Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 38

• 46 194
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Verchet0, аз също смятам , че 80см. е малко . Вие мислите на 2м. отвор да имате отваряема и неотваряема част, така ли? Ние също сме с френски прозорци, едната  част е около 2,80 и се отвярят две крила с фолксфаген до края. Много удобно за вкарване на мебели.

# 196
  • Русе
    Благодаря за мненията, момичета! Heart
    Ще помислим пак, но мисля че засега ни устройва така Wink

# 197
    • София/Варна
    Гледайте поне да няма колони около отвора, че ако започне да не ви устройва, да може да се разшири само с екзекутива на сградата.

# 198
    • Sofiа
    Момичета, пускам обещаният "данък" на напредъка на обекта ни.

Днес заложиха тръбите за ВиК в основите и сме почти готови за първа плоча (в нашият случай армирана бетонна настилка), но се замислих днес дали е ОК за бетон при тази жега:thinking:
    То ясно, че ще се полива, ама все пак, много е жега!

# 199
    Здравейте на всички, отдавна чета темата и искам да изкажа колко съм впечатлен, не само от познания на участващите, но преди всичко, колко сте целеустремени!
    Аз съм на етап пуп, но тъй като е първа регулация ни искат Ел. и ВиК схеми и проекти по чл. 108 и всичко става доста бавно, а и в НАГ бюрокрацията е пословична.
    Успех на всички!

# 200
    • София
    Успех в борбата!
    Ние докато минем през всички, хората се нанесоха. Вярно, отне ни много години, но... започнахме.

# 201
    • Велико Търново
    С търпение и достатъчно финанси, нещата се получават брилянтно!
    Преди 2г аз бях лудо нетърпелива и си мислех, че имаме достатъчно средства да превърнем мечтания дом в реалност за норматив.
    Към момента, ми е писнало от всичко и просто ми се иска някога да се случи да сме там цялото семейство и да ни е безгрижно. Парите така или иначе не стигат за точно това което искам и все правя някакви компромиси. ММ от своя страна е в постоянни размисли дали това или онова и така или инак, с цел да постигнем оптимален резултат и съотношението цена-качество да е в наша полза .
    С други думи, пътя е не особено лесен, но интересен Simple Smile за някои отнема повече, за други по-малко време, но това няма особено значение, важното е да правим каквото можем и да драпаме към целите си. Но, преди всичко, да не забравяме, че всички сме хора и да се уважаваме едни други.

# 202
    Beatbuy, ние също сме на етап ПУП, но точно заради цялата документация и обикаляне по институции, решихме да действаме с адвокат, който да движи нещата.
    Доста бързо се случиха нещата по този начин и тази седмица трябваше да се гледа на общинско събрание. Сега чакаме вече решението, но да видим кога ще излезне официално. Simple Smile

# 203
    Beatbuy, ние също сме на етап ПУП, но точно заради цялата документация и обикаляне по институции, решихме да действаме с адвокат, който да движи нещата.
    Доста бързо се случиха нещата по този начин и тази седмица трябваше да се гледа на общинско събрание. Сега чакаме вече решението, но да видим кога ще излезне официално. Simple Smile
    То ще излезе заповедта на кмета, но да знаеш, че се изпраща на заинтересованите страни за обжалване. Стискай палци съседите нещо да не са криви, че иначе ще мине време докато ПУП-а влезе в сила.

# 204
    Ще съм благодарна за препоръки, информация за вътрешни стълбища, от тези от вас, които допълнително са изграждали такива. Готови ли конструкции купихме или изградихте? От какъв материал?
    Ние купихме стара къща и сега е "оптимизираме": махаме външното стълбище. изграждаме ново. Ще трябва да изградим баня и тоалетна на 2ри етаж.
    Ако имате идеи някакви за оптимизиране, ще съм благодарна
    Особено по отношение на стълбището.
    Разпределение:

Стълбището ще бъде изградено в така наречената на схеъ "изба" , на втория етаж има аналогично такова помещение: 15 кв.,но не е начертано на тук.

# 205
    • Велико Търново
    Аничкаффм, доколкото виждам помещението за стълбище ще е малко над 6м дълго, т. Е. Ако и височината дава възможност, можете да направите еднораменна стълба. Голяма съм им почитателка Simple Smile
    Бих уголемила банята на първия етаж с малко. Просто 3 кв ми се виждат супер недостатъчни.
    Също бих съединиЛа хол, кухня, антре и стълбище в едно голямо, просторно помещение. Някак си по-съвременно ми стоят дневните помещения да са общи, а самостоятелни, отделени спални като нощни такива.

# 206
    Ах как ми се иска и на мен едно голямо помещение на първия етаж, но конструкцията на къщата не позволява много бутания на стени и промени. И като се има предвид, че е предвидена за къща за лятото за уикендите..ще трябва да се примеря с някои ограничения. Но пък външното пространство е голямо и там смятам да се развихря 😁

# 207
    Fatalina, ами ние реално съседи нямаме. 😆
    На две от страните граничим с път, а на другите две с общински имоти. Мисля, че се водят общински пасища.
    Та да, много се надявам, че няма да имаме проблеми с ПУП-а.

# 208
    Fatalina, ами ние реално съседи нямаме. 😆
    На две от страните граничим с път, а на другите две с общински имоти. Мисля, че се водят общински пасища.
    Та да, много се надявам, че няма да имаме проблеми с ПУП-а.
    Ами това е добре. Успех!

# 209
    Здравейте! Не съм по темата много,но гледам,че е активна и ще попитам,да ме насочите? От къде да си купя (може и онлайн хубави тапети за кухня) Ако има такава тема,дайте линк,плс. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт