тия са по-зле от евреи, нищо не дават. Ще замажат нещата и така ще си остане. Аз по един мой случай бях стигнала до един меринджей техен...Обади ми се лично, говорихме, обяснявахме се, извинява ми се 100 пъти и толкова... не, че извиненията им ми върнаха счупения продукт. Та така за нашата Икея.

# 348
За това, да садат доставчиците и да чакат да си проверим пакетите. Нищо не разписвам преди това. Те са на зор..без подпис не могат да тръгнат. Та да чакат.

Ако има липси, пишете в протокола и се обаждате веднага на икейци.

# 349
Няма да получим нищо, естествено. Не се надявам аз каквото и да им каже мм. Просто са нагли, ама пък учтиви! 😁 Шест пъти са се обадили днес, последно да питат наред ли е всичко. 😆 Имат късмет, че не почнахме сглобяването веднага и дя бяхме наизвадили всичко от кашоните... Както и да е, ще ми е за урок това. Утре чакам още един креват, аз лично ще го приема.

# 350
  • Sofia
T.e. какви са препоръките? Да си поръчвате мебели с безплатно сглобяване за да не могат да оспорват в случай на липсващи части?

# 351
Или ако сте в Сф или където има икеа-ходите,събирате си всичко сами, наемате хамали за 1 час и те си ви товарят и разтоварват В къщи без липси.

# 352
Това не върши работа, защото сглобяването мисля се насрочва за по натам, а не едновременно с доставката.

Препоръката е една - проверяваш си всичко ли е точно, и едва тогава удряш подписа.

# 353
Ама дата за сглобяване има най-рано през октомври. Кога купихме кревата, в неделя? Беше 22 август или пък беше в понеделник, 23-ти. Ако ги чакам те да сглобят, ще спя два месеца на пода.
Днес преди обяд мм отиде и си събра големия скрин и наръч щори от магазина. Дано поне щорите са всичките. Скринът бил ясен - в два пакета.

# 354
  • Sofia
Това не върши работа, защото сглобяването мисля се насрочва за по натам, а не едновременно с доставката.

Препоръката е една - проверяваш си всичко ли е точно, и едва тогава удряш подписа.
Е нали пакетите са запечатани - като дойдат да сглобяват, те ще ги отворят и те ще видят проблема.

# 355
По документи ти ще си получил всичко.
На място ги няма вкички пакети.
Ти си виновен, тоест проблемът си е твой. Как ще докажеш че не си ги скрил? Никак. Ще духаш супата.

Ама чети си ОУ. Защо се налага десет пъти едно и също да пиша...постъпи както си знаеш.

# 356
Проблема не е вътре в пакетите, а самите пакети са проблем. Имам и запис на разговора, в който обяснявам, че на всички кашони има картинка креват, не може и на шкафа да има креват и той ми отговори: ами не знам, защо са залепили картинка на креват! Изобщо не допусна, че ТЕ може да са направили някаква грешка с кашоните. Аз са ваобразявам нещо според него! 😁
Така и не разбрах дали хората в Младост-3 са получили нашия шкаф, вместо целия си креват, ама явно и те са видели, че нямат креват като са тръгнали да го сглобяват...

# 357
Докато ми качваха пакса, аз отворих пакетите с вратите бергсбо, защото бях чела че са меки, и исках да се уверя че нямат вдлъбнато/чукнато/наранено.
Проверих си ги, и после подписях, че нямам възражения.

Не може всичко да се предвиди, но пък и да подписваме без да поогледаме, не е препоръчително.

# 358
Не може всичко да се предвиди, но пък и да подписваме без да поогледаме, не е препоръчително.
Начи... какво да обяснявам!? 😆 Трима мъже слязоха в четвъртък с фактурата да приемат кашоните и двама ги докараха, та общо 5. Мъже! Ни един от тях не е прочел, че на кашона пише друг модел от този на фактурата, нито че на картинките са само легла. После... скъсах се от смях, ама ми беше и мъчно, че са такива будали! Отварям вратата, защото чувам стонове на някой, който ей ся вече ще предаде Богу дух и виждам как двама мъкнат един огромен, оказа се 70 килограмов кашон... по стълбите. 7 етажа това!!! Не влизал в асансьора! Как не влиза, бе?! Вие в тоя час по математика спали ли сте!? Преди 4 месеца в тоя асансьор влезе хладилник, висок 2 метра и 5 сантиметра барабар с мъж висок два метра и мъжа не беше в хладилника, а до него. Защо това да не влиза, като и то е толкова дълго. Ми не, не влизало. Оказа се, естествено, че влиза, но спортувайте за здраве. Бяха се оплезили. Следващите кашони с такава дължина, още два, но по тънки, влязоха в асансьора. Всичко влезе, ама... Затова на вълкът му е дебел врата, щото нали, си вършел работата сам. Та, утре аз ще си сляза за получаване на кревата, носачите само ще пъхат в асансьора.
И аз разчитам, че всичко е точно, ма в петък си викам, чакай все пак да погледна. И толкова ми трябваше - видях, че нещо не е наред. Но като се обадих, пак мъж каза, че - не, всичко било наред! 😁

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 19:21 от Анонимен

# 359
Принтни си там брой пакети и размерите им, от поръчката, и ще чекваш по листчето.
Твойта рабата ще е най-тежка Joy

И на мен ми измаля като пуфтяха по стълбите. Нямаме асансьор...

Общи условия

Активация на акаунт