Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 459
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 255
Вие наистина ли не разбирате, че никой не Ви е задължил да подадете заявление в училище? Това е било Ваш личен избор, както и на останалите родители, които са постъпили по същия начин.

Да, така е никой не ни е задължил над 90 % от родителите.
Отново въпросът ми е: има ли такова " незадължително" подаване на заявления и в други градове и каква е целта на това занятие?

# 256
Да, има го във всяка област. Идеята е да се окаже помощ - на тези, които се притесняват, че няма да се справят, нямат устройства или интернет вкъщи, имат някаква друга лична причина да не искат да го направят сами...Можете да обиколите сайтовете на РУО и да проверите лично. Информация има предостатъчно.

# 257
Не, във Варна няма такова"задължително" подаване на място. Не съм чула.

# 258
То не е  задължително. Това се опитвам да обясня в последните си мнения. И в Бургас не е задължително. Това, че някой се е подвел и се чувства прецакан, не променя този факт.
Във всички области има училища ( центрове, гнезда, могат да са всички училища, в които има ученици, завършващи основно образование), в които може да се подаде заявление за участие в класирането.  Включително и във Варна.

# 259
  • На морето!
Когато попълвахме заявлението, нямаше оценки. Сега гледам са качени.
matema, заявлението се подава онлайн от родителите. Който не може да се оправи, отива в училище гнездо и там му ги въвеждат. Но това е по желание, не е задължително.

Да, не е задължително да се ходи в училището, но съм сигурна че над 90 % от нашето училище и другите в града са ги подали и ще подават по този начин. Уж под предтекст, тогава да си получат документите и да бъде по-сигурно.
Явно това не е практика само от тази година и за това ми стана интересно, каква е целта на това допълнително писане на заявления.
Естествено, че всеки родител може да си ги подаде от вкъщи.
На мен не ми пречеше да си впиша трите имена, телефона и да се подпиша на 2-3 места, но не намирам от къде го измислиха това дадени училища и каква е целта им.
Излъгали са ви за тези проценти. За първи път чувам такава препоръка за Бургас и всички съученици на сина ми, ние и приятелките ми със седмокласници подадохме онлайн.
Не знам кое е най-голямото ОУ в града, но определено не са съвсем наясно.

# 260
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
те май писаха, че не им дават служебната бележка и свидетелствата докато не отидат там и не запишат.

ако нямат служебната бележка как да кандидатстват сами? кодът и паролата са там.

# 261
Има ли възможност за промяна на желанията, ако вече да пуснати онлайн? Благодаря

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 23:29 от Dara N.

# 262
Подадохме и ние. Наборът натисна бутонът "Подай" Simple Smile Не успях да кача медицинското, защото през 5 програми не успях да го намаля под 2МВ. Ще го представим при записването, ако го приемат в професионална паралелка.
Успех на всички деца!

Последна редакция: вт, 06 юли 2021, 07:26 от Katnis

# 263
Да, има го във всяка област. Идеята е да се окаже помощ - на тези, които се притесняват, че няма да се справят, нямат устройства или интернет вкъщи, имат някаква друга лична причина да не искат да го направят сами...Можете да обиколите сайтовете на РУО и да проверите лично. Информация има предостатъчно.

А информацията, която трябва да е конфиденциална за всеки ученик, дали се спазва от дадените госпожи, които въвеждат.
Дали не се правят списъци, кой какво е записал?
И дали последните кандидатствали чрез училището няма да са облагодетелствани, чрез "подхвърлена" информация, какви са били предишните желания?
Отново ви казвам, че не съм единичен случай, днес подадоха по този начин половината клас, утре са другата половина под строй.

# 264
Коя справка? Входящият номер и кодът за достъп ги има на служебната бележка, удостоверяваща мястото за явяване на изпита.
 Не могат  да откажат да им дадат свидетелството за основно образование.
А информацията, която трябва да е конфиденциална за всеки ученик, дали се спазва от дадените госпожи, които въвеждат.
Дали не се правят списъци, кой какво е записал?
И дали последните кандидатствали чрез училището няма да са облагодетелствани, чрез "подхвърлена" информация, какви са били предишните желания?
Отново ви казвам, че не съм единичен случай, днес подадоха по този начин половината клас, утре са другата половина под строй.
Никой не ви е виновен, че сте постъпили така. И вие, и другите като вас. Информация има повече от достатъчно.
Втори опит - няма нужда да си водят списъци, имат достъп до системата, те издават бележките. С какво точно ще помогне информацията какви са били желанията на останалите?

# 265
Ама кодът и паролата са написани още на първата служебна бележка, която раздадоха с номерата на стаите за изпитите. Реално нямат нужда от никакъв друг документ ,за да подадат онлайн.

# 266
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Скрит текст:
Във всички области има такава възможност. Никой не ви е задължил да я използвате. Решението е било ваше.

Да, но може би и не е така.
Казвам ви, че докато подавахме беше пълно с родители и имаше опашка.
Не бяхме задължени, но там ни очакваха подготвени всички документи за завършване на основно образувание и тези, които ще са ни необходими за записване след 7 клас.
Скрит текст:
Едва ли само аз съм била неопитна с компютрите и да не мога да подам подреждането самостоятелно от който и да е компютър във вкъщи( работата ми е свързана изцяло с компютри).
За мен това беше един начин на принуждаване и набавяне на някаква предварителна статистика.
Интересно кому е нужна?

това имах предвид - а къде е истината...

# 267
Когато попълвахме заявлението, нямаше оценки. Сега гледам са качени.
matema, заявлението се подава онлайн от родителите. Който не може да се оправи, отива в училище гнездо и там му ги въвеждат. Но това е по желание, не е задължително.

Да, не е задължително да се ходи в училището, но съм сигурна че над 90 % от нашето училище и другите в града са ги подали и ще подават по този начин. Уж под предтекст, тогава да си получат документите и да бъде по-сигурно.
Явно това не е практика само от тази година и за това ми стана интересно, каква е целта на това допълнително писане на заявления.
Естествено, че всеки родител може да си ги подаде от вкъщи.
На мен не ми пречеше да си впиша трите имена, телефона и да се подпиша на 2-3 места, но не намирам от къде го измислиха това дадени училища и каква е целта им.
Излъгали са ви за тези проценти. За първи път чувам такава препоръка за Бургас и всички съученици на сина ми, ние и приятелките ми със седмокласници подадохме онлайн.
Не знам кое е най-голямото ОУ в града, но определено не са съвсем наясно.

ОК, вярвам на вас, не на очите си.

# 268
  • На морето!
Кое е най-голямото ОУ в Бургас, което е въвело тази практика?
Със сигурност ви казвам, че не ви е вярна информацията за тези 90% от училищата, които държат да се подава на място. Веднага мога да ви изброя 6 училища, в които родителите и учениците си подават онлайн.

# 269
Здравейте, знаете ли дали след първо класиране документите за записване или за участие във второ, могат да се подават от друг човек-не от родител?

Общи условия

Активация на акаунт