Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 38

• 46 102
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 945
Rocket, за нашият климат като експлоатация след построяването скатните покриви са за предпочитане. Един добре изпълнен плосък покрив със системни детайли, качествено отводняване и противообледенителна система, която си трябва, за да нямаш ядове, едва ли ще е много по-евтин от скатен, освен ако не държите на някакви скъпи финишни покрития (каменни или медни шиндли, медни обшивки и т.н.).
На мен ми харесва когато сградите са в унисон с околната среда. Например в планински район харесвам по - стръмни покриви, в равнинен с по - малък наклон. Плоските покриви ги свързвам с крайбрежни населени места (за предпочитане гръцки остров, но и по нашето черноморие изглеждат добре Simple Smile ).
Бих разгледала старите къщи в района, ако има запазени такива. Традиционното строителство е много показателно за добри решения, основани на дълогодишен емпиричен опит.

# 946
  • Пловдив
Rocket,точно по стъпките по които са ти описали плоския покрив,ще изкара едни 5 г.
Затова съм ти писала,за да спестиш от скатния покрив,просто не правиш плоча.Наковаваш си един гредоред,правиш окачен таван с вата и си готова.Предполагам,че тавана ще е просто складово помещение.

# 947
Neli, и аз така мисля, защото иначе къщите масово щяха да бъдат с плоски покриви.
Човекът обаче днес ни обясни, че при плоският имаш плоча, изолация и замазка.
При стандартния има плоча, дървен материал, изолация и керемиди. Особено ако сме искали хубави керемиди ставало много скъпо + цената на дървото в момента.
Иначе, да, и на мен със стандартен покрив ми изглежда много по-завършено и уютно.
Но ако наистина става дума за 20хил.лв (че даже 30хил.лв можело) бих се замислила. Simple Smile
Нещо е изпуснал слоевете след замазка. Битумно или мембрана като покритие. Има значение колко детайли има - комини, борд и т.н. Като избрала плосък покрив съм далеч от мисълта, че е по-евтин. И прочети пак това за отводняването и обезледяването по-нагоре. И аз мисля, че плосък покрив отива на по-високи къщи. Ние много държахме на него, архитектът много се зарадва. Мисля, че изборът е комплексен и не трябва да ви е водеща цената. Все пак има и две,  и двеста. И не забравяй, че трябва да ви го изпълни фирма, която има опит с плоски покриви.

# 948
Ние също се бяхме замислили да сменим проекта с плосък покрив (да икономисаме), но когато започнах да разпитвам как се прави качествен такъв, се оказа, че не е никак лесно, има доста детайли. Хората, които ще го правят трябва наистина да са добри в тази област в противен случай ще има доста разходи около него в бъдеще.
При нас най-скъпото перо в покрива беше труда. Подпокривното ни пространство може да се ползва и всички, които ни идват на гости споделят, и нашето мнение, че това е най-хубавата част от къщата Simple Smile. Смятаме да го ползваме като място за игра. В момента там е батута Simple Smile.

# 949
[/img]Здравейте съфорумници,
аз пак имам един казус за разрешаване каква стълба да сложим сега за втория етаж🤔Ще ви кача стимки към коментарите и ще се радвам ако се включите какви са вашите стълби.Единтсвено последната изисква повече място 2.40см  за разгръщане и тя най-много ни харесва за сега.[/img][/img]
Поздрави!

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 20:13 от Юлияна Скечелиева

# 950
  • Отвъд алеята зад шкафа

Здравейте съфорумници,
аз пак имам един казус за разрешаване каква стълба да сложим сега за втория етаж🤔Ще ви кача стимки към коментарите и ще се радвам ако се включите какви са вашите стълби.Единтсвено последната изисква повече място 2.40см  за разгръщане и тя най-много ни харесва за сега.

Поздрави!

# 951
  • Пловдив
gadamer,как ги правиш тези магии? Simple Smile
 В Англия сме ползвали втория вид стълбище,в нашата къща сме с първото ,а у свеки с третото класическо двурамено.
Категорично ,третото ми  е най-комфортно.
При първото трябва да се внимава с броя на витите стъпала,така че в средата им да може да се стъпи с цяло стъпало.
Второто също не е лошо,но е въпрос на навик да се свикне.

# 952
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хаха, магии. Оправям разширенията на снимките само.

# 953
Благодаря Nelina_London за отзива.Ние мислим да  заложим засега това с трите рама едно от долу с девет стъпала после три на страни и след това девет рама до отгоре.Мислим ,че по този начин ще е по видимо и ще има повече простор.Благодаря отново🤗
Gadamer-златна си благодаря ти,че ми правиш снимките видими.Така и не се научих да ги качвам както трябва.Благодаря от сърце!

# 954
Стълбите изглеждат много красиви. Само бих премислила белите чела (така ли се казват тези части не знам със сигурност). Гледахме преди време обяви за къщи и имаше с подобни стълби. Отгоре дървото, където стъпваш, беше идеално. Но така беше изцапана и издрана бялата част - явно там някой качващ се е забивал обувките.

# 955
Благодаря за споделеното мнение.Аз мисля,че точно бялото ги отваря😉А и вкъщи ще е строго забранено да се ходи с обувки и ще гледаме да ги опазим.Благодаря и ви желая всичко най-добро!

# 956
  • Бургас
Нашите стълби са с 3 рамена и в стълбищната клетка е помещението обслужващо антрето. Доволна съм. Стълбите са ни с бели чела. Не се цапат. Правила съм опити при качване на стълбите да стигам до челото, не се получава неволно. Трябва насила да допирам. Опитай да видиш, че много рядко цялото стъпало е на стъпалото.

# 957
  • Велико Търново
Аз вече обмислям да ходим с обувки вкъщи! Писна ми това чистене нон стоп!
Явно е груба грешка полагането на грапав гранитогрес в хола, а гладък с гланц си ми е пързалка с 24ч работно време. Кажете ми как чистите фугин, не почистен от майстор, около фугите. Търкам вече 2месеца и отгоре, още има и задържа мизерия...
Н втория етаж, с ламината си ми е чисто и супер, стълбата си я минавам с мек почистващ препарат за дърво и е супер, но... Белия гранитогрес в хола ми взе здравето!
Снимам на тъмно, защото на светло е трагедия!

# 958
Skk, ние в банята сме със светли фуги (така купихме апартамента!!!) и едиственото, което ми помага е ROLI, почистващ абразив.
Не знам обаче как би се отразило при вас  евентуално пробвай в някое "невидимо" ъгълче.
Иначе, много добре почиства и фугите светват, но пак си иска постоянство и търкане.
Ние с ММ сме категорични, че в къщата навсякъде в стаите ще сме с ламинат.

При нас днес ще идва човек от Варна, за да правим проучване за вода и да видим къде ще се бие сондата. Стискайте палци да намерим, че ми е малко притеснено.
При съседит е на 60м., но те са с една идея по-високо от нас. Blush

# 959
В апартамента коридорът откъм входа ни е с бял гранитогрес с големи бели фуги (facepalm). Пълен ад откъм чистене. Не знам какво съм си мислела като го избрах. С белина съм клечала да търкам фугите. Затова в къщата ще премислям всяко нещо, което ще доведе до излишно търкане на четири крака. Ще пробвам и аз Ролито!

Ние сме на етап проектиране. И се оказа по-трудно отколкото си представях. Не си паснахме с избрания архитект. Искаше да ми наложи готов проект в общи линии. Не че искаме нещо нестандартно. Но искаме едно - третата ни спалня да е на първия етаж, заедно с хола и кухнята. Държа гостите да не са до мен докато спим. Обаче това значело, че отгоре стават три спалните, а не две. Обмислям вариант с емпоре, но трудно се отоплявало. Повече покриви ли ни е вариантът само? Принципно се стремим към бюджетен проект. Има ли някой с подобно разположение спалня, хол+кухня долу, а горе две спални с тераса. Архитектът не ни дава никакви опции. Чудя се дали искам нещо невъзможно. Извинявам се за дългия пост.

Общи условия

Активация на акаунт