Камъни в жлъчката - тема 8

• 36 521
  • 759
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
Бях минала на бебешки каши и пюрета.

# 436
Две седмици живях на варени картофи, варен ориз, маслини, заешко, пилешко, за закуска препечена филия без нищо с айрян или чай, солети, обикновенни бисквити. Готвех само със сол и малко олио. Не умрях от глад ама накрая ми се повдигаше като видех варен ориз и варени картофи.

# 437
Толкова ме беше страх от нова криза, че 10 дена преди операцията бях на хляб и вода. Отслабнах 6кг.
Ама това съм аз.

# 438
Здравейте! Има ли някой, който се е оперирал при д-р Любен Ел-Тал в Токуда? Предстои ми махане на жлъчката при него и че съм благодарна, ако някой сподели впечатленията си.

# 439
Здравейте,имам питане,за Русе или Варна имена на добри лекари за операция на жлъчка,ходих на преглед при гастроентеролог,който ми каза ,че камъкът е 20 ММ, какво трябва да се хапва и при мен болката е в ляво,но било от жлъчката,изпитвам и страх разбира се от самата операция,дали 10 дни ще са достатъчни за възстановяване,питам заради работата или ще са нужни повече, имам нужда от съвет как да избера добър специалист?

# 440
Болничния след операцията е 1м. В зависимост от естеството на работата ви и преценката на лекаря може и повече.

# 441
Здравейте
Днес бях на преглед при уролог понеже от един месец имам болки в дясната част на корема,  под дясното ребро,  както и в кръста . Мислех , че са бъбреци.
Той ме гледа на ехограф,  каза че бъбреците ми са перфектни , но имам прегъната и раздута жлъчка и от там ми идват болките . Изписа ми пробиотик Линекс Форте , Пулсет 20 и но шпа за болките . Каза ми да спазвам диета с много вода и без мазни храни . Да ям супички , ориз , картофи
Притеснена съм.  Какво означава " прегъната и раздута жлъчка " . Въобще не сам запозната с това . Това означава ли , че имам камъни в жлъчката. Той нищо не каза за камъни . Трябва ли да посетя гастро лекар ?

# 442
Здравейте
Днес бях на преглед при уролог понеже от един месец имам болки в дясната част на корема,  под дясното ребро,  както и в кръста . Мислех , че са бъбреци.
Той ме гледа на ехограф,  каза че бъбреците ми са перфектни , но имам прегъната и раздута жлъчка и от там ми идват болките . Изписа ми пробиотик Линекс Форте , Пулсет 20 и но шпа за болките . Каза ми да спазвам диета с много вода и без мазни храни . Да ям супички , ориз , картофи
Притеснена съм.  Какво означава " прегъната и раздута жлъчка " . Въобще не сам запозната с това . Това означава ли , че имам камъни в жлъчката. Той нищо не каза за камъни . Трябва ли да посетя гастро лекар ?
Прегъната жлъчка не значи,че имате камъни .
Трябва да посетите гастроендокринолог Simple Smile

# 443
Здравейте! Има ли някой, който се е оперирал при д-р Любен Ел-Тал в Токуда? Предстои ми махане на жлъчката при него и че съм благодарна, ако някой сподели впечатленията си.
Здравейте, мен ме оперира д-р Васев в екип с д-р Ел-Тал. Случи се така, че Ел-Тал беше дежурен при приемането и изписването ми. С много добри впечатления съм, много е внимателен.

# 444
Здравейте, бихте ли споделил някой опериран в Бургас и по-скоро при доц. Карашмалъков?

# 445
Здравейте,има ли оперирани в Русе или Варна ?Моля за имена на лекари
Благодаря

# 446
Здравейте,има ли оперирани в Русе или Варна ?Моля за имена на лекари
Благодаря
Д-р Михайлов и д-р Янева от Военна болница Варна. Те ме оперираха и съм доволна.

# 447
А също така за Стара Загора има ли опериран при проф. ЮЛИАНОВ?

# 448
Здравейте, на 8.02 ми беше операцията за премахване на жлъчен мехур. Може ли да споделите какво хапвахте първите дни след операцията, много ми е трудно да измислям. Също така имал ли е някой оплаквания от гадене и разстройство, защото след операцията ги имам тези симптоми и се чудя дали е нормално? Благодаря ви предварително за споделянето. Simple Smile

# 449
Здравейте, на 8.02 ми беше операцията за премахване на жлъчен мехур. Може ли да споделите какво хапвахте първите дни след операцията, много ми е трудно да измислям. Също така имал ли е някой оплаквания от гадене и разстройство, защото след операцията ги имам тези симптоми и се чудя дали е нормално? Благодаря ви предварително за споделянето. Simple Smile
Хранех си се със съвсем нормална храна. Няма какво толкова да го измисляте. Не трябва само да е пържено или много мазно и да избягвате няколко забранени храни. Приблизително 48ч след операцията си наготвих и ядох пилешки бутчета с картофи на фурна, само си махнах кожата като седнах да ям. Закуските ми бяха по сложни, защото аз не закусвам, а се налагаше и там наистина ми беше зор. Правех си попара с вода, макарони със сирене, спагети с лютеница (домашна ми е), печени филии с извара и шарена сол, кисело мляко с мюсли, смутита, овесена каша, филия с мармалад или лютеница. А иначе готвех за мен и семейството същото, което си готвех и преди, без бобови, зеле (аз и без това не ям), яйце (може белтък само), люто, пържено, друго не се сещам. Правех си кюфтета на фурна или скара вместо пържени, махнах за известно време черния пипер, но аз слагам и малко заради децата. Рибата пак на скара или фурна. Като питах доктора на 10 ден като ми махаха конците, каза, че цяло яйце мога да слагам на застройка, кюфтета, сладкиши, не е проблем, но да не ям цели жълтъци или баница поне 1 месец, ако съм измислела баница с 1 яйце, не било проблем и на нея да го ям. Няма кой знае какво специфично в яденето след операция. Разстройство имах само първите 2-3 дни след операцията, докато се върна към нормалното хранене, но аз и след секциото имах. За гадене имах само първия ден докато се изчистя от упойката, но те в болницата ми сложиха деган за гаденето, също и след първите 2-3 хранения, но го отдавам на това, че не бях яла 2 дни, защото и след секциото съм била така и като карам летния грип първите хранения пак съм така. После се нормализираха нещата.

Общи условия

Активация на акаунт