Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 181
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 450
  • Мнения: 3 211
Миш-маш от лапад/спанак/лобода
Продукти:
-1 връзка зелен лук;
-2-3 връзки лапад;
-1/4 буркан стерилизирани домати;
-1/2 китка магданоз;
-1/2 китка джоджен;
-2-3 листа от целина (по избор);
-3-4 яйца;
-1 ч.л. червен пипер;
черен пипер и сол на вкус

Задушаваме в малко вода до омекване измития и ситно нарязан лук. Прибавяме измития и нарязан лапад и продължаваме задушаването. След като лападът смени цвета си, сипваме червения пипер и доматите и посоляваме на вкус. Добавяме разбитите яйца и бъркаме ястието, докато се стегнат. Подправяме със смлян черен пипер и много ситно накълцани магданоз, джоджен и листа от целина (аз сложих сухи). Сервира се с нискомаслено кисело мляко.

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 05:31 от iskrica_nadejda

# 451
  • Мнения: 513
                 Sign Exclamation  Тази рецепта става и за  Протеинови дни , и за Протеиново-Зеленчукови дни
                               
                                     Я й ц е     в     г н е з д о

Продукти : 500гр телешка кайма /смлянo  телешко месо/ , 4 яйца , 6 с.л. овесени трици,
сол на вкус / на место смляното месо не съдържа сол/ и подправки за кайма.
Приготвяне : Омесвате хубаво телешката кайма с 1 яйце,овесените трици,солта и подправките.
От готовата смес оформяте 3 големи топки и ги слагате в тефлонова тавичка.Вдлъбвате топките
по средата ,така че да се получи гнездо.Преценете добре дълбочината , за да не се разлее
извън гнездото яйцето,когато го чукнете.Гнездата първо се изпичат около 10 мин в предварително
загрята фурна.След това в тях  чуквате по едно яйце.Поръсвате  със сол - без
да го бъркате / а може и после да го солите/.Доизпичате още около 20 мин , докато захване коричка.

За пиленцето , надявам се, че се  досетихте и сами  Grinning


Sign Exclamation  Зелената салатка през П дните е само за украса.
А през П З дните  може спокойно да си хапнете , дори може да гарнирате гнездото с други зеленчуци.

Sign Exclamation Когато си хапвате това , преценете добре дажбата от овесени трици за деня  Sign Exclamation
                     
                       

А ето и любимият ми десерт :    Ж е л и р а н о    к и с е л о    м л я к о

Продукти : 1 кофичка кисело мляко 0.1% , 1/2 пакетче степ за 1.5 л , 1 пакетче желатин
на Д-р Йоткер .
Приготвяне : Желатинът се разтваря в 0.5 л вода и се оставя за 10 мин да набъбне.
След това , в предварително завряла вода , се загрява на водна баня до пълното му разтваряне.
Остава се да изстине.Добавя се степчето и се разбърква , за да се разтвори напълно.Добавя се
и млякото , предварително разбито , защото иначе остава на "топчици" - като пресичано.
Разбърква се добре и се изсипва в купички.Оставя се в хладилника да се охлади.Най-хубаво
за консумация е на следващия ден - стяга супер.
                     

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 05:31 от iskrica_nadejda

# 452
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
  • Мнения: 6 462
Млечни бонбони

1/2 чаша нискомаслено прясно мляко
1 - 2 лъжички (чаени) обезмаслено сухо мляко
вода
ванилия
подсладител
2 супени лъжици желатин (1-2 пакетчета)

Разбърквате сухото мляко с малко вода да стане на кашичка, добавяте с бъркане и прясното мляко, и подсладителя (на вкус, но все пак да е по-сладко) малка щипчица ванилия (да не вземете да изипете цяло пакетче, че ще започне да горчи) и накрая добавяте желатина, разбърквате (без да го разтваряте предварително, според мен е излишно губене на сили и нерви) и го изчаквате да набъбне. Когато е готов (след около 2-3 минути) сипвате в една по-широка тенджера или тавичка топла вода и слагате на силен котлон да се загрява, в тази тенджерка слагате и съда със сместа да се стопи желатина на водна баня, като внимавате водата в съда да не заври (ако ви е страх от завиране пуснете котлона на слабо). След като желатина се стопи (като извадите една лъжица от сместа и колкото и да се дзверите в нея няма мимиатюрни топченца) взимате формички за лед, измивате ги с много студена вода (това за да се извадят лесно бонбоните), изтръсквате ги и внимателно наливате сместа в тях, мятате в камерата за 10ина мин, ако нямате търпение и вече треперите за нещо сладко и ядете. Ако не сте толкова на зор ги слагате в хладилника.


   Ако желаете можете да направите бонбоните с нескафе, кафе, есенция от ром, коняк, канела, малко степче и въобще всяка химия която ви се стори подходяща, както и всякакви комбинации, ако имах под ръка мисля, че биха станали чудесни с малко нескафе, есенция ром и щипка канела. Предполагам ще станат и с кисело мляко.
  Peace
   Обяснявам дълго и подробно защото предполагам има момичета на които им се налага за първи път да готвят и никак не им е лесно, ако е досадно съжалявам.

Последна редакция: вт, 29 апр 2008, 17:01 от Не съм

# 453
  • Мнения: 1 432
Такаааа, преди малко спретнах страхотна за моя вкус супа. Предполагам и на други ще се хареса ,защото си е разнообразие  Wink
Вси4ко е на око в рецептата.
В тенджера вода се слага пилешко месо да поври докато побелее. След това се наряза 1 домат на тънки филийки и с еприбава към врящото пиле. Слагат с еподправки на вкус. Аз сложих 4ервен сладък и лют пипер,4ере такъв, босилек /понеже отива на доматките/. Идва най-вкусната 4аст. В купи4ка разбърквате две яйца като за омлет /аз сложих само 1 жълтък/ и изсипвате постепенно във вря6атта супа да стане на парцали. Това е .Цялата работа е за 20 ина минути. Да ви е сладко:)

# 454
  • Мнения: 80
Тиквички- 3х3х300

3 тиквички
3 яйца
300 гр. извара
Подправки- чубрица или копър

Суровите тиквички  се настъргват на едро ренде. Към тях се прибавят разбърканите яйца, изварата и чубрицата или копъра/ една от двете подправки, за да не се смесват ароматите/. Всичко се обърква много хубаво и се разстила върху тавичка с незалепващо покритие/ може и върху хартия за печене/. Пече се до готовност/препечена коричка/ на 200 градуса. 

# 455
  • Мнения: 33
и аз да се впиша тук Simple Smile


Изварен крем
подходящ за всички фази

  • 1 чаена чаша извара 1%м
  • 1/2 чаена чаша прясно мляко 0,1%м
  • подсладител или степ на вкус /за тези количества слагам 1 равна ч.л. степ, по-вкусно става ако е кисел/

Изварата се пасира добре с пасатор, блендер или каквото имате под ръка, докато стане гладка като сметана. Разтварям степчето в млякото и изсипвам при изварата. Разбърквам докато всичко се смеси добре и оставям в хладилника да се охлади /по-вкусно е студено/. Ако изварата е по-суха може да добавите още мляко. Опитах да го замразя но не се получи добре, стана на лед. Да ви е сладко  Party[/color]

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 05:34 от iskrica_nadejda

# 456
  • Мнения: 7 472


Тиквички на фурна

4 тиквички
половин коф. кис. мляко 0,1 %
половин пакет обезмаслена извара
6 яйца
копър
сол на вкус

Заливката-
кис. мляко 0,1%
чесън и копър
сол

Настъргвате тиквичките, посолявате и оставяте да се изцедят за 10 мин., после изплаквате с вода. Добавяте към тиквичките останалите продукти и печете около 50 мин. на 200 градуса. Заливате с кис. мляко, копър и чесън.


П.П. Всяка прилика с подобни рецепти е случайна  Laughing

# 457
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
  • Мнения: 6 462
Проста супа от воденички

500гр воденички
1 малка глава лук
1 пълна чаена лъжичка сухо мляко 1,5% или 50-100гр прясно обезмаслено мляко
2-3 щипки или 1 малка шепичка магданоз, наситнен
сол, млян черен пипер на вкус
вода около 2,5 литра

Супата е за поне 2 порции.

Ако воденичките ви са замразени ги размразявате. Внимателно ги почиствате от жълтеникавата кожичка (тя лесно пада) и мазнинките, ако има такива, нарязвате ги на колкото ситно ви се иска и ги слагате в около 2 литра подсолена с мн малко сол вода да се варят на силен котлон (това за по-бързо).  Повечето воденички се варят доста дълго време докато станат готови, моите в случая ги варих час и половина и си бяха жилави но аз такива ги обичам (м/у другото някои воденички колкото и да ги варите си остават много жилави). Докато се варят от време на време отпенвайте (с лъжица махате кафявата пяна която излиза, това е кръвта и обикновено горчи). Когато водата стане (изври до) на половина извадете една воденичка, клъцнете малко от нея и я опитайте, ако ви се струва готова давайте нататък, ако не добавете 1 чаша вода и варете докато сметнете за готово или докато тотално ви писне, доливайки вода когато се налага.Когато супата е увряла нарязвате лука на ситно и го слагате в нея, добавяте и черния пипер, варите 10ина мин и слагате магданоза след което загасяте котлона и оставяте така за 3-4 мин. През това време размивате сухото мляко с мн. малко вода, желателно е това да стане в съда в който ще я ядете за да си спестите 1 съд за миене и отгоре изсипвате толкова от супата колкото ви се яде, другото за по-късно, ако нямате сухо мляко ползвате прясно.


 Воденички със сос

250 гр пилешки воденички
1ч.л. царевично нишесте
1/2 глава лук, ситно нарязана
1/3 ч. чаша мляко, обезмаслено
сол, черен пипер
1 жълтък по желание


Варите воденичките по гореописания начин, но гледате да им остане по-малко вода, когато са готови взимате малка тефлонова тенджерка (ако нямате става и канче, но тогава не можете да запечете лука и трябва да го сложите в канчето да се вари), слагате я на предварително загрят на силно котлон (т.е. на този дето до сега сте варили воденичките) и запичате ситно нарязания лук в нея до зачервяване. Когато лука замирише леко на горена захар изсипвате върху него малко от бульона м/у 50-100 мл. или един непълен черпак и млякото и изчаквате да заври и намаляте котлона на средно. През това време разбърквате нишестето с 1-2 суп лъжици вода и когато сместа в канчето заври и поври 2-3  мин на тънка струйка изсипвате нишестето като бъркате постоянно около 2-3 мин или докато се посгъсти и сваляте от котлона. Ако искате да сложите и жълтъка не загасяте котлона, изчаквате соса да поизстине малко (2-3 мин са му достатъчни) и с много бъркане изсипвате един предварително разбит жълтък, без да преставате да бъркате връщате на котлона и изчаквате да заври, като поври някоя и др. мин е готово. С този сос заливате сварените и изцедени от останалия бульон воденички. Същия сос върви и със сърчица, и с пиле в микровълнова.

Това сосче си е стандартно, пиша го за да се знае, че върви и с воденичките.

# 458
  • София
  • Мнения: 5 612
Бързи пилешки сърца на тиган - П

Продукти:
1 пакет пилешки сърца
2 стръка пресен (зелен) лук
1 равна с. л. сол
чубрица
2-3 дафинови листа

Всичко се слага в хубав тефлонов тиган и се "пържи". Не добавяйте никаква вода или мазнина - сърцата пускат каквото е необходимо. От време на време е добре да се разбърква с дъвена шпатула/лъжица. Според вкуса и печката отнема от 15-20 (леко сурови) до 40 (силно препечени) минути.
Снимка ще има на блогосайта.

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 05:34 от iskrica_nadejda

# 459
  • Мнения: 17
Тези бисквитки ги правя в уред за бисквити,но стават и във фурната!
Пуснах търсачката но не намерих такава рецепта,ако се дублира не е нарочно  Simple Smile

Канелени бисквитки
Продукти:
80-90 гр. овесени трици (Аз имам от едрите и ги смлях на кафемелачката)
2 яйца
1и1/2 супена л. течен подсладител(подходящ за термична обработка)
1 ч.л равна канела
настърганата кора на 1/2 лимон
1 ванилия (може и без)
хартия за печене



Всички продукти се смесват и  се разбива с миксер за кратко.Тестото се оставя за 10-15 минути да почине.С чаена лъжичка се гребва от сместа и се оформят кръгове върху тава за слана с хартия за печене.Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.Следете ги защото всяка фурна пече различно

# 460
  • Universe
  • Мнения: 1 559
 Фрапучино 

Рецептата е взета от Интернет Медия Биг.Бг - http://big.bg/modules/news02/article.php?storyid=24424

Това е основната рецепта за фрапучино, но може да се правят различни комбинации.Плодовият пектин сгъстява фрапучиното. Можете да го откриете в аптеките или диетичните магазини.Използвайте български ябълков пектин на прах /не на гранули или таблетки/, тъй като във вносния пектин от цитрусови плодове често се съдържа захар и различни пълнители, които намаляват относителния дял на пектина и неговата ефективност.


Продукти:
3/4 ч.чаша горещо еспресо /180 мл/
подсладител, отговарящ на  3 супени лъж. захар
1 ч.чаша нискомаслено прясно мляко 0,1% /240 мл/
1 ч.лъж.пектин
1 ч.чаша кубчета лед

Начин на приготвяне:
 Изсипете кафето в някакъв съд и добавете подсладителя.Оставете сместа да се охлади на стайна температура.
 Когато е готова, изсипете млякото и пектина и бъркайте, докато пектинът се разтвори.
 Изсипете сместа в блендер и добавете леда.
 Разклатете добре до желаната гъстота.

Последна редакция: пн, 05 май 2008, 11:57 от lenny_pld

# 461
  • Мнения: 714
Пилешки дробчета-аламинут

1кг. пилешки дробчета
1кофичка 400гр. кисело мляко 0,1%
300гр. гъби
сол на вкус
черен пипер на вкус
магданоз
1ч.л. царевично нишесте

Добре измитите дробчета поставяме в тенджера , заливаме с вода колкото да се покрият, прибавяме гъбите , черния пипер  и оставяме на котлона под какпак докато водата изври.Посоляваме  и прибавяме магданоза.Киселото мляко се разбърква добре с нишестето и се добавя при непрекъснато бъркане към дробчетата , оставя се да клокне 2-3 мин и се оттегля от котлона.

За П дни се прави без гъбите.

# 462
  • Мнения: 1 575
                ЗАПЕКАНКА"ПОПАЙ"

500ГР.извара
5яйца
замразен спанак на шайби
шунка
1/2 бакпулвер
1/2 кофичка кис. мляко
Нарязва се шунката на парченца, разбъркват се с изварата и яйцата, добавя се млякото и бакпулвера и се разлива в тава.От горе се нареждат замразените шайби спанак и се пече ниско във фурната до зачервяване.

http://www.foto.bg/data/500/medium/2008_064.jpg

# 463
  • Пловдив
  • Мнения: 1 448
Teлешки дроб с кромид на фурна

1.5кг. телешки дроб
5-6 стръкчета пресен кромид и 3-4 пресен чесън
1 морков
2с.л. доматено пюре (без захар и мазнина)
2с.л. оцет
1ч.ч. вода
черен пипер, сол, магданоз
Телешкия дроб се измива и се нарязва на средни парчета. Нарежда се в тава. Кромидът и чесънът се режат на едро, морковите нормално. Поставят се в-у черния дроб. Прави се сос от оцет, вода и доматено пюре + подправките и се залива всичко с него. Пече се в умерена фурна (200 градуса) 30-40 минути.
П.П. Рецептата става и със стар кромид, дори може да става по-вкусно, защото пресния лееекичко прегаря, но приятно на вкус става Wink

# 464
  • София
  • Мнения: 2 210
Дюканско кафе "ала Еми"

Чаша вряла вода
пълна лъжичка Нес Кафе (ползвам  GOLD или Якобс)
1 суп.лъж. обезмаслено мляко 0.1% (може и сухо)
подсладител (на вкус)
1 капка есенция ром (Д-р.Йоткер)
1 капка ванилова есенция (Д-р.Йоткер)
няколко зрънца канела


Кафето, подсладителя и есенциите се разбъркват добре, добавя се млякото и водата се сипва отвисоко на тънка струя да стане пяна, поръсва се с канелата и си става все едно пиеш страхотен виенски меланж в някоя елитна сладкарница Simple Smile Може да се гарнира с канелена бисквитка

Общи условия

Активация на акаунт