Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 210
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 480
"Телешка запеканка"
150 г. телешко месо на кайма, 1 жълтък, 2 белтъка, бялата част на 1стрък пресен лук, 1/4 стрък пресен чесън, 2-3 с.л. кисело мляко, подправки за кайма, черен пипер, по желание - малко лют пипер.
Всички продукти без белтъците се размесват много добре. Белтъците се разбиват с малко сол или 2-3 капки оцет на сняг и при много внимателно разбъркване се добавят към каймата. Изсипва се в малка тавичка и веднага се слага в педварително загрята на 220
0 С фурна. Пече се около 20 мин., изважда се от фурната и се захлупва с капак или се покрива с фолио за 10-ина мин.
Сервира се с Дюканска "майонеза" или сос от кисело мляко с чесън.
Може да се поръси с малко нискомаслен кашкавал и тогава да се изпече!
Да Ви е сладко!  chef[/color]

# 481
  • Мнения: X
Ориенталски сладкиш

Вижте какво ми роди главата днес - причината - липсата на ароматни есенции

Та става въпрос за обикновения кекс, но с аромат на ... рози, т.е добавка 2 сл розова вода към сместта
иначе ето моята рецепта:

400мл трици + 100мл ленено семе
аромати - досега бяха ванилия, канела или подправка за джинджифилови бисквити - канела+карамфил+кардамон+джинджифил, но от днес - розова вода 2 сл
500 мл кисело мляко + 1 чл бакпулвер (сода няма тук  #2gunfire)
посладител съответстващ на 100гр захар - аз имам един течен, от него това са 2 сл
4 или 5 яйца

пека го на 175град, поне 30 мин
след изстиване го режа на  8 порции, всяко се увива във фолио и марш в хладилника

тези 400мл трици се равняват на 24 сл, т.е на 8 дневни дози от по 3 сл

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 23:59 от Анонимен

# 482
  • Мнения: 326
Става за всички фази на режима!

Да споделя и аз нещо на темата трички  Laughing  От около седмица всяка сутрин правя за мен и мъжа ми каша от овесени трици. Аз съм й голям фен.  Peace    Взех рецептата от блог сайта - около 200 мл. прясно мляко - 0.1% то се подразбира, малко подсладител-течен-слагам около 3-4 капки, малко канела на око, 3 с.л. овесени трици. Завира при непрекъснато бъркане (често ми загаря малко и за това бъркам  Laughing), отнема ми 7-8 мин. докато е готова и после лапачка.   eat   А за да са още по-вкусни може и капка течна ванилия-есенция. Да уточня, че слагам по три лъжици трици на човек.  Ако стане гъста, защото се сгъстява доста към края, може да добавите малко мляко.
Това го писах в друга тема и сега го копнах тук по съвет на  kri kri.   Peace

 

Последна редакция: ср, 14 май 2008, 09:50 от valeto

# 483
  • Мнения: 454
Пилешки гърди с броколи
В тавичка се нареждат  пилешки гърди . Посоляват се и се подправят с  черен пипер , копър и чесън на прах . В мястото между тях се слага броколи и се залива с вода до средата на броколито и гърдичките. Пече се до почти пълна готовност. Излива се излишната вода и се залива със смес от една чаша кисело мляко и 2 лъжици горчица. Допича се още десетина минутки

# 484
  • Мнения: 49
"Шоколадово кремче"
3 жълтъка
2 с.л. прясно мляко
3-4 хапченца подсладител(стрити)
1 ч.л. какао

Всичко това го обърках в чаена чаша, (излиза малко но ще пробвам утре и с повече мляко мисля че пак ще стане гъсто)
и го сложих в микровълновата на средната мощност с капак за МВ, на  пъти го разбърквах и то се сгъсти и стана нещо като кремче -пудинг или по скоро МУС  Flutter

ПП.:Тъй като си направих и тричавото кексче в МВ просто го залях или по точно намазах с това кремче много е вкусно!

Последна редакция: вт, 13 май 2008, 22:54 от gabka_sladka

# 485
  • Мнения: 444
Бързо пилешко на тиган

Пилешките гърди се изчистват и се нарязват на парченца, като се овкусяват със сол, черен пипер и подправка за пиле. Към тях се добавя и една чаена лъжичка с връх- сирене Екскуиза 0,1%. Объркват се добре и се слагат в тефлонов тиган. Веднага се добавя около един черпак прясно мляко 0,1%, така че да не залепва и загаря. Бърка се и е готово, когато млякото изври напълно, попие в пилешкото и в тигана няма нищо друго освен пилешки хапки.
Бон апети!


(Това измислих вчера, за да си разнообразя с менюто и стана много вкусно.)

# 486
  • Мнения: 1 575
                    Палачинка"на корем"
продукти
.извара
.1 яйце
.пр. мляко
.подсладител
.ванилия
Разбива се яйцето и се добавя извара- да стане гъста каша, която се разрежда мъничко с пр.- мляко с ванилия и се слага подсладител на вкус.Пече се на тиган на умерен котлон от двете страни.Чака се търпеливо хубаво да порозовее и много внимателно се обръща.Стават 2 палачинки.

http://www.foto.bg/data/500/medium/05_2008_008.jpg
разбира се, може да се приготви солена или да не се увкусява, а да се намаже с нещо по вкуса ви.Предимството пред останалите видове палачинки е, че се приготвят без трици и няма ограничение в количеството, ако забърквате повече смес, може да сложите само белтъци и 1 жълтък.

Последна редакция: вт, 13 май 2008, 21:16 от Боби1973

# 487
  • Мнения: 365
                                            ПРОЛЕТЕН ТУТМАНИК

4 яйца, 8 суп.лъжици овесени трици, 4 суп.лъжици пшенични трици, 1 чаена чаша кисело мляко с 1 бакпулвер, 150 г. извара , 150г. ситно нарязано сирене "Хелиос".
Предварително се задушават в малко вода 2-3 стръка пресен лук, 5-6 листа лапад и малко киселец . Може да се сложи стрък чесън или няколко листа див чесън/левурда/, копър и се посолява  на вкус. Зелената смес се прибавя към основното тесто и се разбърква добре. Пече се в тефлонова тавичка до зачервяване.

# 488
  • Мнения: 207
Пълнени чушки по средиземноморски

1 буркан печени червени чушки (или 10тина пресни)
за пълнежа
150 гр извара
1 яйце
5 рулца от раци
копър
сол

за заливка (отгоре)
1 ч.ч. кисело мляко
3 яйца
копър

Рулцата се нарязват на ситно. След което се объркват с останалите продукти за пълнежа. Пълнят се чушките и се нареждат в тефлонова тавичка. Отгоре се разлива киселото мляко. Счупват се 3те яйца на три краища на тавата. Поръсва се с копър. Пече се на 250 гр. 30 мин. Ако чушките са сурови малко повече.

# 489
  • София
  • Мнения: 5 613
Огризки в гювече - вечеря за последния ден на ПЗ

Тази рецепта е леко необичайна, но след няколко месеца редуване на П и ПЗ все още не мога да сметна зеленчуците така, че да свършат точно на последната вечер на ПЗ. Така се появи настоящата рецепта. Извинения, че няма точни съставки.

Необходимо е поне

    * 1 глинено гювече с капак
    * 2 яйца
    * 2 с. л. режимно доматено пюре
    * 1 стрък зелен лук (ако харесвате)
    * всякакви зеленчукови остатъци (огризки) от манджи*, напр. днес намерих 4 с. л. "Тиквички 3х3х300", малко дробчета с доматен сос и  още някакви хапки зеленчукови манджи
    * може 1-2 с. л. извара, ако няма в огризките

Най-отдолу в гювечето се слага доматеното пюре, после - огризките и лука, евентуално изварата. Разбърква се добре и отгоре се чукват двете яйца.

Пече се на 750 вата 5 минути (за твърди яйца).

---

* т. е. без сурови съставки, а огризки от вече сготвени манджи

Последна редакция: чт, 15 май 2008, 02:29 от iskrica_nadejda

# 490
  • Мнения: 193
Снощи си сътворих това нещо: "алаБрауин"
2 яйца/ отделям жълтъци от белтъци /
3 с.л. овесени трици
1-2 с.л. царевично нишесте
1 с.л. какао
1 с.л. течен подсладител
сода/бакпулвер
ванилия
Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към сместа, пекох в МВ около 7 мин и после го обърнах в тортен поднос, отгоре го залях с направено
крем -нишесте / какао/-
 1л. вода или прясно мляко
1-2 с.л. течен подсладител
4 с.л. царевично нишесте
1 с.л. какао
Като заври водата или пр.мляко се добавя разбитото нишесте.
Стана ммммммм!

Последна редакция: чт, 15 май 2008, 14:22 от iskrica_nadejda

# 491
  • Мнения: 1 479
Предлагам на вниманието на уважаемите Дюканки следната салата, мисля че е подходяща за втора и трета фаза:

- половин зелка, прясна
- един-два домата
- листа кервиз / целина/
- ябълков оцет

Всичко се нарязва на дребно, посолява се с диетична / калиева / сол и се поръсва с ябълковия оцет, пожелание може да се овкуси с парафиново олио!

# 492
  • Мнения: 454
Кексче с вкус на пица
Едно яйце , 1/4 пакетче бакпулвер , 3 препълнени лъжици кисело мляко , 3 супени лъжици овесени трици , 1/ 2 малък домат , извара / или обезмаслено сирене / , риган , черен пипер , сол и на върха на лъжичката чесън на прах. Всички продукти се смесват и се разбъркват добре. Пече се в микровълнова на средна степен

Последна редакция: пт, 16 май 2008, 11:03 от Nelly82

# 493
  • София
  • Мнения: 2 210
Става за всички фази на режима!

Да споделя и аз нещо на темата трички  Laughing  От около седмица всяка сутрин правя за мен и мъжа ми каша от овесени трици. Аз съм й голям фен.  Peace    Взех рецептата от блог сайта - около 200 мл. прясно мляко - 0.1% то се подразбира, малко подсладител-течен-слагам около 3-4 капки, малко канела на око, 3 с.л. овесени трици. Завира при непрекъснато бъркане (често ми загаря малко и за това бъркам  Laughing), отнема ми 7-8 мин. докато е готова и после лапачка.   eat   А за да са още по-вкусни може и капка течна ванилия-есенция. Да уточня, че слагам по три лъжици трици на човек.  Ако стане гъста, защото се сгъстява доста към края, може да добавите малко мляко.
Това го писах в друга тема и сега го копнах тук по съвет на  kri kri.   Peace

 

За да не каже някой, че крада рецепти Simple Smile
Аз правя това, но с извара и подправки-
прилича малко и на качамак и на солен грис. Вкусно е.

# 494
  • Мнения: 98
И аз направих снощи такава каша и към нея добавих и разбити белтъци като за целувки. Стана пухкаво кремче.

Общи условия

Активация на акаунт