Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 491
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 745
Станимашки сърмички по Дюкански

1кг.-телешка кайма(най-добре да си смелите телешко месо без мазнини)
черен пипер, кимион, сол на вкус и малко лимон

Смесвате всички продукти и завивате всичко това на млаки сърмички.Слагате няколко листа на дъното на тенжедарата и поставяте сърмичките, отгоре слагате една чиния за да ги затиснете, заливате с вода, малко сол и лимонов сок до ръба на чинийката и варите около един час на бавен огън.За тези които са в трета фаза на 1кг. кайма се добавя една чаена чаша ориз.Тези на снимката са направени в момента от мен и са  по трета фаза.

# 271
  • София
  • Мнения: 5 616
Извинявам се за големия пост  Embarassed

СЛАДЪК АЙРЯН на Онуй Зеленото - за всички фази

Продукти:
1 кофичка кисело мляко 0,1 % - каквото имаме в момента
вода около 0,5 л. каквато имаме - минерална, чешмяна
1/3 STEP какъвто харесваме
1 празно чисто шише с капачка, мин. 1 л.

Време за приготвяне:
около 4 минути според настроението и наличната музика за резултат около 1 л.

Приготовление:
Вземаме кофичката кисело мляко и проверяваме дали е запечатана добре. Ако да - хващаме я и почваме да танцуваме, ползвайки кофичката като кастанети. Целта е хууубаво да разбъркаме киселото мляко Simple Smile Ако кофичката не е добре затворена, грабваме една вилица и почваме да разбъркваме със същата цел. Ако ни боли ръката, може да извадим пасатора Simple Smile
След като свършим тази благородна задача изсипваме разбитото мляко в шишето.
Наливаме водата във вече празната кофичка и поразбъркваме с вилицата, за да се разтвори каквото е останало по стените и дъното на кофичката. Изсипваме водата в шишето. Доизплакваме кофичката и тя е вече готова за разделно изхвърляне Simple Smile
Сипваме 1/3 STEP в шишето.
Много добре завиваме капачката на шишето и започваме отново да танцуваме, ползвайки шишето като кастанети.

П.С. Горим 3 калории и от танцуването Simple Smile

ДЮКАНСКА ПАЛАЧИНКА на Онуй Зеленото - за всички фази - вариант с математика Simple Smile

Продукти за 1 ден:
1 с. л. пшенични трици
2 с. л. овесени трици
1 яйце
малко вода - в рецептата се уточнява колко
тефлонов тиган, черпак; ако има - пасатор, ако няма - вилица за разбъркване; дървена шпатула - за обръщане, по-смелите може и с ръце Simple Smile

Време за приготвяне:
около 5-8 минути според скоростта на загряване на котлона за първата палачинка + около 1 минута за всяка следваща.

Приготовление:
Уточнение: От екологична гледна точка по-добре е да се приготвят няколко дози наведнъж, за да се спести енергия от котлона, вода за миене на съдове и т.н. Ако ще се правят повече дози, напр. за 3 дни, продуктите за 1 ден се умножават по броя на дните. След това следва да се раздели общото количество получени палачинки на броя яйца (малеййй, къде сте, г-н Тънмазов, да ме видите как деля палачинки на яйца!!!), за да се получи за колко дни следва да се изядат тези палачинки. Причината е, че с добавянето на вода сместа се разрежда и от доза за един ден може да излязат 2 палачинки Simple Smile
Същинско приготовление:
Смесват се триците с яйцето/яйцата и се разбиват добре, напр. с пасатор. Получава се ужасно гъста смес, в която доливаме вода (без да спираме да бъркаме) докато се достигне гъстотата на (извинявам се) боза.
Оставя се за 1-2 минути, през което време пускаме котлона, слагаме тигана върху него и си вадим съд за готовите палачинки.
Междувременно триците са поели част от водата и сместа пак се е сгъстила и => добавяме още водичка до достигането на горната гъстота.
Щом тиганът е готов (ако имаме точка - супер, ако нямаме - тестваме както си знаем), започваме да действаме както при класическите палачинки: сипваме смес с черпака, накланяме тигана, за да се разнесе равномерно, печем, обръщаме с ръце или с дървена шпатула, печем и другата страна, слагаме в съда за готови палачинки и така докато свърши сместа.

                                                            * * *
Останалото в този пост е предимно снимки след уговорка в основните теми и на ЛС.

Продукти за зелен боб - ПЗ



Скумрия във фолио Никол във версия на Онуй Зеленото в картинки - приготвено е по рецепта от сайта http://dukanskirecepti.wordpress.com, но съм добавила сол (намазах рибите отвън и отвътре с мъъъничко сол) и снимки Simple Smile

















Пиле върху сол - ето снимки към рецептата от сайта
http://dukanskirecepti.wordpress.com Печено пиле със сол







Последна редакция: нд, 13 яну 2008, 15:01 от ЗЕЛЕН0 Ч0ВЕЧЕ

# 272
  • Мнения: 942
Изварено сладкишче

1 пакет (500гр. ) обезмаслена извара
3 яйца
250 гр.кисело мляко 0.1%
1 бакпулвер
течен подсладител на вкус
1 ванилия

Разбърквате млякото с бакпулвера, добавяте яйцата, подсладителя, ванилията и изварата. Миксирате до получаването на хомогенна смес и печете в тефлонова тавичка.

Последна редакция: сб, 12 яну 2008, 20:51 от lora_1

# 273
  • Мнения: 819
 Апетитка от тиквички
   Продукти:200 гр извара,1 средно голяма тиквичка,3 скилидки чесън,копър,1/2 ч.л. кимион,1/2 ч.л. чубрица,сол

Приготвяне:Тиквичката се нарязва и се сварява заедно с чесъна.Отцежда се и се пасира с останалите продукти до получаване на хомогенна смес.

# 274
  • Мнения: 1 353
Пиле в гювече

300-400 гр. пилешко филе, нарязано на дребни парчета
3-4 с.л. кисело мляко 0,01%
1 с.л. горчица
2 ск.чесън
2 яйца
40 гр. кашкавал/сирене на Маджаров лайт
сол и черен пипер на вкус

Млякото, горчицата и счуканият чесън се омешват хубаво, добавят се месото и подправките. Добре разбърканите продукти престояват в хладилника за една нощ. Разпределя се в две гювечета и под капак ври 20-25 минути. Отстранява се капака и във всяко се чуква по едно яйце. Връща се във фурната докато белтъка се стегне и се поръсва с нарязан на малки кубчета кашкавал. Запича се и е готово за консумация.

Ако ви е много течността при месото може да се сгъсти с 1/2 до 1 ч.л нишесте на гювече, което предварително сте разбили със същото количество вода.


Последна редакция: нд, 13 яну 2008, 13:25 от neli_iv

# 275
# 276
  • София
  • Мнения: 5 616
Най-лесния и бърз чеснов сос на света - за всички фази
Продукти:
1 кофичка кисело мляко 0,1 %
1-2 скилидки чесън
1-2 щипки диетична сол.

Време за приготвяне: 2 минути

Приготовление:
Вземаме кофичката кисело мляко и проверяваме дали е запечатана добре. Ако да - хващаме я и почваме да танцуваме, ползвайки кофичката като кастанети. Целта е хууубаво да разбъркаме киселото мляко Simple Smile Ако кофичката не е добре затворена, грабваме една вилица и почваме да разбъркваме със същата цел. Ако ни боли ръката, може да извадим пасатора Simple Smile
Скилидките чесън обелваме и смачкваме с преса за чесън или начуваме в чукало или нарязваме на много ситно и добавяме в киселото мляко заедно със солта.
Разбъркваме добре и voila.

# 277
  • Мнения: 958
Мусака с прясно зеле

Половин малка зелка се нарязва на ситно,смесва се с 200г телешко смляно месо и нарязана на ситно половин главичка лук.В микровълнова фурна се готви без вода,зеленчуците си пускат достатъчно,за около 10-15 минути на максимална мощност,изважда се и се добавя лъжичка червен пипер,разбърква се и се връща за още 15 мин на средна мощност,като отвреме навреме се разбърква,добавя се 1ч.ч смлени домати от консерва,разбърква се и се включва за още 15-ина минути до окончателното сваряване .Правим заливка от 1кофичка нискомаслено кис.мляко 0.1%,1яйце,1с.л. овесени трици и щипка сода и печем в нормална фурна до зачервяване.Солта и черния пипер са по желание.За готвене на котлона добавяйте по малко водичка в тенджерата,за да не загори.

Последна редакция: нд, 13 яну 2008, 15:30 от jedira

# 278
  • Мнения: 3 202
Млечен сос "Ретро"
Слагам в киселото мляко Ретро горчица на зърна "Bornier". Получава се хубав кисел сос.

# 279
  • Мнения: 1 471
Супа с гъби и спанак

1 глава лук и 250г гъби се нарязват и се слагат да врят, по някое време/в зависимост от това дали е замразен или суров спанака-по различно време/ се добавят 250г спанак. Преди да се изключи котлона се добавят 2 разбити яйца като се сипват бавно през цедка и се бърка с лъжицата, за да се получи нещо като фиде и 1 разбъркано кисело мляко.Подправя се с черен пипер, малко сол, може мащерка или чубрица.

  chef

# 280
  • Мнения: 2 998
Пилешки дробчета с млечен сос

Продукти:
пилешки дробчета
праз лук (може и с кромид)
гъби
прясно мляко (0,1%)
черен пипер
червен пипер

За соса:
кисело мляко
чесън (аз използвах на гранули)
лимонов сок
копър


Дробчетата се слагат в тавичка,добавят се нарязаните на шайби праз и гъби,овкусява се,сипва се прясното мляко,така че да е до половината на тавичката и всичко се пъха във фурната на около 200 градуса,докато соса изври.
За соса продуктите се смесват и разбъркват добре.



Последна редакция: пн, 14 яну 2008, 00:48 от amber

# 281
  • Мнения: 112
Какаово изкушение

Продукти:
400 гр прясно мляко обезмаслено
2 яйца
2 ванилии
течен подсладител на вкус (аз сложих 2 супени лъжици)
3-4 ч.л. какао без захар
1 желатин

Приготвяне:
Сложете прясното мляко на котлона, добавете подсладителя и ванилиите и разбъркайте. Намалете котлона. Разбийте яйцата и ги добавяйте внимателно към леко охладеното мляко. Върнете сместта на котлона и бъркайте докато се посгъсти. През това време накиснете желатина в малко вода, разбъркайте го и го затоплете леко. Прибавете разтворения желатин към млечната смес и разлейте по формички. Аз изсипах сместта в една пластмасова кутия и при сервирането отрязвах парчета от десерта. Около една кафена чашка оставих настрани и прибавих към нея какаото. Изсипах малка част от какаовата смес при млечната и леко разбърках за красота Wink
Поставих сместта в хладилника за 1 час да желира и чак след това добавих остатъка от какаовата смес отгоре. След още един час десертът беше готов.
Достатъчно е за 4 порции и е желателно да си позволявате само по една на ден заради количеството на какаото.

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 04:56 от iskrica_nadejda

# 282
  • Мнения: 745
Сирене в пергамент

Продукти: 300 г сирене Маджаров лайт, 1 домат, 1 чушка, лют или сладък червен пипер по желание
 
Начин на приготвяне: Сиренето се нарязва на правоъгълни парчета, които се поставят  пергаментова хартия. Върху всяко парче сирене се поставя  по едно кръгче домат и чушка и по желание се поръсва с лют или сладък червен пипер. Увива се в хартията като пакет, навлажнява се с вода и се пече във фурна, на скара или в електрически тиган. Поднася се топло заедно с хартията.
поръсвасе с подправка по желание.








Ето и крайния резултат Laughing

Последна редакция: ср, 16 яну 2008, 11:21 от elikaragyozova

# 283
  • Мнения: 745
Ципура на фурна

Необходими продукти:

2 Ципури
1 лимон - нарязан на тънки резенчета
1 глава стар лук
магданоз
3 домата
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Почистената от вътрешностите риба. Поставяме я в тавичка и на дъното сипваме малко водичка.
Поръсваме с нарязания на филийки лук, нарязаните на четвъртинки доматки, и разпределяме рамномерно и нарязания на тънки филийки лимон отгоре.
Овкусяваме на вкус със сол и черен пипер и печем около 25 мин. на 200 градуса - наблюдавайте да не загори. Поръсваме с магданоз.

# 284
  • Мнения: 745
Пъстърва на пара със зеленчуци

Продукти:пъстърва от по едричките,зеленчуци с които разполагаме ,вода,соев сос.
Подправки:рибена подправка,сол,черен пипер.
Начин на приготвяне:Вземаме почистената и измита пъстърва и я слагаме на дъската да легне на една страна .Прокарваме ножа по гръбнака докато достигне до опашката.Отделяме едното филе.След което по този начин отделяме и другото филе.С остър нож отделяме кожата доколкото е възможно и готовите филенца нарязваме на парченца които редим в съд на чието дъно сме поставили решетка за приготвяне ястия на пара и сме сипали два пръста вода и малко от соевия сос.Поставяме върху решетката и зеленчуците нарязани наситно.Щом всичко заври похлупваме съда и оставяме така 10 мин като намаляваме котлона на 3.Така приготвената риба сервираме със зеленчуците и поливаме със соса от задушаването

Общи условия

Активация на акаунт