Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 498
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 270
При нас на тържественото раздаване на свидетелствата предупредиха, че няма да пускат родители в сградата заради противоепидемичните мерки, пък в Бургас ги събрали да чакат на опашка. Странна работа...

# 271
  • София
И ние подадохме, само скромни 12 желания като се надяваме, че първите 4 са ни сигурни, а моята девойка писа за застраховката  китайски в 138 СУ с 100 точки под бала. Все ще се закачим. 30 минути след това се появиха и оценките. Успех на всички деца и всяко да попадне на място, което ще го прави щастлив.

# 272
Кое е най-голямото ОУ в Бургас, което е въвело тази практика?
Със сигурност ви казвам, че не ви е вярна информацията за тези 90% от училищата, които държат да се подава на място. Веднага мога да ви изброя 6 училища, в които родителите и учениците си подават онлайн.
Училището е "Б.М."
Естествено и аз, и който иска, може да подаде онлайн.
Въпросът е в "подтикването" на родителите и техните деца, да го направят през училището.
Жалко, че не се сетих да снимам, защото явно мислите че си измислям.
За мен не е проблем,че го подадох така, интересното ми е защо го правят и с каква цел.
Лека и спокойна вечер.

# 273
Когато попълвахме заявлението, нямаше оценки. Сега гледам са качени.
matema, заявлението се подава онлайн от родителите. Който не може да се оправи, отива в училище гнездо и там му ги въвеждат. Но това е по желание, не е задължително.

Да, не е задължително да се ходи в училището, но съм сигурна че над 90 % от нашето училище и другите в града са ги подали и ще подават по този начин. Уж под предтекст, тогава да си получат документите и да бъде по-сигурно.
Явно това не е практика само от тази година и за това ми стана интересно, каква е целта на това допълнително писане на заявления.
Естествено, че всеки родител може да си ги подаде от вкъщи.
На мен не ми пречеше да си впиша трите имена, телефона и да се подпиша на 2-3 места, но не намирам от къде го измислиха това дадени училища и каква е целта им.
Излъгали са ви за тези проценти. За първи път чувам такава препоръка за Бургас и всички съученици на сина ми, ние и приятелките ми със седмокласници подадохме онлайн.
Не знам кое е най-голямото ОУ в града, но определено не са съвсем наясно.

ОК, вярвам на вас, не на очите си.

Добре, казвате че сте се запознали, че сте прочели в РУО Бургас как се кандидатства. Защо не повярвахте на очите си, а на някакви учители от ОУ, които явно се опитват да ви заблудят (какви са причините за това, ми е абсолютно непонятно, тъй като нищо не печелят от това).  А вие напускате това училище, тъй като е ОУ, какво ви притесняваше да отидете отпред на опашката и да си поискате свидетелството на детето и да заявите, че ще си подадете онлайн? Какво лошо ще ви се случи? Как ще ви навредят?

От чисто любопитство - дайте да видим какво съобщение са ви изпратили. Да анализираме казуса.

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 23:26 от MollyBy

# 274
Здравейте, знаете ли дали след първо класиране документите за записване или за участие във второ, могат да се подават от друг човек-не от родител?
Да. Миналата година дядо и я записа,защото бяхме на море.

# 275
Аз пък се зачудих на хората, които симпатизираха след това грозно изказване.
Аз изразих съпричастност към евентуалния начин, по който би се чувствал човек, чувайки такова изказване. Лично за мен такива постове са информативни по начин, който изобщо не влияе на решението, което предстои да вземем Hug

За кое изказване става въпрос? За алкохолиците и наркоманите ли? Супер грозно изказване....
И се чудя как някой си мисли, че неговото обаждане е важно. Дайте всички да звъним и да питаме каквото ни скимне..

# 276
Това ми беше основното питане и учудване: какви са причините за това, тъй като нищо не печелят от това?
Ако това ми се случваше за 3-4 път, нямаше да го допусна.
Но това се отнася за голяма част от родителите, които познавам.
Но явно в провинцията е така.

# 277
Здравейте, знаете ли дали след първо класиране документите за записване или за участие във второ, могат да се подават от друг човек-не от родител?
Да. Миналата година дядо и я записа,защото бяхме на море.

Имали сте късмет. При нас не можеше да се подава без детето. Явно си зависи на кого ще попаднеш. Правилата вече ги разбрахме - според РУО се изисква присъствието на ученика, но винаги е възможно някой от приемащите документите да си затвори очите.

matema, защо обобщавате така? И ние сме в провинцията - две години подред - два класа, поне + още познати от другите паралелки + децата от отборите( всички от различни училища)...всички са подавали онлайн сами.
В сайта на училището и в школо пристигна информационно съобщение за училищата гнезда, което завършваше с "Препоръчвам да подадете заявлението от Вашия дом и да не се струпват опашки от чакащи кандидат-гимназисти в ситуацията на епидемия от Covid-19."

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 23:42 от MollyBy

# 278
  • На морето!
Кое е най-голямото ОУ в Бургас, което е въвело тази практика?
Със сигурност ви казвам, че не ви е вярна информацията за тези 90% от училищата, които държат да се подава на място. Веднага мога да ви изброя 6 училища, в които родителите и учениците си подават онлайн.
Училището е "Б.М."
Естествено и аз, и който иска, може да подаде онлайн.
Въпросът е в "подтикването" на родителите и техните деца, да го направят през училището.
Жалко, че не се сетих да снимам, защото явно мислите че си измислям.
За мен не е проблем,че го подадох така, интересното ми е защо го правят и с каква цел.
Лека и спокойна вечер.
Подтикват е едно, задължават е друго. Това училище е един от примерите ми за деца, които подадоха онлайн. Може би наистина учителите са се притеснявали, че някои родители няма да се справят и са предложили помощ, но това изобщо не означава, че 90% от училищата в Бургас задължават учениците да си подават документите на хартия като дори възпрепятстват кандидатстването през системата. Не мисля, че си измисляте, а че някой по веригата не е разбрал правилно и от там тръгва една абсурдна градска легенда, която подхранва всякакви конспирации и съмнения.

# 279
Скрит текст:
От чисто любопитство - дайте да видим какво съобщение са ви изпратили. Да анализираме казуса.
Писмено заявление от името на родителя, в кои училища, в какви паралелки( всичко това написано на ръка, а не онлайн), телефоненен номер, подпис на родителя, подпис на ученика и този документ остава в училището.
И задължителното изискване ученикът де е с мен.
Съгласна съм, че е моя грешката за този начин на подаване, но съм учудена от налагането на тези изисквания от училището.
Това "подтикване" става на последната родителска среща онлайн, на която класната дава график и от 26 родителя, 22 си запазиха удобен за тях час, да отидат в училището да подадат подрежданията(останалите 4 остсъстваха).
Да можеше, да взема документите и да се врътна, но все пак имам уважение към учителите от последните 7 години.

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 23:50 от matema

# 280
За пореден път - как точно ви ги наложиха? Заплашиха ви по някакъв начин? Излъгаха ви нещо? Отказаха да ви дадат свидетелството за основно образование?
Решили сте да подадете на място, не обвинявайте друг за това решение.

# 281
Здравейте! Желая успех на всички дечица!
И ние подредихме желанията, но тъй като не прикачихме медицинското да попитам...проблем ли ще е да го пррдставим при записването?
Обърках се вече и не съм сигурна в нищо. Страх ме е да не съм сгрешила 😔

# 282
  • В светлината на слънцето
Подадохме и ние днес по вечерно време. Стана бързо. Той през деня си подреди желанията, аз намерих кодовете предварително за по-лесно и цялото подаване отне не повече от 5 минути с все прикачането на медицинското и проверката за грешки. Оценките от училище се появиха веднага след подаването. 31 паралелки изброи, за които почти няма шанс. Може би за няколко от последните. Но пък нищо не се знае.

# 283
  • София
Кати, за разпечатването, има иконка печат.

Благодаря - открих как се появява, трябва да се отиде повторно на "желания"-та, но благодаря!

# 284
  • София
Т.е. накарали са ви да напишете първо желанията на хартия (заявление, подписано от вас в присъствието на ученика) и са го задържали в училище? Ами може да искат да имат доказателство, че точно това е подредбата на желанията на родителя/учиника и утре, ако някой писне, че госпожата/господина от училището е объркал въвеждането в системата да могат да покажат, че е едно към едно. Каква статистика, какви пет лева?
Аз помислих, че са ви изпратили съобщение, с което са ви задължили да идете при тях и да подадете чрез училището, а не самостоятелно.

Общи условия

Активация на акаунт