Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 38

• 46 203
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
H/I,сега ме е срам ! Disappointed
 Ако и вие ще мажете,все пак си сложете по-големи диагонални мрежи на ъглите.

# 226
H/I,сега ме е срам ! Disappointed
 Ако и вие ще мажете,все пак си сложете по-големи диагонални мрежи на ъглите.
Няма проблем, всякаква критика е тласък към по-добро.
Решихме ние да си е направим, защото надхвърлих доста бюджета вече, пък и баща ми се справя сравнително добре.

Според вас тук (ограденото в червено) какво може да се направи. Тази козерка, принципно по план е заложено да бъде покрита с керемиди, но аз отказах, защото се обособява страхотна тераса, която обикаля цялата къща и има гледка към планината. Та съм в чуденка с какво да я покрия, за да е естетически красиво и да не вали дъжд.
Виках няколко майстора - теории до небето и решение и предложение никакво.

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 19:26 от H/I

# 227
Ако остане открита тераса е много важно отводняването и наклоните. Иначе битумна изолация и покритие по желание - гранитогрес или декинг. Искаш ли да ти изпратя слоевете при битумната хидроизолация ? И трябва да се топлоизолира, което ще е проблем при така поставената дограма отдолу..

# 228
Ако остане открита тераса е много важно отводняването и наклоните. Иначе битумна изолация и покритие по желание - гранитогрес или декинг. Искаш ли да ти изпратя слоевете при битумната хидроизолация ? И трябва да се топлоизолира, което ще е проблем при така поставената дограма отдолу..
Да, прати каквото имаш

# 229
  • Пловдив
H/I,наистина няма много варианти.
1.Класически покрив на дървена конструкция.Тук си мисля,че заради наклона ще слезе много ниско и ще ти затъмнява прозорците на втори етаж.Най-малък е наклонът при покритие с LTЕ ламарина,след това битумни и метални керемиди.
2.дървена или метална конструкция с поликарбонат.Нито е толкова хубаво,нито ще издържи дълго.
 Някакъв вид плосък покрив,който може да е без бетон-на дървена конструкция  и финиш с някаква пвц мембрана.Отново не особено трайно и не особено красиво.
3.Модерни затворени перголи.Това ще е солено като цифра и не мисля,че няма да предпазва напълно.
  Изобщо а на мен ми се вижда много сложно да се покрие нещо толкова голямо,при вече направен покрив ,пуснати улици.
 Има две съфорумки инженерки.Може те да се сетят за вариант.

# 230
Да, прати каквото имаш

Цифрите не отговарят на картинката, защото не изпълняват системата както е в Испания. Обясниха ми, че излиза много скъпо. Затова виж номерцата отдолу.

# 231
  • София/Варна
H/I браво на теб и баща ти.
Ние миналата година си правихме покривите сами и понеже къщата е с две ниски и едно високо тяло и си лепихме изолация в участъците където се допират ниските покриви до високата част.
По стечение на обстоятелствата един юнак, който живее малко след на и минава всеки ден покрай нас ще ни прави изолацията. И му викаме - Много ли е зле?, а той- Супер е, много Ви се радвах на ентусиазма.Много дипломатичен отговор, а дали е супер ще видим като почнат да стържат с ренето , за да изправят.

9 години живяхме в къща на доста сенчесто място, сега новата къща е на слънчево, но вече сме много сбъркани на тема слънце. Къщата съм я остъклила като аквариум, както казва ММ.
Пред дневната имаме веранда и искам половината да я покрия, но и да не ми скрива слънцето. Абе хем боли, хем сърби. Та ето това измислихме и една мацка ни го визуализира грубо. За сега на картинка изглежда " интересно".
Скрит текст:
Надявам се на живо да е готино интересно, а не странно интересно. Тази седмица ни идва дървенията и го почваме.Някога като стане ще снимам.
Не знам дали моя извратен навес ще помогне за покриването на терасата, но никой не знае какво ще те вдъхнови.
Да се похваля вече имаме колчета за оградата и голяма част ги монтирахме с ММ.Но нямам снимка, за да се похваля и с картинка.

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 11:08 от Gerundiq

# 232
Gerundiq, може нещо подобно и аз да направя.
А за изолацията, както е писала dreamingfly, на 100% ще направя, независимо, дали ще има навес или не. Но по никакъв начин не искам да слагам керемиди, защото няма да мога да се наслаждавам на планината. Някой ден ще ви снимам, не съм в България в момента 😉

# 233
Здравейте на всички търся строителни фирми за оферта строеж на къща Варна(Колхозен пазар),имаме всички необходими документи за започване на строежа. Рзп е около 450 кв.м
Благодаря предварително.

# 234
  • Велико Търново
Давайте идеи за настилка по обиколката на къщата и тази която ще е пред гаража. Т. Е. Трябва да е устойчива да се минава с автомобил по нея и да не е хлъзгава. Максимална височина 7см, тъй като релсата на входната врата е вече налице. Варианта ни е павенца тип кокалчета, но не ми се иска, тъй като цялостно не ми се връзва с останалата визия. Гнайс не искам!!! Категорично не искам! Ако ви идва нещо друго на ум, моля споделете!

# 235
  • София
skk007, има много видове, форми и цветове бетонни павета. Пример:

https://acera-bg.com/visio/

# 236
  • Пловдив
До нас има една инвестиционна къща за продан с широки павета ,тип плочка ,които мисля че ще ти се вържат с верандите ,но са 8 см.По-късно ще ти я щракна и ще ти я изпратя.
 Сега се сетих,че има и едни плочи тип гранитогрес на 4 см дебелина.Планирали сме такива за пътеки в тревата.
Последно видях такива мостри и на Фиоре и цената беше по-добра от вносните.

# 237
  • Велико Търново
Чудесно би било да видя, благодаря предварително!
Acera имат добри решения, но са все високи, което не е ок и няма да можем да се вместим във височина. Земерлок имат много красиви рендъри, но цената им не е за нашия стандарт (семейния ни). Най накрая ще оставим всичко на бетон и когато намерим нещо ок цена/визия, тогава ще правим каквото и да е. Така или иначе няма да живеем на обиколника, а и децата спокойно ще има къде да рисуват с тебешири Simple Smile

# 238
До нас има една инвестиционна къща за продан с широки павета ,тип плочка ,които мисля че ще ти се вържат с верандите ,но са 8 см.По-късно ще ти я щракна и ще ти я изпратя.
 Сега се сетих,че има и едни плочи тип гранитогрес на 4 см дебелина.Планирали сме такива за пътеки в тревата.
Последно видях такива мостри и на Фиоре и цената беше по-добра от вносните.
Дали имаш линк за тях под ръка на Фиоре?

# 239
  • Бургас

Снимах ти нашия обиколник. Едно мислиш, ама като почнаха да редят има разминаване до половин см. Сменяме шарка в движение и затова има 2 вида. Не е довършено, след линейния отводнителни още ще редят. За колата сме предвидили пластмасови паркоелементи върху излят бетон. Ще сложим пръст, за да има тревичка.

Общи условия

Активация на акаунт