Камъни в жлъчката - тема 8

• 36 434
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
Къди, успех!Не се тревожи,щом негов колега го е видял,има го.След премахването му ще е до теб в марля.Стискаме ти палци всички.Включвай се ,когато имаш още въпроси.
А нали премахват изцяло жлъчката? Въпреки това показват камъка ли?

# 511
Аз имам дата за операция при проф. Владов. Мислех, че ще ме прегледа и той, за да реши за операция ли съм, но не той се довери на това, което му казах и бележката от прегледа, който бях направила преди това. Надявам се, камъка, който негов колега видя да е наистина 2см.
[/quote

И хирурга,който ме оперира не ме  прегледа ,а се довери на гастрото, който каза,че имам 2  камъка- 2,5м и 1,5м. Мислих си,че ще бъде оперирана без преглед.Преди операцията бях пратена на гастро и той каза,че имам 4  камъка.След операцията ми бяха оставени в шишенце  20 камъка.И аз имах  страх,че ще ми махнат жлъчката ,а тя може да няма камъни.

# 512
Да,премахват жлъчката.Вадят камъни,колкото има.Да,дават ги на пациента.

# 513
  • Sofia
Аз още си пазя двата големи.
По едно време мислих да си направя обеци от тях 😳🤣 но нещо си промениха цвета 🤨 бяха жълто зелени ,а сега след 7год.,потъмняха

# 514
Да,премахват жлъчката.Вадят камъни,колкото има.Да,дават ги на пациента.

Като възстановяване колко горе долу е? Предполагам 2 дни болничен престой и ще ме изпишат, а после как сте? Диети, физическо натоварване, шофиране?

# 515
Здравейте, днес ме приха в Токуда за планова операция утре от 10:00 часа при д-р Русенов. Реших да не отлагам след 3 кризи през около 1 месец. Камъчетата са доста, дребни до средни, които били по-опасни от големите, защото могат да се придвижат по каналите. Досега бях ок, сега почнах леко да се притеснявам, но мисля, че е правилното решение, за да се избавя от подобни кризи занапред. Още в същия ден изправят на крака, нали? Стискайте палци!!

# 516
  • Sofia
Не се притеснявай.
Взела си правилното решение.
Всичко ще мине 🍀
Ако започнат в 10ч,в 12ч ще си в стаята,ще ти сложат система с обезболяващо и към 20-21ч /може и по-рано/да направиш опит за ставане.
Успех 🍀

# 517
Привет от мен! Мина операцията, влязох към 11 и нещо и към 13 и нещо си бях в стаята. Много се радвам, че мина, много по-спокойно ми е, докторът мина да ми каже, че всичко е минало наред, за всеки случай са ми сложили дрен от една от раните да следят какво става, но въобще не се усеща. Поосвествам се още от упойката, засега нямам гадене или повръщане. Усещам обаче, че ми се пишка и май ще трябва да се напъна по-раничко да стана...

# 518
  • Sofia
Може да искаш подлога,но най-добре се опитай да станеш.
Бързо възстановяване 🍀

# 519
Привет от мен! Мина операцията, влязох към 11 и нещо и към 13 и нещо си бях в стаята. Много се радвам, че мина, много по-спокойно ми е, докторът мина да ми каже, че всичко е минало наред, за всеки случай са ми сложили дрен от една от раните да следят какво става, но въобще не се усеща. Поосвествам се още от упойката, засега нямам гадене или повръщане. Усещам обаче, че ми се пишка и май ще трябва да се напъна по-раничко да стана...
Здравейте, изправихте ли се на крака? Кога се предвижда да Ви изпишат?

# 520
Здравейте! Да, изправих се сама и отидох до тоалетната, после полежах и ставах още 2 пъти за разходка в коридора. Мисля още веднъж преди лягане да се раздвижа. Утре ще ме изпишат. Като ставам единствено имам чувството, че ще ми изпаднат вътрешностите, но е търпимо 😁

# 521
Утре ще си още по добре!

# 522
  • ВАРНА
Здравейте.
И аз съм в отбора на 'каменоломните' Laughing , както прочетох някъде назад из темите.
Преди три дни разбрах, че жлъчката ми е пълна с камъни и е за махане. В края на януари направих първата си криза, като два дни след това влязох в болница, защото имах странна до тогава за мен симптоматика. Лежах 9 дни, правиха ми скенер два пъти, тъпкаха ме с какви ли не медикаменти, но камъни в жлъчката така и не се видяха. Казаха ми, че имам прегънат жлъчен канал и/или вероятност да имам "рентгено-негативни камъни". От тогава насам - точно два месеца съм правила 3-4 пъти кризи, след консумиране на 'забранена' храна.
Преди три дни ходих на гастроентеролог, той видя проблема и вече знам какво ми има. Сега внимавам с какво се храня и трябва да посетя хирург за да планираме операция.
От Варна съм и съм се насочила към Военна болница. За специалист все още не зная.
Прочетох коментарът на deox на предната страница, не мога да му помогна с мнение, но бих се радвала ако някой от Варна се включи с информация. Hug

# 523
Здравейте.
И аз съм в отбора на 'каменоломните' Laughing , както прочетох някъде назад из темите.
Преди три дни разбрах, че жлъчката ми е пълна с камъни и е за махане. В края на януари направих първата си криза, като два дни след това влязох в болница, защото имах странна до тогава за мен симптоматика. Лежах 9 дни, правиха ми скенер два пъти, тъпкаха ме с какви ли не медикаменти, но камъни в жлъчката така и не се видяха. Казаха ми, че имам прегънат жлъчен канал и/или вероятност да имам "рентгено-негативни камъни". От тогава насам - точно два месеца съм правила 3-4 пъти кризи, след консумиране на 'забранена' храна.
Преди три дни ходих на гастроентеролог, той видя проблема и вече знам какво ми има. Сега внимавам с какво се храня и трябва да посетя хирург за да планираме операция.
От Варна съм и съм се насочила към Военна болница. За специалист все още не зная.
Прочетох коментарът на deox на предната страница, не мога да му помогна с мнение, но бих се радвала ако някой от Варна се включи с информация. Hug

Здравейте, утре влизам за операция, но във ВМА София

# 524
Къди,всички тук стискаме палци.Всичко ще е наред .Утре имаш до обяд няколко проби,след това си почиваш.Вечерта ти слагат успокоително не се бой.Сутринта ако всичко е нормално(няма някой пристигнал по спешност) си минаваш операцията и после имаш обезболяващи.Няма страшно в много добри ръце си ще чакаме да се включиш , когато си по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт