Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 179
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 460
Шоколадов крем

Дозата е за 2 дни

400 мл. прясно обезмаслено мляко
2 с.л. какао
2 яйца
подсадител на вкус(аз сложих 3 с.л.)

Фурната на 180 градуса.Млякото се загрява с какаото в съд на кутлона.
В това време се бият яйцата с подсладителя.Когато млякото е топло се изсипва внимателно върху яйцата,като непрекъснато се бърка.Когато сместта е хомогенна се изсипва в купички и се пече на водна баня около 20-25 мин.


Да ви е сладко!


# 331
  • Мнения: 460
Дюкански шоколад

дозата е за два дни

2 жълтъка
2 с.л. какао
1-2 с.л. подсладител

Всичко се разбърква добре и се разстила върху алуминиево фолио.
Загъва се и внимателно и се притиска да стане на тънък слой.
Слага се в замразителя за 2-3 часа.
Аз го използвах нарязано на парченца към сместта за сладки.
Станаха сладки със шоколадови парченца.


# 332
  • Мнения: 27
Ratatouille*

Необходими продукти за 6 порции:
200 гр. кромид лук
400 гр. червени чушки
400 гр. тиквички
500 гр. патладжани
350 гр. домати
1 глава чесън
пресен босилек
пипер от мелничка
зехтин /парафиново олио/

Начин на приготвяне:
Обелете лука като премахнете най-горният слой и го нарежете на полумесеци. Измийте патладжаните и тиквичките и ги нарежете на едри кубчета.
Доматите измийте на течаща вода и заедно с чушките накълцайте на големи груби парчета. Чесъна обелете, след което махнете зелената сърцевина. Сложете в голям тиган лука и чесъна и ги запържете в малко зехтин /п. олио/.
Бъркайте около 5 минути като периодично поръсвате с пипер. След като станат златисти, ги махнете от тигана и направете същата процедура с чушките, после тиквичките и накрая патладжаните. Сложете всичките зеленчуци в тигана, сложете доматите и прибавете накълцаният босилек. Тъй като ястието е от южна Франция, най-добре го поднесете с хубаво червено вино /на сътрапезника например, а за нас - водичка Embarassed/.


Тази рецепта стана любима на семейството ми през това лято, май заслуга имаше и едноименния филм Crazy

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 10:31 от ЗлаВещица

# 333
  • Мнения: 2 336
Здравейте, мами! Аз редовно ви чета и се възползвам от рецептите ви.
Искам да ви кажа какво приготвихме с една комшийка, която е стриктна Дюканка.
1. пилешко бонфиле - 300 гр.
2. тиквичка - 1 бр.
3. лук - 3 глави (средноголеми)
4. морков - 1 бр.
5. гъби - 250 гр.
6. домати стерилизирани - 1 буркан 800мл.
7. прясно мляко - 200 мл. (ние сложихме 1,5%)
8. подправки - сол, червен пипер, черен пипер,малко босилек.
Всичко това нарязано го сложихме в глинен гювеч. Пекохме при температура 200 градуса към два часа и половина.
На нас много ни хареса. Надявам се и на вас.

# 334
  • Мнения: 460
Пържени филийки по Дюкански:

За филийките:
1с.л. пшеничени трици
2с.л. овесени трици
2 с.л.Ескуиза(фромаж бльон 0 пр.)
1 с.л. равна набухвател(мая на др.Йоткер)
1 яйце
1 с.л. подсладител

Триците се смилат на кафемелачка.Слагат се в купичка и се смесват с останалите съставки.
Пече се в малък съд,за да могат да се оформят "филийки с около 1 см. дебелина(сместта се надува при печене)
Аз пекох във фурна и става доста бързо.Може и в MW.
Оставяте да изстине и нарязвате  на "филийки".

за панировката:
1 яйце
малко пр. мляко обезмаслено,
ванилия,канела,индийско орехче,подсладител при желание.
Сместта се разбива добре.В нея се топят "филийките и след като поемат се обръщат.
Те са шуплести и доста си поемат.

Загрява се тефлонов тиган и се подмазва с капка олио разнесено със салфетка.
Поставят се "филийките" и ако има още от сместта за паниране внимателно се излива върху тях.
Пече се минута и се обръща.Пак се пече около минута.


Вкусът им е невероятен!
Ако яйцата ви се виждат много използвайте за "филийките" само белтък.
Ако не сте слагали подсладител и обичате сладко поръсете ги сега.
Дано да ви харесат!



Рецептата е с изменения от френски сайт.

# 335
  • Мнения: 35
Парфе

200гр. Exquisa 0.2%
1.5 кисело мляко 0.1%
2 пак. ванилия
2 желатина
няколко капки лимон
подсладител на вкус (аз сложих 2 ч.л.)

Всичко се разбърква добре, след това се добавя желатина и се оставя в хладилника за няколко часа


За трета фаза може да се добави един плод
Бон апети:)

http://images23.snimka.bg/005173457-big.jpg

# 336
  • Мнения: 162
Сладкиш  тип- "Тирамису"
Блат: 4 яйца+3суп.л.трици+0,300г. обезмаслена извара+1/2 коф. кис.мляко-0,1% +1 пак. желатин"Йоткер"+подсладител+1 ч.л. нес кафе+1ч.л. канела / може какао -натурално/
Приготвяне: Разделих 3 яйца - белтъци от жълтъци. При жълтъците сложих 1 цяло яйце и разбих с миксера леко, добавих подсладителя, триците, 2 суп.л. от изварата, 2 с.л. от кис.мляко и 1/2 пак. бакплувер. Сложих го в тортена форма, без да мажа дъното /моята е 26см. -може и по малка/.  Пече се в загрята фурна до 180 за около 8-10 мин. Извадих го, докато изстине, разбих крема: Белтъците на сняг с подсладител мъничко, добавих изварата, кис.мляко и желатина /накиснат и разтворен в микровълновата за секунди/ и накрая нес кафето разтворено в няколко капки вода и го излях в сместа.Обърках и изсипах върху блата. Сложих във фризера за 30 мин. / нямах търпение/ още 30мин. в хладилника. Отгоре го наръсих с канела или .... Това е!


и пърченце за всяка от вас:

# 337
  • София
  • Мнения: 3 784
Микс Райта
индийска салата, подходяща е за ПЗ

Продукти:
цедено кисело мляко 0,1%
1-2 домата
1 краставица
1 средно голяма глава лук
смлян кимион

Зеленчуците се нарязват на много дребни парченца. Разбъркват се с киселото мляко и се добавя смлян кимион. Аз на количество от 2 коф. кис.мл сложих 4/5 пакетче кимион, за по-наситен аромат.
Салатата е много свежа, лека и засищаща!
     

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 10:42 от ЗлаВещица

# 338
  • Мнения: 745
Бейби морковчета с чесън и  магданоз

един пакет бейби морковчета
чесън
магданоз
подправки по избор
сол

Бланшираме за 3-4минути моковките и после  в тефлонов тиган ги задушаваме малко с чесън и подравките за 2минутки без мазнина Cry

Последна редакция: нд, 17 фев 2008, 21:09 от elikaragyozova

# 339
  • Мнения: 745
Гъби с броколи

Нарязани на едро гъби се обръщат само за няколко минутки в тефлонов тиган и вътре се слага предварително бланширано броколи и се поръсат подправки по избор.Всичко се прави без мазнина Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 17 фев 2008, 21:09 от elikaragyozova

# 340
Здравейте,искам да споделя с вас една рецепта, която вече правя два пъти и много ми харесва:


Мусака със зелен фасул

3ч.ч зелен фасул
500г. телешка кайма, 1 глава лук,1-2 скилидка чесън,1/2 ч.л сол,1/2 ч,л риган
2ч.ч доматен сок, 2 яйца,1ч.ч извара,2 стръка зелен лук

Зеленият фасул  се сварява на пара, като се оставя леко хрупкав.Каймата се задушава/без мазнина/ с лука и чесъна, нарязани на ситно.После към тях се прибавят доматения сок, солта и риганът.Оставят се да къкрят 10 минути.
На дъното на тавичка се изсипва зеления фасул, върху него -задушената вече смес от кайма ,зеленчуци и подправки.Най-отгоре ястието се полива  с разбитите яйца,изварата и нарязания на ситно зелен лук.Запича се в умерена фурна около 40 мин.Сервира се горещо, може да се предложи и лъжица кисело мляко.

Днес готвих мусаката за втори път и добавих малко тиквички.Вместо кайма, може да се приготви и със сварено месце.Да не пропусна да спомена, че продуктите не са за 1 порция!!!

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 05:10 от iskrica_nadejda

# 341
  • Мнения: 745
Кълцано пиле

Нарязвате пилешки гърди на ивички и ги поръсвате с любимите си подправки, след което ги връчкате за няколко минути без мазнина в тефлонов тиган.По този начин можете да си направите пилешко месо за Дюнера.

# 342
  • Мнения: 293
И аз да се разпиша в тази тема, до сега само надниквах, защото нямаше какво да предложа, но покрай "копривата", поразрових из нета и открих ето тази рецепта, която мисля ще се получи добре и разнообрази менюто ни.

Руло с коприва

1.Дюкански палачинки

за плънката:Руло с коприва

1/2 кг коприва
3 -4 стръка пресен лук
3 с. л. кисело мляко
100–150 гр извара
червен пипер на вкус

за соса:
3 с.л. доматено пюре
1/2 ч. л. чесън на прах
1/2 ч. л. риган




* Копривата се почиства, изсипва се в голяма тенджера и се залива с вряла вода. Бланшира се около 2 минути, изплаква се със студена вода, изстисква се и се нарязва надребно.

* Лукът се реже на дребно, задушава се в малко вода или по-точно се сварява

* В дълбока купа се поставят копривата, намачканата извара, лукът и киселото мляко и добре се разбъркват. Плънката се разпределя върху палачинката навива се руло и се прехвърля в тавичка.

* Всички продукти за соса се поставят в купа и хубаво се разбъркват. След това рулото се полива със соса и се пече около 10 минути в предварително загрята до температура 200 градуса фурна.

Тази рецепта може да се приготви и с всякаква друга зеленина - спанак, лопуш.


Промених малко рецептата и мисля ,че ще се получи, даже ще стане лесно. Аз лично ще пробвам   chef

Последна редакция: ср, 20 фев 2008, 15:08 от amsimom

# 343
  • Мнения: 162
Вчера моята мила майка ми беше на гости. И тъй като хабер си нямаше какво ядем през режима реших да й спретна някои вкусотийки и ще ги споделя с вас. В момента съм в ПЗ дни, така че ще съм в зелено.
Бачи, мила казах ти две, но се оказаха три рецептичките ми.  love001
1."Гъби с брокули и заливка"
Продукти: Брокули - 7-8розички, 1 тарелка гъби, 1 суп.л. извара /обезмаслена/, 2 суп.л. кисело мляко 0,1%, подправки
Сварих за 10 мин в подсолена вода 7-8 розички брокули. В тефлонов тиган с малко водичка задуших гъбите нарязани на филийки, сложих черен пипер малко, кимионче и чубрица. Когато гъбите бяха готови сложих брокулите, леко нарязани и те на филийки, обърках и залях със сосче от 1суп.л. обезмаслена извара"Мероне" и 2 суп.л. кисело мляко 0,1%/разбити с вилица/. Обърках още няколко пъти на котлона и свалих. Страхотен вкус се получи.Ето резултата:


2. "Пилешки дробчета на фурна"
Продукти: около 0,500кг. пил. дробчета, 1 тарелка пресни печурки, 1/2 буркан домати - консерва, 2 големи глави лук, подправки
Нарязах дробчетата,  лука, гъбите на филийки и сложих  доматките /домашни без сол и олио/ в една тавичка. Обърках всичко добре и добавих подправки:черно пиперче, чубрица и подправка за пиле-смес. Пекох на 180 градуса 40минути. Тук ми хрумна, че може да го залея с две яйца и 1/2 кофичка мляко и да запека, но ще го пробвам следващия път, късно се сетих! Ето го и основното ни ястие:


3. "Плодово парфе"
Може ли без десерт? ...В нас поне не може, ето го:
Продукти: 5 яйца, 0,400кг. обезмаслена извара"Мероне"/защото е безсолна/, 5 суп.л. трици, 1 кофичка кисело мляко 0,1%, 1/2 пак.бакплувер, няколко капки есенция аз сложих ромова, 2 желатина,подсладител
Блата: Разделяме 4-те яйца жълтъци от белтъци. Към жълтъците прибавяме и петото цяло яйце. Разбиваме с подсладител /1 ч.лъжичка/ с миксер за малко. Добавяме постепенно- триците, 2 суп. лъжици от изварата, киселото мляко с бакплувера и есенцията. Изсипваме в незалепваща тортена  форма, без омазняване. Печем 10 мин. на 180 гр. Докато изстине блата приготвяме крема.
Крем: Разбиваме белтъците на сняг добре, прибавяме при непрекъснато бъркане с миксера- изварата, киселото  мляко, степче на "Степ" /аз сложих горски плодове/ и желатина, който сте разтворили предварително на водна баня. Заливаме готовия блат и охлаждаме докато стегне крема. Аз го слагам 1час в фризера, 1/2 в хладилника и вече е готов за разрязване! Тук да спомена, сигурно знаете но ако хапвате доста тортичка като мен вчера, не яжте друго с трици, не трябва да превишаваме дневната доза от 3 суп.лъжици.
Ето парченце и от него:


Естествено дамите в трета фаза могат да подредят ред плодове между блата и крема и отгоре да желират плод, но аз доста ще чакам още докато сложа плодчета... Laughing
Това беше менюто ми, мама много хареса всичко и ми вика: Еййй че то тоя режим е страхотен! Я, какви вкусотийки си хапвате само! Laughing

# 344
  • Пловдив
  • Мнения: 14 746
Тостер

1 яйце
2 лъжици овесени трици
1 лъжица пшенични трици
2 лъжици кисело мляко
1/3 бакпулвер

Всичко се разбърква и се слага в микровълновата за 4 минути. Като се извади се прегъва на две и по средата се слага извара и пуешко филе. Слага се в тостера и се препича.

Сос: 2 чаени лъжички кисело мляко и половин лъжичка Дижонска горчица (дори и по-малко, защото е доста люта)



През ПЗ може да се сложат нарязани зеленчуци - домат , краставица, зеле.

Общи условия

Активация на акаунт