Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 248
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 315
РОДОПСКА САЛАТА
нискомаслена извара+малко кисело мляко (за разреждане на консистенцията)+чесън на прах+сол+черен пипер и разбира се червен пипер. Който иска може малко от разхлабителното режимно олио.

# 316
  • Варна
  • Мнения: 3 361
Сладкишче в микровълнова

Продукти:

3 с.л. трици
1 с.л. кисело мляко
1 с.л. прясно мляко
1 ч.л. бакпулвер
1 яйце
4 табл. подсладител или съотв. количество течен, подходящ за термична обработка

Всички продукти се забъркват в купичка до получаване на хомогенна смес.
Направо в същата купичка се пече в микровълновата на макс. мощност 4 мин.
Готовото сладкишче се обръща в чиния и се украсява по желание с Exqusa + степчe.
Става много бързо и лесно, подходящо е за индивидуална закуска или десерт
.

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 13:34 от ЗлаВещица

# 317
  • В полето, под тепето.
  • Мнения: 928
Бачи  HugРецептата за Тирамису, още не е качена в другата тема, но ето накратко коментара ми.

Нека се има предвид, че за крема се използват сурови яйца.
Използвах извара за крема и есенция от ром, тъй като не намерих с лешник, също така вместо мая -бакпулвер и течен подсладител, вместо посечения  прахообразен в рецептата.
Тъй като тавичката ми е  голяма, направих само един ред блат и един ред крем.
Приготвянето отнема около половин час!

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 10:07 от ЗлаВещица

# 318
  • В света на мечтите
  • Мнения: 542
Да ви представа един Мързелив кекс.   chef
 Това е ваниловия му вариант, а иначе си права и шоколадов.
Необходими продукти
кисело мляко
3 яйца
3 с.л трици
подсладител
какао нискомаслено за шоколадовия вариант
нес кафе
ванилия или някаква друга есенция
сода

3 с.л. с връх кисело мляко /1/2 чаена чаша се пълни при мен/ се разбъркват със сода. Отделят се белтъците от жълтъците и към белтъците се прибавя подсладител и есеция по желание. Разбиват се на сняг. Към жълтъците се прибавя киселото мляко, подсладител /но не много/ и триците и се разбърква добре. Към получената смес се прибавят 2/3 от разбитите на сняг белтъци /в които има сложен подсладител и за това не се прекалява с него преди това/ и се смесват внимателно, за да не паднат белтъците. Слага се за 8 мин в микровълновата. Когато се извади се разделя напречно, за да станат 2 блата и горната част се напоява с нес кафе. Долният блат се маже с останалите белтъци и отгоре се слага напоеният блат.
За да стане шоколадовия вариант прибавям и какао към сместта и става много вкусно.
Дано да ви хареса.
Времето за приготвяне е окло 5-6 мин без печенето. А с печенето и изяждането 15 мин  hahaha





А за Много Мързелив Кекс - слагам 2 яйца /цели/, 3 с.л. кисело млеко разбъркано с 1 бакпулвер, 3 с.л трици, какао нискомаслено и подсладител и отново за 8 мин на микровълновата.

ТРИЧАВ ХЛЯБ


3 с.л. овесени трици
3 с.л. кис. млеко
1 яйце
диетична сол - много мъничко

това всичкото го разбърках в една пласмасова купичка за микровълнова и като стана еднородна смес - като тапетно лепило я мушнах купичката за 3 мин и половина в микровълновата на най-силната степен. после обърнах филийката от другата страна да се поизсуши и в/у нея сложих парченце свежо сиренце /обезмаслено но Хелиос/

ето резултата




може и да съм преоткрила топлата вода, в смисъл вече някой да си е правил такъв "хляб", но ако не сте си правили да знаете, че е страшно вкусно
дано да ви хареса

правила съм го и със сода във киселото мляко - бухва повече и става по мекичък, но тогава иска 6 мин печене. И в двата варианта е много вкусен

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 13:35 от ЗлаВещица

# 319
  • Мнения: 54

Вариант за палачинки. Да уточня, че 4 броя, които се получават, са малки, по 15 см. Опитвала съм и в по-голям тиган, но не умея да ги обръщам с мятане, а защото са големи и тънки, иначе ми е трудно.

1 яйце, 150-180 гр кис.мляко и 0,5 кафена лъжичка сода се разбиват добре, добавят се 20гр трици, престоява 5 минути, докато малко набъбнат триците и се пържи без мазнина в тефлонов тиган по 1-2 минути от всяка страна. Получават се 4 съвсем истински на вид палачинки, които могат да се навиват и сгъват, без да се разкъсват, удобни са за обръщане, защото идеално се отлепят от тигана.

# 320
  • В света на мечтите
  • Мнения: 542
Пъстърва

Пъстърва
чесън
девисил
пипер /черен, бял или зелен/

Пъстървата се наръсва с девисила и счукания чесън /може и сух/ и с смлян за предпочитане бял пипер, но и с други цветове става  Mr. Green. Завива се във фолио и се слага в тавичка в която предварително се сипва окола 1 чаша вода.

Друг вариянт без фолио - приготвя се по същия начин и се пече в тава с 1 чаша бяло вино


и още един - за дните ПЗ на пъстървата отгоре може да се сложат няколко резенчета домат и да се приготви и по двата описани по горе начина

# 321
  • Мнения: 745
Дюканско кексче

2бр. яйца
малко ситно нарязана шунка
2с.л. кисело мляко 1%
сирене ако вече ви е позволано, но диетично
и се слагат трици на око като тесто за кекс, оставят се да набъбнат малко и се поставят във формички, печат се в загрята фурна на 200гр, скарата най отдолу.

# 322
  • София
  • Мнения: 1 544
Дребни сладки:
3 белтъка + 2-3 капки оцет + вания се бърка с миксер до получаването на гъст сняг. Добавят се 2-3 с.л. течен подсладител(на вкус) .
Добавят се 3 с.л. овесени трици (от ситните- аз ги смях допълнително с кафемелачка) + 1 с.л. смляно ленео семе(по желание) и се разбърква внимателно с лъжица да не спадне белтъка. В тава се слага хартия за печене и с лъжици се слага от сместа. Пеюе се на слаб огън в предварително загрята фурна. Хубаво е да се разстелат максимално, за да станат хрупкави.
 

# 323
  • Мнения: 454
Пикантна печена кокошка
Пригответе си две парчета алуминиево фолио с размери около 80 на 40 см.Поръсете ги със смляна люта червена чушка или лют червен пипер, 2 ситно нарязани глави чесън, 1ч.л смлян джинджифил , 2 супени лъжици суха целина и настърганата кора на два лимона.Почистената кокошка се натрива с лимонов сок и след това с черен пипер и сол.Опакова се във фолиото така , че да няма никакви дупчици. пече се на умерена фурна в тавичка около 2 часа, като в края се развива фолиото , за да се препече кокошката.В образувалият се сос от печенето се добавя лимонов сок и се залива месото преди поднасяне

# 324
  • Мнения: 454
ДЖОЛАН С ЛИМОН
Половин лимон се нарязна на фини парчета и с него се облепят стените на купичка . 1 сварен телешки джолан се обезкостява и се смесва с останалата част от лимона. Разбърква се добре с миксер за една минута.Прибавя се голяма щипка ситно накълцан копър и се разбива още 10 минути. Излива се в предварително приготвения съд и се оставя в хладилника да се желира

# 325
  • Мнения: 117
Дано не се повтарям!
Сърми с лозови листа.
Телешка кайма- количество по ваша преценка
праз - нарязан на ситни; морков- настърган на ситно; гъби - нарязани на ситно; подправки по ваш вкус
със солта внимавайте, защото купените лозови листа са доста солени,
всички нарязани продукти се смесват,като добавям доматен сок, така че да не се разпада сместа, но и да не   стане течна все пак. Навиват се и се варят не повече от 20 мин.(докато се свари каймата)
Да Ви е сладко!  chef

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 05:07 от iskrica_nadejda

# 326
  • Мнения: 745
Бял Амур върху канапе от целина.

Филе от Бял Амур почистено
1 парче целина
магданоз
лук
лимон
подправки по избор

Отрязвате едно кръгче то целина и го поставяте върху фолиото върху него слагате рибата предварително я поръсвате с подправки, завивате всичко това и за 40 минути печете в умерена фурна.



Последна редакция: пн, 11 фев 2008, 12:18 от elikaragyozova

# 327
  • Мнения: 745
Щука в чеснов сос

1 Щука
лимон
чесън лук
лимон
подправки по избор
Взимате и почиствате Щуката, почиствате я от кожите и всичко останало, останалите продукти се пасират и се получава нещо като паста.Слагате Щуката върху фолиото и я овалвате във пастата.Пече се в умерена фурна.



Последна редакция: пн, 11 фев 2008, 12:19 от elikaragyozova

# 328
  • Мнения: 745
Торта

Блат-
6бр.яйца,
1пакет извара обезмаслена на Дядо Либен
5с.л. кисело мляко1%
ванилова есенция
подсладител течен
овесени трици колкото поеме за кексово тесто
бакпулвер
Всичко това се разбърква и се пече в тавичка каквато форма имате, моята в случая е елипса ,пече се на180гр до като е готов отгоре и отдолу едновремено.След което с конец се разрязва на две половини .
когато аз я правих блата ми се начупи много и за това е по добре да направите два отделни тънки блата и да си ги изпечете отделно, а ако ви се начупи както при мен си си ги слагате на парченца .

Крема
4бр яйца
подсладител на вкус
какао обезмаслено
600мл пресно мляко
5с.л.майцена(царевично нишесте без оцветители)
Разбъркват се яйцата с подсладителя, на котлона се кипва млякото и котлона се намаля и към сместа с непрекъснато бъркане се прибавят яйцата за да не се пресецчат, нишестето се разтваря в малко мляко и заедно с какаото се прибавя след като добре сте смесили яйцата с млякото и с непрекъснато бъкане продължавате до като се получи гъст крем.
След това блатовете може да ги сиропирате с пресно мляко и върху тях слагате от крема и така редувате до акто завършите с крем.Украсата не се яде, защото съдържа захар.



Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 13:35 от ЗлаВещица

# 329
  • Мнения: 745
ЦАПАНО ПИЛЕ НА ЕЛИ

2бр. цели пилешки бутчета
300гр извара обезмаслена
1 кофичка кисело мляко 1%
черен пипер
кичион
малко сол

Аз го готвя в иенска тенжерка, но може и в обикновенна тава отгоре с фолио.
Слагате бутчетата в съда и отгоре заливате със останалите съставки като предварително сте ги смесили и разбъркали, ако е много гъсто може да го разредите с малко прясно мляко, но имате предвид, че изварата си пуща вода после като се пече.Пече се на 280гр 1час.

Кожата на пилето се маха и не се яде.


Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 13:36 от ЗлаВещица

Общи условия

Активация на акаунт