Диета на Пиер Дюкан - рецепти

• 918 495
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 960
                  десерт бишкоти с кисело мляко

Прави се кексче в МВ:
3с.л. трици, 1 яйце, 4с.л. пр. мляко, малко бакпулвер (на половината на кафена лъжичка), ванилия и 1с.л. кокосово брашно (по избор - става по-сухичко, което е добре).
Подсладител не се слага.
Готовото кексче се реже на филийки, нареждат се в чиния и се заливат с подсладено кисело мляко - може само с подсладител или с напитка на прах.
След няколко минути филийките са поели водата на млякото и то остава отгоре като крем!

ето голяма снимка:
http://www.foto.bg/data/6303/medium/1904.jpg

Последна редакция: пт, 03 апр 2009, 21:24 от Боби1973

# 961
Здравейте, диетата на Дюкан е първата в живота ми и даде резултат- свалих 8 кг. след раждането. За съжаление обаче не съм много дисциплинирана в спазването на изискваията от последния етап за поддържането на постигнатото и качих малко килца. Така че, на всички дами и мами, искам да кажа давайте, не се отказвайте, резлтатт е истински и видим. Най-трудното, според мен, е след това, след като видим резулата да поожим усилие да го запазим и то задълго. Опитът, който споделяме и рецептите, за да разнообразяваме менюто си са много важни. Затова и искам да споделя нещо, което много ми помага напоследък, като разнообразява режима ми и винаги ми е под ръка. Надявам се да не бъде прието като реклама, затова няма да казвам име, но на диетичните щандове на веригите и диетичните магазини открих едни шотландски овесени бисквити, които са и в сладки и в солени варианти. Те са само от овес, който буквално усещате като ги хапвате и много ми помагат в деличните дни, като ми се похапва. Солените дори си ги гарнирам с различни неща и се получава доста вкусен "диетичен сандвич"съвсем по "Дюкански". На опаковката им дори е изписан гликемичният индекс, според който напоследък забелязвам, че се основават и много от диетите и препоръките за отслабване. Много се надявам да съм ви била полезна.  : eat По нататък даже ще се опитам да напиша и някоя от измислените от мен гарнитурки към тези бисквитки и така да допринеса за нашия рецептурник   chef

# 962
   Здравейте!  Grinning
  С помощта на видни Дюканеси се получава голямо разнообразие в нашето меню.
  Ето нашата сутрешна закуска с дъщерята: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=345101&pid=11429464
Не съм добра като някои от вас и не мога още да качвам директно снимки ,но се уча. Слънчев и успешен ден.
Днес сме и на фотосинтеза!! Joy

# 963
Намерих няколко рецепти  от Арабската кухня  за нас написани от sunnyto 
 " Патладжан кебап "

Продукти: 2 паттладжана, 2 домата, 3 глави лук, 2 чушки, 1 врз. магданоз, 1кг. телешка кайма, сол, черен пипер и бахар.

Приготовление: Във робота се слагат една гл.лук и 1вр-ка магданоз ,накълцват се много на ситно и се измесват със каймата.
Останалите зеленчуци се нарязват на кръгчета.Каймата се разстила на пласт с дебелина 2-3 см в тавата.Нареждат се зеленчуците.  Пече се на умерена фурна около 180 С , за около 1 час.                 

# 964
                              Омлет със пресен лук и зелева салата

Продукти за 4 порций:За омлета:8яйца, 125мл. прясно мляко, 1вр.пресен лук,   сол и черен пипер. За салатата: 1/2 ч.ч. пресен чесън, 8 ч.ч. нарязано на лентички зеле, 2 червени люти чушки / без семената /нарязани на ситно/ , 350гр. /1-2/сладки червен чушки /нарязани на лентички/, 1-2 сладки зелени чушки /нарязани на лентички/, 1 с.л. пресен джоджен или мента, 1 с.л. лимонов сок,  , сол.
Приготовление:Разбиваме яйцата и към тях добавяме, нарязания на ситно лук и подправките. В добре загрят тиган   и от яйчената смес прави 4 палачинки. Навиват се на рула и се нарязват на хапки. Приготвяме салатата и я подправяме с подправките. Поставя се на дъното на чинията салата и от горе се гарнира с хапките от омлета.                 

# 965
  Омлет с месо по арабски

Продукти:200гр. телешка кайма, 1вр. пресен лук, 1ч.л. трици, 2с.л. извара, 2к.ч. мляко, магданоз, копър,сол и 3 яйца.
Приготовление:Яйцата се разбиват, добавя се ситно нарязания лук, солта,триците и млякото. Всичко се разбърква добре, добавя се каймата и магданоза и пак се разбърква. В покрита с хартия тавичка изсипваме сместа и я печем в умерена фурна до готовност. Гарнираме омлета със краставички  и украсяваме с малко копър и магданоз. 

# 966
  Лахме бил синие " - Месо във тава

Продукти: 1кг.-1,200кг. телешка кайма, 3 глави лук, 1 домат, 1 връз. магданоз, сол, бахар, 

Приготовление: Каймата се измесва със 2 глави лук и магданоза/нарязани на много ситно/. Каймата се разпределя равномерно по стените на тавата. От горе се гарнира със нарязаните на кръгчета домат и лук. Поръсва се със подправките   Пече се на умерена фурна до 180 г-са. около 1-1,30 часа .

# 967
Баба гануш /салата от патладжани/

Продукти: 1 патладжан / по голям/,  , 1 лимон /сока/, 1-2 скилитки чесън, 3-4 с.л кисело мляко , зехтин, сол и малко кимион.
Приготовление: Патладжана се измижа ,надупчва се с вилица от всички страни, поставя се в тавичка и се пече на много загрята фурна /около 200градуса/. Патладжана се обелва и намачкжа с вилица /мо же и с пасатор/ докато стане на каша. Добавя ме счукания чесън, сока на лимона,  и киселото мляко, солта и малко от кимиона.
Поставя се в чиния и се поръсва със кимион и   /по желание може да се добави нарязан на ситно домат/.             

# 968
  Телешко със зеленчуци

Продукти: 500гр. телешко /мляно/, 1 голяма глава кромид лук, 1 голям морков,  , 1 голяма тиквичка, 2 домата, 2 зелени чушки , 1 водна чаша вода, сол, черен пипер, червен пипер , джоджен и  .

Приготовление: Нарязвате на кубчета зеленчуци се поставят във тавата. Добавя се каймата предварително разбъркана с малко вода. Заливате със останалата вода, добавяте подправките и доливате останалата вода. Пече се в умерена фурна докато изври водата.           

# 969
Салата от печени пиперки  и риба тон
  6 червени пиперки, почистени от семките, опечени и обелени
1 малка консерва риба тон, оцедена добре от водата
2 твърдо сварени яйца

1с.л. винен оцет
1 скилидка пресован чесън

Няколко пера зелен лук, нарязани на ситно
Сол и черен пипер на вкус

Нарежете пиперките на ивици по дължина.
В салатна чиния наредете първо пиперките и ги посолете, върху тях наразяните яйца, после рибата и поръсете най отгоре с накълцания зелен лук.
Объркайте   оцета и пресования чесън и полейте с тази смес салатата.
Поръсете със сол и черен пипер на вкус.
Оставете салата да престои така 30 минути и сервирайте!             

# 970
  Руло от кайма с тиквички
1.5 кг кайма

1 средно голяма тичвичка, настъргана
1ч.ч пресовани овесени трици
1ч.ч. прясно мляко
2 яйца
4 скилидки чесън, накълцан на ситно
3с.л. магданоз, нарязан на ситно
1ч.л сух риган
1/2ч.л. смлян кимион
1/2ч.л. черен пипер
Сол на вкус или около 2ч.л.

Смесете и омесете добре всички продукти.
Поставете в кръгла кексова форма.
Печете в загрята до 175 С(350Ф) градуса фурна около 1 час. Отцедете отделилата се мазнина и върнете във фурната за още 20 минути или до готовност.
Извадети от фурната, изчакайте 10 минути и обърнете формата върху голяма чиния.

Нарежете на парчета и сервирайте.         

# 971
  • в сърцето на моето Слънце
Козуначени мъфини: (дозата е за два дни)

6 суп. лъж. трици
4 табл. подсладител
1 равна ч. лъж. бакпулвер
2 яйца
3 суп.лъж. кис. мляко
2-3 суп.лъж. извара
1/2 ампула козуначна есенция
кората на половин лимон

В дълбок съд се стриват таблетките подсладител и се добавят триците и бакпулвера. Всичко се обърква добре. В друг съд се разбиват с вилица яйцата, добавят се кис. мляко, изварата, лимоновата кора и есенцията. Разбърква се докато се хомогенизира. Течната смес се излива в съда със сухата смес и се разбърква добре. Полученото тесто се поставя във формички и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Ако се пече във тава за мъфини излизат осем кексчета - по 4 на ден.

# 972
Ето и една рецепта и от мен в неделя се рових в готварската книга на майка ми за някоя идея и ето какво открих
Спанак с яйца на фурна
1кг спанак(може и лапад или лобуда) се задушава с една връзка пресен лук и една връзка магданоз.Като поомекне се прибавят 3-4 яйца и 1 ч.ч. извара,посолява се на вкус.Всичко се изипва в товичка и се запича в силна фурна.

Да ви е сладко!

# 973
  • Пловдив
Здравейте, диетата на Дюкан е първата в живота ми и даде резултат- свалих 8 кг. след раждането. За съжаление обаче не съм много дисциплинирана в спазването на изискваията от последния етап за поддържането на постигнатото и качих малко килца. Така че, на всички дами и мами, искам да кажа давайте, не се отказвайте, резлтатт е истински и видим. Най-трудното, според мен, е след това, след като видим резулата да поожим усилие да го запазим и то задълго. Опитът, който споделяме и рецептите, за да разнообразяваме менюто си са много важни. Затова и искам да споделя нещо, което много ми помага напоследък, като разнообразява режима ми и винаги ми е под ръка. Надявам се да не бъде прието като реклама, затова няма да казвам име, но на диетичните щандове на веригите и диетичните магазини открих едни шотландски овесени бисквити, които са и в сладки и в солени варианти. Те са само от овес, който буквално усещате като ги хапвате и много ми помагат в деличните дни, като ми се похапва. Солените дори си ги гарнирам с различни неща и се получава доста вкусен "диетичен сандвич"съвсем по "Дюкански". На опаковката им дори е изписан гликемичният индекс, според който напоследък забелязвам, че се основават и много от диетите и препоръките за отслабване. Много се надявам да съм ви била полезна.  : eat По нататък даже ще се опитам да напиша и някоя от измислените от мен гарнитурки към тези бисквитки и така да допринеса за нашия рецептурник   chef
И предполагам, че са направени от овесени ядки.

# 974
Здравейте.Някой може ли да ми каже защо неможе да се яде черен хляб и има ли някоя рецепа за хляб,но не този бабиния от трици,защото е отвратителен и ми става лошо от триците.Мерси предварително

Общи условия

Активация на акаунт