Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 171
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: X
Сьомга на фурна с яйчен сос

тази рецепта съм я преписвала от пост на ЧервеноВинце
ето как звучи нагласена за нас

Рибата - цяло голямо парче или отделни котлети, се поръсва с подправки - червен пипер, чесън на прах, копър, пече се на фурна (върху сол става също, без да става солена), пече с на фурна - аз я обичам добре изпечена, т.е поне 45 мин на 175град.

Сос - в тенджерка се кипва 100 мл пр. мляко, предварително разбито с 1 чл царевично нишесте. Щом заври, се намалява котлона колкото да къкри леко и с разбъркване се прибавят 2 разбити жълтъка
подправки - къри, копър, щипка кокосови стърготини - аз сол не сложих, чак при сервирането, ако се налага, все пак рибата е леко солена
аз накрая добавих и белтъците, леко разбити на пяна (нямаше какво да ги правя)

сосът да къкри за кратко, макс. 5 мин

печената риба се сервира със сос и резен лимон

ПЗ - гарнитура варени броколи или от дългия зелен фасул, или спаначено пюре

с този сос се сервира не само сьомга, но и бяла риба като треска, пак печена на фурна


Този сос го правих снощи и днес го обядвах
беше станал много гъст
предлагам да се намали нишестето или изобщо да се прескочи
аз ще пробвам без нишесте следващия път

Последна редакция: чт, 24 апр 2008, 19:16 от Анонимен

# 436
Микс Райта

индийска салата, подходяща е за ПЗ

Продукти:
цедено кисело мляко 0,1%
1-2 домата
1 краставица
1 средно голяма глава лук
смлян кимион

Зеленчуците се нарязват на много дребни парченца. Разбъркват се с киселото мляко и се добавя смлян кимион.
Салатата е много свежа, лека и засищаща! Peace
Пилешко филе с млечен сос:
0,5кг пил.филе
кимион
4ерен пипер
индийско орехче
девисил
карамфил
къри
(или др.подправки,които ви харесват за пилешкото месо)
За соса:
1/2 кофичка обезмаслено кис.мляко
чесън(може и сух)
2-3 стръка копър
4ерен пипер
сол.
Пилешкото филе се нарязва по далжина,за да не са много дебели пар4етата.Слага се в тенджера и се налива вода,докато го покрие поне с един пръст.Месото се изважда и се слагат вав водата всички подправки.Водата се слага да заври.Когато заври,месото се пуска,дърпа се тенджерката от котлона и се захлюпва плътно с капак.20минути не се отваря,след това време е готово за консумация.Сервира с млечния сос


# 437
  • Мнения: 3 698
Бърза гарнитура
Продукти за порцията от снимката: 4 препълнени с.л. извара /аз сложих на Маджаров/,2с.л.обезмаслено кисело мляко, 50гр. обезмаслено прясно мляко,2 филийки свежо сирене Хелиос и две печени червени чушки.Смесват се в блендер и става чудесна лесна гарнитура, която ще е много подходяща за ролца от раци например.Подправките са по желание, ако добавите лют червен пипер, ще стане пикантна салата Grinning .

Последна редакция: чт, 24 апр 2008, 13:09 от setony

# 438
  • Мнения: 1 081
Дюкански бонбони

Продукти:
1 кофичка обезмаслено кисело мляко 300 гр.(Верея калций, например)
250 гр обезмаслена извара
5-6 с.л овесени трици
5-6 с.л. ленено брашно
За овкусяване: 1/2 пакетче канела+1/2 пакетче ванилия+течен подсладител, или 1 Степ-Кола например

Приготовление:
Всички продуки се разбъркват и се оставят, докато триците и лененото брашно набъбнат(поне 20 минути). При нужда се добавят още равни количества брашно и трици. "Тестото" трябва да стане меко, подходящо за оформяне на топчета. Бонбоните се оформят като "Дипломатическите топки", може да се овалят в ленено семе, нареждат се в хартиени форми за бонбони-а ако нямате, може в пластмасовата форма от Тофифии(ако някой от домашните се е смили поне нея да ви остави Mr. Green )

Добър апетит! И не забравяйте да консумирате толкова бонбони, колкото отговарят на дневния ви прием трици:)

# 439
  • Мнения: 497
Пилешко месо с домати


Продукти:
1 пиле (пилешки бутчета, бяло месо или каквото предпочитате да си хапвате от пилето)
2 буркана белени домати
1 глава лук
1 морков
3-4 червени чушки
копър
джоджен

Начин на приготвяне:
слагате всичко в тава и загъвате с фолио. Така печете около 40 минути на силна фурна, след това махате фолиото да се запече всичко и е готово!


Стана страхотно !!!

# 440
  • Мнения: 111
Пилешко суфле "ЖУЖИ"

800гр пилешко обезкостено и сварено месо
300-400 гр. пр мляко нискомаслено
2 яйца
сол на вкус
кашкавал за поръсване -растителен.


Смесваме в блендер пилето , млякото, ЖЪЛТЪКА на яцата. Става смляна хомогенна смес.
Добавяме сол малко или на вкус. И разбиваме белтъка на сняг , ако можем- аз не успях и го добавих само добре миксиран. Смесваме ги в тава за печене. Печем на 200 градуса около 30 мин. Когато вземе да се запича и е готово - вадим добавяме настъргания кашквал и пак запичаме леко.
Изтива малко и хапваш. Много е сочно и леко, и вкусно- разкошно е .

Мъжа ми го направи за 1 път и аз след него , че не бях по суфлетата.

Аз го направих с почти двойна доза и стана  пак.

Ако не слагате кашкавала - който е много малко , но все пак, СТАВА ЗА УДАРНИТЕ иначе е за СМЕСЕНИТЕ дни. Поднасяте със зелена салата .


ИМАМ снимки ,незнам как се слагат.

# 441
  • Universe
  • Мнения: 1 559
Руло от филе от пушена сьомга  с Ескуиза 0,2%

Продукти:
Филе от пушена сьомга /оранжево филе от сьомга  - пушено, обезкостено, без кожа, нарязано на тънки широкоплощни резени /
За плънката:
Ескуиза 0,2%
Пресен чесън /  Wink ако искате да сте прекалено изискани - сложете див чесън/
Бял пипер
Лимонов сок - прясно изцеден
Сол

Приготвление:
Вземете пластмасово фолио и върху него подредете филетата от сьомга, като ги застъпите.
В отделна чиния  объркайте продуктите за плънката : Ескуиза 0,2%, нарязаният на ситно чесън, лимоновият сок, белият пипер и малко сол/ внимавайте със солта, че филето е доста солено/
Размажете плънката върху подредените филета и завийте заедно с фолиото, като краищата му прищипнете като бонбон.
Така приготвеното руло, поставете  в хладилника минимум за половин час.

Нарежете на филийки /с дебелина 1,5-2 см/, подредете ги върху листа от марула и да Ви е сладко!!!


 


Последна редакция: чт, 24 апр 2008, 22:08 от lenny_pld

# 442
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
  • Мнения: 6 462
 Може и да има такава рецепта, но да не съм я видяла, ако е така се извинявам.

      Печен телешки дроб със заливка

300-400гр телешки дроб нарязан на парчета с дебелина около 1 - 1,5см
1/2 глава лук нарязана на ситно
2 яйца
1/2 кофичка нискомаслено кисело мляко
2-3 лъжици извара (може и без нея)
1/2лъжичка нишесте
1/4 (горе-долу) лъжичка сода
и толкова лимонена киселина (може да се ползва и 1/2 лъжичка бакпулвер предполагам)
черен пипер, сол, червен пипер и ситно накълцан магданоз. (и каквито подправки на вас ви се ядат)

  Взимате една малка тавичка (моята е 15 ина см диаметър и 3 см) и разпръсквате лука по дъното и, отгоре нареждате дроба и сипвате мн малко вода (някъде около 1/2 см на дъното), малко черен и червен пипер и слагате в силно загрята фурна да се запече леко. Имайте предвид, че дроба става гаден ако се прекали с печенето затова като видите, че леко се зачервява го извадете и чак тогава посолете (аз понеже никога не знам точно колко време да го пека просто вадя едно парче няколко минути след слагане и го клъцвам през средата, ако отвътре е розово, а отвън запечено значи е готово за заливката).
 Докато стане дроба си забъркайте заливката с киселото мляко, изварата, яйцата, нишестето, содата, лим киселина, малко сол и черен пипер. Изипвате заливката върху дроба и запичате на умерена фурна докато се зачерви (180-200гр). Когато е готово още горещото ядене поръсвате с магданоза и готово.
 На мен ми беше вкусно, надявам се и на вас!

# 443
  • Мнения: 162
Пиле по китайски

Продукти:
0,500 гр. пилешко филе, 1 тарелка печурки, 2 тиквички, 2 големи глави лук, 2-3 моркова,7-8 рулца от раци, 0,150 гр. пушено пилешко или пуешко месо, подпровка за китайска кухня /аз ползвам на "Меркурий"/
Приготвяне:Нарязвам месцето на ленти и с малко водичка го слагам в тиган/незалепващ/. Бъркам и когато месото смени цвета си малко, добавям постепенно гъбите, лука, тиквичките, морковите и подправките. Задушавам всичко за около 20-30мин. Добавям нарязаните рулца на едро, пушеното месце на енти нарязано и подправкта, която се разтваря в малко водичка. 2 мин. още  и свалям от котлона.



Шарлота

Продукти: 6 яйца, 1 литър прясно мляко 0,1%, 3 пак. желатин, подсладител, ванилия, какао или канела.
Приготвяне:Разделяме яйцата белтъци от жълтъци. Първо разбиваме жълтъците с 1с.л.подсладител, прибавяме при непрекъснато бъркане с миксера, предварително разтворения желатин. На котлона слагаме млякото с 1 с.л. подсладител в дълбок, голям съд. Малко преди да заври прибавяме при непрекъснато бъркане на тънка струйка разбитите жълтъци с желатина. Бъркаме на котлона около 10 минути. Отстраняваме от котлона и изстудяваме сместта. Разбиваме белтъците на сняг с още малко подсладител. Когато сместта с млякото е почти изтинала, смесваме с разбитите белтъци. Когато стане еднородна смес разделяме на 2 или 3 части. В едната слагаме 2 ванилии, в другата 1ч.л. какао или канела. В незалепваща тортена форма наливаме единия пласт, оставяме в хладилник или фризер за 30 мин. да стегне малко, след това наливаме втория и пак чакаме малко и наливаме третия, ако има трети. При мен са два, но понеже не изчаках достатъчно да се желира и налях и се получи като трипластово, но са два. Става невероятно лека и приятна шарлотка.
Когато е готова и желирана напълно, потапяте за секунди формата в топла вода за бързо и лесно обръщане и отлепяне.

Третофазничките могат да сложат плодове вътре и отгоре също.


Сладки бисквитки

Продукти:3 яйца, ванлия, 2-3 с.л. течен подсладител, 3 суп. л. трици/овесени, пшенични/, 1/2 пак.бакплувер угасен в 2-3 капки оцет.
Приготвяне: Разбиваме с миксер белтъците до получаването на гъст сняг. Добавяме подсладител(на вкус), триците и нарая разбитите жълтъци с 2-3 суп.лъж. вода, 1/2 пак. бакплувер с капки оцет.Разбъркваме внимателно с лъжица да не спадне белтъка. В тава  слагаме хартия за печене или в незалепваща тава с лъжица слагаме от сместа. Пече се на 160 -170 градуса в предварително загрята фурна.

# 444
  • Мнения: 1 875
Зеленчукова крем-супа топчета

По половин пакет замразен карфиол и броколи /ползвах Бондуел/ и половин глава лук се сваряват в 1 л. вода. Добавят се сол, една шепа сухи подправки /аз взех готова смеска, абсолютно натурална и без добавки, сол, Е-та и т.н., за съжаление съм изхвърлила опаковката/.
Пасира се. Във врящата супа се пускат парченца телешка кайма. Ври на тих огън 10-12 минути. Застройва се с жълтък и 2 с.л. кисело мляко.
Поръсва се черен пипер.
Подправките са по-избор, важното е да са повече!
Снимка няма, защото бледозелена каша с плуващи таралежести парчета месо в нея не е особено естетична гледка Crazy Но е вкусно.

# 445
  • Мнения: 7
Здравейте момичета,
и аз съм нова Дюканка, от две седмици спазваме с мъжа ми диетата и вече има резултати - той е с 5,5 кг надолу , а аз само 3, не знам защо така. Уж спазваме, а пък нещо не свалям толкова бързо
макар че и това темпо ми е добро, като се има предвид че не гладувам

аз исках да ви кажа, че правя нещо като филийки в сандвич-мейкъра от овесени и пшенични трици, кисело мляко, бакпулвер и яйце/или само белтък/ и така сутрешната закуска е снабдена с филийки.
Буквално изсипвам сместа и пека до две изключвания на индикатора или около 5 минути. моят е с незалепващо покритие и става супер. Някога я правя сладка с подсладител и ванилия, някога я правя с чубрица и шарена сол, на все става.


опитвам се да сложа снимки, но не успявам
ще се опитам пак

# 446
  • Мнения: 958
Ето една вариация на познатото кексче с Великденски вкус:

                                               Дюкански козуначета

Продукти:
3с.л.овесени трици
3яйца, може да използвате 1жълтък и 3белтъка
3-4с.л. нискомаслено кисело мляко
1/2пак. бакпулвер
подсладител на вкус
по няколко капки от :
ампула на д-р Йоткер ванилия
ампула на д-р Йоткер ром
ампула на д-р Йоткер лимон

Всички продукти се миксират и се изсипват в огнеупорни формички,излизат 3бр.Пекат се на 190градуса 35-40минути.


                             

# 447
Със съгласието на момичетата от http://www.mamaibebe.com публикувам няколко техни рецепти.

"Лодка"  на juspar
2-3 (може и от 5 до 10,зависи от апетита и капацитета на фурната..) тиквички
2-3 (и повече) голями гъбки
извара на око
1-най-много 2 яйца,зависи от количеството "лодки" (без да се прекалява с тях!!!на 2 тиквички аз сложих 1 яйце!!!)
Измитите тиквички се разрязват по дължината съвсем леко капаче и се издълбава сърцевината.Заедно с отрязаното капаче сърцевината се "запържва" на тефлонов тиган (без мазнина!!! ).Накълцвам гъбките и в 150 гр вода разтварям 1\2 гъбен бульон и ги слагам да изври водата.Разбивам яйцата и добавям изварата,гъбите и сърцевината на тиквичките.С тази смес напълвам тиквиките и пека.Остатъка от сместа (защото става много плънка ) може да се напълнят чушки или просто да се сложи от страни в тавичката.В загрята фурна пека около 35-40 мин на около 200 ,но всяка фурна си е различна...Бон Апети!





# 448
Кюфтета от извара на Nifada  http://www.mamaibebe.com/


500 гр. обезмаслена извара
2 яйца
3 с.л.трици ( 2/1 овесени/пшенични)
3с.л. обезмаслен кашкавал - настърган
магданоз
един стрък пресен лук ( това си го добавих аз)
сол ( ама много малко)
черен пипер
Всичко това се обърква на хомогенна смес и се оформят кюфтета. По рецепта трябваше да са пържени, но аз го пекох във фурната. нямаше как да не намажа тавата с малко олио. Сложих ги на затоплена фурна на 150 градуса и ги пекох на 200. Докато се зачервиха и отгоре и хванаха коричка. Понеже стават малко сухички, направих сосче от кисело мляко и чесънче. Супер!



# 449
Палачинка с овесени и пшенични трици на juspar http://www.mamaibebe.com/

Само че аз я пъхнах в фурната...половината смес я изсипвам и отгоре подредих: шунка
кисели краставички,
извара
Залях я с остатъка (който изобщо не можа да покрие всичко и с лъжицата го разнесох)..в фурната за 25мин и Бон Апети...Слага се върху хартия за печене или незалепваща тавичка...








Пилешко бутче с гъби  juspar http://www.mamaibebe.com/


1 пилешко бутче
300 гр гъби
1 черпак прясно мляко
подправки по желание
Гъбите ги сварявам в 150 гр вода ...слагам ги в йенска тенджерка, отгоре бутчето, заливам с 1черпак прясно мляко,100 гр вода,унисос и подправки пожелание (по точно какво ми се набие в очите).Пека 1.20 мин. умерена фурна с вентилатор (че е в йенска )Забележка:Когато готвите с прясно мляко винаги слагайте съда в който готвите в по-голям (нпр. тава),че като заври млякото почва да капе по фурната...какво чистене пада да не ви обяснявам,може да си представите!


Общи условия

Активация на акаунт