Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 459
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 150
Уsap, честит рожден ден, жива и здрава да си!
Подадохме с девойката дружно, тя си ги реди основно. Май някои не толкова високобалови паралелки минаха напред, но водещото беше искания от нея втори език. Пък да видим.

# 151
  • София
Подадохме с девойката дружно, тя си ги реди основно. Май някои не толкова високобалови паралелки минаха напред, но водещото беше искания от нея втори език. Пък да видим.

Какво писахте първо? Май до голяма степен желанията ни съвпадат.

# 152
  • София
Защото си е тяхно право.Миналата година моето беше в първите 10 в статистиката.При положение,че има две такива паралелки и се приемат 52 деца напълно спокойно си писах едно единствено желание,на което си беше и приет.
Абсолютно. Детето сега ме пита колко желания трябва да пише, като е ясно, че ще влезе на първото желание. Имало ли смисъл изобщо да пише друго? Еми няма, ще напишем още едно колкото да има. Аз също кандидатствах тази година, написах само едно желание и вярвам, че ще съм приета. Не видях смисъл да пиша неща, които не искам и няма да уча.
Питах по назад в темата, но нямах отговор. Може ли да се сравнява нивото на език в СМГ немска паралелка с разширено изучаване и НЕГ?
Възможно ли е в СМГ хем да има високо ниво на езика, хем да си продължи математиката?

# 153
Кали, благодаря за темата.
Супер информация на 1-ва страница.
Ще редим довечера след работа.
Вчера я накарах да си направи списъка. Реденето е лесно, чисто технически. (помогнах на майката на едно познато дете днес)
Подадох за НГДЕК. Кой знае, може пък да  и дойде, че там и е мястото.
Разбирам, че мога да я запиша в НГДЕК и да изчакам и второ класиране в системата на МОН. След това, ако се наложи, мога да изтегля документите и да я запиша където са я приели от системата на министерството на образованието. Извинявам се, ако е коментирано вече.

# 154
Защото си е тяхно право.Миналата година моето беше в първите 10 в статистиката.При положение,че има две такива паралелки и се приемат 52 деца напълно спокойно си писах едно единствено желание,на което си беше и приет.
Абсолютно. Детето сега ме пита колко желания трябва да пише, като е ясно, че ще влезе на първото желание. Имало ли смисъл изобщо да пише друго? Еми няма, ще напишем още едно колкото да има. Аз също кандидатствах тази година, написах само едно желание и вярвам, че ще съм приета. Не видях смисъл да пиша неща, които не искам и няма да уча.
Питах по назад в темата, но нямах отговор. Може ли да се сравнява нивото на език в СМГ немска паралелка с разширено изучаване и НЕГ?
Възможно ли е в СМГ хем да има високо ниво на езика, хем да си продължи математиката?

Силата на СМГ не е в езиковата подготовка и ако искате детето да научи немски език, то НЕГ е по-добрия вариант. От познати децата знам, че всички ходят на езикови курсове, така че преценете кое е водещото при вас.

# 155
  • София
ysap, честит празник, здраве и успех и на теб, и на наборчето!
storm76, дано всичко със здравето при вас да е все по-добре

Ние имаме последен семеен съвет довечера, ще подаваме утре.

# 156
  • Sofia

СМГ тази година е интензивно изучаване на немски и разширено на английски. Не може да се сравнява немския в НЕГ и СМГ:). В СМГ 8 клас децата учат много немски и стигат B1, но след това имат по 4 часа седмично и ако не включите сериозно курсове или уроци, нивото за 1 година ще се върне на А2:) и ще забравите сертификатите. Отделно говоренето е проблем, поради липсата на часове. Някой деца се отказват от немския, другите се борят с уроци, но определено не може да се сравнява с немския в немските гимназии. В СМГ се набляга на математиката, което е логично.

# 157
Какво писахте първо? Май до голяма степен желанията ни съвпадат.
Ами след размисъл ги наредихме Първа АЕГ / най-вече е по-удобна локация/, Втора АЕГ, Френската и 133. После 32, 51 - заради рисуването, там балът й е много висок и влиза със сигурност. Сложих и едно резерва дето е с почти 100 точки под бала й за всеки случай. Но сме писали само определени паралелки. Нито една с немски не е посочила.

# 158
Заради това нелепо несъгласуване между мон и мк може да се наложи да се запишем след първо класиране, а след това да се описваме защото може да излязат незапълнени места в нуи. Защо да е лесно като може да е трудно.
[/quote]
Ре-ге, момчето ти ще рисува във вторник, нали? Сигурна съм, че ще е приет в НУИ и няма да се налагат гимнастик.
Кали, темата със страхотно оформление и много полезен 1ви пост, амп да четяйме... Благодаря!

# 159
Е, няма да споря Simple Smile Имам своите доводи и по-скоро ми е инатене да правя нещо, в което рационално няма никакъв смисъл. Достатъчно съм се нахвалила с оценките, не ми беше хрумвало и с желанията да се хваля Joy
Опитвам се да възпитавам дъщеря си да мисли рационално според ситуацията и да не се поддава на общата мода (засега изглежда сравнително успешно). Нейните доводи в случая бяха: "всички така правят, в училище ни посъветваха да пишем много желания" и т.н. Споделих в темата разсъжденията си с цел, ако пропускам нещо в сметките си, някой да ме подсети преди да е станало късно, а не за да упорствам или да се хваля. Съжалявам ако е прозвучало така.

Съжалявам, че приемаш това за спор. Благодаря за отговора, така ми стана поне малко ясно, въпреки че аз съм на много различно мнение относно рационалността и сигурно за това ми е толкова непонятно.

# 160
Подадох, 5 желания. Мислех да не ви чета от морето, но не се получава. Joy

# 161
Да, амбулаторната карта, която си им върнаха от училището и точно така ми я описа дамата по телефона - "това, което ви връщат от досегашното училище".
ЛАК - лична амбулаторна карта ли имаш предвид, здравно профилактична карта или здравен картон на дете.
Толкова излишна бумащина
Този ЛАК от личния лекар ли трябва да е заверен или от сестрата в новото училище
На нас освен свидетелството и бланката с НВО резултатите друго не са ни връщали/давали.
Този картон не се ли издава от ЛЛ преди началото на учебната година ?!

# 162
Относно това на кой за къде му стига бала нали броите, че и от други градове деца с високи резултати ще кандидатстват в СМГ, НЕГ и ТУЕС и др. също. Да не станат грешки ако броите само стаистиката от София.

# 163
  • София
Малко ми стана криво , да ви кажа, за детето
Има бал 450, и иска в едно-единствено училище и никъде другаде- в Испанската. Ама като видях на Дидева статистиката за миналата година за там, няма шанс просто.
Ще трябва да преговаряме тази вечер тежко.

# 164
Диди, ако водещ е испанския като желание, има и други училища с този език и пак ще го научи.
Момичета, сега погледнах, нанесени са всички оценки от свидетелството, част А, приравнени в точки.
Като си принтнах заявлението, обаче, забелязвам, че освен в графа А - резултати от НВО, графа Б и В за олимпиади и призови места, в графа Г - пише свидетелство за завършено основно образование - номер, дата, училище? Не ми се е отворил прозорец да го попълвам? Нали не е проблем и си имаме заявление, щом си има входящ номер същото?

Общи условия

Активация на акаунт