Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 198
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 128
Крем какао

Продукти:
обезмаслено прясно мляко
вода
какао
течен подсладител
царевично нишесте


Първо - ще ме простите, че не давам мерки и теглилки, но открай време готвя на око и усет.
Към млякото се добавя вода, за да стане количеството по-голямо, а и да не страдам много от гузна съвест, че съм изяла повече от 1-2 чаши крем. Всички съставки се изсипват в тенджерка и се варят докато сместа се посгъсти.
Кремчето се насипва в чаши и се оставя в хладилника да стегне.
Знаете, че царевичното нишесте, като престои в хладилник, се превръща в желе. Това е и тайната на сгъстяването на крема. Ако се яде още топъл, ще е много течен.
Помествам и една примерна снимка - намерих я в Интернет, но точно така изглеждаше и моето кремче.



Да ви е сладко.

# 346
  • София
  • Мнения: 2 093
Много обичам чийзкейк и отдавна се канех да експериментирам и ето днес какво сътворих:

Чийзкейк

250 гр. извара (1 пакет "Мероне");
2 яйца;
3 с.л. кисело мляко;
1/2 бакпулвер;
3 с.л. царевично брашно;
1 ч.л подсладител;
по желание може да се добави и 1 с.л. какао

Бакпулверът се разтваря предварително в киселото мляко, добавят се останалите съставки и се разбърква добре с миксер. Сместа се изсипва в тефлонова тавичка и се пече на 170 градуса около 25-30 минути. Сервира се охладен и украсен по ваш вкус.
Добър апетит!


# 347
  • В полето, под тепето.
  • Мнения: 928
Прочетох в едно списание това:

Пиле с кисело мляко и копър
Едно цяло пиле се разрязва на две през корема, поставя се в тавичка и се залива с една кофична кисело мляко и копър, сол на вкус. Пече се в умерена фурна!

# 348
  • Мнения: 397
Редено филе

Пилешки филенца (не цели гърди)
Тиквички
Кисели краставички (домашни, без захар)
Гъби
Броколи
Ескуиза 0,2 % / Извара (за тези, които я предпочитат)
Подправки според вкуса на готвача  Wink
Кисело мляко и яйце за застройка.

Начукват се филетата с чук за пържоли.
Нарязват се тиквичките по дължина и се запичат на скара или тефлонов тиган.
Нарязват се гъбите на ленти.
Накъсват се броколите на малки розички и се сваряват около десетина минути.

В тава или гювеч се разтила ред филе по цялото дъно, наръсва се с подправки, намазва се с ескуиза и се нареждат тиквичките. Отново подправки, филе, подправки, ескуиза и гъбите. Следващият ред - подправки, филе, подправки, ескуиза, киселите краставички и броколите. Завършва се с филе.
Пече се на умерена фурна. Застройката е по желание. Без нея най-горният ред филе става малко по-сух от печенето.
Зеленчуците си пускат вода, но за всеки случай може да сложите мъничко.

Отстрани погледнато прилича на солена торта.  Simple Smile

# 349
  • Мнения: 162
Вероника, има го в страницата с Дюкански продукти - вид сирене е, http://dukanskirecepti.wordpress.com/, а го има навсякъде в по големите магазини като-БИЛА, Кауфланд, Пикадили и т.н.

Благодарност на всички които поместват рецепти тук, ако не бяхте вие щях да се отчаям какво ще ям, но така ме успокоихте и правя всичко от тук! Целувки, милички! newsm51

Ще ви покажа моето Дюканско кексче.
Тъй като всяка събота съм на обучение и трябва да хапвам, си го спретвам, много бързо и е страхотно вкусно.
Солен кекс "Дюки"
Продукти: 2 яйца, 4 суп.л.трици, 2суп.л.кисело мляко 0,1% с 1/2 пак.бакплувер в него, 3 суп.л. извара, шунка, кисели краставички /ако сте в ПЗ - повече, иначе - много малко за вкус/ , подправки.
Приготвяне: Всичко се разбърква добре,  яйцата с триците,изварата,  добавяте млякото с бакплувера, нарязаните на кубченца шунка, краставички, подправки на вкус и печем на 180 гр. около 30 минути.

Хайде да ви почерпя:

# 350
  • София
  • Мнения: 2 093
Голяма фенка съм на дюканското тирамису, та вчера измислих нов вариант!
Нова версия на Дюканското тирамису:
3 с.л. овесени трици
2с.л. пшенични трици
2 с.л. извара Мероне
1 яйце
15 капки подсрадител Суитли улта
1/2 бакпулвер
2 с.л. кисело мляко Верея 0,1%
Всичко това се разбърква добре и се пече 25 мин. в тефлонова тавичка на около 180-200 градуса във фурна.
Залива се с една чаша кафе.

Заливка:
1/2 опаковка Exquisa 0,2%
1 яйце /отделя се белтъка от жълтъка/
1 щипка сол
15 капки подсладител Суитли ултра или степче на вкус
1 ванилия
какао за поръсване

Жълтъкът от яйцето се разбърква с подсладителя, сиренето Exquisa, подсладителя и ванилията. В отделен съд се разбива белтъка с щипката сол. Постепенно се добавя рабития белтък към другата смес и се бърка в една посока. След като се получи гладка смес тя  се разпределя върху изпечения блат. Поръсва се с какао и се оставя да престои в хладилника поне 3-4 часа.

Става фантастично!


Рецептата е за малка тавичка с диаметър до 20 см.
За съжаление не можах да направя снимка, защото се изяде без време. И мъжО, който няма нужда от диета и не обича особено диетични храни го "уважи"!!!И то два пъти!!!

# 351
  • Мнения: 1 449
Любимата ми риба, а е супер лесна

ЛАВРАК С МОРСКА СОЛ

За 4-5 лаврака използвам  около 1,5 кг морска сол. Разстилам половината количество на дъното на тавичката, слагам отгоре изчистената риба и я покривам с останалата сол. Пека около 20 мин в загрята фурна (около 200 *). Обелвам кожата и обезкостявам.

# 352
  • Мнения: 1 449
СПАНАК С ИЗВАРА И ЧЕСЪН

3 стръкчета зелен чесън заедно с попарения и нарязан спанак задушаваме с малко водичка. Добавяме извара, посоляваме леко, поръсваме с  черен пипер. Изключваме котлона. Отделно правим сос с малко кисело мляко, горчица, капка оцет и при нужда(аз сложих) парафиново олио. Забравих да спомена, че към спанака си поднесох телешки черен дроб на тиган.

Последна редакция: пт, 07 мар 2008, 23:51 от То_ни

# 353
  • Мнения: 1 449
Просто идея за сутрешната палачинка. Днес дори и моите деца  закусиха така  Grinning Към рецептата за сладка палачинка( 1 яйце, 3 л трици, извара, 3 л прясно мляко, ванилия) поднесох сос от 1/3 коф. кисело мляко и малко фрутти череша

# 354
  • Мнения: 123
Да споделя една рецепта за закуска (става и за похапване между две хранения)

 - телешка шунка на Тандем(съдържание на мазнини под 3 %);
 - извара;
 - репички;
 - кисели краставички ;
 - черен пипер, горчица, чесън - подправките са по желание, кой, каквито харесва;

зеленчуците се нарязват на ситно, разбъркват се с изварата и подправките;
Във всяко парче шунка се слагат 2 чаени лъжички от сместа и се завива на руло. може да се украси с пера от зелен лук
Много лесна и приятна сутрешна закуска. Вариант на рулцата по чешки Simple Smile   

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 05:13 от iskrica_nadejda

# 355
  • Universe
  • Мнения: 1 559
Три варианта на кавърма по дюкански:

Продукти:
300 гр телешко месо – без ципи, нарязано на кубчета
300 гр – пилешко – без кожа, нарязано на кубчета
                          /Може да се сложи  600 гр само от единия вид/
6 глави лук нарязани на едри филиийки
3-4 скилидки чесън
1 ч.чаша гъби, нарязани на филийки /около 300гр пресни/
2 пресни чушки, нарязани на едро /за красота – 1 червена и 1 зелена/
3 моркова, нарязани на кръгчета
2-3 кисели краставички, нарязани на кубчета
500 гр доматен сок /или 1 ч.чаша домати от консерва – без люспи/
1-2 с.л. червен пипер
1-2 с.л. червено вино
Подправки: сол, черен пипер, кимион, дафинов лист /ако обичате, може и чубрица/
Магданоз за поръсване.

Стандартният начин за приготвянето е следният: Нарязаното месо се сварява малко със сол, в тиган се задушават лука, чушките, чесъна  и  морковите /с малко водичка/. Като омекнат достатъчно /почти до готовност/, се прибавят – месото, гъбите, краставичките, червеният пипер, доматите, виното + подправките. Задушава се до готовност и ако е необходимо се прибавя цар. нишесте за сгъстяване. При поднасяне - поръсете с магданоз.


Понеже аз готвя здравословно и лесно – всичките горни продукти ги слагам в тенджерата под налягане, покрити с 4 пръста вода отгоре  и варя 35 мин. Ако след отварянето Ви се вижда рядко – може да сгъстите с царевично нишесте – натурал.При поднасяне - поръсете с магданоз.

                   За домашните – поднесете с гарнитура ориз или картофено пюре

ІІ – ри вариант: - Така приготвената кавърма сервирайте в сгъната на две дюканска палачинка /всъщност – това е родопската кавърма/ . Може и в дюкански омлет.

ІІІ – ти вариант – Когато отхлупите тенджерата, прехвърлете кавърмата в гювечета, чукнете отгоре по едно яйце и запечете във фурната без капак. Поднесете украсена с люта чуша и маслинка /кавърма по радомирски/

# 356
  • Universe
  • Мнения: 1 559
Паста със спанак и пармезан /Паста спиначи кон пармиджано/

Рецептата е за 3 и 4 фаза, съобразена с препоръките на Дюкан


Продукти за 6 порции:
- 1 пакет къдрава паста
- 600гр спанак/може и замразен/
- кубче зеленчуков бульон /по желание/
- 1 каф.чашка бяло вино
- 100гр пармезан
- сол,чер пипер, индийско орехче

Приготвяне:
Сложете пастата да се вари, съобразно упътването й.
Задушете в тенджера спанака /може с  1-2 л. зехтин/. След като поомекне залейте с виното, сложете бульона, посолете и подправете с чер пипер. Оставете на котлона още 2-3 мин.
Смесете отцедената топла паста със спанака.
Сервирайте с настъргани пармезан и индийско орехче.

ДА ВИ Е СЛАДКО   chef!


 Извадка от книгата - "Две порции нишестени храни седмично - макаронените изделия са най-подходящата за момента храна,Така че яжте макарони на порции от по 200 г, но избягвайте да им слагате мазнина. Можете да добавите малко пармезан - той не е толкова мазен и има по-пикантен вкус. Италианците знаят какво правят."

Последна редакция: нд, 16 мар 2008, 18:08 от lenny_pld

# 357
  • Мнения: 454
Млечен сладолед

600 мл 0.1 % прясно мляко
3 яйца
2 ч.л. течен подсладител /аз сложих 15-тина хапченца Xyksol /
2 бр ванилии

Млякото се загрява на водна баня . Яйцата се разбиват с миксер и в тях се сипва на тънка струйка около една трета от горещото мляко, като разбиването продължава. Сместа се връща при другото мляко и се довежда почти до кипене, след което се отстранява от огъня. Добавят се подсладителя и ванилията . Разсипва се в пластмасови купички и се оставя във  фризера да замръзне. На вкус е истински сладолед  . Поради количеството прясно мляко - се хапва за 3 дни 

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 05:13 от iskrica_nadejda

# 358
  • Мнения: 119
Варената риба на Пеева

Продукти:
2 скумрии без глави
1 ч.ч вода
1 к.ч. оцет
сол на вкус
черен пипер на зърна
дафинов лист

Скумрията се нарязва на кръгчета, осолява се и се оставя да престои около час. Парчетата се нареждат на дъното на тенджера и се заливат с водата и оцета. Добавят се черния пипер и дафиновия лист и се вари около 10-15 мин. / докато се свари рибата/

Става като маринована, а след като престои в хладилник  се желира.

# 359
  • Мнения: 513
                       Д ю к а н с к а    п и ц а



Рецептата :Прави се палачинка от 2 с.л. овесени трици със същото количество пшеничени трици,
1 яйце,1с.л.обезм.извара 0% / моята бе 0,7% /.Посолява се.
Всичко се разбърква добре и палачинката се изпича от двете страни по 1 мин в тефлонов
тиган.След това се слага в тавичка,отгоре се намазва с размито дом.пюре- 1ч.л. с малко вода.
Нареждат се нарязаната на тънки парчета шунка,гъби,подправя се и се поръсва с
настъргано сирене.Запича се във фурната до захващане на лека коричка.

Общи условия

Активация на акаунт