Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 220
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 308
Ето какво си готвих вече два пъти (макар и начинаеща, що се отнася до охлювите), стана супер вкусно, така че ако има желаещи - ето рецептата:
Охлюви плакия - Продукти: 30 охлюва, 1 глава лук, 2 моркова, парче целина, 3 скилидки чесън, 10 зърна черен пипер, 1 дафинов лист, 1 с. л. майзена (царевично нишесте), 1 лимон, сол, джоджен. Охлювите се сваряват, изваждат се от черупките, почистват се и се нарязват на парченца. С малко вода или прясно мляко се задушава нарязаният на ситно лук заедно с морковите и целината на кубчета (аз слагам суха) и ситно нарязаните скилидки чесън (може и чесън на прах). Когато зеленчуците омекнат, се долива 1 ч. ч. топла вода, добавя се месото от охлювите, черен пипер, дафиновият лист, джоджена и майзената, размита в малко хладка вода. Ястието се задушава десетина минути под похлупак, след което се прехвърля в тавичка и се пече в умерена фурна. Аз слагам и извара и го заливам с яйце и кисело мляко. Поднася се студено с нарязания на филийки лимон. Става страхотно.

# 496
  • Мнения: 3 698
Лесна майонеза !
Включвам котлона на едно и слагам тефлоновия съд.Докато леко се затопли, изсипвам в блендера един жълтък, една кофичка кис.мляко, една супена лъжица  ЦАРЕВИЧНО нишесте /доста е ама.../ и подправки на вкус.Разбивам цялата смес, отдъпвам съда, изсипвам в него и връщам на котлона.Разбърквайки увеличавам котлона на 2-3-4-5-6 /според котлона/ , като се посгъсти обратно, намалявам котлона 6-5-4 и т.н., разбърквайки.Сместта се сгъстява постепенно, не се иска нечовешко бъркане, а лекичко само.Става супер лесно и вкусно приготвянето отнема само няколко минутки.
Оцветих рецептата в зелено, защото заради въглехидратите в нишестето ми се струва неподходяща за П дните, все пак си е въпрос на преценка...

Бях допуснала фактическа грешка в рецептата, искренно съжалявам  Embarassed и се надявам да сте се досетили, че нишестето е единственото позволено от Дюкан - ЦАРЕВИЧНО!!!

Тук я има като гарнитура http://images25.snimka.bg/005848374.jpg

А останалото от снимката е пилешки розички- купувам си пилешко филе без кожа и го меля с подправки, после разстилям хартия за печене, сместта с лъжица изсипвам на купчинки на хартията.Пека в загрята фурна до зачервяване, не слагах яйце, но станаха нещо като шницели.

Последна редакция: сб, 17 май 2008, 17:41 от setony

# 497
  • София
  • Мнения: 3 090
             Супа от зелении
0,500 кг. спанак
1 връзка лапад
1 връзка киселец
2 пакета коприва - около 4 шепи
3 стръка зелен лук
1 морков
черен пипер
индийско орехче
сол
2 яйца
кисело мляко 0,1%

Лукът и морковът се нарязват на ситно и се слагат с малко вода на котлона. Копривата се попарва и начуква с дървено чукало, за да не е твърда. Лападът, киселецът и спанакът се почистват, измиват и нарязват. Когато морковът е полу-готов, се добавят зелениите,  подправките и още вода. Когато се сварят, се добавят 2 яйца по метода на фалшивото фиде. При сервиране се поставят 1-2 с. л. кисело мляко.

Супата стана в доста голямо количество. При второто ядене добавих сварени пилешки гърди на хапки. Освен това отцедих останалата супа, бульона изпих. Гъстото сложих в гювече, добавих 3-4 с. л. извара, чукнах едно яйце и го запекох във фурната. Така от една супа станаха 3 ястия.

На децата към супата добавих сварен ориз и зехтин.

Последна редакция: сб, 17 май 2008, 15:11 от krikri

# 498
  • Пловдив
  • Мнения: 859
Та'набур (арменска студена супа)

2-3 с.л ленено семе
6 с.л овесени трици
1 1/2 кофички кисело мляко 0,1 %
200 мл. вода
чесън на вскус (пролетно време може и с накълцан пресен чесън)
2 с.л стрит джоджен / гюзум (сух) или пресен повечко
няколко капки оцет
малко калиева сол


Съставките се смесват в дълбок съд. Съдът се захлупва да престои така едно денонощие, за да набъбнат и триците и лененото семе. Дозата е за 2 дни. Консумира се студено и не подлежи на никаква термична обработка. Много, много вкусно е.
  chef  chef

http://images26.snimka.bg/005875378-big.jpg

Последна редакция: пн, 19 май 2008, 21:27 от BG-Mamma

# 499
  • Мнения: 98
От няколко дни вместо подсладител си разреждам прясното мляко  1:1 с Кола Лайт
Та ми хрумна и идеята за едно:

Кола кремче:


1 яйце
150 мл мляко
150 мл Кола Лайт
1 ч.л. царевично нишесте


Размивам нишестето с млекото, добавям към предварително разбитото яйце и колата. Ако не ви е достатъчно сладко може да си добавите и подсладител.
Слагам на котлона и бъркам на слаб огън докато се сгъсти.
Противниците на нишестето мисля, че могат да опитат и с желатин.
/Сега ми хрумва примерно: чаша мляко, 2 чаши кола и един желатин/ - само като идея не съм го пробвала.
Кремчето е изпробвано  Peace току що облизах тенджерката   chef


Забележка: Току що ме подсетиха на лични за термичната обработка на Колата. Не съм наясно дали е позволена. Макар че крема на завира на котлона все пак се затопля доста Sad

Последна редакция: нд, 18 май 2008, 14:25 от ina.bg

# 500
  • Мнения: 963
Не знам как да го кръстя, защото според случая може да се ползва за салата, гарнитура, пълнеж, мезе или просто така да се хапва.
Необходимите продукти са извара, кисело мляко, горчица, ленено семе, сол и подправки. Може да се направи с каквито подправки имате, но предвид сезона сега предпочитам пресните зелени такива, иначе съм го правила и със по-стари или сухи.
В кухненския робот накълцвам на ситно 1-2 стръка пресен лук, 1-2 стръка пресен чесън, магданоз, лененото семе и колкото още подправки ми даде сърце и ъкъла Simple Smile След което добавям изварата, малко кисело мляко, понякога идея прясно мляко или вода, малко горчица, така че да не се разбере какво съм сложила, само да се чудят хората от къде идва този хубав вкус Simple Smile Задължително сол, от тук вече може каквото поискате - черен пипер, червен пипер, чили, гьозум, чубрица, риган, абе каквото душа ви поиска, стига да не се "бият" подправките. Следващият път например смятам да добавя домат. Разбърква се добре и воаля - безумна вкусотия и бързо приготовление. Да ви е сладко и да направите повечко, че за вас може и да не остане Simple Smile


http://images26.snimka.bg/005883350.jpg

Последна редакция: вт, 20 май 2008, 08:02 от iskrica_nadejda

# 501
Лесна и много вкусна сьомга

/за 2-ма души или две яденета според мен/

1 котлет от сьомга - на подкова прилича
щипка сушен или пресен копър
стък розмарин
малко сол на вкус

Тефлонов тиган се загрява на умерена температура. През това време котлетът се поръсва със солта и копъра и от двете страни, начупва се и от розмарина. Когато тиганът вече е загрят се слага котлетът като от време на време се обръща. Имайте търпение, защото освен отвън трябва да се сготви и отвътре /сурова сьомгата е много тежка/. Обръща се така докато се оформи коричка. За всеки случай, може да разделите котлета по средата /където е костта/ за да се уверите, че и вътре е сготвена.

Става страхотна - хрупкава отвън и мекичка отвътре. Simple Smile да ви е сладко !



Салата от домати с пуешко филе

Няколко домата
Няколко резена от пакетирано пуешко филе
сол на вкус
суха мащерка
босилек - пресен или сух
лъжичка парафиново масло /по избор/

Нарязват се доматите, както и филето. Поръсват се с подправките на вкус и voila! - чудесна засищаща и освежаваща салата


Приятен Апетит!  Hug

# 502
  • Мнения: X
Вчера готвих моя си вариант на чили кон карне
той пасва перфектно към 3 фаза, а с леки липси - и на 2-ра

!!! Тази рецепта съдържа царевица и бобови храни, т.е има въглехидрати - подходяща е  за дните с позволена порция въглехидрати !!!

продукти:
500 гр телешка кайма, нискомаслена
500 гр замразена смес - грах, царевица, червена чушка - ако няма готова смес, се слагат зеленчуците поотделно от кутия консерва или от замразени пакети
300 гр замразени или пресни гъби
300 гр варен боб - аз предпочитам да си го варя сама, тогава съм сигурна как е бил приготвен, иначе се намират готови консерви
домати консерва или пресни млени - около 300 мл
кисели краставички на ситно, около 1 ч.ч. - режимни, без захар
подправки - риган, черен пипер, лют червен пипер, млян кимион
лук, чесън

В голям тиган или тенджера се позапържва каймата без олио - тя си има достатъчно мазнина  винаги, добавят се чесъна и кимиона, малко след това и лука. След като лукът омекне леко, се добавят зелечуците, като доматите и останалите подправки се добавят последни, след като всичко е добре задушено.
Ако ви киселее леко, може да добавите подсладител.

Тази рецепта става в огромно количество, но може да се замразява на порции без проблем, вкусът не се променя при размразяване.


Може да се прилага и за ПЗ дни, но като се изключат царевицата и бобовите.

# 503
  • Мнения: 52
аз ще споделя рецептата за мое любимо предястие, което се получи съвсем случайно.когато пека пиле слагам 450 мл вода и пека малко по-продължително, около 1-1.30 ч. готовото пиле си хапвам, а бульончето сипвам в каничка.слагам му сол. Изчакам мазнината да се събере отгоре и с лъжичка я махам. В две купички редя по 1 1/2 варено яйце нарязано на колелца, по едно корнишонче и няколко резена шунка. От време на време сипвам от бульона. Така докато ми свърши бульончето. Оставям в хладилника за една нощ. Ястието се желира и е много приятно на вкус. Да се извади от хладилника поне половин час преди ядене, за да не е много студено.


Един трик,който аз правя, за да си набавя извара.вземам 4-5 кофички ниско маслено кисело мляко и го завирам докато се пресече. Прецеждам и получавам хубава леко кисела извара за една седмица. Дори не е необходимо да се добавя сол, защото е много приятна с леко кисел вкус. Аз дори я харесвам повече отколкото тази от прясно мляко.


КРЕМ КАРАМЕЛ
[/color]
300 мл прясно мляко затоплям леко и прибавям 3 разбити яйца, подсладител/10-14 хапченца Суитли/ и ванилия. Сипвам в 4 купички за крем карамел и пека във фурна при 140-150 градуса. Аз ги пека не на водна баня и ми се получават. Същите са на вкус като обикновен крем но без карамела. за 2-3 дни е. Тази рецепта е като друга от тази тема но малко по икономична, защото се опитвам да намаля яйцата за деня или поне да ги използвам за друго нещо

# 504
  • Мнения: 459
Спагети по Дюкански

Ролца от раци
Кис. мляко 0,1%
Чесън на прах
Извара
Копър
Лютеница /червен пипер/

Ролцата ги "разчоплям" на лентички. /да заприлича на спагети/. Заливам ги с киселото мляко, чесъна на прах, копъра и върха на една лъжичка лютеница, само за цвят или малко червен пипер. Можете да си нарежете и парченца пилешко месо или шунка.

# 505
  • Мнения: 1 933
Кюфтенца от кайма и спанак

400 гр. спанак (един пакет замразен нарязан на ситно спанак)
500 гр телешка кайма
3 айца
3 главички червен лук
2 скилидки чесън (смлян)
2 лъжици овесено трици за сгъстяване
черен пипер, червен пипер, мащерка, чубрица, майорана, малко шарена сол

Всичко се омесва и се правят плоски кюфтенца на тефлонов тиган без никаква мазнина или се пече на фурна (предварително загрята до 250 градуса) в йенски съд около 15 минути. И двата варианта съм пробвала и стават превъзходни кюфтенца. Добър апетит  Grinning

# 506
  • Мнения: 995
"Зелен хайвер"

7-8 наситнени рулца от раци
4 с.л. извара
3 с.л. кис. мляко
1 малък стрък пресен чесън
10ина клончета магданоз
1ч.л. сок от лимон
сол на вкус

всичко се разбива с пасатор-има много свеж вкус Simple Smile

# 507
Пилешки дробчета с тиквички и гъби
1/2 кг пилешки дробчета
4 средни тиквички (около 1кг)
300 гр гъби
зелен лук, копър
Дробчетата се измиват и овкусяват с подправки и сол. Тиквичките се нарязват на кръгчета, осоляват се предварително.
В тава се нареждат първо половината от тиквичките като се застъпват, нарязан лук, копър. Слагат се половината гъби (нарязани на филийки). Нареждат се дробчетата. Отгоре пак гъби, лук, копър, малко сол за гъбките и най-отгоре отново се нареждат тиквички.
Пече се на 250 градуса около 1 - 11/2 час. Отгоре тиквичките малко се препичат, но са супер.
Рецептата може да се направи с пилешко или телешка кайма.

# 508
  • Мнения: 480
Бързи, смели, слаби

100гр пуешко филе /може и пилешко или телешко/
3 яйца
1 пресен лук
2-3 лъжици кисело мляко 0.1%

Изпържва се лукът и филето /без мазнина - в тефлонов тиган/. Бърка се постоянно да не загаря 5-10 минути. Разбиват се яйцата отделно и се изсипват при филето.
Като се свали от огъня се залива с 2-3 лъжици кисело мляко.

Добър апетит!

# 509
  • Мнения: 52
Тази рецепта я сътворих вчера  chef. Стана невероятно вкусно. Препоръчвам ви дами поне го опитайте...Количеството трици е за 2 дни
РУЛО ОТ ТИКВИЧКИ
[/color]
Продукти - 4-5 средно големи тиквички, 2 яйца, 5-6 с.л. трици, 1-2 с.л. кис. мляко, 3-4 с.л. извара, скилидка чесън, сол и копър/може и сух/
За плънката - около 180-200 г кайма/сложих мляно пуешко месо/ и 4 корнишончета
Тиквичките ги обелваме и ги рендаме. Посоляват се и ги оставяме за около час. После хубаво  ги изтискваме от сока. Добавяме останалите продукти и разбъркваме. Разстиламе върху лист фолио на правоъгълна форма. Отгоре слагаме каймата и нарязаните корнишони. Внимателно навиваме на руло, като гледаме да не се разкъса блата от тиквички. Местим внимателно в тавичка. Сипваме 1 чаша вода, без мазнина. Пекох около 40 мин при 200 градуса. Щом се запече рулото го покрих с фолио. Сервира се топло, нарязано на колелца и полято с кисело мляко и пресен копър. Приятен апетит!

Общи условия

Активация на акаунт