Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 443
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Не вярвам да е ръчно,просто вероятно едното действие стартира алгоритъм. Ако решиш да не кандидатстваш (АК, частно училище, нещо към МК), не товарят системата с излишни връзки, знам ли? Предполагам си.

# 241
Здравейте отново, подадохме желанията в училище.
На място попълвахме заявление до председателя на областната комисия към РУО- Бургас с входящ номер, точки от матура, номер на свидетелство за основно образувание, кодове на паралелки и т.н.
След това една госпожа вкара желанията в сиситемата.
Да уточня, училището е най-голямото ОУ в Бургас.
Въпросът ми е, има ли такава практика и в други градове, и каква е целта на това?
Всичко това можехме да го направим и от дома през сайта на МОН, моля по-запознатите да отговорят.
Имам информация, че в почти всички училища в Бургас се процедира по този начин на кандидастване.

Да се доуточня, имаха предната седмица тържество за завършването, но им казаха че свидетелството и служебната бележка за резултатите от НВО ще получат, когато се явят в училище за подаване на желанията.

# 242
  • Пловдив
Ние подадохме преди час и оценките от свидетелството вече са качени.

# 243
Подадохме в 14ч. днес, няма още оценки. Явно алгоритъмът ни е пропуснал.

# 244
Когато попълвахме заявлението, нямаше оценки. Сега гледам са качени.
matema, заявлението се подава онлайн от родителите. Който не може да се оправи, отива в училище гнездо и там му ги въвеждат. Но това е по желание, не е задължително.

# 245

Възможно ли е в СМГ хем да има високо ниво на езика, хем да си продължи математиката?
  Голямата ми дъщеря завърши 10 клас СМГ с немски. Имаха страхотен учител в осми клас, и всички деца взеха B1 в Гьоте институт след 8 клас (те бяха випуск с разширено, а не интензивно изучаване). След това обаче учителят се смени и нещата рязко се влошиха. Сега малката се чуди, но тя няма бал за немска паралелка в СМГ. Та дилемата е СМГ с английски или Немската гимназия. За съжаление често нещата зависят от конкретния учител.

# 246
Когато попълвахме заявлението, нямаше оценки. Сега гледам са качени.
matema, заявлението се подава онлайн от родителите. Който не може да се оправи, отива в училище гнездо и там му ги въвеждат. Но това е по желание, не е задължително.

Да, не е задължително да се ходи в училището, но съм сигурна че над 90 % от нашето училище и другите в града са ги подали и ще подават по този начин. Уж под предтекст, тогава да си получат документите и да бъде по-сигурно.
Явно това не е практика само от тази година и за това ми стана интересно, каква е целта на това допълнително писане на заявления.
Естествено, че всеки родител може да си ги подаде от вкъщи.
На мен не ми пречеше да си впиша трите имена, телефона и да се подпиша на 2-3 места, но не намирам от къде го измислиха това дадени училища и каква е целта им.

# 247
Явно оценките се появяват след подаване на заявление за кандидатстване. Имам спомен, че и преди три години беше така.

# 248
  • София
Аз пък се зачудих на хората, които симпатизираха след това грозно изказване.
Аз изразих съпричастност към евентуалния начин, по който би се чувствал човек, чувайки такова изказване. Лично за мен такива постове са информативни по начин, който изобщо не влияе на решението, което предстои да вземем Hug

# 249
Здравейте отново, подадохме желанията в училище.
На място попълвахме заявление до председателя на областната комисия към РУО- Бургас с входящ номер, точки от матура, номер на свидетелство за основно образувание, кодове на паралелки и т.н.
След това една госпожа вкара желанията в сиситемата.
Да уточня, училището е най-голямото ОУ в Бургас.
Въпросът ми е, има ли такава практика и в други градове, и каква е целта на това?
Всичко това можехме да го направим и от дома през сайта на МОН, моля по-запознатите да отговорят.
Имам информация, че в почти всички училища в Бургас се процедира по този начин на кандидастване.
Във всички области има такава възможност. Никой не ви е задължил да я използвате. Решението е било ваше.
Явно оценките се появяват след подаване на заявление за кандидатстване. Имам спомен, че и преди три години беше така.
Това си го пише в системата. Че се появяват след подаване на заявлението или след синхронизация на системата. Но е напълно възможно да са били въведени и преди това.

# 250
Скрит текст:
Във всички области има такава възможност. Никой не ви е задължил да я използвате. Решението е било ваше.

Да, но може би и не е така.
Казвам ви, че докато подавахме беше пълно с родители и имаше опашка.
Не бяхме задължени, но там ни очакваха подготвени всички документи за завършване на основно образувание и тези, които ще са ни необходими за записване след 7 клас.
Едва ли само аз съм била неопитна с компютрите и да не мога да подам подреждането самостоятелно от който и да е компютър във вкъщи( работата ми е свързана изцяло с компютри).
За мен това беше един начин на принуждаване и набавяне на някаква предварителна статистика.
Интересно кому е нужна?

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 22:44 от matema

# 251
... Тази статистика за НВО , 10 клас, каква информация може да Ви даде?

ganis, според мен ценното на тази статистика би било, че е по-информативна за нивото на училището от ДЗИ в 12 клас. То си е предимно лакмус за министерството, децата не се скъсват да ходят по уроци за него. Та по тази логика резултатите от НВО 10 клас повече се дължат на работата на училището, докато за ДЗИ в 12 клас си има фактор уроци и понякога висок резултат там даже не е заради, а въпреки работата в училище.

Моята логика е същата и се чудя,  дали по-слабите резултати на НВО 10 клас се дължат на ДО или на друго ....

# 252
Кое не е така? Някой ви обясни, че това е единственият начин за подаване на заявление и вие не проверихте дали наистина е така?
Сайтът на РУО Бургас е един от най-добре поддържаните по отношение на кандидатстването след седми клас. Информация за начините на подаване на заявление там имаше още преди да излязат резултатите.

# 253
Кое не е така? Някой ви обясни, че това е единственият начин за подаване на заявление и вие не проверихте дали наистина е така?
Сайтът на РУО Бургас е един от най-добре поддържаните по отношение на кандидатстването след седми клас. Информация за начините на подаване на заявление там имаше още преди да излязат резултатите.
Не съм изразила никаво лошо мнение против РУО- Бургас.
Имах предвид почти всички училища в града, тъй като имаме познати деца в различни училища.
За мен това беше един начин на принуждаване и набавяне на някаква предварителна статистика.
Интересно кому е нужно това?
Разберете, че много добре съм се запознала с процедурата и точно затова много се учудих след днешния начин на кандидастване.

# 254
Вие наистина ли не разбирате, че никой не Ви е задължил да подадете заявление в училище? Това е било Ваш личен избор, както и на останалите родители, които са постъпили по същия начин. Училищата имат достъп до профилите на учениците. Най-малкото те издават служебните бележки с входящия номер и кода за достъп. Нямат нужда от подобни еквилибристики, за да събират информация.
Разберете, че много добре съм се запознала с процедурата и точно затова много се учудих след днешния начин на кандидастване.
Явно не толкова, колкото си мислите.

Общи условия

Активация на акаунт