Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 54

• 51 856
  • 757
  •   2
Отговори
# 570
  • София
Когато някой пише за "горене", нека уточнява каква е конкретната манипулация - и при ДТК, и при ЛИИП има горене. Някои хора наричат "горене" и третирането с киселина.

# 571
А каква е гаранцията ,че когато го изрежат болното място няма след години пак да се появи атипизъм ?! Мисля че за това се пият имуностимуланти за да се изчисти и самия вирус и да няма повече променени клетки !!

# 572
  • София
Здравейте, след 2 седмици имам час при д-р Карагьозов, при последния ми преглед март месец, цитонамазката беше 2Б в церв. канал и съмнения за ЧПВ, обадих му се и той каза при следващо ходене може да пуснем тест за ЧПВ - та въпроса ми към неговите пациентки е какъв тест се пуска, в Геника ли се дава за изследване, гледам, че при тях има различни видове с различни цени?
Притеснено ми заради колпоскопа, имам нещо малко което според други лекари е от ЧПВ /прегледи преди 2 години/, при него вече имам 3 колпоскопа и той казва, че няма нищо притеснително и това не е атипизъм - но така и не мога да разбера какво е.

# 573
Когато някой пише за "горене", нека уточнява каква е конкретната манипулация - и при ДТК, и при ЛИИП има горене. Някои хора наричат "горене" и третирането с киселина.
Много добро уточнение!
Третирането с киселина аз точно като химическо горене съм го срещала. Доста лекари го отричат обаче, така ли е?

Поставяли ли сте ваксини на дъщерите си, след всичко, през което сте минали, ако да- каква?

# 574
  • София
Поставяли ли сте ваксини на дъщерите си, след всичко, през което сте минали, ако да- каква?

Нямам дъщеря. Ако имах, бих я ваксинирала.
Бих ваксинирала и себе си, ако бях на значително по-млада възраст.

# 575
Аз имам час за Карагьозов за Юли,може ли до тогава да отида при друг онкогинеколог да ми препеоръчате някой в София да работи със здравната каса

# 576
denizara, има си общо с конизацията, даже LEEP се води електрическа, бримкова конизация, мисля. . Да, по-щадяща е и възстановяването се води по-леко, както вече споменах, затова масово се прави и в амбулаторни условия,  но пак се изрязва както при конизацията, само, че не под формата на конус,  което пък от своя страна също понякога е наложително, ако проблемът  е по-дълбоко в канала и е по-удачно от хистологична гленда точка.. Може да бъде изрязано и с лазер..   Но това е от ЦИН 2 нагоре. Говорим за ЦИН 1 и евентуалното "горене" с ток(ДТК), криотерапия, киселина(което вече е много допотопно) или лазер вапоризация, коеро се води изпаряване на лезията с лазер и било, уж, най - удачното (също и около 3 пъти по-скъпо), но не всички разполагат с лазер.. Дали да се гори, изпарява, замразява или и колко да се чака, вече ще се потретим.! И всички тези варрианти са повърхностни и определено са различни от LEEP/LLETZ и т. н.
 Имуностимулантите за някои хора са абсолютно противопоказни, такива с автоимунни заболявания, например(някои даже са на имуноСУПРЕСИВНА терапия) , а дали са химични препарати или "природни средства"  в такъв случай, при такива хора не е от особено значение. Нищо "натурално" също не е за подценяване, дори най-обикновена билка. Ако сте здрава, по-добре с гъби, ехинацея и т. н., отколкото с химия, предполагам.. И аз бих заложила на тях,при други обстоятелства.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 11:06 от junebug

# 577
Здравейте, след 2 седмици имам час при д-р Карагьозов, при последния ми преглед март месец, цитонамазката беше 2Б в церв. канал и съмнения за ЧПВ, обадих му се и той каза при следващо ходене може да пуснем тест за ЧПВ - та въпроса ми към неговите пациентки е какъв тест се пуска, в Геника ли се дава за изследване, гледам, че при тях има различни видове с различни цени?
Притеснено ми заради колпоскопа, имам нещо малко което според други лекари е от ЧПВ /прегледи преди 2 години/, при него вече имам 3 колпоскопа и той казва, че няма нищо притеснително и това не е атипизъм - но така и не мога да разбера какво е.

Точно миналата седмица правих тест за ЧПВ при Карагьозов. На мен ми го пусна просто профилактично. Та за самият тест, взима материал по време на самия преглед, след което го занасяте на регситратурата във Вита и от там те си го пращат в Геника. След което от Геника на смс ви пращат парола, за да си проверите на техния сайт резулатите. Казват 10 дни, но мойте излязоха след 3-4 дни. На мен ми изледваха конкретно 16ти и 18ти тип + скрининг за още 12 вискорискови. Скрининга за тези 12 означава, че от лабораторият ще ви кажат дали имате или нямате някой от тях, но няма да конкретизират кой точно, ако имате. Да не ви подведа, понеже изхвърлих касовата бележка, но мисля, че цената на този тест беше 90лв.

# 578
А каква е цената на прегледа при Карагьозов?

Много лекари не практикуват типизиране защото доколкото разбирам, лечението е еднакво

# 579

Нямам дъщеря. Ако имах, бих я ваксинирала.
Бих ваксинирала и себе си, ако бях на значително по-млада възраст.

Имам дъщеря на 11 г и личната ми предлага следващата година да я ваксинирам. Не съм взела още решение?

# 580
  • София
Milena.Ka много благодаря за изчерпателния отговор Simple Smile
Преди време бях писала, колко ми е струвал прегледа, но вече не си спомням точно, но примерно към 180 лв ми бяха взели за преглед, цитонамазка, колпоскоп и ултразвук, като този ултразвук струваше 50 лв и въобще не ме е гледал на такъв, сега ако пак ми го включат мисля да се разправям.

# 581

Имам дъщеря на 11 г и личната ми предлага следващата година да я ваксинирам. Не съм взела още решение?

Церварикс ми предлага нашата лична, но доколкото разбрах тя е само за типове 16  и 18, Гардазил е за 9 мисля, но явно е на други представители, знам ли схемите.  Ако реша сама да си я намирам е много сложно, в хладилна чанта се съхранявала....
До 11 са безплатни мисля още.

# 582
А каква е цената на прегледа при Карагьозов?

Много лекари не практикуват типизиране защото доколкото разбирам, лечението е еднакво

Моят преглед при Карагьозов включваше самия преглед с колпоскоп, цитонамазка, ЧПВ тест и ехограф, всичко това беше 310лв. Но не пазя касовата бележка и не помня, кое точно колко струваше.

# 583
Писано е много за “горенето/”
ДТК и защо не се практикувс.А това, че масово го предлагат е защото в Бг много лекари нямат друга апаратура , също ниеото им е много зле в тази сфера на гинекологичните проблеми.
Ще попитам директно за да си спестя търсенето на вашето мнение по въпроса.Кой метод е най- ефективен при дисплазия с цин 1?Защото на мен АГ-то иска да го гори.
Защото лекаря е преценил, че за Вашия случай е оптимален вариант, спрямо конкретното състояние, неговата лична оценка и явно е метод, на който има доверие.

Не съм ДХЗ, но електрокоагулацията е ефективен метод при Цин 1, с уточнението, че пак се гледа индивидуалната картина при самата пациентка. Като минус се отчита липсата на опция да се направи хистологична оценка на тъканта, което обикновено накланя везните към Leep/LLETZ.

# 584
Marsia-Благодаря за отговора🤗🤗🤗

Общи условия

Активация на акаунт