Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 508
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 585
  • София
  • Мнения: 5 618
Режимна "пържена цаца"

    * 500 гр. замразена копърка
    * 2-3 щипки сол
    * 1 яйце
    * 1 с. л. трици по желание
    * тефлонов тиган

Размразява се копърката и се изплаква много добре.
Изсипва се в подходящ съд, добавят се солта, яйцето и триците и се разбърква добре.
Сместа се изсипва в тефлонов тиган и се "пържи" без мазнина, като се разбърква по-често в началото, докато се "втвърди" яйцето.
По вид и вкус доста прилича на продаваната в разни капанчета пържена цаца Simple Smile


снимка

Последна редакция: пн, 21 юли 2008, 06:08 от М-зИленкУтУ

# 586
  • Мнения: 314
Пилешки кебап

Продукти:
0.500 кг пилешко филе
2-3  домата
1 бурканче мариновани гъби ( може и пресни)
2-3 моркова
1 глава лук (може и пресен)
Подправки:
3-4 листа дафинов лист
млян черен пипер (може и без)
сол

Нарежете пилешкото филе на хапки и го сложете да се вари за около половин час, като периодично обирате пяната. Рендосайте или смелете доматите. Нарежете лука, гъбите, морковите на кръгчета. Добавете смлените домати, морковите, гъбите, лука и подправките към пилето и ако е необходимо долейте още вода. Оставете всичко да се свари и водата да поизври. Получава се нещо средно между супа и кебап. Ако е много рядко може да сгъстите с 1/2 чаена лъжичка царевично нишесте, но не повече от това, за да не стане на крем.


# 587
  • Мнения: 1 610
"Майонеза" - разяснение за успешен модел

2 жълтъка
100 мл прясно мляко 0,1 %
морска сол на кристали
индийско орехче

Млякото /със солта/ се слага в тенджерка на водна баня , докато се затопли се разбъркват жълтъците, / следващия път ще пробвам с няколко капки лимон/,Като се затопли  млякото  се прибавят на тънка струйка жълтъците. И се бърка с бъркалката.Ако водата на водната баня почне да ври, се долива. Намалява се степента на котлона / моя е на 9 степени гласкерамика, намалих го до 3/ и се бърка с лъжица  непрекъснато като се обира цялото дъно на тенджерката, докато се сгъсти. Помислих си да сменя съда, но слава богу не се пресякоха жълтъците.Ако не сте завидни кулинари, препоръчвам да долеете в този момент малко студена вода в съда за водна баня.
Като се сгъсти сместта, се настъргва индийско орехче.
Съхраних в хладилник. На сутринта е още по-гъст сос.
Според мен го докарва на бял сос за риби повече отколкото на майонеза, но ще се съглася , че е майонеза поради консистенцията, наличието на яйца и възможността да се използва като заместител.  Peace

# 588
  • Мнения: 7 472
Пиле с кисело мляко на фурна по Дюкан




4 пил. пържоли (бут или филе)
1 коф. кисело мляко 0,1 %
2 глави лук
4 скилидки чесън
подправки (сол, червен и черен пипер, чубрица, кимион...)


Нарязвате пилешкото на средни парчета, добавяте подправките,
аз слагам доста, добавяте нарязаният лук и чесън (пресован),
заливате с половин чаша вода и киселото мляко. Хубаво разбърквате всичко
и печете в йенска тенджера с капак около 1,5ч. на 180 градуса. Към края
 отворете капака да се запече малко.
Да ви е сладко!

# 589
  • София
  • Мнения: 2 210
Панирани рибни филета от хоки

пакет замразено филе хоки (от Метро- 6 лв кг)
1 яйце
подправка котани за риба (зелена е на цвят)-1 ч.л.
трици-1 ч.л.
За който харесва люто- гарнирам с режимно табаско (има го вече и във Фантастико) и режимното сирене- в моя вариант в него има магданоз и подправки-импровизация

Рибата се оставя да се размрази почти напълно. Слага се във фурната на вентилатор да се изсуши и леко запече (замразената риба често е доста водниста-затова).
През това време се разива пастата за паниране- яйцето, подправката, триците.
"Панира" се в силно загрят тиган.


# 590
  • Мнения: 109
Пилешки дробчета по селски

1 пакет замразени дробчета
1-2 глави лук - кой колкото обича
1/2 бутилка доматен сок
Подправки - пак кой каквото обича, аз сложих:
сол
малко червен пипер
черен пипер на вкус
1/2 чаша вино (може и без него)
1 непълна лъжица горчица
магданоз

Дробчетата ги сложих в тигана с 1 чаша вода и докато поизври водата, те са почти готови. По някое време се добавя солта. След това разбърках виното и горчицата и ги изсипах, към дробчетата, след това лука, наразян на лунички, доматения сок и накрая черния и червения пипер и магданоза. Оставят се на средно силен котлон докато течността изври напълно.
Да ви е сладко!
Ето тук има и снимка: http://picasaweb.google.com/todord/Dukan/photo#5225931188943352466

# 591
  • Варна
  • Мнения: 1 037
Пиперки и домат пълнени с пилешко филе(месо)
   пилешко филе
   стар лук
   подправки
   пипер,домат,тиквичка-за пълене
   яйце,кисело мляко
Филето се нарязва на ситно,добавяме нарязан лук,вътрешността от домата,подправки на вкус(черен,червен пипер,сол,пикантина и т.н.,магданоз,аз си нарязах и малко лута чушка Mr. Green)Със сместа пълнем зеленчуците,домата се захлупва с капачето му(може и тиквички да се напълнят),налива се водичка и печете.Когато е готово се залива със смес от кисело мляко и яйце подправено  със сол и черен пипер,ако искате да стане като сос добавете и малко нишесте,аз лично не  слагам нищо.

Последна редакция: чт, 24 юли 2008, 14:30 от Росита 77

# 592
  • Мнения: 507
ТИКВИЧКИ НА ФУРНА постни или с шунка/пуешко филенце

4 тиквички нарязани на шайби или на филийки
4-5 домата нарязани на шайби
Извара обезмаслена
Шунка или пуешко филе нарязани на ситно
4 яйца
1 к. кисело мляко 0.1%
копър, чесън, магданоз - от което предпочитате на вкус

В тавичка се нареждат един ред тиквички, извара, домати, филе и така се редуват докато свършат продуктите, като последния ред да завърши с домати. Залива се със съвсем малко вода и се пъха във фурната може с фолио отгоре за да не изсъхне. Задушава се и се залива със смес от 4 яйца и кисело мляко, а може и само яйцата да се оставят на "очи" да се запекът, по избор. Връща се във фурната за малко и следа това се поръсва с подправките, може и сос от мляко с чесън и т.н.
В рецептата може да се добавят, печени чушки, броколи и други разрешени от хранителният режим неща  Simple Smile  Simple Smile  Simple Smile
Време за приготвяне 30мин

Всичко зависи от настроението и фантазията  Hug



Последна редакция: чт, 24 юли 2008, 18:13 от GeryD

# 593
  • Мнения: 1 559
Ето една супа за ПЗ:

Пилешки гърди
2-3 зелени чушки
1-2 тиквички
2 моркова
1 глава лук (2, ако са по-малки)
1-2 домата
копър
2 яйца


Посварявате предварително месото (нарязано на дребно), добавяте ситно нарязания лук, чушки и тиквичките + настърганите моркови. Вари се и след това се прибавят настърганите домати (малко ври и с тях). Застойвам с 2 яйца.
Във вече готовата супа нарязвам копър преди сервиране.


Това ми стана една от любимите рецепти за ПЗ (хапвам я в комбинация с пилешки гърди - печени).

# 594
  • Мнения: 225
Извинявам се, ако някой е пуснал подобни рецепти, но аз нищо не намерих

Пилешки пастет

около 200 гр.  пил.дроб
1 пил.бутче - обезкостено
сол на вкус
черен пипер
кимион

Сваряват се пилешкия дроб и бутчето по отделно. Обезкостява се бутчето и се нарязва на ситно. Дроба също на ситно. Смесват се в купа, слагат се подправките и малко бульон от бутчето, и всичко това се бие с пасатора. Ако ви се струва гъсто, добавяте още малко бульон.

Правите си хлебче в микровълновата. Разделяте на 2 филийки, мажете и мммммм    chef





Дюкански "бейк ролс със спанак и сирене" /без спанак и сирене/  извинете ако не съм го изписала правилно

1 яйце
2 с.л. кис.мляко
2-3 с.л. извара
3 с.л. овесени трици
1 к.л. бакпулвер
сол-самардала

Приготвяте си хлебчето в микровълнова на 5 мин. След като поизстине го нарязвате на тънки филийки. Поръсвате от двете страни със сол-самардала и запичате на грил. Получава се същия като в лъскавите опаковки в магазините.
Да ви е сладко      chef

Последна редакция: пт, 25 юли 2008, 11:16 от ros4o

# 595
  • София
  • Мнения: 19 557
Дюканско кексче-мъфин

В отделен съд се смесват мокрите продукти – 1 яйце, 250 гр. кисело мляко и подсладител, равняващ се на 50 гр. захар (съобразно конвертиращата мярка на съответния подсладител, дадена на етикета).
Ред: Бях пропуснала сухите продукти, благодаря на те си знаят кои за подсещането Wink -
125 гр овесени трици се смилат в кафемелачка (това е около 18 лъжици). Добавя се 1 с.л. бакпулвер. Това са сухите продукти.
Важно е сухите и мокрите съставки да се смесят в два отделни съда, като нека този за мокрите да е по-големия.
Загряваме фурната на 180 градуса и чак тогава добавяме сухите към мокрите съставки и разбъркваме с лъжица. Важно е да се смесят добре и веднага след това да се напълнят формичките и да се сложат в загрятата фурна.
Пекат се около 20 минути.
Това е първа проба и нямах формички за мъфини, така че:





Последна редакция: пт, 25 юли 2008, 14:35 от Бърди

# 596
  • София
  • Мнения: 2 210
Първо да кажа, че е много вероятно доста сходни рецепти да са публикувани, защото са логични за правене и съвсем режимни, ако е така- моля тази да се махне Wink

Забулени яйца, ама по друг начин  Wink

500-600гр телешка кайма
1/2 глава лук
1 с.л пшенични трици
подправки за кайма, месо и пр, на вкус
магданоз
4 яйца

3 от яйцата се сваряват.
Каймата се омесва с последното яйце и останалите продукти (лука наситно).
Яйцата се разрязват по дължина и се слагат с жълтъка надолу върху  плоски "питки" от кайма. Завива се, като "дупето " на яйцето остава незавито.
Пече се в загрята фурна около 20 мин на макс. температура с половин чаша вода на дъното на тавата.
Пак казвам- Ако има подобна рецепта- моля пишете ми ЛС, да махна тази.



Последна редакция: пт, 25 юли 2008, 23:22 от Emi

# 597
  • Мнения: 96
ТЕЛЕШКО С МОРКОВИ И ЛУК

Продукти:
1 кг телешко
7-8 средни моркова
1 връзка пресен лук
1 с.л. горчица
1 с.л. Екскуиза 0.1 %
1 с.л. оцет балсамико
черен пипер
сол

Лукът и морковите се нарязват на шайби и се задушават в малко вода на силен огън, докато поомекнат. Добавя се месото, нарязано на малки лентички /като при китайските манджи/. След като и месото се "позапържи" се добавя вода колкото да покрие всичко и се оставя да къкри около 2 часа на слаб огън. След това се застройва с кашичка от горчицата, екскуизата, оцета балсамико и черния пипер. Който иска си посолява на вкус. Това е  Simple Smile Месото става като мозък, а морковчетата леко сладнят, в съчетание с горчицата и балсамикото, омекотени от екскуизата, се получава страхотно вкусно.

# 598
  • Мнения: 96
СУФЛЕ ОТ ТИКВИЧКИ С ГЪБИ И ИЗВАРА

6-7 малки тиквички
300 гр. пресни печурки
300 гр. кисело мляко
100 гр. извара
сол
черен пипер
копър
лимон
фини пшеничени или овесени трици

Рецептата я гледах при Иван Звездев само че със сирене и запържване, пригодих я криво-ляво към режима и се получи добре.
Тиквичките се нарязват на шайби и се бланшират в подсолена вода за около 5 минути, след което се вадят и се оставят хубаво да се изцедят, най - добре около 20 минути. Гъбите се нарязват на половинки и се "пържат" в тефлонов тиган без вода или мазнина, така не си пускат сока и остават хрупкави. Взема се съд за печене, най - добре йена тенджера, и се поръсва лекичко с вода, след което с триците, колкото да се разнесат равномерно по дъното и стените /замества брашното или галетата с мазнина за обрашняване на съда/. Изсипват се тиквичките и гъбите, след което се пече около 30 минути на 150-180 градуса. Проверявайте, ако се зачерви по-рано, пристъпвайте към заливката. Смесват се киселото мляко, изварата, малко лимонов сок, който да даде леко киселия вкус на сирене, черния пипер, копъра и солта и се залива. Пече се още 15-20 минути до зачервяване на коричката. Бон апети  Simple Smile

# 599
  • Мнения: 178
ЗАЕК СЪС ЗЕЛЕН БОБ В ГЮВЕЧ

За 4 порции:
1пакатче(400гр)замръзен зелен боб
2 големи обелени пресни домата
4порции заешко месо
200 гр замръзени или пресни гъби
3 големи глави лук
1ч.ч.вода(200гр)
1глава чесън
200гр решимна шунка или филе без значение от месото
чубрица,черен и червен пипер
Всички продукти се слагат в гювеч, фурната се вкл.на максимум температура за 30мин на режим обдухване(вентилатор),след което се превключва на 100градуса за един час и половина.
Тази рецепта може да се изпълни и с пилешко и телешко месо.А ако някой я приготви с черен дроб моля да сподели.
Ами това е-да ви е сладко!  chef

Последна редакция: сб, 26 юли 2008, 16:34 от ro_shur

Общи условия

Активация на акаунт