Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 571
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Днесхме озадачи едно изказване на директор Стаматов: деца с бал под 400 да заявят между 50 и 80 желания. 😐
Мое близко дете е с бал 359.500 и смятам, че ще влезне на първо класиране, като първото му желание е НФСГ. Какво е вашето мнение?

Без да съм експерт в изчисляването, но смятам, че с този бал, тази година има вероятност да се закачи за паралелките с ФЕ или НЕ, но не и АЕ. Дано греша, но ми се струват "на кантар" нещата, особено в този диапазон

# 391
Тук чета че са качени оценките от свидетелството в МОН, ама за моето дете не са качени, дали може да има проблем? Трябва ли да звъня някъде да проверявам или просто не са качени на всички ?

# 392
Момичета,
Върнах се малко назад,но не видях писано по въпроса.
Като се влезе в профила на детето,след подаване на паралелките и се отиде в "Желания" има една колона *Бал.
Дали там ще се впише бала за всяка една паралелка,която се кандидатства или ще излезе минималният и максимален бал за нея?Питам,защото пише,че ще се появи след приключване на балообразуването..
Зациклих леко Simple Smile
За статистиката:Синът ни писа 12 желания.Бал за МГ  - 480 и за ЕГ-470 Simple Smile
Малко преди класирането там излиза балът на вашето дете за конкретното училище. Поне миналата година беше така.

Преди 15 години ученици от 133-то пушеха и пиеха бира всяко междучасие в безистена до офиса на фирмата, в която работех тогава. Но никъде по темите не съм изказвала мнение на база тогавашните ми впечатления, нито съм квалифицирала децата като едикаквиси. Просто нека сме малко по-премерени в обобщенията си и квалификациите.

Деца, които пушат и пият може да се срещнат пред всяка от високобаловите гимназии, но това не значи, че всички деца са такива, нито пък че училището е виновно. Все пък основен ангажимент и контрол си е за родителите. Миналата година също имаше слухове за определени гимназии, но мисля че не се потвърдиха от приетите там деца.

# 393
Заветните оценки се появиха, 26ч. след подаването на желанията. Simple Smile Успокоих се.

# 394
  • София
Не знам предходните набори колко са били като численост, но едва ли са били толкова по малобройни от настоящия. Точките за първите 10 - ина гимназии са се покачили с между 2 и 5 точки. Предполагам, че тази година отново ще са пак с толкова точки по - високи от миналата година.

# 395
От системата:
Важно:Оценките от свидетелствата се прехвърлят при подаване на заявление или на по-късен етап, при синхронизация.
От информационния файл на МОН:
Важно е да знаете, че оценките от свидетелството за основно образование се прехвърлят автоматично. В РУО се проследява този процес и не се извършва класиране преди всички необходими оценки от свидетелството за основно образование да са заредени коректно.
От сайта на РУО - София-град:
Оценките от свидетелството за основно образование се прехвърлят по служебен път. В РУО се проследява този процес и не се извършва класиране преди всички необходими оценки от свидетелството за основно образование да са налице в електронната платформа.
От първия пост в темата:
Sign ExclamationSign ExclamationSign Exclamation ВАЖНО Sign ExclamationSign ExclamationSign Exclamation
1. Важно е да знаете, че оценките от свидетелството за основно образование се прехвърлят автоматично. В РУО се проследява този процес и не се извършва класиране преди всички необходими оценки от свидетелството за основно образование да са заредени коректно. Оценките от свидетелствата се прехвърлят при подаване на заявление или на по-късен етап, при синхронизация.

За тази година можете да ги видите от статистиките.

# 396
  • Ланкър, планините Овнерог
Според Стаматов, ние сме много зле, значи. Балът е доста под 400 и писахме 12 желания. Колкото и да се взирахме, повече не можахме да изсмучем. Т.е. можеше, но трябваше да са от елитните, за които няма шанс и съвсем нямаше да са в първите желания, т.е. щяха да са подредени на опашката, което няма смисъл.

# 397
Навсякъде има деца, които пушат и пия, от кварталното училище до елитната гимназия , нали са “ големи” хора, хах, или поне така си въобразяват.

Според мен 80+ желания трябва да пишат тези с бал  120-150

# 398
Някой има ли инфо за паралелката в 133, която е математическа с АЕ/РЕ? Отзиви - както за училището, така и за паралелките? Моята дъщеря иска 1ва или 2ра АЕГ, но е с 444 бал и може и да не стане за 2ра, затова търся спасителни варианти, но в 133 АЕ е само с мат... Друг избор имаме ли, някое друго училище да се сещате. Испански също ни е вариант, но по-нежелан, иска си АЕ.

Olive, тази паралелка в 133 с МАТ е нова, така че не е ясно как ще учат математика и как език.
Аз мога да кажа добри отзиви за 134 "Димчо Дебелянов" с АЕ - изучава се интензивно в 8 клас, има 3 паралелки.
Но задължително се учи и иврит.

# 399
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Не знам предходните набори колко са били като численост, но едва ли са били толкова по малобройни от настоящия. Точките за първите 10 - ина гимназии са се покачили с между 2 и 5 точки. Предполагам, че тази година отново ще са пак с толкова точки по - високи от миналата година.

Цитат
Над 11 500 са седмокласниците в столицата тази година, като випускът е по-голям от миналогодишния. ...

С около 350 повече са седмокласниците тази година в сравнение с миналата, ... бройката на езиковите паралелки в София е намалена с 23 в сравнение с миналата година. ...

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/poveche-sedmoklasnitsi-no-s-23-po … za-priem-v-sofiya

# 400
На сладкишче и трите мнения за Първа АЕГ са пълни с негативизъм и невярни внушения. Въпреки това искат да я пишат в челните желания. Или гроздето е кисело, или искат да намалят конкуренцията. Simple Smile
Снощи попълнихме желанията си. Определно имаше корекции.
Като родител съм длъжна да проуча желаните паралеки и училища на детето си, не смятате ли?
Само за статистика.
За това не пожелах да напиша името на училището. Сега съжалявам, че ме залива вълна от защитници на въпросното училище.
Извинявам се, ако съм обидила някой с поста си.
Вероятно да, била съм емоционална, но аз съм си такава.
Усмихнат ден на всички.
Проучването не включва заключения на база слухове и подвеждаща информация, споделена в темата.
Eмоционалността не оправдава лъжи и грозни определения.
Иначе - да, имате право да сте такава, каквато сте.
Усмихнат ден и успех с класирането.

# 401
  • София

По мои изчисления, не по-малко от +10-15 т. е повишението за ФЕГ, момчета. Наблюдавам и НПМГ- там също очаквам повишение над 15...

# 402
  • София
Цитат
Над 11 500 са седмокласниците в столицата тази година, като випускът е по-голям от миналогодишния. ...

С около 350 повече са седмокласниците тази година в сравнение с миналата, ... бройката на езиковите паралелки в София е намалена с 23 в сравнение с миналата година. ...

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/poveche-sedmoklasnitsi-no-s-23-po … za-priem-v-sofiya
А езиковите паралелки в ЕГ не се ли трансформират в предприемачески?
Както е случая в 1АЕГ.

За тези гимназии които гледах ми се струва, че няма корекции в броя на паралелките, но може и да бъркам.

# 403
  • София
Днесх ме озадачи едно изказване на директор Стаматов...
Какво е вашето мнение?
Никога и по никакъв повод не бих обърнала внимание на думите на тази гнида!

# 404

По мои изчисления, не по-малко от +10-15 т. е повишението за ФЕГ, момчета. Наблюдавам и НПМГ- там също очаквам повишение над 15...

Аз също мисля, че на база по-лесната матура и по-големия набор, ще има покачване на баловете с поне 10 точки. Пишете повече паралелки, колкото и да сте сигурни, тъй като миналта година три наши приятелчета останаха да чакат 3-4 класиране, поради липса на застраховка с допълнителни паралелки и училища.

Общи условия

Активация на акаунт