Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви видове клипсове и скоби се използват по време на операция на жлъчката?
Какви са рисковете и ползите от холецистектомията?
Как да управлявате цигарите след операция за отстраняване на жлъчката?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви видове клипсове и скоби се използват по време на операция на жлъчката?
Клипсовете, използвани при операция на жлъчката, обикновено са направени от метал или титан. Те се поставят върху входа и изхода на жлъчните канали за прекъсване. Въпреки че са видими на рентгенови лъчи, те могат да причинят проблеми при ЯМР поради магнитното им привличане. По време на операция на жлъчката се използват скоби за затварянe както входa, така и изхода на жлъчния мехур. Те са стандартна част от процедурата.
-
Какви са рисковете и ползите от холецистектомията?
Холецистектомията е често срещана процедура, която обикновено се извършва без усложнения. Съществуват обаче рискове като инфекции, кръвоизливи или увреждане на близките органи. Ползите включват облекчаване на болката и предотвратяване на проблеми, свързани с жлъчните камъни. Холецистектомията може да доведе до подобрение на здравето, като се отстрани дискомфортът, коремната болка, изтръпването в краката и други проблеми, свързани с жлъчните камъни. Рисковите включват възможността за следоперативен дискомфорт и ограничения в храненето.
-
Как да управлявате цигарите след операция за отстраняване на жлъчката?
-
Защо в епикризата не е отбелязано наличието на клипси след операция на жлъчката?
-
Какви са симптомите на панкреатит, причинен от камъни в жлъчката?
). Мисля, че наистина нямаше да е така ако бях чакала със захранването по-дълго. За килограмите - и аз съм 7кг надолу. Чета обаче, че към година след операцията започват да си се връщат за съжаление
и нямам никакъв проблем. Моят хирург на свалянето на конците ми каза да ям всичко, без да се пазя, вкл кафе, шоколад и т.н.
.Кризата продължи 3 часа и мина все едно нищо не е имало.Имах още няколко такива все през нощта и от опита ми със спешното,реших че ще си ги търпя.Родих здраво и прекрасно бебче.От тук на татък стана още по-зле един ден имам криза ,един ден нямам.Всяка вечер лягах със страх ще има ли криза днеска?Когато бебчо беше на 1 месец и получих криза 12 часа,веднага на същия ден пак в спешното(неделя няма къде да ида)Казха че имам ГЕРБ.Изписаха ми нексиум за 1 седмица.Прибрах се у нас прочетох,че нексиума се отделя с кърмата и не го пих.Ходих на гастро и след обяснение от мен как се чуствам ми отговаряха ГЕРБ.Хомеопатия,защото кърмя.Кризите продължават,не става по-добре.Пак на гастро и най-накрая ме пуснаха на ехограв и лапароскопия на корем.Камани в жлъчката и прегъната,всичко друго ОК.За жалост доста често ти слагат не адекватна диагноза и си казах докато 2ма не кажат едно и също не се доверявам.Отидох при Белев в Пловдив да ми каже той какво мисли.Потвърди се диагнозата и каза операция.Хубаво ама аз имам бебе на 2 месеца,което е на кърма и не може да ме няма повече от 2 часа.Вика събери кърма и идвай да те оперираме.Тя кърмата да не се събира така лесно.Поне при мен е трудно, стоя на помпата по 3 часа за 80-90 мл.То си изяжда всичко.Питах го за лекарство и той ми вика,пробвай но няма гаранция че ще мине.Аз искам само бебето да порасне малко и да не ми е свито сърцето постоянно,че ме няма и то как ли е!Изписа Урзофалк първият месец кризите си ги имах ,но не болеше така силно.Втория спряха съвсем и сега съм спряла и лекарството.Да видим до кога.Храня се от всичко,всичко пия.Аз не мога да спазвам диети,опитах да пазя пак криза и видях че няма смисъл.Пробвах какво ли не,зехтин ,лимони и каквото се сетиш от народната медицина.За сега съм добре,но получа ли криза отново отивам веднага.Не мога да живея в страх и болка.Блаагодаря Ви,че ви има и споделяте опита си.