Камъни в жлъчката - тема 8

• 36 454
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
И повръщане през 15 минути …силни болки в дясно под ребрата.

# 481
При мен са били- много силна болка в дясно, мислех, че е апандисит.Болката се премести от долу към гръдната косат и стомаха.Не може да дишам, ужасна и силна болка с часове.
Такива две съм имала в миналото.Сега посред нощ ми се гади, само това.Още не съм махнала жлъчката.

# 482
Аз съм на 25г. а имам камъни в жлъчката от може би 9,10 години досега не ми е създавала проблеми.Миналата година имах ендометриоза на яйчника и се оперирах след това преминах на лечение със Зафрила /нямах цикъл 4 месеца/ и от там започна подуването на стомаха,но до преди месец започна и болки в стомаха горе високо или посредата  изпих много лекарства/дуспаталин енамера инжекции спазмалгон спазмомен и още ,но нищо не помага лекаря ми каза че е колит, имах и диария,постоянно оригване и къркорене на стомаха.Аз съм от по малък град и потърсих второ мнение в Токуда при др Цонев той каза,че ако не се оправя ще трябва да оперираме жл.мехур.Мисля си от тези хапчета,който ги приемах да не е станало по зле,защото каза лекаря че именно те помагат да се образуват камъни.Искам болките и дискомфорта да изчезне на строга диета съм от месец, но явно и тя не помага.

# 483
Слагана ли ти е ваксина за Ковид? А гастроскопия?

# 484
Какво общо има ваксината за ковид с жлъчката?
Иначе при мен клиниката беше гадене, повръщане, жестоки болки в корема, гърба, дясното подребрие, тъмна урина.

# 485
Двама мои познаъи след валсинация развиха гореописаните от Vickey симптоми.На единия махнаха здрава жлъча. защото решиха, че тя нещо е проблемна, но нещата продължиха.Накрая становището на лекарите беше, че най-вероятно е свързано с ваксинацията.Затова питам.

# 486
Аз имах подобни оплаквания, а не бях ваксинирана към онзи момент. Ваксинирах се впоследствие и се оперирах, защото не исках да треперя повече кога ще ми се случи пак криза и дали ще оцелея до болницата, ако ми се спука възпаленият жлъчен мехур. В кратката характеристика на ваксините няма описани подобни симптоми, така че такава връзка не е доказана.

# 487
Не твърдя, че е
от ваксината, а казах, че
знам два такива случая и заключението на лекарите беше това.Просто го казвам като информация.На единия човек му мина след доста време неразположения.При него нямаше нищо обективно като находка.Другият не знам как е към днешна дата.

# 488
Не ми е правена гастроскопия,не съм се ваксинирала все още

# 489
А никой ли не ти препоръча да направиш?

# 490
От моя опит кризата не можеш да я сбъркаш. При мен болката беше в центъра между ребрата, а не отдясно, нооо… раждането ми пасти да яде. Беше брутално.

# 491
А никой ли не ти препоръча да направиш?
На този етап не,но искам да направя с нея може ли да се останови дали от жлъчката идва проблема или от някъде другаде

# 492
Чрез оптиката при гастроскопията оглеждат всичко по пътя на хранопровода, стомах и могат да видят какво се случва там.Отделно и проби могат да се вземат, мисля.

# 493
Чрез оптиката при гастроскопията оглеждат всичко по пътя на хранопровода, стомах и могат да видят какво се случва там.Отделно и проби могат да се вземат, мисля.
може ли да ме насочите къде мога да направя това изследване

# 494
може ли да ме насочите къде мога да направя това изследване
Аз си правих колоноскопия в болница Доверие, там правят и гастроскопия.Предполагам и във всички гастроентерологии в големите болници.По ЗК е, доплаща се за упойката.

Общи условия

Активация на акаунт