Камъни в жлъчката - тема 8

• 36 444
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
Чрез оптиката при гастроскопията оглеждат всичко по пътя на хранопровода, стомах и могат да видят какво се случва там.Отделно и проби могат да се вземат, мисля.
може ли да ме насочите къде мога да направя това изследване
Аз си правих колоноскопия в болница Доверие, там правят и гастроскопия.Предполагам и във всички гастроентерологии в големите болници.По ЗК е, доплаща се за упойката.
При гастроскопията упойка слага ли се в деня ли си тръгваш от болницата или е нужен престой,благодаря много за информацията много е полезна за мен Simple Smile

# 496
С периферна упойка се прави(заспиваш).Мисля, че има престой в болница, но не мога да кажа какъв.Но и да има ще е 2-3 дни макс.

# 497
Правих си гастроскопия преди седмица в Сити Клиник аз. Всичко пое фонда ми, само упойката се заплаща - 150 лв. Заспиваш и след манипулацията( 10 минути) се събуждаш. Идват да те проверяват добре ли се чувстваш и директно ти дават папка с резултати и снимки. Тръгнах си след 20 мин от събуждането. Нямах никакъв проблем. Чакането е повече, преди интервенцията да си пуснеш на място тест за ковид, да се регистрираш и тн. От отишла в 08.00 сутринта си тръгнах чак в 12.00. Но много хора имаше за такива манипулации.

# 498
При мен беше ужасна силна болка по средата на гръдната кост+болка към дясното рамо. Криза не може да се сбърка. В един момент и изхожданията ми изсветлиха.
На някой случвало ли му се е след дълго бързо върерне да има дискомфорт от към черния дроб?

# 499
  • В страната на бурите
Мъжът ми миналият месец си прави гастроскопия + колоскопия в Софиямед, общо 350 лв. доплащане по здравна каса. Както са споделили, може да си тръгнеш същия ден, но ако не си от София, може и да си ползваш пътеката и да спиш в болницата. Иначе е правил преди време гастроскопия и в Иван Рилски - там май не се плащаше (само престоя), но пък искаха да си седи в болницата за 1-2 нощувки.

# 500
Правих си гастроскопия преди седмица в Сити Клиник аз. Всичко пое фонда ми, само упойката се заплаща - 150 лв. Заспиваш и след манипулацията( 10 минути) се събуждаш. Идват да те проверяват добре ли се чувстваш и директно ти дават папка с резултати и снимки. Тръгнах си след 20 мин от събуждането. Нямах никакъв проблем. Чакането е повече, преди интервенцията да си пуснеш на място тест за ковид, да се регистрираш и тн. От отишла в 08.00 сутринта си тръгнах чак в 12.00. Но много хора имаше за такива манипулации.
Здравейте какви бяха резултатите от изследването,ако е удобно да питам Simple Smile

# 501
Здравейте какви бяха резултатите от изследването,ако е удобно да питам Simple Smile
Здравейте, при мен е гастрит, но следя темата, заради майка ми, която има камъни в жлъчката.

# 502
  • София

На някой случвало ли му се е след дълго бързо върерне да има дискомфорт от към черния дроб?

При мен, да. И понякога като тичам. Отдавам го обаче на нетренираност и някакъв вид мускулна крампа. Не е изключено и камъчета да са се поразбутали.

# 503
При мен беше ужасна силна болка по средата на гръдната кост+болка към дясното рамо. Криза не може да се сбърка. В един момент и изхожданията ми изсветлиха.

Аз със сигурност. Като бутам количката на малката към парка и на 30-40мин започва да ме срязва. Все едно е далакът, ама реално от страната на черния дроб. Операцията ми беше преди 4 месеца.

# 504
#464-  Тежест на мястото на жлъчката,болка в плешката,гадене,киселини,парене .Ставаше ми лошо от време-навреме .

# 505
Момичета, а правили ли сте гастроскопия или колоноскопия с тези изследвания може ли да се останови дали всичко идва от жлъчката

# 506
Момичета, а правили ли сте гастроскопия или колоноскопия с тези изследвания може ли да се останови дали всичко идва от жлъчката

Правила съм колоноскопия и  ми се установи ,че имам синдром на раздразненото черво или по-точно,че имам възпаление на червата,което   си било отделно от жлъчката,защото имах болка отдясно в корема,но не били свързани.А ,жлъчката я   махнах заради изброените симптоми по-горе в поста и заради 2 големи камъка 2,5 см и 1,5 см и работила само 30%.После след операцията излез на, че камъните са 20 и имаше вече задебелена стена Това се случи преди 10 м.

# 507
Здравейте, от доста време следя темата, знаете как е, няколко години човек се опитва да избегне очевидно наложителното Simple Smile, но ми писна. В момента се чувствам здрав и ОК, но не ми се чака пак да се люсне някое камъче и да изпозапуши каквото намери, та време е.
Някакви идеи за хирурзи във Варна, добри, нормално обясняващи, да може човек да попита нещо, не да приключим отношенията си  в момента на влизане в упойка Simple Smile, важно е да са в болници със сериозна хирургия, имам някои рискови фактори и болници като Еврохоспитал май беше, във Виница не са ОК. Може би в терапия?

Говорих с д-р Христо Михайлов във Военна болница, готин човек, обяснява, хареса ми, но най-рано след месец и половина може да се случат нещата, остава като резервен вариант, хареса ми. Други добри с някакви координати, може и на лични Simple Smile. Може и отзиви за д-р Христо Михайлов разбира се, негативни, позитивни...

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 14:42 от deox

# 508
Аз имам дата за операция при проф. Владов. Мислех, че ще ме прегледа и той, за да реши за операция ли съм, но не той се довери на това, което му казах и бележката от прегледа, който бях направила преди това. Надявам се, камъка, който негов колега видя да е наистина 2см.

# 509
Къди, успех!Не се тревожи,щом негов колега го е видял,има го.След премахването му ще е до теб в марля.Стискаме ти палци всички.Включвай се ,когато имаш още въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт