Камъни в жлъчката - тема 8

• 36 429
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
А може ли да ядем скариди?
Здравейте, специално в диетата по Певзнер пише, че са забранени морските дарове, както и карантията. Но действително нямам представа докога да се придържам към тази диета, така че е най-добре да се посъветваме със специалист гастроентеролог, който да коментира този проблем.

# 556
Абсолютно всичко ям от 3м след операцията.

# 557
А, шоколадови торти и шоколад  откога?

# 558
А, шоколадови торти и шоколад  откога?
След първия месец. Шоколад ядох на 28 ден след операцията, толкова успях да изтрая. Последното, което ядох беше люто в края на 3м. Морски дарове и карантия долу горе по същото време.

# 559
Интересно ми е защо е тази тежка диета? Без пържено и пикантно,  и мазнини ок. Но вече нямаме болен орган, който да се провокира от какво ли не. От моята операция са минали почти 3 седмици и смятам да почвам полека да включвам от всичко по много малко. И после по повече и така. Проба-грешка. Организма ще ми покаже с коя храна се справя по-трудно. Днес хапнах половин вафла например.

# 560
Интересно ми е защо е тази тежка диета? Без пържено и пикантно,  и мазнини ок. Но вече нямаме болен орган, който да се провокира от какво ли не. От моята операция са минали почти 3 седмици и смятам да почвам полека да включвам от всичко по много малко. И после по повече и така. Проба-грешка. Организма ще ми покаже с коя храна се справя по-трудно. Днес хапнах половин вафла например.
Обикновенни вафли, ная и Боровец, ям от ден 6 след операцията. Ходих на превръзка и питах доктора, който каза, че може. На въпроса обезмаслено мляко ли да ям, ми отговори, че ако ще ям обезмаслено по-добре изобщо да не го ям. Обясних му, че моето е домашно, отговора беше: идеално, яж си него.

# 561
Здравейте, освен на ехограф, кръвни изследвания правите ли СЛЕД КРЪВНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ АСАТ 92 АЛАТ 192 ГГТ 190, и болка в дясно подребрие

# 562
  • Пловдив
Махнаха жлъчката на моя човек.Сега започва големият проблем какво да му правя да яде.Днес е 4 ден.Първите два дни в болницата нищо не са му давали.На вторият започна чай и вода.Вчера му сварих супа с картофи и моркови.Пасирах ги.Но се чудя за следващите дни.Фреш от моркови и ябълки може ли?Може ли да направя попара с чай и сухари?Раните с какво ги мажете?След като махнат конците мажете ли с нещо за белези?Всяка информация ще ми е от полза.Благодаря.

# 563
  • Sofia
Не еи ли дадоха листа с диетата?
Може фреш 🍏🥕🍎
Крем супи,пюрета,попара също/без масло и с обезсолено сирене/
Лапароскопска  или класическа е?

# 564
  • Пловдив
Лапароскопска.Нищо не са дали.Само казали течна храна.Но колко време и какво не са казали.

# 565
  • Sofia
Това ми дадоха от болницата.
Спазвах я стриктно.

# 566
  • Пловдив
Благодаря

# 567
Здравейте, освен на ехограф, кръвни изследвания правите ли СЛЕД КРЪВНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ АСАТ 92 АЛАТ 192 ГГТ 190, и болка в дясно подребрие
При мен чернодробните показатели са, в норма, въпреки, че съм с камък.

# 568
  • Пловдив
На мъжа ми винаги чернодробните са били в норма но жлъчката му беше пълна с камъни.

# 569
Стойност ГГТ ли показва за жлъчката или, и ако е болна жлъчката , явно трябва  отстраняване но има 1 камък който е 2 мм

Общи условия

Активация на акаунт