Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 490
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 745
Салата с цвекло, зелен фасул и сирене
Маджаров лайт

500 гр. цвекло
150 гр. зелен фасул
100 гр.  сирене Маджаров лайт
салата "рокет" (или листа от цвекло, предварително бланширани)

Сос:
1 с.л. лимонов сок
1 скилидка чесън
сол, черен пипер, малко течен подсладител, копър , всичко това се пасира

Цвеклото се сварява и нарязва на филийки, зеленият фасул се бланшира в подсолена вода за 3 минути, след което се залива със студена вода и се отцежда. Подреждат се върху листата салата и се поливат със соса. Салатата се оставя да преседи 15 минути и преди поднасяне се добавя сиренето, нарязано на кубчета.


# 256
  • Мнения: 745
Гаспачо
(Испанска студена супа)

1 кг. домати (почистени от кожата)
1 средна по големина краставица (обелена)
1 зелена чушка
1 червена чушка
3 стръка зелен лук
1 скилидка чесън
500 мл. доматен сок
3 с.л. оцет
3 - 4 листа от босилек
 подсладител няколко капки
сол, млян черен пипер

Отделя се 1/3 от краставицата, чушките и зелената част на лука за украса. Останалата част от зеленчуците се пюрира в блендер, заедно с листата от босилек, бялата част на лука, чесъна и подправките. Добавят се доматеният сок,  оцета. Разбърква се добре и се охлажда. Поднася се с нарязаните на малки кубчета зеленчуци и нарязаната на ситно зелена част на лука.

В супата може да се добави 1 люта чушка

# 257
  • Мнения: 745
Пилешки дробчета по Марокански

 
Продукти:

600 г пилешки дробчета
1\4 ч.ч нарязан магданоз 
1 ч.л. сладък червен пипер
1\2 ч.л. чили на прах
Сол, черен пипер
6 скилидки чесън




Приготовление:

1.Омесваме всички продукти и ги оставаме за 1 час да се мариноват. .
2.Задушаваме получената смес до готовност.

# 258
  • Мнения: 745
Пълнени домати

9 средни по големина домата
200 гр. сирене крема Маджаров лайт
50 гр. краве сирене Маджаров лайт
3 яйца
сол и черен пипер по вкус
магданоз или копър по избор

Отрязват се върховете на доматите откъм дръжката, издълбават се, посоляват се и се поръсват с черен пипер. Сиренето крема, кравето сирене, вътрешноста на доматите и магданоза се разбиват в блендер, добавят се разбитите яйца и с тази смес се пълнят доматите. Отгоре доматите се покриват с капачетата. Нареждат се плътно в тавичка,  и се пекат при 180 градуса до готовност.

# 259
  • Мнения: 745
Рулца от пуешка шунка

няколко парченца пуешка шунка
за сместа- цедено кисело мляко или цедено сирене на Маджаров, копър, чесън, краставичка,черен пипер
Смесва се всичко и се слага лърху шунката и се навива на руло.

# 260
  • Мнения: 745
Супа топчета

Смилате си малко пилешко месо за да стане на кайма и прибавяте , едно яйце, черен пипер, малко ситно нарян лук,магданоз и всичко което обичате и е по режима и оформяте топченца, кипнете малко вода на котлона със ситно нарязани лук, моркови, целина,чушчица и като поумекнат прибавете топченцета.Ако желаете можете да направоте застройка с яйце и кисело мляко и поръсете с магданоз.

# 261
  • Мнения: 745
Шкембе чорба

1 кг. телешко шкембе,почистено много добре
1 л. мляко
10 гр. млян червен пипер
сол на вкус
..............................................................
чесън, оцет
млян лют червен пипер
 
Шкембето се залива със студена вода, като кипне - водата се излива и шкембето се залива с нова, вари се около 2 - 3 часа до готовност (шкембето трябва през цялото време да бъде покрито с вода), изважда се, нарязва се на малки кубчета и се връща в бульона, посолява се, добавя се млякото, червения пипер и се вари около 15 минути. При сервиране се подправя със ситно нарязан чесън с оцет и се поръсва с лют червен пипер на вкус.
 

# 262
  • Мнения: 745
Лютеница

1 кг. домати(смляни предварително)
1 кг. червени чушки(печени и обелени)
1 ч.л. подсладител
сол, магданоз,кимион, черен пипер и пожелание дафинов лист

Изпичат се чушките, обелват се и се почистват от дръжките и семките, доматите се бланшират във вряща вода за 3 - 4 минути(ако нямате консервирани), заливат се със студена вода и се обелват. В голяма тенджера се слагат смлените домати и се варят до сгъстяване, добавят се смлените чушки, подсладителя и сол на вкус. Задушава се, като непрекъснато се разбърква до сгъстяване.Накрая се добавя ситно нарязания магданоз.


Лютеницата може да се консервира, като се налее топла в буркани и се стерилизира 3 - 4 минути. За пикантност може да се добави люта чушка.

Приятен апетит!


Лютеницата ще е идеална с тричавата палачинка или ако вътре се нареже на ситно праз ще е супер салатка Wink

# 263
  • Мнения: 745
Кьопоолу

1 кг. патладжани
500 гр. пиперки
300 гр. домати
4 - 5 скилидки чесън (нарязани на дребно)
китка магданоз
сол  и оцет на вкус

Патладжаните и чушките се изпичат и се обелват, доматите се бланшират във вряща вода за 3 - 4 минути, заливат се със студена вода и се обелват. Всички зеленчуци се смилат (или накълцват на дребно), добавя се чесъна, ситно нарязания магданоз, сол и оцет на вкус. Разбърква се добре и се гарнира с  магданоз.

# 264
  • Мнения: 745
Салата от червено цвекло

Червеното цвекло се обелва и нарязва на кубчета или се стържи, а може и на филийки и се вари във вода с лимон или оцет и с млако сол, като омекне се изчежда и е готово за консумация


# 265
  • Мнения: 745
Салата с ролца от раци

едно пакетче ролца от раци
една краставица или домат или чушка или вскичко накуп Wink
едно яйце сварено
копър, чесън, черен пипер,оцет
пожелание една лъжичка кисело мляко и горчица.Всичко това се нарязва в желана форма и се смесва, може да се прибавят и гъби

# 266
  • Мнения: 745
Гювече по Дюкански Laughing

една плочка сирене Маджаров лайт
една печена чушка
една глава лук нарязана на ситно
шунка пуешка или пилешка нарязана на ситно
доватен сок
чесън
магданоз
черен пипер
Всичко това се слага в гювечето и се пече и като е готово се чуква едно яйце отгоре и се запича още малко.

# 267
  • Мнения: 745
Диетичен млечен сладолед



600 мл. прясно мляко
3 яйца
2 ч.л. течен подсладител "Суитли - ултра"
1/2 флаконче есенция ванилия

  Това е един от основните видове сладолед. Сравнително нискокалоричен и подходящ за хора, които искат да си хапват сладолед, без да поемат "калорична бомба".
  Млякото се загрява на водна баня (в млековарка). Яйцата се разбиват с миксер и в тях се сипва на тънка струйка около една трета от горещото мляко, като разбиването продължава. Сместа се връща при другото мляко и се довежда почти до кипене, след което се отстранява от огъня. Добавят се подсладителя и есенцията, сместа се охлажда и поставя в машината за сладолед*.


# 268
  • Пловдив
  • Мнения: 1 448
Гювечета с тиквички и пиле

Задуших замразени тиквички, кромид, морковчета и чесън, сложих сварено пилешко месце, разпределих в гювечета. Отгоре парче свежо сирене (като се запече става за ядене) и по една печена червена чушка. А, да, яйчице чукнах на всяко гювече. Стана мнооого вкусно   chefПодправки по желание може да се сложат  Peace

# 269
  • Мнения: 5 873
Мусака с тиквички

Запекох на сух тиган лука,добавих каймата с подправките, тиквичките(те си пуснаха водичката),като поизвря добавих доматите и сложих да се пече.После залях с 3 яйца и 200 гр кисело мляко.Вкусотия.   chef

Общи условия

Активация на акаунт