Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 226
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 510
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
  • Мнения: 6 462
Карфиол на фурна

300 гр. карфиол (около)
200мл прясно мл. 0,1%
2 яйца
1 ч.л., царевично нишесте (мисля, че може и без него)
1/2 ч.л. индийско орехче
1/2. ч.л. черен пипер
сол на вкус
обезмаслено сирене - 50гр (аз го правих без него, но се усещаше, че липсва нещо)
За третофазничките - пармезан наръсен накрая

 Карфиола се сварява на розички почти до готовност с малко сол (като извадите 1 розичка и я опитате леко да хруска, да не е съвсем сварена), изважда се и се залива със студена вода за да спре варенето, изцежда се и се изсипва в подходяща тавичка. Докато се вари карфиола в дълбок съд разбивате яйцата, млякото, нишестето и подправките (аз ги слагам в този ред). Върху карфиола наръсвате сиренето, ако е за мазане го слагате в заливката и заливате карфиола. Печете на 180 гр. до зачервяване. Аз правя огромни порции за цялото семейство и при мен се пече 40-50 мин.
 Предполагам може да стане и с кисело мляко.
  Количествата не са задължителни, а примерни, най-малкото съм ги делила понеже аз го правих от 2кг карфиол, литър мляко и тн.
 Рецептата е адаптирана за режима от друга такава, която не помня къде съм чела.

Последна редакция: пт, 23 май 2008, 13:37 от iskrica_nadejda

# 511
  • Мнения: 3 698
Кексче с вкус на пица
Едно яйце , 1/4 пакетче бакпулвер , 3 препълнени лъжици кисело мляко , 3 супени лъжици овесени трици , 1/ 2 малък домат , извара / или обезмаслено сирене / , риган , черен пипер , сол и на върха на лъжичката чесън на прах. Всички продукти се смесват и се разбъркват добре. Пече се в микровълнова на средна степен


Страхотна рецепта   bouquet   chef, ето още един вариант :


Пица -вариант ІІ

В блендер се смесват 1 печена червена чушка и 3 пълни с.л. извара, прибавят се 1 яйце, 1 лъжичка бакпулвер и 3с.л.овесени трици.Разбитата смес се изсипва в съд, отгоре се нареждат парченца режимни шунка или филе, поръсва се с чубрица и се пече в микровълновата.Аз го държах 5 минутки на 850 W и стана страхотна пица и на вкус и на вид стана супер.

# 512
  • Мнения: 831
Торта,Франц,
               по нейна идея - правя два броя блат
за блат се използва,млечната пита на Франц намираща се на 22 страница,+една чаша експресо и 3,4 капки ром
 продукти за крем:
есенция ром-3,4 капки
крем екскузия 0,2% ,три или четири кутийки
ванилия-2бр.
нес кафе,2лъжички
подсладител,според вкуса
всичко се разбърква с миксер.

Последна редакция: сб, 24 май 2008, 18:06 от rivela

# 513
  • Мнения: 831
Пилешки дробчета,
слагам един пакет дробчета  с малко вода,във фурната на 250%,+ сол и черен пипер,
когато добият златист цвят правя застройка с 2 яйца и половин кофичка кисело мляко и всичко запичам наново до златисто.

Последна редакция: сб, 24 май 2008, 18:45 от rivela

# 514
  • Мнения: 831
Тиквена тиганица,
една тиквичка се настъргва ,слагат се две лъжици извара
2-яйца,малко дижонска горчица,сръкче чесън и лук,
щипка мащерка,сол и бял пипер.
Всичко се смесва и се пече на тиган.


# 515
  • Мнения: 193
Кекс "Вероника"

1 яйце
3 с.л. извара
3 с.л. кис.мляко
3 с.л. овесени трици
щипка сода или 1/2 пакет Бакпулвер
1-2 ванилия
1к.л. нес- кафе
 По желание можете да го разделите на блатчета/ПЕКА В КУПИЧКА 10 мин в MW /  и да си приготвите крем, съответно става вкусна торта. Опитайте, може и да ви хареса!  chef

Последна редакция: пн, 26 май 2008, 16:41 от iskrica_nadejda

# 516
  • Поморие
  • Мнения: 162
Вкусотия с телешко
Свареното телешко накъсах на парченца, добавих нарязана на ивици шунка и една кисела краставичка. Отгоре заливка от 2 яйца и 1/2 к. кис мляко-и във фурната на 200 до зачервяване на заливката.

# 517
  • Някъде там...
  • Мнения: 796
Пълнени чушки.

Продукти:
чушки, лук, гъби, телешка кайма, яйца, извара, магданоз, подправки по вкус.

Нямам точна мярка за всичко, слагах на око и наистина стана много вкусно.
Имах към 10 чушки за пълнене , от малките. изчистих ги от дръжките и ги измих.
Плънка:
Слагам в тефлонов тиган лук , гъби, нарязана чушка и каквото друго се сетите , да се задушат, после добавям телешка кайма (имах около 300 гр.) и тя да се запържи ,така че да стане на ситно. Добавям накрая малко доматен сок, сол, черен пипер, кимион и др. подправки каквито искате.
В отделен съд чукнах 3 яйца и към половин пакетче извара(200 гр. някъде) , разбърках го , добавих и малко сол. Добавих каймата с другите продукти при яйцата и изварата и плънката е готова. Накрая сложих и магданоз вътре.
С това пълня чушките и ги нареждам в тавичка, заливам с малко доматен сок и вода и слагам да се пече.


Станаха много вкусни ммм. 

Последна редакция: вт, 27 май 2008, 18:12 от MimSss

# 518
Здравейте! Аз съм нова и реших да споделя една рецепта за напитка! Не е нещо, което никой не знае, но все пак.
Много обичам фрапе и си правя редовно. Става за всички фази.
Ето и как си го правя: разбивам 2 ч.л. нескафе, 1 суп. лъжица подсладител на прах (аз го обичам по-сладко и затова слагам толкова) и малко вода се разбиват с миксер за фрапе на пяна (3-4 см.). После слагате 3-4 ледчета, доливате малко вода и накрая догоре с прясно мляко 0.1%. Става страхотно освежаващо!

Последна редакция: чт, 29 май 2008, 02:28 от iskrica_nadejda

# 519
  • Мнения: 252
Наложени телешки пържоли
1/2 кг телешки пържоли се начукнат на много тънко / аз ги начуквам през найлон , за да не се разкъсат/
Обелват се 2-3 глави кромид лук и се нарязват на едро.
В  тенджерка се слага ред пържоли , овкусени със сол и подправки за телешко, после слагате ред лук и така докато свърши месото. Горният пласт трябва да е с лук.Така пържолите престояват 1 нощ в хладилник и се пекат на скара, като преди да започнете да печете пържолите, лукът се отстранява.Стават ужасно вкусни и крехки.Можете да си направите и дюканско сосче, ако пожелаете  , но аз така си ги хапвам.

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 01:44 от ЗлаВещица

# 520
Яйчена салата в шунка:
Едно варено яйце и един варен белтък се намачкват с вилица, прибавя се извара, кисело мляко, малко сол и горчица. Разбърква се хубаво и се слага на парче шунка, която се завива на руло.

Сигурно знаете тази рецепта, но за припомняне.....
 Много вкусно беше и искам да споделя  Heart Eyes

# 521
  • гр.София
  • Мнения: 184
Фалшива шкембе чорба със забулени яйца
Продукти: 4 яйца, 0.500l прясно мляко 0.1%, 0.500l. вода, 200гр. извара, 2с.л царевично нишесте, сол на вкус
Приготвяне: Във вряща подсолена вода, чукваме ниско яйцата и ги изчакваме хубаво да се забулят. Слагаме с разбъркване изварата и като се темперира и млекото. Да поври на ниска степен 15-тина минути и сгъстяваме с нишестето, разбито на по-рядка кашичка със студена вода. Да поври още малко и изключваме, като си я оставяме похлупена на котлона. Консумираме с разбит чесън с оцет и поръсена с лют пипер и тричавото хлебче. Да Ви е сладко!

# 522
  • In transit
  • Мнения: 14 186
Привет и от мен! Разнообразявайки си ударната фаза измислих следната вкусотия:

Яйчено руло с постна шунка



- 2 яйца
- 3 с л прясно мляко (или минерална вода)
- сол, черен пипер

Плънка
- 50 г крема сирене exquisa fit line 0.2% или извара
- 200 г варена пилешка или пуешка шунка
(има една френска на Tунгар, която е само чисто пилешко бяло месо и е страхотна.)
- 3 гриловани червени пиперки (или тиквички)

- Разбийте яйцата с млякото, добавете подправките.
- Сипете в тиган и гответе на слаб огън без да бъркате като за палачинка, обърнете. 
- Внимателно изсипете омлета на хартия и сложете отгоре шунката, сиренето и зеленчуците
- Завийте на руло и хапвайте



Последна редакция: сб, 31 май 2008, 17:21 от Mikkey®™

# 523
  • Мнения: 469
ЛЕКА ЛЯТНА САЛАТА (3-та фаза)
1 малка кафяна чашка булгур
2 корнишончета (пресни)
1 пресен домат
1 стрък зелен лук
1 стрък зелен чесън
магданоз, черен пипер и малко сол
Дресинг:
1 с. л. парафиново олио
1 с. л. вода
1/2 лимон - само сокът
Булгурът се накисва във вряла вода (около 400 мл) и престоява 30 минути. Прецежда се и към него се прибавят всички подукти. Добре е да престои 2 часа в хладилника, за да се овкуси. Замества едно хранене и е много подходяща за нишестения ден.

# 524
  • София/Дружба
  • Мнения: 522
Незнам дали тази рецепта вече е давана от някой, но днес реших да си спретна нещо импровизирано:

Фалшива шкембе чорба с пиле (за 1-2 порции):
- 200 гр. пилешко месо
- 200 мл прясно мляко
- сол на вкус
- червен пипер
- 1 с.л. царевично нишесте
- черен пипер
Количествата са ориентировъчни

Сварява се пилешкото месо в подолена вода, добавят се прясното мляко, нишестето, червения и черния пипер. Вари се още около 15 мин. Гарнира се по познатия начин - оцет, чесън и лют пипер

Последна редакция: нд, 01 юни 2008, 20:27 от solley

Общи условия

Активация на акаунт