Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 394
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 142
Баварски крем с кафе

500 мл. прясно мляко
подсладител на вкус
6 жълтъка
2 ч.л. разтворимо кафе
10 гр. желатин
200 гр извара
ванилия

Млякото и подсладителя се кипват и се оставят да се охладят. Жълтъците се разбиват добре и с постоянно бъркане към тях се прибавя млякото. Вари се на водна баня около десет минути, докато се получи лек крем.
Добавят се разтвореното в съвсем малко топла вода кафе и разтвореният желатин (накисва се за пет минути в 30 мл. вода, за да набъбне, и се загрява на водна баня, за да се втечни, но без да кипва). Прибавя се разбитата извара и се разбърква.
Разлива се в купички и се оставя в хладилника за няколко часа. Украсява се с нес кафе. 

Последна редакция: пн, 07 юли 2008, 10:39 от Киара..

# 571
  • Мнения: 142
Десерт  “Сладко изкушение”

Продукти:500 мл прясно мляко, 4 яйца подсладител на вкус 1 с.л. овесени трици ванилия или лимонова кора,парченца сладко кексче, но по твърдички да станат като бисквитки, 1 пакетче желатин. Приготвяне:Отделяте жълтъците от белтъците. Жълтъците, подсладителя, триците и прясното мляко разбивате с тел и слагате на огън. Бъркате, докато се сгъсти кремчето. Оставяте да се охлади. Разбивате белтъците на сняг. Слагате желатина в малко студена вода да набъбне.Във форма нареждате “бисквити” на дъното . Може да ги накиснете в степче. Разбийте жълтъчения крем на бавни обороти или пък на ръка може да се разбърка с тел, после и разбитите белтъци - тях вече на ръка ги разбърквате и изсипвате в сместта разтопения на водна баня желатин. Добавяте ванилия или настъргана лим. кора или какъвто искате аромат. Изсипвате сместта във формата и в хладилника докато се стегне. После може да украсявате, може и без украса.   Много нежна консистенция се получава на (не знам как да го нарека) - кремче, парфенце, ....най-добре десертче.

# 572
  • Мнения: 7 472


Пилешка запеканка по Дюкан

3 пилешки бутчета
2 глави лук
3 яйца
кофичка кис. мляко 0,1%
подправки (сол, чесън, кимион, червен пипер)

Сваряват се бутчетата и се обезкостяват. Месото се нарязва и
слага в тава, отгоре нареждате нарязаният на полумесеци лук,
поръсвате с подправки, заливате с чаша вода и печетена 220 градуса 
до изпаряване на водата.
Разбърквате млякото, яйцата и подправки по желение (сол, чесън) и
заливате месото. Пече се до зачервяване. Да ви е сладко. Hug

# 573
  • Мнения: 1 875
ПУЕШКИ ШНИЦЕЛИ "ЕМИ"

продукти:
-1 кг. пушки гърди/филе  (засега ги намирам само в ХИТ-цена 7!!лв за кг)
-междинна смес(крем):
половин връзка магданоз, нарязана на ситно
пресен чесън или лук-за който обича-на ситно
1 с.л. дижонска режимна горчица
2 с.л. кис.мляко 0.1%
-подпраки на вкус

приготвяне:
Пуешките филета се разрязват напречно на тънки филета почти до разделянето им. Така се получава основа с "капаче"
Наръсва се вътрешността с подправки на вкус (ползвам една "Диетична за скара" -пак от ХИТ, с калиева сол, черен пипер и къри)
Намзва се със сместа и се захлупва с другото филе.
Пекат се до зачервяване  в предварително загрята фурна с малко вода на дъното на тавата.



Разрез:
http://images26.snimka.bg/006121697.jpg



И една модификация за ПЗ дни от мен Simple Smile
В йенска купичка задушавам гъби и лук в МВ за 7 минути.
Разрязаните пуешки гърди се намазват с дижонска горичца на зърна , слага се от гъбената смес, 2-3 ивички кисела краставица, поръсва се с малко босилек. Изглежда така Simple Smile
Прехлупват се, нацепват се съвсем леко - само колкото да се нарани повърхността, не дълбоки разрези, намазват се  с малко горчица и се пекат на 200 градуса 50 мин. в тава с малко вода.
Това е.
Разрез
И пак
И с чеснов сос - кисело мляко, пасиран чесън, наситнена кис. кр., горчица, босилек/подправките, които са и в пуешкото/. Аз обичам много да ми е люто, и без люто почти не сядам, та прекалих с чесъна.
Да се внимава с босилека, че е силна билка и не е хубаво да преобладава.
Дижонската горчица на зърна освен, че е вкусна е и ефектна. Sunglasses


Стана ястие един път. Учудващо сочно и крехко. Бях сложила таймера на 60 мин, но изключих фурната на 50-тата, защото бяха се зачервили и реших, че им е достатъчно.
Ами беше им Crazy

Последна редакция: ср, 09 юли 2008, 14:31 от Орелия

# 574
  • Мнения: 1 365
След дълга борба, най-накрая успях да направя вкусно хлебче по Дюкан.

Рецептата е следната:

Хлебче "Ала Деси-Г"
3 яйца, 1,5 ч.ч. кисело мляко /Верея 0,1%/ с 0,5 ч.л. сода бикарбонат, подправки за скара, малко сол, около 3 с.л. пшеничени трици, около 6 с.л. офесени трици и извара /домашно приготвена/. Разбиват се яйцата хубаво, прибавят се подправките, киселото мляко със содата и триците, а накрая и изварата. Аз го пекох във форма за кекс, защото количеството на сместта не е много голямо количество. Става пухкаво и вкусно!!!  bouquet

# 575
  • Мнения: 77
Бърза салата с риба тон

5-6 ролца от раци (сурими)
1 консерва риба тон в собствен сос
2 кисели краставички
една глава лук
връзка копър
гранулиран чесън (или на прах), лимонов сок


Ролцата от раци, лука и краставичките се нарязват на ситно, рибата се отцежда и се смесва с тях, поръсва се с чесъна, нарязания копър и лимонов сок, обърква се добре и се оставя да престои 30 мин. в хладилник.
Може да се модифицира и със заливка от дюканска майонеза.

Става и за П дните, ако се сложи само една краставичка и по-малко лук.

# 576
  • Мнения: 444
Предлагам ви една много вкусна салата за 3 фаза, която измислих днес и е много простичка за изпълнение.

Салата от грейпфрут и ролца от раци

Продукти:
1 пакетче ролца от раци
1 грейпфрут

Ролцата от раци се нарязват на парченца и се смесват заедно с добре изчистения грейпфрут, който също е на парченца. Разбърквате и хапвате. Бон апети!

# 577
  • Мнения: 469
Запечено брюкселско зеле (за 3-та фаза)
1 пакет замразено брюкселско зеле
3 листчета топено сирене лайт за сандвичи
20 гр. кашкавал
черен пипер
Брюкселското зеле се сварява на пара. Разрязва се на половинки и се слага в малка тавичка. Поръсва се с черен пипер. Отгоре се слага топеното сирене и върху него настъргания кашкавал. Запича се във фурната, докато се разтопи сиренето и леко порозовее кашкавала.

# 578
  • Мнения: 7 472
Фалшива шкембе-чорба по Дюкан

1 литър прясно мляко 0,1%
1 пилешко бутче
чесън, оцет, лют и сладък червен пипер, сол

Сварявате пил. бутче във вода, обезкостявате го и наситненото месо го
сипвате в млякото, добавяте сол, черв. пипер сладък и чесън на прах, ако имате.
Варите докато кипне. Разбърквате отделно оцет и чесън, като за обикновено шкембе
и по желание лют червен пипер. Да ви е сладко Crazy


Ако някой е пускал подобна рецепта ще изтрием тази  Rolling Eyes

# 579
  • Мнения: 444
Пилешко стю по Дюкански

Продукти:
- горната част на едно пилешко бутче
- 1 малка глава лук
- 3-4 сурови гъби
- 1 морков
- босилек
- сол и черен пипер
- 200 мл прясно мляко 0,1% масленост
- 1 с.л. царевично нишесте

Начин на приготвяне:
Сварявате пилешкото и го обезкостявате.
Сварявате моркова, нарязан на парченца.
Сварявате гъбките нарязани на парченца.
Нарязвате лука на кръгчета, като за гръцката салата.
Загрявате тигана на котлона и слагате лука, гъбите, моркова и пилешкото да се запържат леко на сух тиган.
Към пряснто мляко добавяте 1 черпак от бульона в който сте варили пилето и разтваряте супената лъжица царевично нишесте- с това заливате вече леко "запържените" продукти и разбърквате добре.
Добавяте малко босилек и малко черен пипер и сол.
Оставяте да покъкри, ястието е готово когато бъркайки с дървения прибор, остават следи, значи се е сгъстило.


Бон апети!

Това измислих вчера, а името ми дойде от после, като се сетих за друго подобно ястие но с нережимности. Дано ви хареса.  Mr. Green

# 580
За тези, на които сиренето им липсва:
"СИРЕНЕ" ОТ ИЗВАРА
Продукти:
250гр. извара
100мл. прясно мляко
диетична сол и лимонов сок на вкус
1 пакетче желатин

Приготвяне: Изварата и прясното мляко се разбиват с блендера до получаване на хомогенна смес. Овкусява се с малко лимонов сок и диетична сол. Добавя се разтворения на водна баня желатин. Сместта се изсипва в навлажнена кутия с капак и след един ден в хладилника имате чудесно "сирене", което се реже като истинското.- Бързо, лесно и вкусно!
  bouquetПП. Може би ще стане и с кисело мляко вместо прясно, но не съм пробвала.

# 581
  • Мнения: 1 875
За тези, на които сиренето им липсва:
"СИРЕНЕ" ОТ ИЗВАРА
Продукти:
250гр. извара
100мл. прясно мляко
диетична сол и лимонов сок на вкус
1 пакетче желатин

Приготвяне: Изварата и прясното мляко се разбиват с блендера до получаване на хомогенна смес. Овкусява се с малко лимонов сок и диетична сол. Добавя се разтворения на водна баня желатин. Сместта се изсипва в навлажнена кутия с капак и след един ден в хладилника имате чудесно "сирене", което се реже като истинското.- Бързо, лесно и вкусно!
  bouquetПП. Може би ще стане и с кисело мляко вместо прясно, но не съм пробвала.


Специални поздравления и благодарности за орИгиналната рецепта!
 А Ето как изглежда това уникално нещо,
което едва устоя на набезите на мъжа ми  ooooh!
Забележете, че има дупчици дори, като истинско сирене.
Вкусът му е какъвто си го направите, а консистенцията е като на свежо сирене Хелиос/нищо общо с маргаринения му вкус!/ - това пак зависи от гъстота и изобщо от предпочитанията.
Следващата порция ще бъде задължително овкусена предварително с босилек и риган и ще се получи истински деликатес.

Ох, ама не е ли фантастично! Crazy

Последна редакция: пт, 18 юли 2008, 17:32 от Орелия

# 582
  • Мнения: 444
Гладната дюканска мисъл работи, няма как, ето какво ми хрумна днес на обяд:

Зелен фасул на парти грил

Продукти:
зелен фасул консервиран
извара
шунка

Начин на приготвяне:
Слагате в малка тавичка зелен фасул (около половин буркан или консерва, зависи какъв използвате). Отгоре слагате парченца шунка, а след това и малко извара разпръсната върху цялото това нещо. Отгоре поръсвате леко със сол и босилек и слагате във вече загрятия парти грил да се запече леко до порозовяване на изварата.
Приятен апетит!

# 583
  • Мнения: 1 610
Незнам някой дали е пускал такава рецепта , затова моля за извинения, ако се повтарям >
Супербърз капучинокрем

200 гр, кварк 0, 1 %  или 200 грама изцедено кисело мляко
50 гр. кисело мляко 0, 1%
1 пакетче Amareto - Cappuccino прах / по принцип от вида амарето при нас са неподсладени/ ,
ако на някой му се струва нережимен продукт да замени праха със сухо мляко 0,1% ,кафе и 1 капка есенция битер/мандел , 1 капка ванилия
Течен подсладител в количество според вида
 2 - 3 капки Лимонов сок
 
Всичко се рабърква. Лимоновия сок се слага накрая. Рецептата е от сайта на Weight Watchers
Чуден е на вкус. на вид е малко мацаница или поне аз така го докарвам  Laughing

# 584
  • Мнения: X
ето моят вариант на дюкански гофрети

1 яйце
1 чл цар. нишесте
1 чл ленено семе
1 чл трици
мая - едно кубче деля на 4 и после 1 четвъртинка на 3 -> тази 1/12 част слагам
щипка сол


стават 2 тънки и хрупкави или 1 по-дебела
от маята се надуват и не залепват

пека ги след обикновените гофрети, без да слагам мазнина, има достъчно останала от тях

сервирам си ги с подсладена извара с една идея какао

Общи условия

Активация на акаунт