Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 38

• 46 904
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Nelina, виж форум хоби кафе. Направи си тема там и ще получиш безценни съвети и помощ. По рано имаше доста общи поръчки за страхотни растения от чужбина, но сега стана много сложно.  Има уникални градини и страхотни хора там.

# 661
Gerunduq това е блога на наша съфорумка(стига да не се бъркам) lujboznatelna и е името, страхотни красоти от двора си показва в под форума за градините.

# 662
  • София/Варна
Тумбел Нехранимайски  права си.

# 663
  • София
Здравейте, аз пак с въпрос към вас идвам, има ли възможност по принцип на по-късен етап да се поставят да дограмите външни щори или трябва още с дограмата да го решим това, проблема е, че не знаем всъщност още искаме ли ролетни, дъевени, кепенци, вътрешени, външни изобщо какви, а и не знаем бюджетно на този етап как ще ни се вържат нещата.

# 664
Здравейте, аз пак с въпрос към вас идвам, има ли възможност по принцип на по-късен етап да се поставят да дограмите външни щори или трябва още с дограмата да го решим това, проблема е, че не знаем всъщност още искаме ли ролетни, дъевени, кепенци, вътрешени, външни изобщо какви, а и не знаем бюджетно на този етап как ще ни се вържат нещата.

Принципно това е най-добре да се реши на етап проектиране, за да може архитекта да заложи всички неща, които са необходими за  тях. За ролетните щори трябва да се предвиди място за кутията, за кепенци също може би трябва място, но от страни на прозореца.
Като цяло, колкото повече неща уточните на етап проектиране, толкова по-лесно ще е за вас.

# 665
Ей, на една вълна сме 😁! На мен също в момента ми се въртят мисли в главата свързани с озеленяването и всичко, което показвате ми е само от полза. Това е сега
Доскоро беше шубраци и гъсталаци човешки ръст. Държах всичко да е изчистено и заравнено, да се почне наново. Предимството е, че не бързаме и имаме време да обмислим какво и как искаме да се залеси.

# 666
  • София
Ние имаме иглолистни, по - конкретно смърчове. Много са красиви, сами си растат без грижи за тях, обаче под тях нищо не расте. Опитвахме с разни видове трева за сянка - пораства и умира постепенно. Хич не ми харесва така, но и сърце не ми дава да махнем такива високи и красиви дървета.

# 667
Ако предвидите външните ролетните щори да са интегрирани с дограмата, мисля че ще бъде най-добре. Аз късно разбрах, че има така опция при някои производители на профили и поръчах само за хола, който последен правих и резултатът е много добър. Също бих Ви посъветвал да ако имате опция за автоматично проветряване в профила, също да го поръчате. Не струва много, но е изключително полезен през зимата.

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 18:06 от TorbaLan1

# 668
  • Отвъд алеята зад шкафа
Как изглеждат тези щори?

# 669
  • София/Варна
И какво е автоматично проветряване на профила?

# 670
  • Пловдив
Мисля,че става дума за микровентилация.Това е функция на обкова,не на  профила.Дръжката се завърта в междинно положение и прозорецът се отваря само с милиметри.Нещо като да ти духа през неуплътнени профили Simple Smile
И ние го имаме,но никога не съм го ползвала заради рекуператора.

# 671
Мога да кажа как е при Rehau (каквито са моите профили) - това е една система от меки гумени ленти, които са монтирани в профила и стоят полуотворени ако няма никакава разлика в налягането между вътре и вън, като по този начин осигуряват пренос на въздух. Затварят се автоматично при порив на вятъра.
Прозорците стоят затворени.
https://www.rehau.com/bg-bg/geneo-inovent-fenster

Вградените щори изглеждат така:
https://dogramaplovdiv.eu/project/rehau-comfort-design-plus/

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 14:59 от TorbaLan1

# 672
  • Пловдив
Оу,не бях запозната с тази иновация.А,ако няма вятър и неискаш този вид микровентилиране?
Вечер ,около нас навън мирише на печки.Предполагам,че тази миризма ще минава през този вид вентилиране?

# 673
Оу,не бях запозната с тази иновация.А,ако няма вятър и неискаш този вид микровентилиране?
Вечер ,около нас навън мирише на печки.Предполагам,че тази миризма ще минава през този вид вентилиране?
Вероятно сте права, че свежият въздух ако мирише, ще окаже влияние и на въздуха в дома. Аз живея в град и около нас всички се отопляват на газ или климатици, затова не съм усетил някаква промяна през зимата. Но имайте в предвид, че обмяната на външен и вътрешен въздух не е голяма, но ефектът се постига от непрекъснатата работа на този механизъм. Преди да сменя дограмата с тази на REHAU, понеже холът ми е заедно с кухнята, през зимата водата беше постоянно по стъклопакета. Сега го нямам този проблем, но вероятно е и от тройния стъклопакет с К стъкло и аргон.

# 674
  • Сливен
Това са вградени външни щори.Това е мостра в офиса.
Поглед отвън
Поглед отвътре
При този вариант кутията се вижда в стаята и от там се отваря ако се наложи да се ремонтира.
Има и модел при който кутията се вгражда в мазилката.

Общи условия

Активация на акаунт