Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 443
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Както една съфорумка беше писала преди, бавно и методично се унищожават езиковите паралелки. Какъв ще е резултатът, ще разберем след няколко години.

# 556
Скрит текст:
Коментира се по - назад и да вметна, че всяка година около 600 деца се записват в частни училища в София. Само в АК тази година приемат 180. Отделно музикалното, приложното, изящните изкуства, танцовото са още 300 ученика, при които бел+мат не са от решаващо значение, подготовката е друга и да кажем условно, не се конкурират с езикови и мат. гимназии. Италианският лицей и НГДЕК също са си отделно с около 130 деца. Въпросът е, че не се знае всичките тези около 1000 излизащи от общата класация с какви балове са и какви места ще освободят.
Стана ми интересно за НУКК - ами при тях засега са приети деца от техните 7 класове - тоест те би трябвало да не са в никаква класация на МОН, камо ли да им се коментират баловете и какви места ще освободят.

Скрит текст:
Между другото към днешна свободни места при тях няма още сега?!
Подкрепям solnichka , че НУКК /директорката е известна с любовта си към силните на деня/  специално пак ще направят някоя врътка, за да приемат ей-така без обявление или закъсняло некое наше дете !!
Защо да ги няма в класацията на МОН, нали те също са държали НВО-та?
Или аз нещо не разбирам въпроса?

Какво исках да кажа .... броя на класове и деца не са в план-приема на РУО/МОН ... така че те не редят желания там и съответно бала им не е от значение.
Виж вече друго е ако те все пак решат да не са там и тогава се влеят в редиците на МОН.
Ама ние това вероятно няма да го разберем - тези бройки ще са за наши хора, само те ще бъдат уведомени, сиреч.

# 557
  • София
.
...Съветвам ви да отидете на място. И на мен не ми вдигаха телефон, но на място бяха много любезни и ми дадоха исканата информация.
Не мога, най-безотговорно отидохме на морето и ще редим оттук. Нищо, де, и без това се колебаем дали 133 или 22 първо да сложим, ще помислим още.

# 558
Защо толкова рано махнаха бутона Класиране? 🙄 Едва ли ще съкратят срока...

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 15:06 от Блю

# 559
Аз да знам, че съм приета в училище извън МОН, пък да видиш как ще се старая на НВОто.

По-скоро тия от АК, дето чакат намаляне на таксата, ще са с по-високи балове, защото ще избират между СМГ, НЕГ и АК.
Децата, които аз познавам, независимо че са приети в АК, а в последствие и взели решение да се запишат там, имат много високи резултати на НВО.

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 15:49 от silan

# 560
Бих се радвала някой да ми обясни също дали тези профили ще се изучават само 11 и 12 клас, или още от 9-10? Т.е. да разбирам ли, че мат профил в 133 с АЕ/РЕ в 8 клас ще учи основно АЕ, в 9 и 10 и някои предмети на АЕ и другите общообразователни и после в 11 и 12 наблягат основно на мат?
Звънях в 133 - никой не вдига.
Аз не бих заложила на кой знае какво усилено изучаване на математика точно в 133то. Освен ако като нова паралелка не са намерили нов супер преподавател. То си заслужава заради руския език. На резултатите от матурите на 12ти клас, представянето на 133то точно по математика е доста зле на фона на другите предмети, мисля 3 и нещо и спрямо останалите училища, като напр. дори т.нар. неелитни като 32 и други го изпреварват и то значително, а не с няколко стотни. Ако целите математика освен СМГ и НММГ, по-скоро 125то е с усилен математически профил.
Клер, поздравления на детето за избора. Моето не пожела да пише 133то най-отгоре, но руският е твърдо втори език в другите желания. Пък да видим къде ще е късмета.

# 561
  • В реалността
Защо толкова рано махнаха бутона Класиране. 🙄 Едва ли ще съкратят срока...

За да не го "цъкате" постоянно Laughing
Явно им натоварва системата.

# 562
  • София
Руският език не се цени особено от децата, но пък е много ценен за работа в бъдеще. Е, не само с руски де, но при еднакви условия и владеене на английски или немски, голям бонус при кандидатстване за определени позиции дава владеенето и на руски.

# 563
  • София-Младост
Да, ето преди малко шефа ми каза, че синът им (21) ги "обвинява", че са виновни  и не са го записали да учи руски в началното училище. И сега ходи при баба си да го учи, имат нещо руско там в произхода.
А моят отказа категорично...нямало да учи 6 падежа...щото немския е много по-лесен. Ама то на сила акъл не мога да му дам:)

# 564
Руският език не се цени особено от децата, но пък е много ценен за работа в бъдеще. Е, не само с руски де, но при еднакви условия и владеене на английски или немски, голям бонус при кандидатстване за определени позиции дава владеенето и на руски.

На моя син най-голямото желание му е да учи руски. В старото училище искаше в 5-ти клас да учи руски , но не се събраха деца. Сега само за това говори. За съжаление за 133-то няма да му стигне бала, за НТБГ ще му стигне ,обаче колко ще научи там езика, не знам.

# 565
A  моят син записа първо желание немски с руски , уж че е по -лесно от френския (  тука вече имах и аз роля) . Дано после не ме обвинява в нещо , макар че винаги родителите сме виновни за всичко  Joy

# 566
  • София
Когато бях в 133-то ми обясниха, че задължителните профили след 10 клас са съответните два езика, а трети и четвърти профил се избират от децата. Само че трябва да се избере група. Тази година не е имало математически профил в 11 клас. Но не знам тогава, когато днешните 11-класници са кандидаствали, дали е имало зададен друг профил, освен езиковите. Може би щом паралелката е с мат, това ще бъде един от задължителните профили.
Съветвам ви да отидете на място. И на мен не ми вдигаха телефон, но на място бяха много любезни и ми дадоха исканата информация.

Точно децата, които сега са 11ти клас, им бяха предложени профили според наличните преподаватели.
Пример: биология и БЕЛ или химия и БЕЛ, но не е биология и химия, което е по-разумно. Изобщо тия профили са в помощ на учителите, а не на децата.

А как са се представили на матурите в 12 клас няма значение, защото на незадължителната математика се явяват само тези, на които не им е важна оценката. Деца, изучавали МАТ по 2 часа седмично, колко биха се подготвили за една такава матура?

# 567
Както една съфорумка беше писала преди, бавно и методично се унищожават езиковите паралелки. Какъв ще е резултатът, ще разберем след няколко години.

Крайно време е, поне да се трансформират.

# 568
  • у дома...
[
Скрит текст:
quote author=Бобец link=topic=1350665.msg43120307#msg43120307 date=1625656183]
Скрит текст:
Коментира се по - назад и да вметна, че всяка година около 600 деца се записват в частни училища в София. Само в АК тази година приемат 180. Отделно музикалното, приложното, изящните изкуства, танцовото са още 300 ученика, при които бел+мат не са от решаващо значение, подготовката е друга и да кажем условно, не се конкурират с езикови и мат. гимназии. Италианският лицей и НГДЕК също са си отделно с около 130 деца. Въпросът е, че не се знае всичките тези около 1000 излизащи от общата класация с какви балове са и какви места ще освободят.
Стана ми интересно за НУКК - ами при тях засега са приети деца от техните 7 класове - тоест те би трябвало да не са в никаква класация на МОН, камо ли да им се коментират баловете и какви места ще освободят.

Скрит текст:
Между другото към днешна свободни места при тях няма още сега?!
Подкрепям solnichka , че НУКК /директорката е известна с любовта си към силните на деня/  специално пак ще направят някоя врътка, за да приемат ей-така без обявление или закъсняло некое наше дете !!
Защо да ги няма в класацията на МОН, нали те също са държали НВО-та?
Или аз нещо не разбирам въпроса?
[/spoiler]

Какво исках да кажа .... броя на класове и деца не са в план-приема на РУО/МОН ... така че те не редят желания там и съответно бала им не е от значение.
Виж вече друго е ако те все пак решат да не са там и тогава се влеят в редиците на МОН.
Ама ние това вероятно няма да го разберем - тези бройки ще са за наши хора, само те ще бъдат уведомени, сиреч.
[/quote] Бройките за четвърто и така нататък се публикуват на сайтовете на училищата. И мисля, че и на сайта на РУО.

# 569
  • София
И ние писахме 133то с руски като спасителна опция с 50т по-нисък бал, ако случойно не се закачи във ФЕГ. Много относителен е този прогнозен бал за момчетата тази година и просто може да се лашне във всякакви посоки. Аз лично очаквам по-голям прием на момчетата в смесените паралеки тази година, което ще вдигне и балът на момичетата за училищата с квоти. Обещава да е много интересно класиране.

Общи условия

Активация на акаунт