Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 498
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Аз съм на мнението на marmotche. Би било интересно да видим резултати от НВО, което не е важно за прием или за формиране на диплома, т. е. влиянието на школи, курсове и уроци е сведено до минимум и показаните резултати са плод повече или по-малко на подготовката в училище.
Дидева, няма как да се съпоставят различни типове училища. Всички знаем, че в езиковите гимназии, в 10 клас си изучават 2 часа седмично математика,  което не е съизмеримо с часовете в МГ.

# 211
Не е и необходимо. Винаги можеш да сравняваш училища със сходни учебни планове. От друга страна, четири от училищата с най-висок резултат по БЕЛ са математически гимназии, а една от тях е с най-високия среден резултат за страната. Интерес би представлявало и колко ученици от училища с преобладаващ профил " Чужди езици" са се явили на НВО по чужд език и какви резултати са постигнали.

# 212
  • София
И аз, повлияна от разнопосочната информация за тази бележка с НВО точките, сутринта звъннах в ЕГ и питах направо. Искат само свидетелството и ЛАК. Това е.
Между другото, в образците на документи, утвърдени с министерска заповед, от три години няма такава служебна бележка ( има само за изпитите за проверка на способностите), но училищата упорито продължават да я издават и изискват.
Дотук успях да изчета и понеже ме стреснахте с това "искат" - надявам се, че за редене на желание и подаване на заявление за 1 класиране не искат свидетелство за образование да се качва в системата, а за самото записване после, ако е прието детето. Ние сме на почивка и ще редим онлайн, не съм взела в нас свидетелството, надявам се, че не ми трябва?

# 213
  • София
Написах мнението си, защото четейки останалите постове, човек  остава с убеждението,  че децата са супер мотивирани, а, видите ли,  учителите не са си свършили работата. Това не е така!

# 214
Скрит текст:
И аз, повлияна от разнопосочната информация за тази бележка с НВО точките, сутринта звъннах в ЕГ и питах направо. Искат само свидетелството и ЛАК. Това е.
Между другото, в образците на документи, утвърдени с министерска заповед, от три години няма такава служебна бележка ( има само за изпитите за проверка на способностите), но училищата упорито продължават да я издават и изискват.
Дотук успях да изчета и понеже ме стреснахте с това "искат" - надявам се, че за редене на желание и подаване на заявление за 1 класиране не искат свидетелство за образование да се качва в системата, а за самото записване после, ако е прието детето. Ние сме на почивка и ще редим онлайн, не съм взела в нас свидетелството, надявам се, че не ми трябва?
Не се притеснявай излишно. Подавайте смело. Цялата необходима информация се въвежда по служебен път, точно това прави бележката напълно излишна. В системата родителят прикачва единствено медицинско свидетелство, ако е посочена професионална паралелка ( една или повече), но дори и това не е задължително. Може да се представи при записването.
В цитирания коментар имах предвид записването.

# 215
Olive, спокойно, на етап записване е "искат".Аз малко тип "Рибата е в морето, тиганЯ на котлона." Nerd Почивайте активно. Simple Smile

# 216
Кати, за разпечатването, има иконка печат.
За свидетелството се надявам щом са въведени оценките, да няма проблем, че не видях да е попълнен номер и дата и издател.
А за постовете на Сладкишче, не вярвам така да намали конкуренцията за Първа АЕГ. Който си я иска, ще си я пише. Дали ще се оправдаят прогнозите за минималния бал на второ класиране, ще видим на 20.07.

# 217
  • София
Зачудих се, защо след като в Първа АЕГ са събрани "алкохолици и наркомани" и е получила такова отношение от директорката, Сладкишче толкова упорито иска детето й да учи там 🤔

# 218
  • София
Зачудих се, защо след като в Първа АЕГ са събрани "алкохолици и наркомани" и е получила такова отношение от директорката, Сладкишче толкова упорито иска детето й да учи там 🤔
И аз се чудя. Много лесно и безотговорно е,  да се изразяват мнения и да се поставят епитети.

# 219
Аз пък се зачудих на хората, които симпатизираха след това грозно изказване.

# 220
  • София
За коя директорка обсъждате, че ще се маха? Може би е изтрита съществената информация или аз я пропуснах? Надявам се да става въпрос за 91 НЕГ!

Сладкишче, и аз се чудя защо си се обаждала в което и да е училище в такъв момент. И кой пък се е вързал да обяснява каквото и да било на непознат.
Относно "наркомани и алкохолици" - тук вече знам, че не си права, употребяващите наркотици са разпръснати равномерно! А за алкохолици не съм чувала.

# 221
  • София
Yasp, честит рожден ден!

Подадохме заявлението. Записах час за подстригване. Свършихме задачите за днес.

Забравих да се похваля, днес е изчистил цялата къща. Построих си комунизма.

# 222
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
жива да си през цялото време се чудех какво забравям. Simple Smile
записала съм час за подстрижка на Горинич.
в 16:30 утре.
а в 18:00 е тържеството за връчване на дипломите Sad
аз съм голяма бяла птица и ако никой не ми направи гадното, сама си го организирам. Sad

# 223
Yasp, честит рожден ден и от мен! Много весело изкарване с любимите ти хора!

Току-що и ние подадохме желанията, общо 15 паралелки като за последните две балът е бил с около 70-80 точки по-нисък, мисля, че сме се застраховали. И моята девойка в последния момент размени местата на първите две училища, но не съм настоявала за предишния вариант - и двете са добри и се радвам, че направи този избор самостоятелно и по този начи получи една увереност, че сама може да взема важните за нея решения.

Вторият език за изучаване претърпя големи трансформации и до последната секунда желанията се меняха - френски ли, немски ли, руски ли. Накрая церемониално сама натисна копчето "Подай" Simple Smile

# 224
здравейте, чак сега попаднах на темичката, но с риск да съм пропуснала отговора,моля да ми отговорите, ако е удобно, при второ класиране с колко места напред може да се премести детето- само с едно или повече, ако му стига балът. например ако е класирано на трето си желание и се включва във второ класиране, и ако за второто му  желание не му стига бала, но му стига за първото ще се класира ли за първото си желание или не може да прескочи второто си желание за едно класиране и ще трябва трето класиране. благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт