Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 372
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 825
  • Мнения: 6
Вкусни и сочни телешки кюфтета-Продути: 1 кг кайма,2 яйца, 1 глава лук,по 1 ч.л. черен пипер,сол и кимион,2 с.л.магданоз-пресен накълцан наситно листа и дръжки,1 с.л трици накиснати в 1/2 к.ч.кисело мляко+1/2 бакпулвер.Приготвяне: Към каймата се прибавя постепенно 2 ч.ч. вода и се меси докато я поеме,после се прибавят разбитите яйца, черният пипер, солта, триците с млякото, дребно нарязаният магданоз, кимиона и ситно нарязания лук. Каймата се омесва добре и се оформят кюфтета, които се оставят минимум 30мин в хладилника, да отлежат.После се нареждат в тефлонова тавичка,слага се 1 к.ч вода и се пекат в загрята фурна на долно ниво, като се обръщат през 5 мин-да се запечата каймата и да не губят сочност.Излизат 16 кюфтета.
Останалите кюфтета, реших да разнообразя за ПЗ дните:
Кюфтета с доматен сос и брюкселско зеле-Продукти за доматения сос:6 домата,1 червена, 1 зелена пиперка, 1 глава лук.1 ч.л. Маги вкусно,1 ч.л черен пипер,3 с.л. магданоз нарязан надребно,1 ч.л. естрагон, 3 скилидки пасиран чесън- всичко нарязвам много надребно,настъргвам доматите, смесвам всичко и слагам в тенджерка, да поизври,до сгъстяване на соса.Слагам кюфтетата в по-голяма йенска тенджерка, поливам с доматения сос и пека под капак около 20 мин в загрята фурна
Продукти и приготвяне на брюкселското зеле-0,5кг брюкселско зеле,1 ч.л. Маги вкусно, 1 ч.л. черен пипер,2 жълтъка и 4 белтъка,1/2 кисело мляко 0,1%,2 с.л. ескуиза,сок от ½ лимон,щипка сол,1/2 връзка копър.Брюкселското зеле, измивам, почиствам-отрязвам към пънчетата, махам горния слой листа,слагам в съд подходящ за микровълнова,добавям 1 1/2 ч.ч. вода и подправката Маги,варя 10 мин на 800 вата, вадя, отцеждам от водата, слагам в йенска тенджерка,заливам със сока от лимона(-дори така вече може да го поднесете като гарнитура),после със сместа от мляко, черен пипер, сол,белтъци и жълтъци-много добре разбити, ескуиза.Пека в загрята фурна първо под капак, след сваляне на капака запичам до порозовяване на поливката,след изваждане от фурната, поръсвам с нарязания надребно копър.Сервирам по 2 кюфтета със сос и за гарнитура- брюкселското зеле.

# 826
  • Мнения: 322
Здравейте момичета ето ви няколко рецепти и от мен Hug Heart Eyes
Пълнени гъби с извара/2 порции/:500-600гр пресни гъби;250-300гр извара,босилек,копър,2ч.л зехтин,щипка сол
Гъбите предварително се измиват и се отстраняват пънчетата им.Към извара се прибавя копъра и щипка сол.Гъбките се пълнят с приготвената смес,поръсват се с босилека и се пекатв тава с незалепващо покритие,в предварително загрята фурна!
БОН АПЕТИТ!
ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ С ИЗВАРА И ЯЙЦА[/b/3 порции/:5-6 зелени чушки;350-400гр извара;2 яйца,2 средно големи домата,магданоз,сол
Чушките  предварително се измиват и изчистват от семките.Към зиварата се прибавят разбитите 2 яйца и магданоза,едро нарязан магданоз и щипка сол.Чушките се пълнят със сместта ис е захлупват с кръгче домат.Пече се в тавичка тефлонова,около 30-35 мин при темепература 200-220 градуса.
ГЮВЕЧЕ С ИЗВАРА И ЗЕЛЕНЧУЦИ/1порция/
1 яйце,150гр обезмаслена извара,резен домат,1 розичка брокули,1 розичка карфиол,1 шепа грах,1 морковче,сол и черен пипер на вкус
На дъното на гювечето се слага домата,зеленчуците се измиват ис е смесватс изварата и яйцето и се изсипват върху домата.Пече се в умерена фурна или в миковълнова печка .
САЛАТА С ПУЕШКО ФИЛЕ/1 порция/
100гр маруляили зелена салата,1/2 краставица,1 зелена ябълка,50гр пуешко филенце,1.ч.л зехтин,1ч.л оцет
Марулята се измива и нарязва,краставицата и ябълката се нарязват на парченца.Всичко се смесва с нарязаното на кубчета пуешко филе.Добавят се захтина и оцета.
БЪРКАНИ ЯЙЦА С ТИКВИЧКИ/1порция/:200гр тиквички,2 яйца,сол,черен пипер,1 скилидка чесън
Измититетквички се нарязват на колеца и се задушават в тефлонов тиган без мазнина.В тефлонов тиган отделно се разбъркват яйцата със солта,черният, червеният пипер и чесъна.Готовите задушени тиквички се смесватс яйцата и се сервират топли.

# 827
  • Мнения: 163
ТЕЛЕШКО С ГОРЧИЦА
Телешкото се намазва с горчица и се оставя да престои, колкото по-дълго,толкова по-добре.Запича се добре в грил тиган заедно с лук,нарязан на едро.След това се прехвърля в тенджера под налягане, залива се с малко вода и се задушава колкото е необходимо.

# 828
  • Мнения: 4
Здравейте, ето една рецептичка и от мен Simple Smile

Кекс (пореден вариант)  chef

Продукти:
4 яйца (L или ХL)
9-10 с.л. овесени трици, смлени (аз ги меля с кафемелачка) Съобразете количеството е за повече дни... но ние сме тримца и ни дойде идеално Simple Smile
2-3 с.л. подсладител (зависи от подсладителя и от това колко сладко обичате, на мен 3 лъжици ми дойдоха много)
1 ч.ч. кис. мляко 0,1%
1/2 пак. бакпулвер
есенция ром (д-р Йоткер)
2 ч.л. нес кафе
2 пак. ванилия (по желание може и 1 пакетче)

Приготвяне:
Разбъркват се 4-те яйца със подсладителя. Добавят се ванилията и есенцията. Като всичко продължава да се бърка с миксер. В една чаена чаша кисело мляко се изсипва 1/2 пакетче бакпулвер, за да шупне. Добавят се трици при яйцата, постепенно се разбиват с миксера. Добавя се шупналото мляко. Разбъркваме и разделяме сместта на 2 части. В едната част слагаме 2 ч.л. нес кафе и разбъркваме. В алуминиева тавичка (може и тефлонова) с хартия за печене изсипваме едновременно двете смеси така че да се сплетат двете. Пече се в предварително нагрята фурна на около 200 градуса. ПРоверява се дали е изпечено с клечка за зъби.
Ето и снимчици как изглеждаше моя кекс Simple Smile




Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 15:40 от ЗлаВещица

# 829
  • София
  • Мнения: 2 210
Пилешки сърца със зеленчуци

1 пак. пилешки сърца се сварява, като водата се подменя често с цел изхвърляне на отделените мазнини.
Добавят се 1 пак.гъби, 3 моркова, 1 гл.лук на ситно, 1 зелена чушка. Сипва се вода, колкото да омекнат зеленчуците и малко преди пълна готовност се слага малка консерва домати и половин връзка наситно нарязан копър.
Изненадващо вкусно.

# 830
  • Мнения: 36
Крем шоколад
500 мл. прясно мляко, 5-6 с.л. извара -препълнени, 1 с.л. какао, няколко капки есенция шоколад на д-р Йоткер, 2 желатина - разтворени в 500 мл. вода.
Всичко се смесва, а желатина се разтваря на водна баня или в микровълновата, но се внимава да не заври и се прибавя към гореизброените съставки.

# 831
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ЕКСПРЕСНО КИСЕЛО ЗЕЛЕ ЗА “АМНЕЗИРАЛИ” ДОМАКИНИ


Продукти: 1 здрава цяла зелка, сол, лимонтузу, вода

Приготвяне: Сипвам в тенджера 1 л вода /в зависимост от големината на зелката, аз утроих пропорциите, защото зелката беше много голяма/, в която има 2 чаени лъжички сол и 2 чаени лъжички лимонтузу. След като заври водата, слагам почистената от кочана зелка с дупката надолу. Водата не е задължително да покрива зелката. Ври 10 мин. Ако водата не покрива зелката, държа 5 минути с дупката надолу и още толкова с дупката нагоре. Оставям зелката около половин час във водата. След това е вече годна за сарми /или нарязана за готвене с месо/.

МЕСНИ САРМИ С КИСЕЛО ЗЕЛЕ


Продукти: ½ кг режимна кайма /пилешка, пуешка, телешка или говежда/, 1 глава лук /нарязан на ситно/, 1 морков /настърган/, кубче пилешки бульон /ако употребявате такъв/, млян черен пипер, кимион, копър


Приотвяне: “Запържвам” каймата с лука в сух тефлонов тиган, прибавям настъргания морков и подправките. Заливам с малко вода, за да се свари хубаво всичко. През това време отделям листата на зелката. Слагам от каймата и завивам на сарми, които редя в тенджера, чието дъно е покрито с нарязани на ситно листа от зелката, които не са годни за завиване на сарми. Захлупвам с чиния, сипвам част от водата, в която е вряла зелката, и добавям малко чиста вода. Варя около 50 минути на умерен огън.


Забележка: Сармите стават кисели и изобщо не са солени.

За Бъдни вечер ще ги правя по рецептата на Дорчестър за лозови сарми.



Последна редакция: пт, 19 дек 2008, 01:24 от smileys

# 832
  • Мнения: 339
Шоколад

2 жълтъка
2 с. л. какао
2 с. л. подсладител
1 ванилия
Всичко се разбърква добре и се разстила върху алуминиево фолио.
Загъва се и внимателно и се притиска - да стане на тънък слой.
Слага се в камера за 2-3 часа за да стегне.

# 833
  • Мнения: 11 743
Предлагам нещо, което наскоро изпробвах, дано не повтарям нечия идея.
Пълнен пипер с патладжан и пилешко

# 834
  • Мнения: 958

                                                                          Пълнени чушки с тофу(постни за Бъдни вечер)



продукти:
едно тофу
4-5 чушки за пълнене,подправки на вкус

взимате тофу без подправки , намачквате с вилица и добавяте копър, босилек,червен и черен пипер, пълните чушките, слагате в тавичка и печете на умерена фурна с малко водичка до зачервяване


                                                                                                   

Последна редакция: нд, 21 дек 2008, 12:04 от jedira

# 835
  • Мнения: 513
 Peace Вижте какво открих :
               http://biblioteka.biberonbg.com/index.php?section=22&page=-1

мисля, че има някои по-различни рецепти.

# 836
  • Мнения: 2 425
Кашкавал


Обезмаслява се хууууубаво 5 л. прясно мляко. След това отново се слага на огъня, като започне да ври, се слага 1 пак. лимонена киселина (лимонтозу). Прибавя се и 5 с.л. сол. Виждаме как се пресича. Веднага го изсипваме в тензух, завързваме или направо само завъртаме отвора и притискаме с нещо доста тежко, да може да изтече течноста и да остане накрая само кашкавала (майка има направо калъп). Готов е когато е почти втвърден. Маха се от тензуха, слага се в торбичка и в хладилника да се постегне още. Много е вкусен да знаете  Flutter

# 837
  • Мнения: 6
Да напиша и моя експеримент за зелеви сърми - кулинарен пир за небцето Wink
Вкусни зелеви сърми-
Продукти:1 малка кисела зелка,1 кг телешка кайма,2 червени пиперки,3 тиквички,400гр гъби,1 с.л. кимион,1 .л. черен пипер,1 ч.л. подправка за кайма,2 с.л. червен пипер,сока на 2 домата,1 морковче,1 с.л. царевично нишесте,2 с.л. ескуиза.
Приготвяне:Тиквичките,пиперките се настъргват на ренде,гъбите се нарязват надребно,смесват се и заедно с черния пипер и кимиона се добавят в предварително на няколко пъти премесената с вода кайма(„глътва” почти 1 л вода).Отделят се зелеви листи,измиват се обилно под течаща вода, почистват се от дебелата жилка и се оставят в тенджерка с водичка,оттам вадим, слагаме плънката и навиваме, като нареждаме в йенска тенджерка,на дъното на която има зелеви листи,доливам вода и слагам в загрята на 220* фурна под капак за 2ч.Изсипвам сосчето от печенето в дълбок съд, смесвам с червения пипер,сгъстения предварително доматен сос,в който съм добавила настърганото морковче,ескуизата и царевичното нишесте , и заливам сърмите,пека още 20 мин без капак.


Последна редакция: ср, 31 дек 2008, 20:37 от feelgood

# 838
  • Мнения: 831
Торта,Франц,
               по нейна идея - правя два броя блат или един
Млечна пита
Продукти:
1ч.чаша трици (50:50 овесени и пшеничени )
1ч.чаша +1 кофичка кисело мляко
2 яйца
1и1/2 с.л течен подсладител (подходящ за термична обработка)
1ч.л равна сода за хляб
1ч.л нискомаслено какао (по желание)
Триците,1ч.ч.кисело мляко+содата,яйцата,какаото и подсладителят се разбъркват с миксера.Сместа се изсипва в тавичка ( за ориентир 20 см. тортена или 25/15 правоъгълна) и се пече в умерена фурна 160,170 градуса около 20 минути или докато не покафенее леко по краищата (за разкош и цвят вътре може да сложите степче).
,+една чаша експресо и 3,4 капки ром

 продукти за крем:
есенция ром-3,4 капки
крем екскузия 0,2% ,три или четири кутийки
ванилия-2бр.
нес кафе,2лъжички
подсладител,според вкуса
всичко се разбърква с миксер.


Последна редакция: пт, 02 яну 2009, 13:25 от rivela

# 839
  • в сърцето на моето Слънце
  • Мнения: 708
Дюкански сандвич
Продукти:
Тричаво хлебче в микровълнова - 1 бр.
Фалшива млечна майонеза
Телешко филе - Тандем, шунка или какъвто и да е друг режимен продукт от месо.
Хлебчето се разрязва през средата, още докато е топло, че после е малко трудно, и се намазва с майонеза от двете страни. Слага се месото и е готово. Може да се добавят и горчица или кетчуп без захар.

Може и извара, но аз не ям такава. Simple Smile
За смесените дни, може и зеленчуци.

Общи условия

Активация на акаунт