Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 275
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 1 764
Ето една рецепта, която открих в списанието "КУЛИНАРЕН ЖУРНАЛ ЗАА ЖЕНАТА" и с малко промени става за ПЗ.

Пълнена краставица / 1 порция /

Продукти
1 краставица
1 връзка магданоз
1/2 чаена чаша извара  ( по оригинал е със сирене)
1 ч.л. кетчуп ( ние ще ползваме диетичен)
сол
черен пипер
лист зелена салата


В рецептата има 1 с.л. зехтин,който умишлено записвам отделно.

Избира се къса и с правилна форма краставица. Отрязват се 2 капачета от краищата и семенната част се изважда. Магданозът се нарязва на много ситно. Разбърква се с изварата, кетчупа, солта и черния пипер. С получената смес се пълни краставицата много плътно. Поставя се за 1/2 ч. в хладилника. Преди сервиране се нарязва на филийки,които се поставят върху листа от салата.

Все още не съм я пробвала, но при следващите ПЗ ще си я приготвя.

# 556
  • Мнения: 58
Крехко телешко дробче newsm22

Необходими продукти:
 - около 1кг. черен дроб /телешки/
 - 2 връзки пресен лук
 - 1 връзка пресен чесън /може и стар/
 - 1 морков
 - 2 домата
 - подправки: калиева сол, челен пипер, кимион

Приготвяне: newsm64
Измитият и почистен от жилите дроб се нарязва на филийки и се запича в тефлонов тиган по 2-3 мин, от всяка страна. След като се запече всяко парче се посолява със солта, пипера и кимиона. Отделно се нарязва моркова на малки кубчета, също лука и чесъна, а доматите се настъргват на ренде без люспата.
В голям огнеупорен съд се подреждат ред дроб и върху него част от зеленчуците, отгоре пак дроб и така на 2-3 реда докато ви свършат продуктите.
Хубаво е най-отгоре да са зеленчуците. Всичко се залива с около 1 чаена чаша вода и по желание може да се добави и 2-3 суп,лъжици вино.
Захлупва се  с капак и се оставя да се задушава в загрята предварително фурна около 1 час.

Става доста крехък и вкусен за любителите на дреболийки.
Дано да ви хареса
eat

Тази рецепта може да се прави и с пилешки дробчета, но с телешки става по-вкусно поне според мен.

Последна редакция: пт, 20 юни 2008, 22:36 от mammanarali

# 557
  • Мнения: 30
Пикантни пипала от калмари
( за 2-ма)

700 - 800 гр пипала от калмари
1-2 скилидки чесън
1 к.ч. бяло вино или вода за ударния режим
3-5 капки табаско
босилек


Слагам всичко в тенджера или тиган с капак и задушавам, докато изври водата.
 Joy

# 558
  • Мнения: 105
Кексче – хлебче – за първи етап и протеинови дни

/Оригиналната рецепта намерих в и-нет, за съжаление – не мога да цитирам автора и сайта – извинявам се. Моят принос е да заменя сиренето „Крема” в оригинала с режимната обезмаслена извара./

Продукти:
1 яйце + 1 белтък
1 чаена чаша извара – около 250 гр.
2 супени лъжици царевично нишесте – натурално
1 чаена лъжичка суха мая на д-р Йоткер
Няколко мл. прясно мляко – ако ви се стори гъсто тестото.
Подправки: кимион и ким на зърна, ленено брашно за поръсване.

Смесвам яйцата и изварата и разбърквам добре. Добавям маята и продължавам да бъркам, постепенно сипвам нишестето и ако е гъста сместа – добавям няколко глътки прясно мляко.
Изсипвам сместа върху хартия за печене в правоъгълна тавичка и я разстилам на пласт от около 5 мм до 1 см. Добавям подправките и лененото брашно и оставям да „втаса” около 20-30 мин. – на топло.

Пека в предварително загрята на 200 градуса фурна с вентилатор – около 20 минути – вижда се по коричката кога е готово.

 


От същата смес можете да приготвите соленки – като изсипвате от сместа с лъжица на тънки фигурки и печете върху хартия, за да не залепват да зачервяване – можете да наръсите и с повече подправки и става страшно апетитно и засищащо.
Кексчето похапвам между основните хранения, за закуска, или като хляб към основните ястия и с режимен таратор – без краставица.
Да ви е сладко!


Ето и снимки



Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 01:29 от ЗлаВещица

# 559
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
  • Мнения: 6 462
Дюканско кексче със заливка

Правите си обикновено дюканско кексче - разбърквате в съд от йенско стъкло 3с.л. овесени трици, 2 яйца, подсладител на вкус, щипка ванилия, 1 ч.л. бакпулвер (или половин лъжичка сода и малко повече лим. киселина или 2-3 с.л. оцет)изчаквате 10-15 мин да се изравнят температурите на продуктите и да набъбнат триците и мятате в затворен съд за 3-4 мин и после без капак за още 3-4 мин. в микровълновата на пълна мощност.
 Докато кексчето се пече си сипвате около половин чаша нискомаслено прясно мляко и в него сипвате 1 ч.л. фрути ягода (не знам дали и с др степчета ще има този ефект) бъркате докато се разтвори и го оставяте така. Имайте предвид, че млякото ще се пресече, но не както обикновенно, а ще стане като по-гъст сироп, предполагам се получава заради химиите в степчето, става гладко сосче.
 Когато кексчето е готово още горещо го вадите от съда, слагате в подходяща чиния, режете през средата и поливате двете половинки със 2/3 от сиропчето, изчаквате ги малко да поемат, свързвате ги обратно и поливате отгоре с останалото сиропче. Готовия сладкиш мятате в хладилника за 1/2 - 1 час (докато да речем се наобядвате). Когато го извадите отгоре е като гланциран, а вътре е мек и вкусен. Добър апетит!
 Ако ви се струва, че така ще стане много сладко, сложете по-малко подсладител в кексчето, аз поне така направих.

# 560
  • Мнения: 128
Пилешки микс

1 пилешко бутче (сварено и обезкостено, без кожата)
300 гр. пилешки дробчета
300 гр. пилешки воденички
1 стрък лук (само зеленото, за аромат)
2-3 скилидки чесън (може и без ако не го обичате)
1 ч. л. черен пипер+кимион
1 ч.л. червен пипер
3 с.л. Exquisa 0,2%
1 ч.л. Дижонска горчица

 В тифлонов тиган слагате нарязания лук и чесън леко да се опърлят (както казват майсторите готвачи), добавяте дробчетата с малко от бульона от пилешкото бутче или само чиста вода. След като дробчето започне да става готово, прибавяте и накъсаното на парченца пилешко месо и воденичките. Добавяте още мъничко бульон (или вода) и го оставяте да поври на слаб огън към 10-15 мин. докато почти изври течността. След това прибавяте черното пиперче, кимиона и червения пипер.
 От горчицата и Exquisa-та си правите сосче - разбивате ги с малко вода, да стане хомогенна смес и заливате месото в тиганчето.
 Сервираме с пресен магданоз.
 Да ви е сладко! (съжалявам че не го снимах)



Вариант за ПЗ - към всичко гореспоменато добавяте и зеленчуци - 1 връзка лук, гъби, чушки и каквото друго се сетите!

# 561
  • София
  • Мнения: 2 210
Желираната торта на Рая- по Дюкан

Това е най-най-най-любимият ми сладкиш. Оригиналът (за слаби сърца- да не отварят, има умопомрачителни снимки , предизвикваши слюноотделяне)- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=10318.0


Адаптирах я за Дюкан и стана страхотна.
Давам рецептата с изричното пояснение, че си е на Рая  Heart Eyes, само съм модифицирала съставките:

Продукти:

За блата-
6 суп.л. овесени трици
3 яйца
4-5 с.л. прясно мляко 0.1%
половин кофичка кис.мляко, в което е разтворен един бакпулвер
ванилия
Всичко се разбърква и се пече на дъното на тортена форма (от тези с отварящите се страни)
Оставя се да изстине и през това време се приготвя "крема":

5 желатина
3 кофички кисело мляко 0.1%
подсладител
3 ванилии
3 с.лъжици лимонов сок (може и без тях)
по желание- малко степче за цвят и аромат


(за трета-плодове по избор)

Описание:
В 3 кафени чашки хладка вода се разтварят 5 желатина. Киселото мляко се разбърква с подлсадителя, ванилията и лимоновият сок. Добре набъбналият желатин се слага на слаб огън (може на водна баня) и се бърка докато стане на прозрачен сироп. НЕ ТРЯБВА ДА ЗАВИРА. (Аз го правя на 300 в микровълновата).
Когато желатина поизстине се изсипва в млечната смес и хубаво се разбърква.
Когато блатът е изстинал, върху него се изсипва млечната смес.
Поставя се във фризер за няколко минути, за да стегне или направо в хладилника. Когато желираната смес се стегне се разтварят останалите 2 желатина в половин чаша вода. Изчаква се да набъбне желатина и пак се подгрява, за да се разтвори хубаво. Разбърква се с още една чаша разтворен степ. Внимателно се изсипва върху добре стегнатата млечна част и пак се слага в камерата да стегне.


За трета- нареждат се плодове по избор върху тортата (аз понякога ги пасирам и става като плодов мус отгоре-особено вкусно- с горски плодове , малини, ягоди). Внимателно (най-добре с лъжица) се покриват със изстиналият сироп. Тората се слага отново на студено. След около час-два тортата е готова за консумация.

Снимки този път не успях да направя  Mr. Green, другата седмица ще има Simple Smile
Имам от нережимния вариант, но ще се въздържа да ги поубликувам Simple Smile
Направих току що тортата с леки модификации-
разделих сместа за крема на две, в половината сложих една суп.л. какао нискомаслено (който е на 100% стриктен-да не слага)
Това е резултата-

Разрез-
http://images26.snimka.bg/006179767.jpg
   

Последна редакция: вт, 24 юни 2008, 21:33 от Emi

# 562
  • София
  • Мнения: 2 210
Телешка кавърма (може и в омлет)

Продукти:
500-600 гр телешко месо, нарязани на малки парченца
2 големи глави лук, нарязани на кубчета
магданоз, копър, целина, подправки, черен пипер- на вкус

Приготвяне:
месото и лукът се "запържват" в дълбок тиган или тенджера
добавя се половин чаша топла вода и се оставя на среден огън да се задуши добре
добавят се подправки по избор
Става за плънка на дюканския омлет Simple Smile

# 563
  • Мнения: 21
МАРОКАНСКО ПИЛЕ - ПО ИВАН ЗВЕЗДЕВ

ПРОДУКТИ:
1 цяло пиле или на порции, но за предпочитане да има кости, не само филета
1 малка глава лук
4-5 големи скилитки чесън
сок от 2 лимона
сол
черен пилер
1 ч.л. джинджифил на прах и малко пресен, ако има
1 ч.л. куркума
1 ч.л. шафран или пак куркума
1 плик за печене

ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
Слагате пилето в купа, поливане с лимоновия сок, слагате сол, черен пипер, сух джинджифил. За тези, които са си вкъщи - да го оставят два часа така. Натривате пиле с куркума, привавяте ситно нарязаните лук и чесън. Слагате в марината шафрана и малко пресен джинджифил. всичко от купата и 1/2 ч.ч. вода се прехвърля в плика за печене и се оставя в хладилник.
Ако пилето е размрарено, всичко до тук отнема 15 мин. и аз го приготвям преди да отида на работа и го оставям в хладилник.
След като отлежи малко се, плика се надучва и се пече на 200, без вентилатор около 1 час.
Спокойно можете да одерете кожата, без да загубите от вкуса.

Да ви е сладко.
 

# 564
  • Мнения: 513
Момичета,предлагам ви рецепта за разхлаждане през летните жеги.
Става за всички фази .Вярно че лимонът трябва да се използва като подправка през първа
и втора фаза , но може и без него.Тези,които са в трета и четвърта - освен него
могат да използват  за аромат сока на друг плод.
                         
                                 ДОМАШЕН АЙС ЧАЙ - натурален,разхладителен и диетичен

Продукти  : 3 филтър пакетчета зелен чай ;1 л вода - 0,5 л са на ледени кубчета ,а в
останалата се запарва чаят ; сокът на един лимон / може и без него , и от друг плод - според
фазата / ; подсладител и листа от свежа мента .

Приготвяне :                                                                                                                                                 
 За  1л напитка вземете 3 филтър пликчета зелен чай  / а може 2пликч.зелен чай и 1пликче
коприва - тя прочиства кръвта и води до отслабване - аз го правя така /  и ги сложете в 0,5 л вряща вода 
за 3-5 мин.Излейте горещия чай върху 0,5 л ледени кубчета  - това са 2-2,5 формички за лед с по 12 броя 
кубчета лед.Прибавете сока на един лимон,подсладител за вкус и листа от свежа мента - ако нямате,
може 1мин. преди да излеете горещия чай,да добавите и 1фил.пликче чай мента - действа успокояващо.                                                                 
ПРИЯТНО РАЗХЛАЖДАНЕ И ОТСЛАБВАНЕ !!!

В н и м а н и е - зеленият чай е обикновен ,а не от оня - Санието    -  нали се сещате какво може да стане...

Последна редакция: пт, 11 юли 2008, 21:29 от iskrica_nadejda

# 565
  • Мнения: 151
Това е едно много леко предястие за ПЗ , дано не повтавям рецепта , но не я срешнах

           ПЪЛНЕНА ЗЕЛЕНА ЧУШКА

 1 голяма зелена чушка
  1 домат
  2 сл извара
  шарена сол ( може и само миродия)
  чесан по желание и вкус

 Доматът се нарязва на ситно , прибавят се изварата , шарената сол и чесана .
 Обурква се добре и се пълни в най- голямата и хубава зелена чушка която си
 намерите . Останалото е летене....

# 566
  • София
  • Мнения: 2 210
Крехки телешки шницели

Нищо особено, с изключение на технологията- за да останат крехки вместо с чук за месо ги начуквам с назъбената част на ножа, като ги чукам все едно е чукче в двете посоки. Преди да се сложат в нагорещен тефлонов тиган изглеждат все едно са на ситни каренца.
Овкусявам с подправки, намазвам леко с горчица и поръсвам с малко вода.
Слагам в тигана и след максимум 2-3 секунди обръщам, за да ги "запечатам" сочни. Не обичам алангле, затова ги обръщам неколкократно след това до пълна готовност
Снимка- http://media.snimka.bg/0010/006275898-big.jpg



Слагам снимки на някои наскоро публикувани рецепти-не мога да си редактирам по-стари постове-


Ефирната закуска за двама:
http://media.snimka.bg/0010/006275906.jpg
http://media.snimka.bg/0010/006275915.jpg


Ципура на сол-
няма да я описвам-елементарно-слагам на солта и пека, вътре слагам нарязан магданоз
http://media.snimka.bg/0010/006275970.jpg
http://media.snimka.bg/0010/006275994.jpg


Дюканско меню-
тиквички с кайма, изварена салата и др
http://media.snimka.bg/0010/006275985.jpg


Мързеливи тиквички-
продукти- тиквички, извара- на снимката е ясна технологията
Заливам ги с 2 яйца, разбити с половин кис.мляко, а в останалото нарязвам мнооооого копър за заливка.
http://media.snimka.bg/0010/006276000.jpg
http://media.snimka.bg/0010/006276005.jpg

Спаначено-копривено суфле

Продукти-зелении по избор, може + броколи+ магданоз+ копър
извара, яйца
Задушават се зелениите в малко вода (бланширане), разбъркват се с извара, внимателно (защото зелениите  са топли) се добавят разбити 3-4 яйца.
Пече се и се хапва с айрянче Simple Smile
http://media.snimka.bg/0010/006276069.jpg


Дюканска кавърма(става и в омлет)
ttp://media.snimka.bg/0010/006276026.jpg

# 567
  • Мнения: 444
Здравейте, рецептата която ще ви покажа е видоизменена от оригиналната, но ми се стори, че ще стане добре.
Ето оригинала: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=295640.0

Панакота с кисело мляко / Panna Cotta allo Yogurt (по Дюкански)

Продукти за 4 порции:

200 мл прясно мялко
2 ванилии
подсладител равен на 3 с.л. захар- 6 хапченца (Суитли)
1 пакет желатин (10 грама е пакетчето-разтваря се в 4 супени лъжици студена вода)
150 мл кисело мляко
може да добавите някакъв степ, вместо
конфитюра който е в оригинала

Приготвяне:

Загрейте млякото със подсладител на котлона.
Добавете към него предварително разтворения желатин.
Киселото мляко (добре разбито, за да е гладко) сипете в дълбока купа и на тънка струйка добавяйте прясното мляко към киселото с постоянно бъркане.
Прецедете сместа през цедка да няма бучици, ако е необходимо. Сипете в 4 купички и оставете да стегне крема. Нужни са часове.
Изстудения крем обърнете върху чинийка. Това е един страхотен десерт,много лек и подходящ за летните горещини.


а ето и резултата- http://www.snimka.bg/album.php?album_id=260049&pid=6286595&lp=-29
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=260049&pid=6286596&lp=-29

Последна редакция: чт, 03 юли 2008, 23:26 от labello

# 568
  • Мнения: 1 875
Пълнени чушки с шунка

Зелени чушки за пълнене се измиват и избушват.
В купа се смесва 500 гр. извара, 3-4 яйца и около 300 гр. пуешка шунка нарязана на ситно.
Сместа трябва да е по-гъста, за да не изтича при пълненето.
Подсолява се и се овкусява с естрагон.
Редят се в тавичка с малко вода и се пекат 40 мин. на 200 градуса.


Спаначени кюфтета с лют сос

400 гр. телешка кайма от шол се омесва с 400 гр. бланширан спанак. /Аз ползвам готов, френски в консерва/.
Добавя се 1 яйце, 100 гр. извара, кимион, черен пипер, сол.
Оформят се кюфтенца и се пекат върху хартия за печене на 200 градуса с вентилатор около 60 мин.

Сос

Правим сос от 300 гр. кисело мляко, 2-3 пасирани скилидки чесън, 1 с. л. чили Twisted Evil, сол.
Заливат с получения сос готовите кюфтета, поръсват се с малко пармезан и запичаме на горен реотан за около 7-8- мин.


Това ястие може и без пармезана разбира се, но сосът е просто задължителен - който обича люто, да не пести чилито, или обикновена стрита люта чушка. Grinning
Друг вариант е да се кипне доматен сос, отновно с чили, и да се топнат готовите кюфтета в него при завиране.

Наясно съм, че горенаписаните рецепти са вариации на някое отдавна вече измислено дюканско изкушение и се извинявам за повтарянето. Simple Smile


# 569
  • Мнения: 142
Терин с три зеленчука
 
карфиол
моркови
 броколи
3 яйчени белтъка
сол, черен пипер, други подправки на вкус

Зеленчуците се сваряват поотделно и се пасират. Към всеки се добавя по един белтък и подправки на вкус. Реди се на пластове в  продълговата форма. Пече се около 45 минути на водна баня в предварително загрята на 190 градуса фурна.

 

Последна редакция: пн, 07 юли 2008, 10:33 от Киара..

Общи условия

Активация на акаунт