Камъни в жлъчката - тема 8

• 36 437
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте.
И аз съм в отбора на 'каменоломните' Laughing , както прочетох някъде назад из темите.
Преди три дни разбрах, че жлъчката ми е пълна с камъни и е за махане. В края на януари направих първата си криза, като два дни след това влязох в болница, защото имах странна до тогава за мен симптоматика. Лежах 9 дни, правиха ми скенер два пъти, тъпкаха ме с какви ли не медикаменти, но камъни в жлъчката така и не се видяха. Казаха ми, че имам прегънат жлъчен канал и/или вероятност да имам "рентгено-негативни камъни". От тогава насам - точно два месеца съм правила 3-4 пъти кризи, след консумиране на 'забранена' храна.
Преди три дни ходих на гастроентеролог, той видя проблема и вече знам какво ми има. Сега внимавам с какво се храня и трябва да посетя хирург за да планираме операция.
От Варна съм и съм се насочила към Военна болница. За специалист все още не зная.
Прочетох коментарът на deox на предната страница, не мога да му помогна с мнение, но бих се радвала ако някой от Варна се включи с информация. Hug

Здравейте, утре влизам за операция, но във ВМА София
Всичко  ще е  наред!

# 526
  • ВАРНА
Къди, мислим те. Hug
Пиши, когато можеш.

# 527
Къди, мислим те. Hug
Пиши, когато можеш.

Здравейте, аз съм с фал старт. Бях подготвена за операция и определена за първа, но ПСР-а ми излезе положителен. Просто безумие! При приема вчера ме тестваха с бърз тест, отрицателна. Преди операция ПСР положителен. За протокола аз съм с бустер и карах Омикрон през февруари. В момента се чувствам напълно здрава. Та, операцията се отложи.

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 23:32 от КЪДИ

# 528
Здравейте,
моята операция беше на 14 Април във ВМА. Втора коремна хирургия при д-р Александров. Много съм доволна от доброто му и човешко отношение. Изобщо от всичко. Обстановката беше отлична, екипите също, отношението, изобщо много добро ниво. За около две седмици направих 5 тежки кризи. При втората отказах прием във ВМА, а при четвъртата в Пирогов. При петата криза вече бях готова да ме изкормят и пак във ВМА. Имаше лека спънка, но в крайна сметка ето ме вече без жлъчка. Като се прибрах малко се депресирах и се питах не е ли имало шанс да се излекува, но 2ма хирурзи и гастроентеролог казаха да махам. Като ви чета ми олеква и се обнадеждавам, че ще имам нормален живот. Хапвам основно пилешко филе, риба-печени. Супи, печени домати и тиквички, краставици, обезсолено сирене, кисело мляко, обикновени бисквити с прясно мляко, мусака печена с телешка кайма, морков тиквичка. Пия сок от праскови и круши. Солети. Пия по 1 кафе с мляко след закуска. Подправки ползвам малко сол, малко олио, копър, чубрица и сух или пресен магданоз. Днес за вечеря си направих таратор без чесън разбира се. Ако нещо мога да добавя към менюто или да изключа според вас, моля споделете. Иначе вече почти не ме боли. И мога ли утре да хапна малко агнешко и много малко козунак? В едната диета може в другата не, та по-добре да питам тук. Все пак сте минали през това. Всякакви съвети ще са ми полезни. Желая ви здраве и светли Великденски празници!

# 529
Агнешко ако не е мазно не виждам проблем. За козунак е малко рано, но пък от малко нищо няма да ви стане. Все пак не се каните да прекалявате с него или да карате на него. Белтък може. За чист жълтък изчакайте малко.

# 530
Благодаря!

# 531
tisaja, мен ме бяха предупредили за прясното мляко, да не прекалявам, че създава трудности за храносмилателния тракт без жлъчка. Газове се получават от него. Доматите също на първо време в по-малки количества, защото са киселина. Иначе другото от менюто е ок. Варени картофи можете да хапвате, това е възможно най-щадящата храна. Агнешкото е наистина мазничко, та 1-2 мръвки макс като за начало. Чист жълтък след няколко седмици. Зелена салата недейте още, да мине малко време, че брутални кризи се получават от маруля/айсберг. Козунак малко сигурно няма да навреди.

# 532
Агнешко ако не е мазно не виждам проблем. За козунак е малко рано, но пък от малко нищо няма да ви стане. Все пак не се каните да прекалявате с него или да карате на него. Белтък може. За чист жълтък изчакайте малко.
Всичко  е наред!Всички се  питаме дали е трябвало,но щом е имало проблем значи е трябвало. Ще бъдете по-спокойна сега. Всичко ще мине и ще  се върнете към живота вече по-спокойна.Весели празници!

# 533
Всичко  е наред!Всички се  питаме дали е трябвало,но щом е имало проблем значи е трябвало. Ще бъдете по-спокойна сега. Всичко ще мине и ще  се върнете към живота вече по-спокойна.Весели празници!
Аз лично никога не съм се питала дали е трябвало. Не съм и чакала. Казаха ми, че трябва да я махна и след 3 седмици бях без нея. Ако питат мен и по бързо можеше да стане, но тогава имаха възможност да ме приемат.

# 534
tisaja, мен ме бяха предупредили за прясното мляко, да не прекалявам, че създава трудности за храносмилателния тракт без жлъчка. Газове се получават от него. Доматите също на първо време в по-малки количества, защото са киселина. Иначе другото от менюто е ок. Варени картофи можете да хапвате, това е възможно най-щадящата храна. Агнешкото е наистина мазничко, та 1-2 мръвки макс като за начало. Чист жълтък след няколко седмици. Зелена салата недейте още, да мине малко време, че брутални кризи се получават от маруля/айсберг. Козунак малко сигурно няма да навреди.
Имате ли някакъв дискомфорт от някоя храна понякога след операцията  ?Аз имам понякога.

# 535
  • София
Моята жлъчка е махната преди 2 месеца и все още не мога да ям люто, торта, чесън, някои пържени храни.
Почти всеки ден съм с..
Скрит текст:
диария

Уж организма се настройвал, но не знам до кога..

# 536
  • Пловдив
Хайде аз пак в тази тема.Преди 2 години бях писала с въпроси относно проблема на мъжа ми.Винаги си е мислил ,че има гастрит и се пази.До момента в който една вечер го стегна корема и хайде в спешното.И за наша изненада ни казаха ,че има камъни в жлъчката.Ходихме след това на още 2 лекари за консултации и всички казват лапароскопска операция когато реши.Решихме да пробваме с лимон , зехтин и чай за жлъчка.От тогава минаха 2 години.Не е имал кризи.Миналата седмица отиде на преглед .По това което виждам на снимката на ехографа пише ,че големият му камък от 15 мм е станал на 13мм.Но лекарката пак му е казала операция да прави.И той веднага запазил час за 28.04..Чудя се сега какво да правим.Дали има шанс да изчезнат тези камъни?Или да се оперира?Само да споделя,че баща му и сестра му също имаха проблеми с жлъчката и сигурно е наследствено.

# 537
Хайде аз пак в тази тема.Преди 2 години бях писала с въпроси относно проблема на мъжа ми.Винаги си е мислил ,че има гастрит и се пази.До момента в който една вечер го стегна корема и хайде в спешното.И за наша изненада ни казаха ,че има камъни в жлъчката.Ходихме след това на още 2 лекари за консултации и всички казват лапароскопска операция когато реши.Решихме да пробваме с лимон , зехтин и чай за жлъчка.От тогава минаха 2 години.Не е имал кризи.Миналата седмица отиде на преглед .По това което виждам на снимката на ехографа пише ,че големият му камък от 15 мм е станал на 13мм.Но лекарката пак му е казала операция да прави.И той веднага запазил час за 28.04..Чудя се сега какво да правим.Дали има шанс да изчезнат тези камъни?Или да се оперира?Само да споделя,че баща му и сестра му също имаха проблеми с жлъчката и сигурно е наследствено.

И аз 2г .след като разбрах ,че имам камъни изкарах без проблеми.Имах два камъка-9 мм .и 12 мм.,които  за 2г .станаха15 мм.и 25 мм..Започна се един дискомфорт ежедневно и двама  гастро казаха -операция .И аз така се реших .След операцията ми бяха дадени 20 камъка.Има разлика за камъните на различните ехографи.

# 538
Моята жлъчка е махната преди 2 месеца и все още не мога да ям люто, торта, чесън, някои пържени храни.
Почти всеки ден съм с..
Скрит текст:
диария

Приемате ли добавки? С малко ензими и някоя билка за подкрепа на черния дроб вероятно нещата веднага ще се подобрят.

Аз не съм имала болки подобни на кризи на съм имала раздразнени черва от люто и гастрит от КФС… бях оптимист и реших да пробвам 😂

# 539
Почти всеки ден съм с..
Скрит текст:
диария

И аз съм така 10м.след операцията.Ако не е всеки ден то през ден имам дискомфорт от нещо.Поне за кратко време е.Никакви подправки не ми  са  ок.

Общи условия

Активация на акаунт