Камъни в жлъчката - тема 8

• 36 576
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, а при всички ли е имало махане на конци? При майка ми са били някакви резорбиращи се май, не са й казали да ходи за махане.

Не си ли виждала на майка ти разрезите или корема? Аз бях с лепенки една седмица и после ми махнаха конците и лепенките също. Даже ми бяха казали да си направя промивка един от дните и да сменя лепенките. Иначе има такива конци, които сами се махат и може при нея да е така. Проверете раните или се обадете на доктора.

# 376
  • В страната на бурите
При майка са 3 малки разрезчета, зарстват бързо, не се виждат конци (но и никога не съм била оперирана и не знам как точно изглеждат). Още след изписването майка ми си махна лепенките. Точно докторът е казал, че конците са резорбируеми, явно обаче по-често не са и се чудех защо. Аз се консултирх с лекаря след операцията, но за конци даже не съм се сетила да питам. То един ли въпрос има човек Simple Smile

# 377
Момичета, а при всички ли е имало махане на конци? При майка ми са били някакви резорбиращи се май, не са й казали да ходи

Аз имах 4 конеца, които ми ги махнаха преди изписването(на втория ден) и се прибрах само с лепенки.

# 378
Аз имах 7 конеца и ми ги маха лекарят.

# 379
  • Sofia
При мен един от разградимите конци се подаваше около 2-3мм близо година 😁
На 5ден хирурга ми махна някакви малки,около пъпа и там където беше дренажа.

# 380
При майка са 3 малки разрезчета, зарстват бързо, не се виждат конци (но и никога не съм била оперирана и не знам как точно изглеждат). Още след изписването майка ми си махна лепенките. Точно докторът е казал, че конците са резорбируеми, явно обаче по-често не са и се чудех защо. Аз се консултирх с лекаря след операцията, но за конци даже не съм се сетила да питам. То един ли въпрос има човек Simple Smile
Ако има конци ще ги видите. Изглеждат си точно като конец и са вързани на възелче.

# 381
Здравейте, мили дами, на мен ми откриха много на брой малки камъчета в жлъчката и от две-три седмици съм с ежедневна болка вдясно на гърба в лопатката и около нея. Тази болка продължава няколко часа до вечерта. Дилемата ми е такава - лекарят на ехографа ми каза, че му изглежда в момента спокойна жлъчката и с нормални неувредени от камъните стени и каза да не бързам да я оперирам, че можело с години да си живея с камъните и нищо да ми няма. Но, тази повтаряща се болка ме притеснява.
Въпросът ми е към всички вас - дали сте имали такава болка и дали тази болка в гърба спада в категорията "жлъчна криза" или не???
Моля ви за отговор в кратък срок, защото ми предстои да започна нова работа, а ако ми се налага лапароскопия с 1 месец болничен, тогава съм длъжна да уведомя бъдещия работодател и де факто мога да изгубя работата.
Предварително ви благодаря.

# 382
  • Sofia
Спазвайте диета.
Ако нямате кризи може и да се забави махането,но щом има камъчета значи не е ок.
Болката при криза е доста неприятна,стягане в гръдния кош,чак дишането се затруднява,гадене,повръщане,температура...

# 383
Да, болката в гърба е точно от жлъчката. Аз имах жестоки, непоносими болки там по време на криза, буквално ми секваше дъхът. Ако и вие сте така, само ще се измъчите. Аз се мъчих половин година със строга диета, свалих 15 кг и накрая по спешност с панкреатит и запушени жлъчни пътища ме оперираха...
Ако нямате кризи, може да си живеете спокойно с камъните, но веднъж започнат ли, е ясно, че е неизбежна операцията.

# 384
Аз през лятото един ден получих такава болка в гърба. Както си стоях на бюрото в работата. Изведнъж стегна толкова бързо и силно, че едва успях да стигна до другия край на коридора, за да потърся помощ от колега. Стационарните телефони не работеха и да мина 20 метра по коридора ми се стори баси предизвикателството.Закараха ме в бърза помощ където ми биха някакви обезболяващи и казаха, че имам бъбречна криза. И аз не се усъмних, защото знам, че жлъчката боли в дясното подребрие. Сега като бях на операция лекараят каза, че пончкога жлъчката боли много специфично точно на гърба.

Както и да е. Аз пък от онзиден съм и с корон@вирус. Идея нямам къде съм го хванала. След като ме изписаха преди седмица слизах в магазина под блока. Или пък освен да съм го хванала в болницата когато отидох да ми свалят конците, но нещо ми се струва по-малко вероятно. Или пък в таксито, с което отидохме и се върнахме до болницата... Без значение всъщност. Надявам се да успея да се справя. Нямам никакъв вкус и обоняние. И постоянно ми се ще да спя.

# 385
Здравейте! Във вторник трябва да се оперирам от жлъчка в Токуда при др Васев. Много, много съм се притеснила, като чувам колко хора остават с ужасни симптоми за цял живот. Ако знаете много ще се радвам да споделите:

1. На 27 години съм - възрастта как ще се отрази на възстановяването?
2. Имате ли оплаквания след операцията, които така и не са се оправили и да ви пречат ежедневно?
3. Как сте след операция при Васев?
4. Какво да очаквам от операцията в Токуда?

Много ще съм ви благодарна за всякаква информация, че не мога да спра да плача от ужас.

# 386
  • Sofia
1.Бързо ще се възстановиш 🍀
2.Нееее 😁

Спри да я мислиш,ще мине. Ще забравиш...със сигурност ще живееш по-спокойно 😘

# 387
Здравейте! Във вторник трябва да се оперирам от жлъчка в Токуда при др Васев. Много, много съм се притеснила, като чувам колко хора остават с ужасни симптоми за цял живот. Ако знаете много ще се радвам да споделите:

2. Имате ли оплаквания след операцията, които така и не са се оправили и да ви пречат ежедневно?

Много ще съм ви благодарна за всякаква информация, че не мога да спра да плача от ужас.
1. Ще се възстановиш по-бързо.
2. От 3г съм без жлъчка. Нямам абсолютно никакви оплаквания. На ежедневието му се отрази много добре, защото не мисля постоянно дали ще направя криза. Не съм забелязала нещо да се е променило от това, че нямам жлъчка.
Бързо възстановяване.

# 388

Здравей! Аз бях по същия начин с плаченето и притеснението. Не знам къде си чула, че хората остават с ужасни симптоми цял живот, това не е вярно. Няма от какво да се притесняваш, минава много бързо всичко. Аз съм на 24 години и мина месец и половина след операцията, вече я забравих и си ям всичко, което обичам. Нямам никакви проблеми и болки, при теб съм сигурна, че ще е същото. След операцията в болницата се грижат за теб и няма да те оставят да изпитваш болка. Първата седмица е малко гадна, защото имаш конци, които те карат да ходиш неуверено и свито, като ги махнат забравяш за това. Също така и захранването може да ти е малко странно, но ще мине и това. Не го мисли и не си представяй лоши неща, всичко ще мине бързо и успешно. Ако имаш нужда от други отговори на въпроси, не се притеснявай да ми пишеш. Успех!

# 389

.............
3. Как сте след операция при Васев? - Ставам досадна вече, но аз съм на 50г., с диабет тип 2, наднормено тегло. На третия ден след операцията при Васев спях по корем, а седмица след това нямах никакви затруднения с каквито и да са движения.

4. Какво да очаквам от операцията в Токуда? - комфорт и грижа.

Не се притеснявай, аз сега, месец и половина след операцията, се чуствам прекрасно и ям почти всичко Hands V

Общи условия

Активация на акаунт