Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 166
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
  • Мнения: 14 743
Пилешки шницели по дюкански
400 грама варено пиле
1 яйце
3 лъжици трици
1 лъжица кисело мляко
сода на върха на лъжицата
бульон (от този, в който е варено пилето)
подправки - черен пипер, червен пипер, кимион.

Вареното пиле се реже на малки късчета. Всичко се смесва в съд, докато се получи доста гъста каша. Загрява се тефлонов тиган. С една лъжица се изсипва в тигана, стават малки шницелчета, "пържат" се без мазнина, обръщат се  и се изваждат.

Последна редакция: ср, 19 мар 2008, 21:36 от ЗлаВещица

# 361
  • Пловдив
  • Мнения: 859
Дюканска версия на салата "Париж" от менюто на Happy

Една зелена салатка, един домат (аз го обелвам и нарязвам на кубчета), половин краставица или 1 корнишон (обелени и нарязани на кубчета), няколко пера пресен лук, 2 яйца (твърдо сварени и нарязани на кубчета), 1 кофичка обезмаслено кисело мляко, копър, лимонов сок на вкус и сол (може и без нея), няколко залъка препечена дюканска палачинка останала от сутрешната закуска 
Всичко, освен тричавите залци, се смесва и се украсява по вкус и естетичен усет, гарнира се с късчетата от палачинката вместо с крутони.


Дюканска рибена чорба

200 грама филе от бяла риба или главите на 3-4 скумрии добре е месото да е сварено и обезкостено предварително, 5 средни моркова, почистени измити, 1-2 глави лук изчистен и отрязан на четвъртинки, 1/2 червена сладка чушка нарязана ситничко, 3 кисели краставички накълцани ситно, лющян, 2.сл. сол, съвсем малко шафран за цвят, 2л. вода.

Във врящата вода се пускат целите морковчета, главите лук на четвъртинки и се варят докато омекнат. Изваждат се от водата и се пасират заедно с почистената от костите риба и се връщат обратно в бульона. Посолява се, добавят се лющяна и шафрана, ситно нарязаната пиперка и се възвира отново, като поври 5 минути се прибавят нарязаните наситно кисели краставички и чорбата се сваля от огъня.

Малеееей, окапах се..толкова е вкусно!

Последна редакция: ср, 19 мар 2008, 22:24 от Наирянка

# 362
  • Мнения: 308
Солен кекс с ролца от раци
3 супени лъжици трици (аз го правя с пшеничени, за да си икономисвам овесените), 2 супени лъжици кисело мляко + малко сода за хляб, 1 яйце, ролца от раци (нарязани на кръгчета), извара - 2-3 супени лъжици. Подправки, каквито вие си харесвате. Аз слагам малко сол, черен пипер и чубрица. Слагам в тавичката (за да не създава проблем с изваждането, изсипвам сместта върху хартия за печене) и пека в предварително загрята фурна около 25-30минути. То си личи, като хване коричка, с клечка за зъби проверявам дали е печено. Става много вкусен кекс - за закуска и за обяд е достатъчно количество.
и една рецепта за зеленчукова супа - за ПЗ
Необходими продукти - коприва, спанак, праз лук, щафел
Приготвяне: Попарвам копривата с гореща вода и после я нарязвам на дребно. В тавичка слагам малко вода (вместо олио) и задушавам първо лука, а после копривата и др. зелени съставки. Като се задушат хубаво прехвърлям сместа в тенджерка, прибавям малко топено сирене (нискомаслено, Ескуиза 0,2% или някакво друго - 1-2суп.лъжички за овкусяване, малко сол чубрица и доливам с водичка. Оставям го да поври 10-15 минутки. Махам от огъня и го застройвам с 1 яйце и малко кисело мляко. Става супер. Същото може да го запечете в тавичка и преди да го извадите да чукнете по едно яйце за всяка порция.

Последна редакция: чт, 20 мар 2008, 11:10 от rokipagane

# 363
  • Мнения: 9
1 жълтък
1 к. ч. парафиново олио
лимонов сок
сол
(По желание може да добавите малко черен пипер, чесън  или зелени подправки като магданоз, босилек, копър....)



Смесват се жълтъка, солта, лимоновия сок докато се получи хомогенна смес. Бъркайки с миксер се добавя  на тънка струйка олиото, докато се получи пухкава смес. По желение може да се добави  дижонска горчица.

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 05:14 от iskrica_nadejda

# 364
  • Мнения: 1 449
Тиквички на фурна

4 тиквички, нарязани на кубчета, се задушават във фурната заедно с малко водичка. В купичка разбъркваме 1 връзка счукан пресен чесън с диетична сол ,
 3 разбити яйца, кофичка кисело мляко, копър. Заливаме омекналите тиквички и запичаме до зачервяване. Хапваме тиквичките студени от хладилника, за да поизгорим някоя и друга допълнителна калория  Wink

# 365
  • Мнения: 7 472
"Крем-карамел" в микровълнова

250 мл. прясно мляко 0,1%
2 яйца
подсладител на вкус
ванилия

Сипвате всичко в йена с капак и пускате на 450 мощност за 7 минути.

Последна редакция: сб, 22 мар 2008, 10:20 от L е о

# 366
  • Пловдив
  • Мнения: 859
Солен кекс "Наирянка"

1-2 яйца
3 с.л. овесени трици
3-4 с.л обезмаслена извара
1 с.л. обезмаслено кис. мляко
1 к.л. сода бикарбонат
2-3 капки оцет
2 резена пуешко филе
2 резена телешко филе "Тандем"
2 кисели краставички
3 морковчета бейби
Копър, кимион, кориандър, сол

Забърква се смес от яйцата, овесените трици, изварата, киселото мляко, оцета, содата и подправките. Към сместта се прибавя нарязаните на много ситни кубчета, кисели краставички, пуешкото филе и 1-то морковче.
Сместта се пече във йена на Микровелето за 5 минути. Обръща се в поднос, намазва се с малко кисело мляко и се украсява според повода.








Пълнени гъбки "Наирянка"


10 едри печурки
200 гр. моркови бейби
100 гр. сварени пилешки гърди
3 с.л. обезмаслена извара
1 яйца
шафран, копър, чесън на прах и сол

Печурките се измиват и им се махат пънчетата. Нареждат се в тавичка като венец. Приготвя се плънката от изварата, яйцето, пилешкото, подправките. Пълнят се калпачетата на гъбките. В средата на венеца се слагат бейби морковчетата сварени предварително, нарязаните пънчета от гъбките, останалата плънка и малко сол. Сипва се водичка колкото да покрие дъното и се пече на силна фурна около 30-45 мин. В част от готовото сосче може да се размият 10-на капки течен парафин по желание



Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 13:46 от ЗлаВещица

# 367
  • Мнения: 1 875
Пуешки гърди с джинджифил в микровълнова

400-500 гр. пуешко филе /гърди/
1.с.л. дижонска горчица /без мазнина и захар/,такава;
1ч.л. млян джинджифил,
черен пипер на вкус,
щипка джоджен.

Филето се нарязва на хапки, слага се в йенска купа заедно с подправките и се добавя 1.с.л. вода.Обърква се добре, захлупва се и се пече 7 мин. на пълна мощност.

Последна редакция: нд, 23 мар 2008, 15:45 от Орелия

# 368
  • Мнения: 162
Наирянка, супер рецептичка!  Определено ще ти пробвам гъбките още първия ПЗ ден, в който вляза. Сега съм 2-ри П, значи петък ще ги спретна.
Ето нещо, което спретнах тия дни:
"Зеленчуков микс"
Продукти:2 главички лук/може и зелен - 1 връзка/, 3 малки тиквички,1/2 пакет брокули, тарелка гъби или бурканче мариновани, 0,250гр. месце /може пилешко, пуешко, сварено ли пушено, или шунка/ Заливка:2 яйца, 1/2 коф. кис.мляко 0,1%, малко свежо сирене"Хелиос". В йенска тенджерка нарязах на дъното лука на кръгове-плътно покрих, отгоре сложих тиквичките нарязани на ленти, плътен ред пак, отгоре брокулките и накрая гъбите. Налях чаша вода, подправки и пеках около 30мин. в силна фурна докато станат зеленчуците. След това махнах капака и наръсих с месцето /шунка в случая/ нарязано на кубчета или малки филийки, залях със заливката и леко настъргах сиренце. Запеках до златисто заливката и готово! Стана разкош!

Едно млечно кремченце ...
Продукти: 1 коф.кисело мляко 0,1%, 1 кофичка /за мярка/ прясно мляко 0,1%, 1 кутийка "Екскуиза" - фитнес 0,2%, подсладител на вкус, може степче за плодов аромат и цвят, 1 1/2 пак.желатин на "Д-р Йоткер". Приготвяне: Разбивам млеката с "Екскуизата" с миксера, добавям подсладител, степче ако слагам и разтворения на водна баня желатин. Наливам в чаши и слагам в хладилник. Става страхотен лек и приятен крем.

# 369
  • Мнения: 689
НЕЩО КАТО ТОРТИЧКА[/color]
/рецепта от Готварския, но си я направих по Дюкан/
[/color]
За блата:
 - 4 яйца
 - 1 ч. ч.трици/смесих овесени и пшенични/
 - 2 с. л. течен подсладител
 - 1 ванилия

За заливката:
 - кисело мляко 0.1% - малко повече от 1 кофичка /около 500гр./
 - течен подсладител/количество по желание, аз сложих приблизително 2 с.л./

Смесват се продуктите за блата и се разбъркват хубаво. Изсипва се в леко намазнена тавичка. Пече се. През това време се смесва киселото мляко с подсладителя. Когато блатът е готов и още топъл се залива с млякото и се оставя в хладилника да престои.
Ами това е. Дано да ви хареса.

Последна редакция: вт, 25 мар 2008, 10:57 от dida_p

# 370
  • Пловдив
  • Мнения: 859
Рачешки ролца "Наирянка"

1 пакет рачешки ролца
1 консерва риба тон в собствен сос за сандвичи
2 сварени яйца
копър, шафран или чер пипер и лимон

Един пакет рачешки ролца се размразява и ролцата се развиват, за да станат като правоъгълни листи. Една консерва риба тон в собствен сос за сандвичи се разбърква с 2 сварени жълтъка, копър, шафран и лимонов сок. Във всяко ролце се слага по 1 ч.л. от сместа и се навива стегнато.
Отгоре ролцата се поръсват с копър и се изстисква малко лимонче.



Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 13:47 от ЗлаВещица

# 371
  • София
  • Мнения: 2 246
Дюканса мусака

250 гр. телешка кайма
1 и 1/2 глава кромид лук
1 домат
1/2 морков
2 патлаждана
черен пипер, чубрица

Капак:
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко

Телешката кайма се разбива на тефлонов тиган. Към нея се добавя ситно нарязаният лук и морковите. След като каймата се запържи, се добавя настърганият домат и се долива малко вода. След около 10 мин. се добавят нарязаните на кубчета патладжани и подправките. Ако искате можете да задушите сместа или да я пъхнете във фурната. Ако е на фурна 10 мин. преди да се извади мусаката се залива с добре разбърканото мляко и яйца.


П.П. Снимка нямам, че я изядох много бързо.   chef


# 372
  • Мнения: 64
Мусака с тиквички, патладжан и телешко

тиквички, нарязани на шайби (аз взех замразен пакет)
печен патладжан
телешко смляно месо
1 морков
2-3 сл консервирани домати (може и пресни)
1 глава лук
2-3 стръка пресен лук
червен пипер
черен пипер
копър

за заливката: 2 яйца, кисело мляко 0,1% + 1 щипка сода бикарбонат (за по-бухнала заливка)

В тефлонов тиган се задушават посолените лук и морков. Прибавя се каймата, когато е готова се добавят червеният и черният пипер, а след тях и доматите. В тефлонова тавичка се подреждат предварително осолени тиквичките и се поръсват с копър. Отгоре се реди печеният патладжан, а след това задушената смес. Залива се малко водичка и се пече. Когато е готова се залива с яйцата и кис. мляко.



Пиле с бамя

пиле (сварено или печено)
1 пакет бамя (замразена само съм намерила)
1 глава лук
1морков
3-4 скилидки чесън
доматен сок или консервирани домати (аз ползвам на кубчета)
червен пипер
черен пипер

задушават се лукът морковът и чесънът, после се добавя бамята. Когато и тя се задуши се добавят подправките и доматите. Накрая се прибавя и пилешкото месо, нарязано на парчета.

# 373
  • Мнения: 162
Руло "Стефани - алаДюки"
Продукти:0,500гр. телешка кайма, 5 яйца и 1 белтък, 50-60гр.шунка, 1 кисела краставичка, лук - 1 глава стар, 1 стрък пресен и 1 стрък пресен чесън, подправки.
Приготвяне:Омесвам добре каймата с 1 яйце, подправките стъковете чесън и лук, нарязани на ситно. Разтилам леко каймата и подреждам на влакче, 4 сварени яйца /цели/, нарязаните на кубчета кис.краставичка и шунката около тях. Завивам добре каймата отгоре и намазвам с разбит белтък рулото. В йенска тенджера нарязвам 1 глава лук на кръгове да покрие дъното и полях с малко водичка от бурканчето с кис.краставички и отгоре настаних рулцето, намазах го с белтък и настъргах малко обезмаслено сирене"Хелиус".Пекох го около 1 час в умерена фурна. Махнах капака и запеках леко отгоре.
За ПЗ дните естествено може да се добавят морковче, тиквичка!
и парченце...

# 374
  • Мнения: 83
Дюканска палачинкова баничка

За 3бр. палачинки:3 яйца, 2 с.л. извара/с връх/, 2 с.л. овесени трици, 1 с.л. пшенични трици, щипка сол. Всичко това се обърква с пасатора. Почива 10 мин. и ако е много гъсто, се прибавя малко вода. Пекат се на сух тефлонов тиган.
Готовите палачинки се накъсват на пърченца.
В отделен съд се прави спойката на баничката: 1 яйце,щипка сол, кис. мляко 0,1%-на око, извара и 0,5 пак. бакпулвер /може и хлебна сода/.
Накъсаните палачинки се заливат със спойката и се объркват добре.
Пече се в съд с незалепващо покритие или от огнеопорно стъкло на 180 градуса.




Внимание! Баничката е доста хранителна! Не я правете много често!
Аз лично я хапвам по полвинка на закуска и на обяд, като междинните ми хранения сутрин и следобед са от месце, а вечерта риба.
Абе, всеки сам да си прецени. Факт е, че всичко в нея е режимно! Wink

Бон апети!



Последна редакция: сб, 29 мар 2008, 09:45 от nush

Общи условия

Активация на акаунт