Дните до ДЕКЕМВРИ жадно поглъщаме, здравички бебчета да си прегръщаме!

• 19 412
  • 289
  •   1
Отговори
# 210
И аз мисля лигнин да си взема. Предишните пъти не разрешаваха нищо друго (независимо че и тогава си имаше превръзки и др.), може пък да си имат нещо предвид. За запаряването си права , особено който има външни шевове... май си има логика.

# 211
За обескосмяването аз уж с огледало  се чекна на ляво и на дясно и какви ли не странни пози не заемам в банята и пак се заколих вчера #Crazy. Това ми е голяма мъка ooooh! вие справяте ли се
 Ама едни странни бодежи имам там долу днес, че чак не мога да вървя. От другата седмица започвам малко по малко да си стягам багажа-то ношници, то лигнин /между другото една позната каза, че превръзките колко и дебели да били не и вършели работа-големи течове били, но това пак си индивудално, най-добре било с лигнин/, то ....... какво ли не, на бебчо багажа после като се роди, отначало ги повивали и нямало нужда от дрешки и памперси, така, че това настрани като ангажимент.
Лека по лека ще се справим не се безпокойте Heart Eyes

# 212
Аз съм твърдо за лиглина,макар че преди да забременея ползвах само тампони и шока ще е голям.Чувала съм  за лиглина ,че е по-удобен защото е по-мек и не дразни раната.Ще взема и малко превръзки за всеки случай!Ей,бургазлйики, хубава срещичка спретнахме! Hug Дано да има и други такива!То било много хубаво да се съберат много коремки на едно място! Joy

# 213
Първият път като раждах, както писа и GlanG не даваха друго освен лигнин. Идеята беше, че по превръзките не могат да разберат колко обилно ти е кървенето, а това е важно. И е вярно, че лигнина не дразни и запарва както превръзките. А какви са тия превръзки за родилки и гащи???

# 214
  • София
Ей, много пишете, не успявам да ви изчета значи!!!
От 3-4 дни не мога да спя вечер...за пръв път в живота ми ми се случва това нещо, аз по принцип съм толкова заспала... Първо, че до 1-2 не мога да заспя, второ се будя по 10 пъти, малкия постоянно рита...и точно ме унесе и Никол започне да мрънка за нещо... #Cussing outЕй..ад!!!
Вчера си купих еднократни гащи от Mothercare в МОЛ-а, 5 чифта 12 и нещо си...мъж ми вика, да си беше взела обикновенни и пак да ги хвърлиш-същата работа.  Laughing Много са смотани, тези дето са ми от Италия са съвсем различни, седят памучни и като мрежичка, а тези  са като хартиени, като еднократните чаршафи. Голяма тъпотия, ама и аз, да не остана назад... Confused
Абе преди семица май беше, Sarra май беше питала, далли ханша и талията се възстановяват до предишните размери. Да, възстановяват се, споко. Ханша си се свива, т.е. това разтягане, дето е заради бебето се оправя, а за трупнатите килограми от бременността върху него и талията се иска упоритост, но не е невъзможно. А и е до физика, при някой става неусетно, при някой с много упорит труд. Но винаги става, ако си го поставиш за цел. Друг е въпросът, че някой майки решават, че няма да полагат усилия в тази област, или пък не им стига волята..не знам. Но аз с много труд си възвърнах старата фигура, че дори бих казала, че бях доста по-добре, отпреди да забременея.  Whistling Абе, бях станала като 9-класничка направо, ама...на, взех, че се "надух", както каза вчера един приятел.  Laughing Mr. Green

# 215
превръзките за родилки представляват нещо подобно на памперса (сгънати са и по такъв начин), доста са дългички и са по-широки от обикновенните превръзки. общо взето представи си памперс без лепенките отгоре за закрепване Peace

# 216
  • София
Момичета, да ви питам - от къде си купихте нощници, щото аз гледах, но не са с такова ракопчаване, че да са удобни за кърмене. Може да сте го коментирали преди но не помня  Embarassed

Днес бяхме на преглед, тежим 2200, в норма сме каза лекарката, обаче от два дни риташе по-слабо и ми мериха тоновете повечко време, и накрая взе че ми прилоша от лежането по гръб  ooooh! Ужас направо, но се оказа че всичко е ок, та сега съм спокойна  Praynig
И според лекарката вече съм в 35 седмица  Shocked Направо не мога да повярвам как наближава момента!  Heart Eyes

Хубав ден на всички  Hug

# 217
  • София
Здравейте, девойки!

Така като гледам всички имаме еднакви болежки и оплаквания Simple Smile

Щъркелче е мама, дето си е дала телефона и от болницата можеш да й съобщиш, че си родила за да те съобщи в отчетната ти темичка. Че иначе докато се прибере родилката вкъщи много закъснява информацията (защото у ВИПО няма още интернет Laughing) Мисля, че от другата темичка трябва да постнем няколко телефона на първа страничка, че времето наближава!
Мойта октомврийка днес роди момиченце Hug

А иначе коремът ми както си намаляваше, сега взе да расте не с дни, а с часове #Crazy! Направо не знам след един месец докъде ще стигне! Така че, GlanG, ще си ме вземат за декемврииии Mr. Green
Аз днес се изтеглих 69,5 кила...тоест +14,5! Сара, скоро и аз ще мина психологическата граница от 70 килограма Shocked!
Целувки и се пазете!

# 218
  • София
Момичета, гледам в другите темички има седмачета, осмачета...ние кажи-речи можем да кажем, че седмачета със сигурност няма да има в нашата тема, дали ще има някое подранило осмаче?  newsm78 По-добре да изчакат бебоците до 9 месец, ама ми е любопитно кой ли ще е първи, ще има ли подранили бебета и ей такива въпроси.  Crazy
Аз съм + 12кг още, но съм малко назад от вас с термина. Въпреки, че според мен бебе ще го зивадят между 15 и 20. 12...е, ако GlanG ме пусне във ВИП-а де, иначе ще я чакам да се прибере вкъщи и тогава!  Thinking
Колко см са ви коремите, никой не казва! Моят е 95 см, от 2-3 седмици седи толкова. Предния път порастна до 102 така че май още малко има да расте, според мен този път най-много 100 ще стане.

# 219
Klemy, как е детенце, оправя ли се? Днес беше ли на лекция? А във вторник ще идваш ли? Аз много искам да отида, да чуя за цезаровото!?

А по въпроса за осмачетата - гледайте да не се налага, че е по-рисково от раждане в 7 месец, заради някакви особености по изграждането на зрението. Моя приятелка роди в 8 месец, близначета, момче и момиче, прекрасни дечица, вече са големички. Но заради това раждане, казали й, че е от това, че е в 8 месец, на едното детенце му се появила глаукомия - опасност да си загуби зрението, та трябваше чак до Германия да ходи на операция и беше голям кошмар и ходене по мъките.

pontes4e, верно е психологическа тази 70-граница!  Mr. Green, действа много зле на чувството ми за стабилност !!!

Последна редакция: чт, 26 окт 2006, 16:48 от Sarra

# 220
  • sofia
Здравейте мамита!
  И ние се "видяхме" с моя дундунчо снощи - ходих във Фемина за пълна програма - морфология, доплер и 3Д, поревах си на кушетката, докато го гледах, той един чипонос, един такъв пухкавичък, с едни дебелички краченца и бузки... Heart Eyesна мама малкия красавец  ylinfant но неприятната новина е , че плацентата ми е узряла доста за седмиците в които съм и има вероятност ако така продължава да вадим беболино по-рано, понеже като презрее плацентата и спира да храни бебенцето... Tired Но д-р Димитрова каза че това е хипотетично, може и да не се случи така, но трябва да да се наблюдава често таз плацента. Praynig Момичета, още ми е като насън че цял човек имам в корема!
  Но появата му вече не ме плаши толкова, започвам да го приемам като реално събитие, особенно след като днес напълних простора с малките детски дрешки... Heart Eyes И чантата за родилния е почти готова....
  За болежките - аз също се събждам към 4 през нощта и после бодърствам Grinning, боли ме доста срамната кост, тежат ми 18-те кила и ходя като пате, кръста ме мъчи и съм с почти постоянно главоболие,но....ЩЕ СТАВАМ МАМА!!! Grinning

# 221
  • София
Никол е добре, даже е на ясла днес, сега ще ходя да си я взема. Ходих на училището, мтемата беше интересна! За вторник не смея да кажа ДА със сигурност, да не се разболее пак малката... PraynigИначе ако е здрава съм на линия.  LaughingА това, че в 8 месец е по-опасно раждането категорично НЕ Е ВЯРНО! Моля чи се, питайте всеки уважаващ себе си акушер-гинеколог и той ще го потвърди, всеки ден в утробата + на бебето е добре дошъл. Иначе нямаше да приемат майките за задържане, а ако има проблем щяха да вадят бебетата в 7 месец директно. За детенцето на твоята приятелка, щом е имало вроден проблем, той и в 6 и в 7 месец все там е щял да си е, малшанс. Така че, колкото по-късно, толкова по-късно, както би казал Мечо Пух.  Laughing

# 222
  • София
mama-shushi, и на мен ми казаха същото за плацентата - 2-ра та чак към 3-та степен и е започнала да се калцира. Но лекарката каза, че не е притеснително и може да си изкара до края, просто ще я следим...Ако някой е по-запознат - да каже. Аз от ноември вече ще ходя всяка седмица при доки, така че ако има нещо притеснително ще го види...така се успокоявам поне с тая плацента.

# 223
  • София
Моята беше 2ра степен още преди 4 седмици, доки нищо не каза, ама по мои спомени 28г.с. /в която бях/ си е раничко за 2ра степен...Сега ще видим другата седмица какво ще каже за зрялостта на плацентата. Wink

# 224
А това, че в 8 месец е по-опасно раждането категорично НЕ Е ВЯРНО! Моля чи се, питайте всеки уважаващ себе си акушер-гинеколог и той ще го потвърди, всеки ден в утробата + на бебето е добре дошъл. Иначе нямаше да приемат майките за задържане, а ако има проблем щяха да вадят бебетата в 7 месец директно. За детенцето на твоята приятелка, щом е имало вроден проблем, той и в 6 и в 7 месец все там е щял да си е, малшанс. Така че, колкото по-късно, толкова по-късно, както би казал Мечо Пух.  Laughing

Добре, бе, само не ме бийте... Joy, аз просто знам какво й обясниха на нея тогава докторите. Не знам защо така са казали.
Дай Боже, ние да сме всички само здрави и здравички! Аз непрекъснато се моля и се надявам...ама то и малко притеснение си има винаги, аз съм си така, отчитам каквото мога предварително.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт