Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 908 303
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 840
  • Мнения: 83
Здравейте!
В продължение на много месеци всяка вечер хапвах 1с.л. ленено семе с кис. мляко, подсладител и канела. Е, омръзна ми! Копнеещият ми за сладък десерт мозък измисли този изключително вкусен кекс:

КЕКС С ЛЕНЕНО СЕМЕ /БЕЗ ТРИЦИ/

2 яйца
1 с.л. кис. мляко 0,1%
1 с.л. смляно на брашно ленено семе
0,5 кут. Exquisa 0.2% /или 100г. извара
0,5 пак. бакпулвер
канела, ванилия, наст. лим. кора, течен подсладител на вкус

Обърквам всичко в дълбок съд с пасатора. Става като гъст крем. След 5 мин. пека в МВ около 9 мин. на max. Съдът ви трябва да е дълбок, защото се надува доста. Пека го в съд с 18см. диаметър.
Хапвам го в различни варианти: сиропиран като реване или
залят с подсладено кис. мляко.


Много е вкусно!
Засища нуждата хем за тестяно, хем за сладко.
Пробвайте!

снимки
клик







Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 19:08 от nush

# 841
  • в сърцето на моето Слънце
  • Мнения: 708
Дюкански сандвич
Продукти:
Тричаво хлебче в микровълнова - 1 бр.
Фалшива млечна майонеза
Телешко филе - Тандем, шунка или какъвто и да е друг режимен продукт от месо.
Хлебчето се разрязва през средата, още докато е топло, че после е малко трудно, и се намазва с майонеза от двете страни. Слага се месото и е готово. Може да се добавят и горчица или кетчуп без захар.

Може и извара, но аз не ям такава. Simple Smile
За смесените дни, може и зеленчуци.
ФАЛШИВА МАЙОНЕЗА: 2 яйца и 100 мл. нискомаслено прясно мляко се разбиват добре. Прибавя се сол на вкус и се поставя на котлона. Бърка се енергично докато се сгъсти. Като изстине може да се добави малко лим. сок. Ако стане тричаво се разбива с пасатора, докато се получи гладка и хомогенна смес.
ХЛЕБЧЕ НА МИКРОВЪЛНОВА: 3 суп.лъж. трици ( аз го правя с 2 и половина суп.лъж. овесени трици и 1 чаена лъжица ленено семе смляно на брашно) , 1 суп.лъж. кис.мляко, 1 каф.лъж.бакпулвер и 1 яйце. Смесвам всичко и разбивам добре. Изсипвам в плитка чинийка върху хартия за печене. Пека 4 мин. в микровълновата, на пълна мощност. Маха се веднага от хартията. По желание можеш да се препече на тостера. Аз си го слагам в тостера още докато е топло и на 2ра степен го изпичам.

Повтарят се тези две рецепти, но понеже получих много съобщения на лична ги давам тук за по-удобно. Благодаря на момичетата, които са дали тези две рецепти, аз само използвам продуктите и се получава сандвич с невероятен вкус!  Peace

# 842
  • Мнения: 2
Здравейте,на всички в тази прекрасна тема и въобще форумите като цяло!!!Дълго време само четох и сега събрах смелост да "се покажа на светла" Laughing
Дюканка съм от 01.01.2009 и колкото повече дни минават толкова повече ми харесва.Ето и една много лесна рецепта от мен,която кръстих просто "Тиквички Данита" за ПЗ дните
4 тиквички
300 гр.телешка кайма
1 домат
1чушка
магданоз,черен пипер,кимион,копър
Измиват се тиквичките и се разрязват по дължина на две,с лъжичка се издълбават внимателно,като лодки.Издълбаното нарязвате на ситно.В тефлонов тиган задушавате каймата,като е почети готова прибавяте нарязаните на ситно "стърготинки" от тиквичките,като се поизари водата добавяте нарязаните домат и чушка.Оставате на котлона докато изври водата и прибавяте подправките.Непосредсвено преди да свалите от котлона слагате копъра и магданоза.
С тази плънка пълним "лодките".Нареждаме в тавичка,сипваме вода и мушваме във фурната за около 25-30 мин.

Превъзходно!!!

# 843
  • Мнения: 45
Кексчета и бисквитки/мекички/

1 - 2  суп.лъжица ленено брашно
2 суп.лъжици овесени трици
2 суп.лъжици пшенични трици
1 яйце
1/4 или 1/3  ч.чаша прясно мляко/ или кисело/- трябва да се прецени  да стане като каша.
1 /2 ч.лъжица сода
няколко капки подсладител
малко поръсих степче ягода, за аромат и леко да оцвети в розово.

Пекох ги в силиконови форми, но ако нямате може да сипете по 1 суп.лъжица върху пекарска хартия.


Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 10:36 от ЗлаВещица

# 844
  • Мнения: 157
Не знам дали вече някой не е писал подобно нещо, но за днес аз си стъкмих това (за съжаление не можах да го снимам Sad)


Фалшива "пача" с пилешко месо

2 пилешки бутчета
Маха се кожата, обезкостяват се бутчетата и се оставя чистото месце за пържолки, за тази рецепта ползваме кокалите и колкото има месце по тях.
Слагат се кокалите да се сварят в подсолена вода и като е готово се обезкостяват.
Слага се обезкостеното месце в 1 купичка.

1 пакетче желатин се слага с 100мл вода да набъбне - 30 мин.
След това се слага на котлона на водна баня да се разтвори.

Като е готов желатина се слага 200 мл от водата в която са врели кокалите и всичко това се изсипва при месцето - слага се в хладилника и след това да ви е сладко.
Могат да се сложат подправки на вкус.

# 845
  • Попово
  • Мнения: 687
кавърма- правила съм я с пилешко, телешко, заешко и пуешко2 пил бутчета обезкостени или 300гр деуго месо
1-2 пиперки
1-2 моркова
1/2 праз или млак глава лук
1-2 скилиди чесън
2-3 домата консерва, белени
чер, червен пипер, евентуално малко сол
месото се сварява, зеленчуците се се задушават на пара, след сготвянето им се добавя и месото да заврят заедно, резултата е чудесен  Peace
гювече- пилешко, телешко, пуешко200гр месо
2пиперки
1/2 праз или зелен лук
чер пипер и сол
месото се нарязва като за шишове и се задушава със зеленчуците и се сипват в гювече, чупи се яйцето отгоре и се пробива с вилица и се слага 4-5 мин в микровълновата на мах
пилешки карантии по селски- подходящи са воденички или дробчета
300гр дробчета
2 моркова
2 тиквички
2 кис. краставички ( втасали не стерилизирани)
1 глава лук
тарелка гъби
чер пипер, сол
дробчетата или воденичките се сваряват предварително в подсолена вода, зеленчуците се смесват и после всичко се слага да заври във фурната  Peace
към дробчетата и гювечето правя сос- 2сл кис мляко, 1сл горчица, копър и 1-2 скилиди чесън

# 846
  • в сърцето на моето Слънце
  • Мнения: 708
ЗЕЛЕН ФАСУЛ НА ФУРНА

В съд за печене се поставя една глава лук, нарязан на дребно, зелен фасул (сварен или бланширан) и домати (от буркан) нарязани или настъргани. Добавят се извара и подправки на вкус. Всичко се обърква добре. Залива се със смес от едно яйце и 200 гр. кисело мляко. Покрива се с фолио и се пече до готовност на 200 градуса.

# 847
  • София
  • Мнения: 1 755
      Друг вид гюведже: 
 На дъното на гюведжето нареждам парченца  от половин домат,след това 2 нарязани чушки, някакви остатъци от пуешко филе, извара,посолена и разбъркана с 1 яйце и един белтък от друго,1 с.л. доматено пюре,размито в 3-4 с.л.вода Отгоре нареждам парченца от останалия домат и пека във фурната на 250 градуса 30 мин.
Хареса ми,затова го споделих с вас.

# 848
  • Мнения: 6
Вкусната крем супа - продукти:1/2 глава карфиол,2 червени пиперки, 1 зелена пиперка,1 ч.л. чер пипер, 1 ч.л. диетична сол,1 ч.л. кимион, 3 с.л. суха подправка за пил супа,1 ч.л. маги пиле,250 гр зелен боб бондуел,1 морков,2 тиквички,250 гр тел кайма, 1 пил.филе-около 350гр.,1 кис мляко, 3 с.л. ескуиза, 2 яйца, сок на ½ лимон.
приготвяне:Възвираме вода,добавяме сухите подправки и всички зеленчуци, които сме настъргали на ренде,след около 20 мин,когато зеленчуците са сварени, добавяме каймата предварително разтворена в малко водичка, заедно с черния пипер и кимиона и нарязаното надребно пил филе, след 20тина мин., когато и месата са сварени, сваляме от котлона, пасираме заедно със застройката от кисело мляко, яйца,сок на лимон и ескуиза.

# 849
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Дюкански гофрети
2 яйца
2 сл кисело мляко- 0,1процент
2 сл извара
3 сл овесени трици(ползвах едни по-финни)
2/3 чл бакпулвер
Всичко това се слага в каничката на пасатора и се разбива с него много добре.С готовата смес се пекат гофрети по стандартния начин.
Могат да се направят и в сладък вариант,като се добавят към сместа течна ванилия и подсладител-на вкус.

Това излиза от една доза.

# 850
  • Мнения: 226
Пиле по "бургаски"

1 пиле
1 бутилка бира
1-2 чаши вода
малко лим. сок

Измиваме пилето добре, набучваме го на бутилката (която трябва да е пълна с бира догоре),слагаме в тава и на дъното водата. Слагаме да печем на 200 градуса, като махаме скарата и слагаме направо на дъното на печката.
Става много сочно и вкусно!


# 851
  • Мнения: X
"Конфитюр"

Ето идейка за едно зелено желе, което може да замества успешно сладката желирана част при разни сладкиши

В една чаша се запарва зелен чай за около 3-5 мин, подслажда се с подсладител според указанията на опаковката за съответното количесто течност исе сгъстява с желатин отново според указанията на опаковката
Изсипва се в подходяща форма според приложението

Употреба: тортички, чийзкейк, "сандвич" с тричаво хлебче, тричава палачинка и ... каквото друго се сетите

върви и към месо, ако си падата по шведския начин на комбиниране сладко със солено

# 852
  • Мнения: X
Пиле по "бургаски"

1 пиле
1 бутилка бира
1-2 чаши вода
малко лим. сок

Измиваме пилето добре, набучваме го на бутилката (която трябва да е пълна с бира догоре),слагаме в тава и на дъното водата. Слагаме да печем на 200 градуса, като махаме скарата и слагаме направо на дъното на печката.
Става много сочно и вкусно!



съседке, това е Диего
подвизваше се отдавна из чужбинския форум
бирата обаче, трябва да бъде нисковъглехидратна марка
не всички за подходящи за нас
все пак бирата се нарича "течен хляб"

# 853
  • Мнения: 365
 СЛАДКИШ  С ИЗВАРА

Продукти:
За тестото : 3 яйца,3 суп.л. извара, 9 суп. л. овесени трици, 3 суп.л. кисело мляко, 3 пак. ванилия, настъргана лимонова кора ,1 бакпулвер и течен подсладител на вкус
За намазване: 3 яйца, 350 гр. извара, ванилия, лимонова кора, есенция коняк , течен подсладител на вкус.

Тестото се забърква от посочените продукти и се изсипва в тефлонова тавичка. Пече се на умерена фурна до порозовяване.
Намазва се със смес от изварата, 3 жълтъка,ванилия, лимонова кора,еснцията и подсладител.Трите белтъка се разбиват на сняг с подсладител и се намазва върху изварата. Пече се в слаба фурна до порозовяване на белтъците.

# 854
  • Мнения: 6
Зелева вкуснотия –
Продукти:¼ малка настъргана зелка,1 кисело мляко 0,1%, 1/2 кутийка ескуиза 0,2%,щипка сол,1 ч.л. черен пипер,сок на 1 лимон, 2 сварени яйца,100гр пилешка шунка,½ връзка нарязан надребно копър.
Приготвяне:зелето се намачква със солта и сока на лимона, добавяме  киселото мляко, ескузата, нарязаната надребно пилешка шунка,2те сварени,намачкани яйца,копъра,черения пипер.Тези,които харесват пикантен вкус, спокойно могат да добавят 1 люта чушка нарязана надребно.

Общи условия

Активация на акаунт