Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 38

• 45 685
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 915
Твърдо ми отказаха за дрешника-коридор Grinning. Продължаваме да мислим по другите теми.

Още нещо - не харесвам нефункционални помещения. От тази гледна точка - много сериозно помислете за детските. За мен стая, в която влиза само единично легло е нефункционална. Затова много настоявах в нашите детски да сложат персон и половина, реално има възможност и за двойно легло.

# 916
Юлияна
Аз бих оставил цялото дневно помещение заедно, няма да имате никакви проблем с миризми, въобще не се притеснявайте, а и е доста по приятно за готвещия да е с останалите, вместо наврян в отделна стая. 
Разпределението, което сте направили и имайки предвед намеренията ви за отделяне на втория етаж за мен е ОК. Единствено бих пуснал една стена пред стълбите, чисто визуално да отделя дневната от стълбището ( може и врати да се сложат, не е задължително) и да скрие малко тоалетната, че така е много на показ, а тя е единствена на етажа и няма да е много удобно с гости.
Също бих ползвал подстълбищното пространство за перално, а сегашното помещение бих превърнал в оборотен дрешник/килер за обувки и якета.
И щях да преместя вратата на спалнята за да събера гардероб на цялата стена.
А да, и лично аз много харесвам дивани в средата на помещението, а не долепени до стени, но това вече е въпрос на вкус Simple Smile
[/quote
Благодаря за препоръките.Да и ние решихме и вече сложихме стена да отделя антрето от всекидневната и по средата плъзгащи врати.Това за дрешник на мястото на мокрото помещение също е добра идея.Поздрави и ви желая всичко най-добро!

# 917
Твърдо ми отказаха за дрешника-коридор Grinning. Продължаваме да мислим по другите теми.

Още нещо - не харесвам нефункционални помещения. От тази гледна точка - много сериозно помислете за детските. За мен стая, в която влиза само единично легло е нефункционална. Затова много настоявах в нашите детски да сложат персон и половина, реално има възможност и за двойно легло.

Също съм фен да стане една функционално изградена къща и не се бях замислял за леглата. Така като гледам има място за двойни легла, сложени в посока тройката прозорци (двете малки и средния по-широк) и за двете детски. Двете стаи са широки 4 метра, спокойно влиза легло 160х200 и остава място от страни, а гардероба би отишъл на мястото на сегашните детски легла.

# 918
Съгласна съм, аз бих променила проекта, за да отговаря на тази конфигурация. Най-малкото заради инсталациите за телевизия и контакти.

# 919
droidd, нашите стъклопакети са от фирма "СтъклопакеТА". Те ме консултираха какви стъкла да сложим и съм много доволна от съветите им.
Нашите прозорци почти всички са "френски" и доста дълго време търсих с какво да направим повдигането, защото подовото и замазката ще вдигне доста нивото. В крайна сметка изляхме бетонови "основи" за прозорците. На по-късен етап намерих тези профили  - https://www.triotherm.bg/#triotherm. Ако ги бях намерила по-рано щахме да ползваме тях.

Nelina на нашият геодезист му отне 1 месец да направи проекта за кадастъра на къщата и да мине одобрението му.
След това аз го входирах в Агенцията по кадастър. Стана готов преди срока (мисля, че срока беше  около 1 месец) . При входирането изришно казах, че искам и скици да ми издадат. Готовите документи ми ги изпратиха с Еконт (не знам при вас как е, но в София са големи опашките пред гишетата на кадастъра).

Поздравления за новостроящите Simple Smile. Успех.
Гледам и нови съседи ще имаме във в.з. Малинова долина Simple Smile.

Аз имам въпрос. Някой ползвал ли е услугите на "Sunny Blind"? Търся отзиви за външните ламелни щори, които предлагат. Някой знае ли къде се произвеждат?

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 20:22 от nellytan1

# 920
  • Пловдив
nellytan,тези профили не са ли цифра?
С Итонг Д 700 ,може да се повдигне профила колкото си искате.
Много благодаря за описаните срокове.
Надявам се,че нашият геодезист ще бъде бърз,защото вече има изработен  и заснет геодезичен план  готовата къща.

# 921
Не помня колко излизаше на линеен метър този профил. Може би с Итонг Д 700 ще стане по-евтино.
За профила съм сигурна, че издържа и на влага. За Итонг-а не знам дали е така, макар че го рекламират, че уж влагата не му влияе.

# 922
  • Пловдив
Влияе му влагата и още как..Ние го мазахме с хидроизолация,за да сме спокойни.
Просто Д700 е за носещи конструкции.В тази му спецификация вярвам,защото бе в пъти по-трудно да се реже,в сравнение със стандартния.

# 923
Вече на няколко пъти виждам, че се обсъжда големината на детските стаи. Каква според вас е оптималната квадратура за легло персон и половинта, гардероб и бюро?
Ние засега мислим да заложим 3.5м*4м (14кв.м.).

Иначе, вече имаме проектант и в следващите 2 седмици трябва да дойде на място, да види терена и да започваме работа по същество. Малко ни изненада с информацията, че към квадратите, които смятаме, трябва да сложим още едни 20-30 за стени. С тези нови сметки гледаме към 170-180кв. РЗП.

# 924
  • Варна
Зависи, колко са големи децата. Малките деца бягат, имат много играчки, в стаите се слагат палатки, батути . В предишното жилище стаите на децата бяха по 18кв.м. чиста площ. Децата бяха малки. Сега тийна има по-малка стая, стои си само в нея, лежи си на леглото. Т.е. не му трябва голяма стая. И без това не иска да я чисти.

# 925
Вече на няколко пъти виждам, че се обсъжда големината на детските стаи. Каква според вас е оптималната квадратура за легло персон и половинта, гардероб и бюро?
Ние засега мислим да заложим 3.5м*4м (14кв.м.).

Иначе, вече имаме проектант и в следващите 2 седмици трябва да дойде на място, да види терена и да започваме работа по същество. Малко ни изненада с информацията, че към квадратите, които смятаме, трябва да сложим още едни 20-30 за стени. С тези нови сметки гледаме към 170-180кв. РЗП.
Ами нормално Grinning трябва и стени. Аз така като гледам на нас са ни сложили 35 за външните стени и 13 вътрешните, та предполагам има и стандарт. Но една проста сметка за квадрат от 4 на 4 метра да го обиколиш са 16 линейни метра по 35см = 5,6м2 за 16м2 чиста площ - отиваш на 21,6.

# 926
Божидар Петков, хаха, да, да, аз знам че и стени трябват, просто досега не сме сядали да смятаме подробно с тях.
Сега като седнем с проектанта да ги обдъждаме, предполагам ще ни се изяснят нещата и ще имаме по-реалистична нагласа вече  Simple Smile

# 927
  • Пловдив
Дааа,спомням си,че и аз бях разочарована,че в мислите си пропуснах дебелината на стените.Искаше ми се да мисля за тях като линийка Simple Smile
В моите очи, 14 м2 са си напълно достатъчни за детска стая.Все пак ,в къщите си проектиране стаите за по едно дете,а не както е в апартаментите.Моето,"но",е свързано единствено с точната конфигурация на стаята-повече от един прозорец,врата по средата на стената и подобни дадености  ,при които  ,разположението на мебелите , става далеч  от оптималното.
Винаги съм казвала,че ,за мен ,стая 5×3 м е по-ползотворна  и субективно просторна от 3.80×4м.

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 22:03 от nelina_london

# 928
Нашите спални са адски малки, сега го отчитам като грешка, но се водехме от принципа, че все пак е двор и ще играят навън, а в стаята ще спят и учат, затова ги направихме по 10 и 11, нашата е 13. Но имаме и дрешник, общ за всички, затова не сме предвидили големи гардероби в стаите.

# 929
Да питам какво мислите по следния въпрос: харесали сме си архитект, но в общината ми препоръчаха, така да се каже, архитект, който ‘много работел’ там и всичко минавало без проблем. Какво да правим? Бихте ли заложили на някой архитект, защото е любимец’ в дадена малка община?

Общи условия

Активация на акаунт