Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 492
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 2 922
Бъркани яйца с гъби и зелен фасул ПЗ

Необходими продукти:

гъби
замразен зелен фасул
2 яйца
черен пипер
извара (по желание)

Задушаваме нарязани гъби в тефлонов тиган с черен пипер и малко вода.
След това прибавяме замразен зелен фасул.
Като поомекне, счупваме 2 яйца в тигана  и разбъркваме до готовност.
Може да се добави и извара.   

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 04:57 от iskrica_nadejda

# 286
  • гр.Варна
  • Мнения: 1 343
Моята рецепта е за
Пилешки кюфтенца:

Необходими продукти:
Пилешки гърди-2бр
яйце-1бр
счукан чесън
копър
извара
кимион
сол

Гърдичките ги сложих в Шейкър-кана.Прибваих счукан чесън,копър,извара и едно яйце,черен пипер,кимион и малко сол.Разбих ги добре.Добавих малко трици и ги направих в тефлонов тиган.Станаха мозък.А ето и снимчица:


Последна редакция: пн, 12 май 2008, 04:57 от iskrica_nadejda

# 287
  • Мнения: 2 998
Пилешки кюфтенца с млечен сос - II-ри вид Simple Smile

Продукти:
3 пилешки филенца
1 яйце
чубрица
чесън на прах
чер пипер
овесени трици за сгъстяване (аз сложих към 2 с.лъжици)

За соса:
кисело мляко (0,1%)
чесън
копър

Пилешкото филе се нарязва наситно и към него се добавят подправките,овесените трици и се чуква яйчицето.Сместа се разбърква добре.
В сгорещен сух тефлонов тиган със супена лъжица се слага от сместа и се оформят малки кюфтенца.Изчаква се да се запекат от едната страна,след което се обръщат.
Продуктите за соса се смесват и кюфтенцата се поднасят заляти (накапани) с него:)



# 288
  • Мнения: 2 998
Пилешко филе със зеленчуци в микровълнова

Продукти:
пилешко филе
праз лук
1 червена и 1 зелена пиперка
1 домат
1 розичка броколи
чер пипер
чесън на гранули
прясно мляко

Пилешкото филе се нарязва на хапки,зеленчуците на ситно и всичко се сипва в йенска тенджера с капак.На дъното се налива един пръст прясно мляко и всичко се пъха в микровълновата за 15 мин при пълна мощност.
След изтичане на времето се вади,разбърква се и ако е необходимо се връща обратно до готовност.





# 289
  • Мнения: 45
ПИЛЕ ТАНДУРИ

Продукти:
1-2 кг пилешко месо, бутчета, крилца или
 цяло пиле  разделено на парчета,
1 лимон, сол;

за маринатата:
2-3 скилидки чесън,
1/2 люта чушка/ може и без нея/,
1 ч. л. черен пипер,
1 зърно карамфил,
1/2 ч. л. индийско орехче,
1 ч. л. джинджифил, 
1/2 ч. л. куркума
250 г гъсто кисело мляко
1 с л олио/ може и без/


Пилето се нарязва на парчета, отстраняват се костите и кожата и се натрива с лимон и сол. Прави се марината, приготвена от гореизброените продукти. Парчетата пиле се поставят в голям плик  или купа и се заливат с маринатата. Обляно в тази марината, пилето престоява 12 ч. в хладилника. Пече се  в предварително загрята фурна на 230 С за около 35-40 минути като периодично се обръща.

 
   Бон Апети!

# 290
  • Мнения: 1 353
Пилешко руло с кайма

•   2 бр. пилешки гърди по около 200гр.
•   250гр. телешка кайма
•   1яйце
•   1ч.л.горчица
•   ½ ч.л.чесън на гранули
•   черен пипер на вкус
•   2 сварени яйца
•   40 гр. кашкавал
•   кисели краставички и моркови на око


Пилешките гърди се разрязват на две като се запазва целостта на месото. Начукват се и се поръсват със сол. Каймата се омесва добре с яйцето, горчицата, черният пипер, чесънът и зеленчуците. Разстила се върху пилешкото и се поставят разполовените яйца  заедно с кашкавала (по едно яйце и 20гр.кашкавал на руло). Навива се и се запечатва във фолио. Пече се 30мин.на 220градуса. След което се отваря и се запича за кратко.


   

# 291
  • Мнения: 1 353
Мусака от тиквички

•   1буркан стерилизирани тиквички
•   200гр.домати от консерва
•   1чушка
•   1 глава лук
•   250гр.телешка кайма
•   1к.ч. прясно мляко
•   5  яйца
•   2-3с.л. извара
•   сол на вкус
•   копър

Тиквичките се нареждат в тефлонова тавичка и се запичат. През това време се прави запръжката от млякото, лук и чушката. След като се е изпарила цялата течност, в тигана се слагат доматите,които се варят за около 3-5 минути. Прибавя се и каймата ,промешва се и след още 5 минути се сваля от котлона. Така получената смес се разстила върху тиквичките и са връща във фурната за още 5 мин. Залива се с разбитите яйца  към които е прибавена изварата и копъра. Пече се на 180градуса до кулинарна готовност.


   

Последна редакция: пт, 18 яну 2008, 07:35 от neli_iv

# 292
  • Мнения: 112
Палачинка на фурна

    * 1 яйце
    * 3 с.л. овесени трици
    * 3 с.л. кисело мляко
    * 3 с.л. извара
    * ½ ч.л. сода бикарбонат

Всички продукти се разбиват добре с пасатор и се изсипват в малка тавичка (тефлонова, йена). Пече се в предварително загрята на 220° фурна около 15 минути. Оставя се да изстине върху решетка. След първите 7-8 минути включих вентилатора на печката, а последните 5 пекох само на долен реотан.



Снимка Лаис

# 293
  • Мнения: 112
Херинга на скара (П)

Продукти:

  • 500 гр филе от херинга
  • 1 лимон
  • черен пипер, мащерка, босилек, джинджифил

Приготвяне:
Измийте добре филетата херинга и ги подсушете. Изцедете половината лимон равномерно върху всяко парче и поръсете подправките. Ако слагате джинджифил, внимавайте да е съвсем малко! Оставете така овкусената риба да се маринова за 2-3 часа или от предната вечер в хладилника. Сгответе я непосредствено преди сервиране. Може да се приготви на скара или оребрен тефлонов тиган. По време на печенето поливайте със соса от маринатата. Овкусете изпечените херинги с останалия лимон.



Снимка Лаис

# 294
  • Мнения: 2 922
Пилешки филенца със зеленчуци

Продукти:

пилешки бон филета
гъби
лук
домати  от консерва, нарязани
замразен зелен фасул
черен пипер
подправка Рустикана на Котан

Нареждаме пилешките филета в тефлонова тава. Върху тях нарязаните гъби и лук (на едро) и фасула.
Отгоре слагаме няколко супени лъжици от нарязаните домати.
Заливаме с вода. Подправяме с черния пипер и подправката. Завиваме тавата с фолио.
Печем. Към края махаме фолиото да се запече.

 

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 04:59 от iskrica_nadejda

# 295
  • Мнения: 2 922
Телешки филенца с извара

телешко месо, нарязано на филета
извара
чесън на прах
черен пипер
магданоз

Телешкото месо се приготвя на пара.
Докато е топло, се намазва с извара. Поръсваме с чесън на прах, черен пипер и пресен магданоз.

Не стана хубава снимка, но ето:

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 04:59 от iskrica_nadejda

# 296
  • Варна, а по празниците в Ямбол
  • Мнения: 5 022
Дано не се повтарям, не че съм измислила топлата вода, но ето как от 2 купешки пилешки кебапчета и 2 кюфтета


приготвих 5 кюфтенца на скара:


Събрах оформените кюфтенца на едно и добавих:
1яйце
лук - минимално количество  /колкото да замирише/
1 или 2 с.л пшеничени трици /на око/
черен пипер, чубрица, магданоз, мащерка


Пека на оребрен тиган без мазнина!

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 05:00 от iskrica_nadejda

# 297
  • Мнения: 128
Пилешка мързелива вкусотия

Пилешко филе около 500 г се смила на кайма (аз го смлях с робота)
Прибавят се 2 яйца, малко сол, черен пипер, чубрица и 1/2 с. л. царевично нишесте (майзена), което има задачата да "обере" течностите в сместа.
Изсипва се в тефлонова тавичка и се пече на умерена температура.
При готовност на месото се приготвя заливка от 2-3 яйца, кисело и малко прясно мляко.
Пече се до зачервяване.


На вид и аромат е разкош.
На вкус също.

За разкош може да се прибави кисела краставичка.
Вариациите на тема Пилешка мързелива вкусотия са много - може да се сложи доматче, извара, печени чушки и т. н. в зависимост от режимния ден (П или ПЗ).

Да ви е сладко!

Ще се радвам, ако някой пробва рецептата и публикува снимка.

# 298
  • Мнения: 2 998
Ролца от пилешко филе

Продукти:
пилешко филе
гъби
праз лук
чесън
свежо сирене

Приготвяне: Филето се разполовява напречно и в по-дебелите места се начуква с дървено чукче.Гъбите,праза,чесъна и сиренето се нарязват на тънки лентички.
Филенцата се разстилат и в средата им се слагат по 1 лентичка от всички продукти.След това завиваме филето като ролце и го увиваме с конец,който се маха преди сервирането.
Пече се около 45 мин на 200 градуса.


# 299
  • Мнения: 2 998
Пастет от броколи

Продукти:6-7 розички броколи,200 гр извара,2-3 скилидки чесън

Приготвяне:Броколите се сваряват в леко подсолена вода.Аз ги сварих в микровълновата и станаха буквално за 10 мин.След това водичката се изхвърля и броколите се пасират и към тях добавяте изварата и пресованият чесън.


Общи условия

Активация на акаунт