161 нови Американки празнуват 4ти юли - Добре дошла, Лъки!

• 55 921
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Ами не виждам да е на свършване. При нас детските тежки случаи се увеличават главоломно и миналата седмица стигнаха 10 хиляди нови диагностицирани, 10% от тях хоспитализирани. На мой колега шестмесечното бебе току-що излезе от НИКЮ, беше на кислородна маска три седмици. Та следващата вълна ще е децата.... в моя щат ще премислят хиляда пъти, преди пак да затворят училищата или да направят маските задължителни.

# 211
И аз не се заяждам - пътуването в днешно време изисква висша форма на пилотаж. С толкова мерки, ако тръгна да пътувам, аз не бих разчитала на нищо освен "първоизточник" на информация. Нещата са толкова динамични, че не бих могла да се доверя на някакъв сайт. Да не говорим как в Европа различните райони на една държава имат различни правила. Лудница. През лятото https://reopen.europa.eu беше доста добър - не знам сега доколко го обновяват.  Страниците на авиокомпаниите, както и тази на американското посолство имаха добре синтезирана информация. Като цяло правилата за влизане в САЩ не са се променяли от януари. Европа има система на зелени, оранжеви и червени страни, които се менят всеки 7 или 10 дни в зависимост от броя на болни.

Пупитка - няма да отмине скоро, колкото и да ни се иска ... При нас ICU леглата са  напълно заети в момента, макар че ако се огледаш в ежедневието, пандемия сякаш няма. Всички искаме да се върнем към "нормалното," но това не може да е с цената на здравната система, която може да се срине ...

Ние вече сме напълно на училищна вълна. Второто чадо тръгна на училище днес. Опитвам се да им наглася извънучилищните дейности. За пореден път се ядосвам на липсата на добре развита система за изучаване на чужди езици.

Спорна учебна година на учениците и безпроблемно пътуване на всички запътили се нанякъде! Бъдете здрави!

# 212
  • The QC to be!!!
Близък приятел беше над 60 дни на ICU легло в Дюк заради усложнения от ковид (с 3 деца, най малкото е на 4години, всеки ден сме се молили стотици за него да се оправи, защото друго не можехме да направим). Ако ме питате мен и съпругата му (тя е мед. сестра, а той мед. лице), дали все пак не е зле вместо да раздаваха тези милярди ей така на всеки за пандемията, независимо засегант или не, да ги бяха вложили да увеличат леглата в интензивните отделения където има достатъчни квалифициран персонал?!  Имаха толкова много време, можеха да го направят. Не разбрирам защо не го направиха! Ясно стана преди месеци, че ваксините НЯМА да ни спасят. Така или иначе ще са необходими повече легла в интензивното. Всичко това се знаеше преди месеци!!!

# 213
Бейби - а не са ли? При нас увеличиха и леглата, и персонала в университетската и в детската болница.

# 214
А в Англия да влезеш, там пък какъв кошмар беше преди 2 месеца.. Сега вече не следя, но беше още по-зле. Кога ще се свършва с цялото това нещо, се питам аз.
Така е. Това Хитроу е такъв ад.

# 215
  • Miami
Лъки, как сте? Детето добре ли се чувства тук? Успяхте ли да наемете квартира и да купите кола?

# 216
Лъки, как сте? Детето добре ли се чувства тук? Успяхте ли да наемете квартира и да купите кола?
Добре сме.
За квартира, чакаме одобрение от хоум оунър асосиешъна.
Кола същооще не сме купили.
Детето е супер. Мисли че е на почивка.Simple Smile
ММ започва работа скоро, днес го одобриха..При мен е сложно защото малката е само на 3г. и е рано за VPK. Трябва да съм парт тайм за начало.

Като цяло, не съм очарована. Може би периода е лош, но ежедневно си мисля, чий го търся тук...

# 217
  • The QC to be!!!
Бейби - а не са ли? При нас увеличиха и леглата, и персонала в университетската и в детската болница.
с колко ги увеличиха при вас? Мен ако ме питаш, на всякъде трябваше 100% мин! Но не, не го направиха. Трябваше (и е лесно поне в щатите) да подготвят отделенията в другите секции на болниците да бъдат в състояние да поемат пациенти. А не сега да ми казват, че всичките интензивни легла били пълни! Защото има много други седящи без пациенти легла!

# 218
Леглата биха могли да се увеличат и с 200% без особени проблеми, но според мен е нереално да се увеличи броят на медицинските лица. И преди пандемията имаше недостиг на медицински лица. Като цяло съм съгласна, че доста пари се изхарчиха неразумно ...

Лъки, нормално е да ти минават такива мисли. Вероятно всички сме ги имали в един момент. Съсредоточи се на положителните страни - дълго време си искала да дойдеш, явно е имало причина. Дай си време. Ето, мъжът ти започва работа след няма и един месец. Моите наблюдения са, че в момента има голям недостиг на работници в почти всяка сфера, което е добре за вас.

# 219
  • The QC to be!!!
Скрит текст:
Добре сме.
За квартира, чакаме одобрение от хоум оунър асосиешъна.
Кола същооще не сме купили.
Детето е супер. Мисли че е на почивка.Simple Smile
ММ започва работа скоро, днес го одобриха..При мен е сложно защото малката е само на 3г. и е рано за VPK. Трябва да съм парт тайм за начало.

Като цяло, не съм очарована. Може би периода е лош, но ежедневно си мисля, чий го търся тук...
преди да вземете решение, изчакайте поне 6-8 месеца. Ако и тогава си задавате тези въпроси, значи има причина. УСпех с адаптацията. При мен първите 3 месеца миналия век никак не бяха лесни като цяло, да не кажа, че си бяха кошмарни, да не бяха и 6 (вече забравям, не съм писала, но имам спомени как се чувствах като цяло). Работех С&Н, на училище по цял ден П-П . Но в един момент започна много да ми харесва.

# 220
Благодаря на всички за разбирането и подкрепата. Наистина оценявам позитивните думи.

# 221
Пък и времето и температурите сега са меко казано неприятни. Зимата е много по-лесно да си позитивен по тези ширини. Не е лесен период, а и хората са пренапрегнати по мое мнение, но основните фактори за стрес като източник на доходи и дом се нареждат, така че най-трудното е зад гърба ви.

# 222
Е, то не е задължително да се хареса на всеки. Аз не бих заменила решението си да живея тук и да градя и надграждам. Според мен е трудно на тези, които имат по-голяма нужда да се срещат с близки и познати често. Навиците в това отношение мъчат доста. Другото е, че тук минаването покрай капките не е така разпространено, както в Бг. Това също тормози. И третото е, че се правят сравнения…това може би е най-лошия “навик”.
Само си помисли, колко много биха искали да имат шанса да са легално в Америка. Това си е шестица от тотото.
Естествено, никой не може да натрапва мнението си на друг.
Не бой се, времето така или иначе променя смисъла на нещата!

# 223
Само си помисли, колко много биха искали да имат шанса да са легално в Америка. Това си е шестица от тотото.

Зависи. За много не е, ако са оставили сравним стандарт и възможности у дома, а пък ако с идването тук стандартът им, дори и временно, значително е паднал, това си е сериозно изпитание за душевните сили.

Лъки, просто такъв се случи периодът. Дайте си време, наистина. Ще мине.

# 224
Съгласна съм с повечето коментари, и знам че е период, че ще отмине. Само, че аз живея тук и сега, и трудностите и те са тук и сега.

Общи условия

Активация на акаунт