Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 38

• 46 823
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 825
Юлияна, аз лично не бих направила 4 малки спални горе, за да може след години да се обединят 2 от тях в една голямо помещение.  Наистина не намирам резон. Защо не ги направите от сега 2 спални + една голяма стая, която да бъде каквато си поискате - голяма спалня с кабинет...каквото...
Относно антрето, не бихте ли възприели идеята да увеличите малко ЗП и площадката пред входа антре да стане антре, а пред него да пуснете друга входна площадка, коато да равни края на гаража примерно? Нали сте все още на етап идеен проект?
Да сега обсъждаме всичко с проектанта.Той е много дъбър и се вслушва във всичко което му казваме и искаме.Ще обсъдя това за антрето с мъжа ми това е добра идея.Благодаря ви за всичко😊

# 826
  • София

Да сега обсъждаме всичко с проектанта.Той е много дъбър и се вслушва във всичко което му казваме и искаме.Ще обсъдя това за антрето с мъжа ми това е добра идея.Благодаря ви за всичко😊
[/quote]

Колкото повече варианти Ви предложат съфорумците, толкова повече ще се объркате (реалност от практиката). Обсъдете притесненията си с колегата и степенувайте по важност изискванията си в подробно задание.
Споменахте, че гледката Ви е на юг и запад ... в този случай разположението на гаража/навеса ми се струва компромисно. Подозирам, че имотът позволява паркиране в северната част, като по този начин Ви остане южен двор за релакс.

# 827
Юлияна Скечелиева, съжалявам, но това е труд, за който в момента няма време, което да отделя. Мозъкът ми е зает с друг проект в момента.
От друга страна Вие сложихте един проект и питате, после започнахте да наслагвате информация, която липсваше и все пак започнахте по спомен, че нещо не Ви се струва наред с проекта, не Ви грабва (може и да бъркам).
Дрешниците, които предложих и споменахте, може да не са дрешници буквално, а както писах "вградени" гардероби. Ясен пример е дал Horhay. Всички наши гардероби са обособени в ниши.
От такава тоалетна, която не е изолирана се чува страшно много и е доста смущаващо, особено ако дойде някой на гости. Разбрах, че искате широк хол, но от 6 м, не мисля, че ще е голям проблем да отделите 1 м при наложила се масова ширина на холовете между 3,50 и 4 метра. Ако искате даже на тази стена сложете огледала или да я направите със стъкло, за да не затваряте визуално помещението и да не губите от простора, койот търсите. Огледалата, например, ще отразяват светлината и ще създават зрителна измама за размерите. Направете и по-високи тавани, това дава много въздух на всяко помещение в комбинация със светли неутрални цветове, малко натурално дърво и големи прозорци.
Въобще не съм на ясно и какъв стил гоните, нито от личните Ви навици, затова съветите от моя страна са строго субективни и пречупени през моите сетивни възприятия и разбирания.
Успех!

https://www.goodhousekeeping.com/home/decorating-ideas/tips/a194 … -room-look-large/

Благодаря Drago_2008 за добрите предложения.Да най-вероятно ще вземем от хола и ще си отлелим антре което ще отдели всекидневната от всичко останало със стени и плъзгащи врати.Благодаря и за идеята със огледалата чудесна е.Аз ще се допитам допълнително до нашия архитект той е много добър и се надявам да можем да  постигнем консенсус и да сложим последни щрихи на нашият бъдещ дом.Поздрави и ви желая всичко най-добро😊

# 828
  • Варна
Юлияна, един съвет и от мен. След като имате идея след време да правите къщата двуфамилна, заложете това и в проекта. Двата етажа да са с отделни идентификатори.  Ако има само един идентификатор ще имате само един електромер. И това след време може да е проблем със семейството на сина. Много е сложно, скъпо и бавно разделянето на имота на две жилища после ( документално ). Или гаража да е с отделен идентифакатор.

# 829
Момичета, подовото и замазката или стените и таваните се прави първо 😂 Ние го изкласихме до акт 14 и се надяваме да ни отпуснат достатъчно пари за довършителните работи 🙏

# 830
  • Велико Търново
Маджарова, която бригада хванеш първо! Не се шегувам, на практика е така.
Иначе, първо се правят стените и после подовото и замазка та.

# 831
На наш приятел правихме подовото преди мазилката на стените, защото ги нямаше мазачите. В този случай по стените долу се окрайчва с фибран/стиропор (но мисля първото е за предпочитане) с дебелината на мазилката. Ние сложихме 2 см и го режете на височина да излезе над нивото на замазката, т.е. изчислявате дебелина на изолацията+тръбата и от 3-5 см отгоре замазка. После се доизрязва с макетно ножче.

Скрит текст:

При нас беше след мазилките, което е по-добрия вариант (да няма голямо натоварване или нещо да се пробие по време на работа с машина за измазване, т.е. да са намали риска от инцидент). Тогава по края на стените се слага специална лента.
Скрит текст:

Ето и снимка след замазката

и тук с изрязана лентата по краищата и сложената след това настилка.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 16:39 от drago_2008

# 832
  • Бургас
А при нас горе-долу едновременно и двете. Тоест бригадата, която направи шпакловка, правиха и латекса и саморазливна на пода, а днес трябва да довършат с полагането OSB навсякъде и да ги изпратим с по един кашон Ефес за перфектно свършената работа.

# 833
LaDida,
Къде слагате OSB

# 834
Това паркет ли е или имитация на такъв? Доколкото знам, на подово отопление паркет не се слага.

# 835
  • Бургас
над саморазливната замазка поставиха OSB. Над него другата седмица започват да поставят паркета.
Скрит текст:

# 836
Това паркет ли е или имитация на такъв? Доколкото знам, на подово отопление паркет не се слага.
По принцип сме имали подово с паркет и беше страшно приятно. Нито паркета се беше повредил, отворил или друго, нито нищо. Просто топлопреминаването е по-малко.

Това сега не е паркет.

# 837
Вече има специални ламинирани паркети за подово отопление, но специалистите препоръчват грантогрес или теракотни плочки. Важно е настилката да поема топлината и да я задържа, а дървото е изолатор и не предава нужната топлина. Т.е. подовото ще работи с малък коефициент на полезно действие.

# 838
  • Велико Търново
Ние сложихме ламинат на втория етаж. Важното е, ламината да бъде съвместим с подово отопление, т. Е. Да има един символ на опаковката. Ето този

Също, заложихме на по-тънък, за да не изолира топлината, а и подложката е перфорирана.
Разликата в ламинат за подово и обикновен е в лепилата, които се използват за слепване на частиците, съотв. Тяхната температуроустойчивост и това да не отделят токсични вещества при нагряване.

# 839
  • Пловдив
Бях видяла статистика,че разликата в температурата на стаята при подово с плочки и такова с ламинат е 1°,при стандартна големина спалня.Изобщо не е много и не е нещо,което би ме възпряло да сложа ламинат,ако го искам.
С паркета беше 2°.

Общи условия

Активация на акаунт