Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 487
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 225
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ани, така го написа, че и сама май не би се разбрала. Simple Smile
разбирам притеснението ти. Simple Smile

съвсем накратко:
класирането става задължително отгоре надолу.
проверяват първото желание - бала не стига;
проверяват второто - класира се.
до третото изобщо не стигат.
Simple Smile

# 226
Ще се придвижи толкова напред, колкото му позволява балът. Може да е едно желание нагоре, може и да са повече.

# 227
  • София
здравейте, чак сега попаднах на темичката, но с риск да съм пропуснала отговора,моля да ми отговорите, ако е удобно, при второ класиране с колко места напред може да се премести детето- само с едно или повече, ако му стига балът. например ако е класирано на трето си желание и се включва във второ класиране, и ако за второто му  желание не му стига бала, но му стига за първото ще се класира ли за първото си желание или не може да прескочи второто си желание за едно класиране и ще трябва трето класиране. благодаря предварително.
Уравнение с много неизвестни.
Няма как за първото желание да му стига, а за второто-не,  по-скоро обратно.

# 228
  • на Мелмак
Зависи от избраните училища.
Принципно, може само нагоре. Или си остава на същото място.

# 229
Зависи от подредбата на желанията. Възможно е на първо място да е посочена паралелка, която ще формира по-нисък минимален бал от тази, която е поставена на второ място. Но това няма да има значение, тъй като ученикът ще бъде класиран на първо желание, прескачайки второто.

# 230
  • София
Ганис, всъщност може. Синът ми редува паралелки с много различно балообразуване (3мат+бел; 2+2; 3 бел+мат, бел+ мат+2оли), балът се мени от 385 до 420.

# 231
  • Пловдив
Ани, ти ЯВНО се притесняваш от въображаемата тапа. Тя не съществува. Ако не му стига за 2 желание на 2 класиране, а му стига за 1,много ясно, че  ще се класира по 1 желание. Така че си реди по желанията. Ще се класира на най-високото възможно място, за където му стига бала.

# 232
много ви благодаря, защото чак след като подадох заявлението с желанията ми възникна този въпрос в главата. благодаря че ме успокоихте, че се притесних, а аз подреждах желанията. голяма отговорност

# 233
Здравейте отново, подадохме желанията в училище.
На място попълвахме заявление до председателя на областната комисия към РУО- Бургас с входящ номер, точки от матура, номер на свидетелство за основно образувание, кодове на паралелки и т.н.
След това една госпожа вкара желанията в сиситемата.
Да уточня, училището е най-голямото ОУ в Бургас.
Въпросът ми е, има ли такава практика и в други градове, и каква е целта на това?
Всичко това можехме да го направим и от дома през сайта на МОН, моля по-запознатите да отговорят.
Имам информация, че в почти всички училища в Бургас се процедира по този начин на кандидастване.

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 21:40 от matema

# 234
  • Ланкър, планините Овнерог
Мернах няколко поста, където се споменават наляти оценки/точки от свидетелството. Влезнах в профила на щерката - тц, само неприятните точки от НВО се мъдрят. Питах майката на неин сученик, неговите ги има. Какво се случва, не ми е ясно? Не съм подала заявлението още, това има ли значение?
А, май си отговорих. След подаването ще се явят.

# 235
Аз подадох към 15 ч. След около час качиха оценките от свидетелството. Не знам дали има връзка.

# 236
  • София
Гита, не знам дали има значение. И аз не съм пуснала още. Младежът каза, че има някои съученици с оценки (предполагам на подалите вече за участие в класирането). Но съм обещала утре вечер да го пуснем - за да е четна датата.

# 237
  • Пловдив
Бърз въпрос.
На 13.07.в профила ли ни пращат нишани приватно и конфиденциално за какво сме се класирали?

# 238
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз подадох към 15 ч. След около час качиха оценките от свидетелството. Не знам дали има връзка.
Явно има връзка, защото и при съученика са се появили след подаването. А защо е така, кой ще ни кажеее....

# 239
  • София
Бърз въпрос.
На 13.07.в профила ли ни пращат нишани приватно и конфиденциално за какво сме се класирали?
Там

Общи условия

Активация на акаунт