Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 189
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 465
  • София
  • Мнения: 171
Ето и от мен една рецепта
Рулца от раци на фурна със заливка
Сложих рулцата в малка тавичка и ги залях със смес от обезмаслено кисело мляко и обезмаслена извара и подправки. Сложих ги във фурната за половин час на 200 градуса и станаха супер. Дано ви хареса Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 05:36 от iskrica_nadejda

# 466
  • Пловдив
  • Мнения: 14 747
ПИЛЕ С ЛУК

1 пиле или 4 бутчета
1 кг стар лук
1 шише (бирено) доматен сок - домашен или без захар
черен пипер, кимион

Лукът се нарязва на едро. Нарежда се в тава. Върху него се нарежда нарязаното на порции пилешко месо. Залива се с 1 шише доматен сок и 1 шише вода. Поръсва се с подправките и се пече във фурната.


Ако не се беше изяло скорострелно щях да го снимам  Mr. Green

# 467
  • някъде там
  • Мнения: 1 565
Мусака по Дюкански(не видях рецепта за това,ако има извинете ме)
250гр. телешка кайма(купих си месо чисто,без мазнини и ги накарах да ми го смелят)
няколко стръка пресен лук
2 сварени яйца
50 гр. пуешка шунка"Леки"(може и друга)
подправки- сол,чер пипер,кимион,магданоз.

Всичко това го смесих и застлах в йенска тавичка,налях му малко прясно мляко 0,1% и го сложих да се пече.Малко преди да го извадя си направих застройка отново от прясно мляко и яйце.Получисе ей това вкусно нещо:

Приятен апетит  Laughing
Забравих да добавя,че по принцип ям мусаката с кисело мляко и тази я залях със сосче от кисело мляко и копър Peace[/color]

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 05:37 от iskrica_nadejda

# 468
  • Пловдив
  • Мнения: 14 747
"ЦИГАНСКА" БАНИЦА

Кексчето на Фоли:
1 яйце
2-3 лъжици кисело мляко
3 лъжици трици
4 лъжици извара
бакпулвер

Всичко това се смесва и се пече в МВ. След като е готово се поръсва с червен пипер и парафиново олио.

# 469
Една лесна рецепта и от мен: "ТОПЧЕТА ОТ ИЗВАРА"  -  Извара, 2 средно рохкосварени яйца, 1-2 с.л прясно мляко /ако се наложи разреждане/, малко сол, черен и червен пипер на вкус, по желание други подправки - чубрица, магданоз, копър и т.н., 1-2 с.л. овесени трици. Яйцата с малко извара се пускат в блендера. После се изсипват в купа, добавя се още извара и подправките. Обърква се много добре и с ръка се оформят топчета, колкото орехче,.Овалват се в триците и се подреждат в плато или кутия от бонбони. Оставят се за няколко часа в хладилник. Подходящи са за похапване в движение, когато не можете да извадите ида захапете пържолката. С малко подсладител, могат да се направят и сладки.  Blush  bouquet
Добър апетит на всички!  chef 

# 470
  • Мнения: 35
Тази рецепта я видях в ''Рецепти'' и беше със свинско месо,но мисля че може да се пригоди и за този режим. 
                                                    МЛЕЧНИ ПЪРЖОЛИ
500 мл пр.мляко 0.1% 
1/2кг пил.пържоли
1глава чесън
черен пипер
Чесъхът се пасира и се смесва с черния пипер.С тази паста се намазват пържолите и се оставят за 5-6часа в хладилника.След това се заливат с млякото и се пекат във фурната от двете страни до леко зачевяване.

# 471
  • Мнения: X
ето това ще ядем днес за обяд:

http://www.menyse.com/action/recipe?recipeid=10489

Лучени сърми по норвежки - 4 порции

8 големи глави лук
250 мл пр мляко
600 гр кайма
4 яйца
2 чл индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

   1. Сварете главите лука за около 10 мин на средно-горещ котлон докато омекнат. Извадете ги и оставете да изстинат.
   2. Издълбайте вътрешността на лука с лъжица, като внимавате да остане цял - да, но не става, аз направих следното - отрязох по едно кръгче отдолу и отгоре и с пръст избутах вътрешните пластове, първо най-вътрешните, после по-външните - тези, които останаха цели, също ги напълних и вместо 8, получих поне 20 сърми
   3. Напълнете издълбаните глави лук със смесените: кайма, яйца, мляко, издълбания лук и подправки
   4. Сложете напълнените глави във форма за печене, останалата смес сложете на дъното на формата - сместта е доста, въпреки че направих доста сърми, пак остана, затова сварете поне 10 глави лук и от всяка направете поне 3 сърми
   5. Пече се на фурна 200°C 30 мин


не мога да реша дали тази рецепта е П или ПЗ
все пак според книгата лук може да се яде и в П дни

за ПЗ дни - с тази смес може да се напълни и тиквичка и/или патладжан

Последна редакция: сб, 10 май 2008, 13:34 от Анонимен

# 472
  • Мнения: X
Попара  Twisted Evil

Тъй като ми омръзна да ям кекс цяла седмица, режих да го разнообразя

Днес за закуска имам натрошено парче кекс, обилно полято с обезмаслено кисело мляко


хич не е лошо

# 473
  • Мнения: 207
Бяла риба ала Жули

2 бр. рибно филе (може пъстърва, хек и т.н.)
1/2 кофичка кисело мляко
4 с.л. извара
1 скилидка чесън
копър
сол.

киселото мляко, изварата, чесъна, копъра и солта се разбъркват и с тях се намазват парчетата риба отгоре. Пече се във фолио 30 мин. на 200 гр. след това без фолио 15 мин.

Да ви е вкусно Hug

# 474
  • Мнения: 1 875
Пилешко бонфиле с карфиол в МВ

400 гр пилешко бонфиле
400 гр замразен карфиол
Сухи подправки  като за супа - магданоз, пащърнак, целина, морков /Ползвам тези/
Черен пипер, сол
2 с.л. Ескуиза

Карфиолът се сварява на пара за около 15 мин. Пасира се или се намачква с уреда за картофи, добавя се ескуизата и се обърква с малко сол, сухите подправки и черен пипер.
Бонфилето се нарязва на парченца и се омесва в йенска купа с карфиола.
Захлупва се и се приготвя  7 минути на пълна мощност.


Предполагам, че студено ще е още по-вкусно. Гарнитура - домати с чесън.

Последна редакция: нд, 11 май 2008, 14:42 от Орелия

# 475
  • Мнения: 7 472
Дюкански гювеч с телешко и пилешко

Телешко или пилешко по ваш избор (аз сложих и двете)
Консерва нарязани домати или 3 домата
шепа зелен фасул
шепа бамя
2 патладжана
1/2 каф. чаша дом. пюре
подправки на вкус (сол, пипер, чубрица...)
чаша вода

Всичко слагам в гювеч и оставям да къкри на 150 градуса около 2ч.

# 476
  • Варна
  • Мнения: 3 354
Десерт ПЗ
Морковена Имитация на Тиква с мляко

Продукти:

- 2 средни моркова
- 1/2 ч.ч. прясно мляко
- 1 ч.л. (с връх) царевично нишесте
- подсладител (подходящ за термична обработка)
- канела

Морковите се нарязват на кубчета със страна около 1 см и се сваряват във вода до пълно омекване. Подсладителят (аз използвах 4 табл. Суитли) и нишестето се разтварят в една с.л. топло прясно мляко. От съда, където са варени морковите, се отлива водата и се добавя сместа с нишестето и останалото прясно мляко. Вари се на бавен огън и се разбърква докато се посгъсти (около 10 мин). Сервира се и се изчаква да се охлади. Наръсва се с канела.
Направо си беше тиква с мляко!

# 477
  • Мнения: 2 349
"Чушки Бюрек"

Продукти:

- 7-8 печени чушки
- 300 гр. извара- смесена с подправки на вкус
- 2 яйца
- 2 с.л. царевично нишесте (надвишава дневната доза)

Чушките се пълнят с овкусената извара, овалват се в нишестето и се потапят в разбити яйца. "Пържат" се на горещ тефлонов тиган.

http://images25.snimka.bg/005829742.jpg

# 478
  • Мнения: 308
Здравейте! Ето една рецепта от мен за тези в трета фаза, но малко преработена става и за втора:
Руло от омлет с риба тон
Продукти (за 4 порции): 5 яйца, 1 консерва 250гр. риба тон в собствен сос, 4 лъжици дюканска "майонеза" (т.е. 1 кафена лъжичка горчица + 2 суп.лъжици кисело мляко, може да се добави и черен пипер), нарязан пресен магданоз 4 супени лъжици,  40 гр. кашкавал, 4 кисели краставички, 4 филийки шунка, черен пипер, сол, мариновани гъби.
Приготовление: Разбивам яйцата, поръсвам с черен пипер, магданоза и настъргания кашкавал. Изсипвам в сгорещен тефлонов тиган (ако се изсипва цялото количество смес наведнъж трябва да е по-широк, но може да се направи на четири части за всеки по еднин омлет)  да се запече и от двете страни. Изваждам върху готварска хартия. Разбивам рибата с "майонезата". Подреждам парчетата шунка, върху тях сместа от риба и майонеза + киселите краставички и маринованите гъби. Навивам на руло и загъвам във фолио. Оставя се в хладилника да се охлади. Сервира се студено нарязано на филийки. Приятен апетит!

# 479
Здравейте, надявам се това да се хареса  на почитателите на морските дарове:  в Метро продават обелени и изчистени тигрови скариди /за тези, които не знаят, ще помогна - те нямат глава и тялото е обелено, само част от опашката е оставена, като дръжка, която се ползва при консумацията им/, 1 кг е около 28 лв /или поне аз на толкова ги купих последно/. Слагате да се "запържи" лук или праз - по вкусно е с него, след това прибавяте размръзените скариди и продължавате да ги "пържите" докато станат със златист цвят, след това прибавяте едно пакетче рулца от раци нарязане на парченца и си облизвате пръстите! Да ви е сладко!!!

Общи условия

Активация на акаунт