Камъни в жлъчката - тема 8

• 36 523
  • 759
  •   1
Отговори
# 420
Аз се оперирах при доктор Кирязов в Окръжна болница - Варна.

# 421
Мен ме оперира д-р Михайлов от Военна болница във Варна. Доволна съм и не съм имала проблеми.

# 422
А, за добри доктори в Света Марина, знаете ли?
Какви са условията в Окръжна и Военна болница Варна?

# 423
Не мога да дам информация за други лекари. В Окръжна болница е след ремонт и според мен са нормални условията(като за държавна болница). Аз си носих мои чаршафи, калъфка, кърпа, тоалетна хартия, течен сапун, общо взето каквото се сетиш(храна, вода, дори риванол и памук за синините от вземане на кръв).
Моята операция беше началото на лятото и имах късмет да не е натоварен период. Бях сама в стаята през целия престой. Има тв с жетони и климатик в моята стая.

# 424
А, за добри доктори в Света Марина, знаете ли?
Какви са условията в Окръжна и Военна болница Варна?
Лекаря, който ме оперира е от Военна болница, но не съм оперирана във Военна болница. Влизах в отделението само веднъж за превръзка. Не знам какви са условията, но имам колеги, който са доволни от болницата. Казват, че тъй като там пациентите са по малко им обръщат повече внимание. Аз съм оперирана в Еврохоспитъл във Виница.

# 425
bolibon, а условията в Еврохоспитъл във Виница как са? И как може да се стигне до там и до д-р Михайлов?

# 426
bolibon, а условията в Еврохоспитъл във Виница как са? И как може да се стигне до там и до д-р Михайлов?
В стаята бяха 5 легла. Няма баня и тоалетна в стаята, в коридора е. Това е в хирургично, в ортопедията имаше в стайте. Отношението на персонала ми допадна.
Д-р Михайлов ме изпрати в Еврохоспитъл, мисля, че там така става изпращате лекаря. ЛЛ ми каза да се посъветвам с херург от Военна болница нямало значение кой. На регистратура като видяха за какво съм повикаха него. Той и д-р Янева също от Военна болница ме оперираха. Озовах се в Еврохоспитъл, защото във Военна имаха проблем с анестезиолозите, а аз не исках да чакам месец и повече. Исках даже още на другия ден да ме приемат. Влязох на 10 ден в Еврохоспитъл. Операциите се правят след обяд, защото тогава отиват лекарите. Другото, което ми беше много странно е, че като ме прати в Еврохоспитъл ми каза, че е по-добре и по отношение на това, че ще ми излезе по-евтино като ми каза сума от порядъка на 250-280лв. Реших, че съм изтървала хилядата отпред, защото моя позната се беше оперирала преди около месец в Окръжна болница по ЗК и и бяха взели 1200+. После разбрах, че във Военна болница операцията е 650лв. В Еврохоспитъл наистина за мое безкрайно учудване ми взеха около 250лв по ЗК за абсолютно същата операция, без да има някакво допълнително здравно осигуряване.

# 427
  • София
Здравейте, предварително се извинявам за глупавият въпрос, но..Rolling Eyes
Денят за прием в болница може ли да се закусва? Самата операция е на следващия ден
 Лекарят който ще ме оперира ми каза, че няма нужда от гладуване или някакво ограничаване преди операцията, обаче на  листа с информацията за прием пише : "В деня на постъпването пациентът да не е закусил"....

# 428
Като се има предвид, че ще пускат изследвания, не смятам, че е реднп да се закусва.Поне досега при прием в болница винаги съм била гладна.

# 429
  • Sofia
Дори е добре ,ако можеш целият ден да не ядеш,само на вода .По-лесно се понася упойката и няма да имаш позиви за повръщане след нея.

# 430
При мен беше следното - отиваш гладен сутринта, пускат всички изследвания и после можеш да ядеш до 16.00ч 🤷♀

# 431
И при мен така, отиваш гладна после изследвания.След обяд ми дадоха пасирана супа, понеже взимам таблетки за високо кръвно и трябва да хапна нещо.И така само на вода до 22 вечерта нищо и сутринта гладна и жадна за операция!Най добре е да не се яде нищо така няма да се понесе упойката тежко.

# 432
  • София
Много благодаря за отговорите!!
Не че съм пристрастена към храната, просто съм с ниско кръвно и ако не ям ми прилошава Relaxed
Ще наблягам на водата, явно

# 433
Аз не бях яла 10-тина дни преди операцията, бях само на вода заради панкреатит. Накрая си мечтаех за коричка хляб, струваше ми се като угощение в ресторант със звезда Мишлен. Grinning И то в стая в болницата бях с жена, която се скъса една седмица да яде по 20 х на ден какво ли не, че даже и мъжът й й носеше всякакви вкусотии и вмирисваше всичко на риба на скара, пиле на грил, какво ли не... Нечовешко изпитание беше, а тя просто нямаше милост! Joy

# 434
Здравейте. Докато дойде време за операция трябва да спазвам диета. Дайте моля предложение каква да е тя. В нета срещам противоречива информация. Гастрото дето ме прегледа каза само картофи и ориз, без никаква мазнина, даже и растителна. Вие как се хранехте преди операцията?

Общи условия

Активация на акаунт