Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 38

• 46 194
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Drago,извинявай ,но съм допуснала грешка.Два сантиметра е дебел гранитогреса,не 4  Simple Smile .
Търсих ги и аз онлайн,но не ги намерих.Показаха ни ги на мостри 10×10см в един магазин за плочки,не е верига.Имаха над 5 разцветки.
  Bar B Q,много хитро да обърнете шарката,браво!Клинкер ли е или бетонени павета?
И при нас се получи един такъв участък и ММ ряза едни парченца по 1см...

Допълвам се с Фиорето
https://formabania.bg/granitogres-2-sm/kolekciia-20mm-granitogre … mica-outdoor-bold

Обаче,ми споменаха цена около тридесет и няколко лева,а тук е чувствително по-висока.

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 16:26 от nelina_london

# 241
  • Варна
Давайте идеи за настилка по обиколката на къщата и тази която ще е пред гаража. Т. Е. Трябва да е устойчива да се минава с автомобил по нея и да не е хлъзгава. Максимална височина 7см, тъй като релсата на входната врата е вече налице. Варианта ни е павенца тип кокалчета, но не ми се иска, тъй като цялостно не ми се връзва с останалата визия. Гнайс не искам!!! Категорично не искам! Ако ви идва нещо друго на ум, моля споделете!

Павета . Ние сме с клинкерни на пясъчна основа, не са мръднали пред гаражите. Влизали са големи бусове. 5см. са дебели нашите на пясъчна основа. Около къщата пътеките са с клинкерни плочи лепени върху бетон.  Не се пързалят.

# 242
  • Бургас
Клинкерни павета са, слагат ги с пясък на суха замаска го казват.

# 243
Има ли някой, който е правил сондаж за вода?
На нас ни предстои и гледаме цени онлайн. Варират от 80 до 150лв на метър в зависимост от терена.
Може ли някакъв коментар на цените?
Реални ли са или завишени?

Ако има някакво значение, при нас почвата е скалиста (Старозагорски район).

# 244
И мен ме интересува същото, но за 20-на км от Варна, знам само че при нас е чернозем.

# 245
  • Велико Търново
Във Велико Търново е около 80л на метър.

# 246
  • Sofiа
Ооо, и аз съм на вълна сондаж (и много други 🤣) за района на София, но все още нямам прогрес по сондажната тема. Ще следя с интерес!

# 247
Преди година и нещо за района на София беше 120 лева на метър. Гледахме няколко оферти и всички бяха на такава цена. Почвата ни не беше скалиста, обикновена си беше 😃 При нас вода имаше на 5 метър, в ниското сме, но копахме 12 мисля...

# 248
Има ли някой, който е правил сондаж за вода?
На нас ни предстои и гледаме цени онлайн. Варират от 80 до 150лв на метър в зависимост от терена.
Може ли някакъв коментар на цените?
Реални ли са или завишени?

Ако има някакво значение, при нас почвата е скалиста (Старозагорски район).
Реални са, комшията си направи сонда, по 150лв на метър му взеха. Случи се да бъда и аз на обекта, та гледах целия процес. 30м изкопаха надолу, докато избликна мътна вода. След около половин час теч, започна да се избистря.

# 249
  • София
Здравейте!
Стартирахме проектирането на бъдещето ни къщЕ от около 98 м2 + допълващо застрояване гараж около 30-32 м2. То на тази "гранде" площ няма какво толкова да се разгърнем с претенции. Имаме обаче една огромна чуденка - парцелът е с лека денивелация, за дължина 36 м общо 40 см, но нивото на пътя е по-високо с около 20 см. Мислим за повдигане на фундамента с около 50 см (три стъпала), но това ще бъде вероятно доста горямо оскъпяване. Архитекта предлага вместо повдигане, изграждане на дренаж и решетки пред къщата за наша сигурност и спокойствие.
Как сте постъпили и от кое решение сте доволни впосредствие?
Срещнах подобна чуденка в 31-ва тема и от nelina_london?

# 250
  • Пловдив
sofya,вероятно съм писала още в началото на проектирането,защото хем искахме да няма стъпала ,хем да е та по-високо от пътя.
 В крайна сметка я вдигнахме с 50см и насипахме с още 12 камиона хумус и сега и на 5тте врати ,от които може да излезем на първи етаж сме без стъпала.
 Майка ми имат селска къща.Общината ремонтира пътя им и го повдигна с 20 см.При всеки дъжд двора им се пълни с вода.
Така,че има резон в дренажа,но колко ще струва той?Ако ценово е равен на повдигане на къщата  плюс насипване ,бих избрала втория вариант.

# 251
  • София
nelina_london благодаря Flowers Hibiscus
Нашият парцел обаче е ограден с нова метална мрежа, т.е в близките няколко години не планираме плътна ограда, т.е няма как да насипем толкова много, защото няма какво да задържи пръстта. Колкото до дренажната система, имаме възможност да  я изградим сами, а материалите те са толкова скъпи.  Ще го мислим и смятаме още...

# 252
Здравейте, от два дни сложихме дограмата и съм в ужас. Няколко птици вече се удариха. Моля ви препоръчайте ми нещо, което хем да не закрива гледката хем да спася популацията на птиците. Мисля си за фолио, което прави стъклото видимо за птици, препоръчайте ми моля ви. Наслагах найлони по всички прозорци, но те са огромни и това е решение само до нанасяне. Благодаря ви.

# 253
  • Сливен
Вътрешни щори или пердета,каквото предпочиташ.Има модел вертикални щори ден и нощ,които приличат на пердета.

# 254
Вътрешни щори или пердета,каквото предпочиташ.Има модел вертикални щори ден и нощ,които приличат на пердета.
Не мисля, че ще свърши работа, защото предните витрини (около 1,5-2 м височина и ширина по цялата фасада) са огледални и леко матирани. Затова, след много четене стигнах до извода за фолио, но такова, което да премахне ефекта на отразяване отвън и същевременно гледката отвътре да е същата.

Общи условия

Активация на акаунт