Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 237
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 525
  • София
  • Мнения: 3 090
Попаднах на тази рецепта, докато се давех в слюнки в готварския  Laughing
Авторката Бъни любезно ни я предостави, за която й благодарим! Има леки корекции все пак  Mr. Green

Тиквички с телешко на фурна

1 кг тиквички
около килограм телешко месо - обикновено слагам филенце или такова хубавко (не ги разбирам много частите на животинките и затова така се изразявам, ама да е по-чистичко и по-крехко месце)
2-3 глави стар лук
2-3 пресни домата
150 гр кисело мляко 0, 1%
3 - 4 яйца
пресен копър
пресен магданоз
червен пипер
черен пипер
кимион
сол
Месото и ситно нарязания лук се задушават в малко вода до омекване на месото. Поръсваме с кимион, черен пипер и сол на вкус.
Прибавяме при месото червен пипер и веднага към него добавяме и нарязаните на кубчета домати.
В отделен съд запържваме наразаните на по едри кубчета и посолени тиквички.
Редим последователно в тавичка ред месо, ред тиквички и т. н.,  докато свършат продуктите. Поръсваме с магданоз и копър.
Правим заливка от яйцата и киселото мляко.
Печем в предварително загрята фурна до зачервяване.


Предполагам, че ще стане хубаво и с пилешко, но не съм пробвала.

Последна редакция: пн, 02 юни 2008, 10:14 от krikri

# 526
  • София
  • Мнения: 2 210
Попаднах на тази рецепта, докато се давех в слюнки в готварския  Laughing
Авторката Бъни любезно ни я предостави, за която й благодарим! Има леки корекции все пак  Mr. Green

Тиквички с телешко на фурна

......

Преди Дюкан правя нещо подобно, но с кайма. И не е редено, а пълнено  Wink
 Сега просто адаптирах- ето как изглежда-вчера ги правих, страхотно беше (незнам, дано не дублирам нещо публикувано):

Пълнени тиквички с телешка кайма и зеленчуци



Продукти-
5 средни по големина тиквички,
половин кг. телешка кайма от шол,
един морков,
три домата,
5-6 гъбки,
лук, копър, магданоз, сол- на вкус

Тиквичките се издълбават и се слагат в тавата с около 1 чаша вода на около 200-250 градса във фурната, за да омекнат леко. Отнема около 20 мин.
През това време, част от сърцевината (около 1/2-може и повече, но става много плънката), която сме издълбали се накълцва наситно, смесва се с останалите нарязани на ситно зеленчуци. Каймата се "запържва" в тефлонова тенджера за около 10 мин, след което се добавят всички зеленчуци. Задушават се докато поизври течността от зеленчуците. Тиквичките се пълнят и запичат на 250 градуса във фурната.


С останалите обрезки от дълбаните тиквички, направих "Тиквичково суфле"- съставките са:
останалите тиквички,
извара-200гр,
кис. мляко- половин кофичка,
копър,
чесън,
2 яйца
Всички продукти  се разбъркват и поръсват с черен пипер. Слагат се в тавичка- и се запичат на 200-250 градуса. Гарнират се по желание със сосче-кис.мляко с копър и...... ядеш и пееш Simple Smile


Пробвала съм и варианта тиквички, пълнени с извара, яйца и кис.мляко- консистенция на око- да не тече все пак, но определено не бяха така сочни като суфлето, леко тричав вкус имаха.


Ако рецептите са публикувани- извунявам се предварително. Не съм попадала на тях, по-скоро са си моя импровизация на неща, които готвя извън режима, а оптимизирам в стил "Дюкан".
Извинявам се и за големите снимки. Blush

Последна редакция: пн, 02 юни 2008, 21:26 от Emi

# 527
  • Мнения: 278
Яйчена слата
1/2 пакетче извара
4-6 яйца /по вкус и в зависимост от големината/
Прясно мляко - на око
Белтъка се нарязва на кубчета, а жълтъка се смачква отделно. Разбърква се с изварата и се добавя прясното мляко за спойка.
Добър апетит

Извинявам се ако рецептата е била побликувана и друг път. Съставките може да се допълват, но аз съм лакто-вегетарианка и за мен това е най вкусната рецепта. Освен това в другите фази може да се добави и малко натрошено сирене.

# 528
  • Мнения: 831
Супа от миди
Продукти:
миди
лук-1глава
моркови-2бр.
домати-1или2
целина-300гр.
лимон-1бр.,кисело мляко1/2,яйца -2бр.,дафинов лист-2бр.и сол
Мидите се попарвати се вадят от черупките.Водата се прецежда през гъсто сито
и се слагат обратно мидите,заедно със лука,морковите ицелината.
Когато заври  се слага дафиновия листи нарязаните домати ,посолява се и се вари
още около10 мин.
Застройва се с яйце и кисело млякоПоднася се с резанчета лимон.

Последна редакция: вт, 03 юни 2008, 21:11 от rivela

# 529
  • Мнения: 831
Пюре от спанак
спанак 1кг.
пресен лук 1 връзка,
прясно мляко 200мл.
черен пипер и сол на вкус,трици 1 лъжичка ситно смляни
Спанакът се сварява в подсолена вода,отцежда се ,нарязва се наситно ,след което се претрива през цедка.
Лукът се нарязва наситно и задушава в малко вода,разбърква се с триците и черния пипер,след което се прибавя към пюрето.Залива се с прясно мляко
и се вари на тих огън до сгъстяване.
Поднася се с кисело мляко.


Последна редакция: вт, 03 юни 2008, 21:06 от rivela

# 530
  • София
  • Мнения: 171
ПЕЧЕНИ ЧУШКИ С ИЗВАРА
1 килограм чушки изпекох на котлона и после ги обелих.
В една салатиера редия ред чушки и после ги порасвам с извара, после пак чушки и така до като не свършат чушките и изварата. Извара слагам на око. После слагам малко оцет и диетична сол и разбърквам. Забравих да спомена в началото, че че чушките може да ги нарежем или да си ги редим с дръжките.
Тази вкусотия си я правя винаги, когато съм в ПЗ.  Дано да ви хареса и на вас.

# 531
  • София
  • Мнения: 386
Плодово желе
Желатина се накисва в студена вода за 10 минути, да набъбне.Затопля се на водна баня или в МW.Разтваря се 1 пакетче степ в 500 мл. вода.Смесват се сока и желето, изсипва се в чаши и се оставя в хланилник да се желира.Бързо, лесно, вкусно и без ограничение!
Laughing

# 532
  • Мнения: 37
Пилешка салата BBQ

Това е пригодена за нашия режим салата, която видях в един Пловдивски ресторант. Опитах да я приготвя вкъщи и ми се стори невероятно вкусна, затова реших да я споделя.

Продукти:
 - пилешко филе
 - броколи
 - тиквички
 - гъби
 - китайско зеле (сигурно ще стане и с марули, но от къдравите, че са по-крехки)
 - сол (аз ползвах морска)
 - черен пипер
 - босилек
 - подправка за пиле (без Е-та, мисля, че беше на фирма "Мако" Пловдив)
 - балсамов оцет

В тефлонов тиган без мазнина сложих първо филето, нарязано на лентички, след това добавих броколите, начупени на малки розички-хапки (ползвах замразени), нарязаните гъбите (също замразени) и тиквичките, нарязани на лентички. Запекох ги хубаво, разбърквайки ги от време на време, докато замирисаха на скара (барбекю - затова е това "BBQ" в името на салатата). Свалих ги от огъня, добавих подправките и разбърках хубаво. Нарязаното китайско зеле сложих като основа в чиния, и върху него изсипах "барбекюто".
Стана невероятно!

# 533
Крем от цедено кисело мляко Дани

 2 кофички кисело мляко от 0.1% масленост
 2с. лъжици подсладител
 1с. лъжица нес кафе
Взимаме две кофички кисело мляко от 0.1% масленост.Отцеждаме го на марличка за няколко часа.След като се отцеди се добавят две супени лъжици подсладител и една супена лъжица нес кафе.Обаркаваме хубаво,разсипваме в купички и охлаждаме в хладилника за 1-2h. Bon apetit ! Laughing Laughing

Последна редакция: пт, 06 юни 2008, 21:41 от margaritka71

# 534
  • Мнения: 469
Печено зеле с пиле
1 пилешко бутче (по-големичко)
1 зелка (средно голяма)
малко сол, черен пипер, 2-3 дафинови листа
чубрица и червен пипер (добавят се при печенето)
Бутчето залято с малко вода се пуска в MW за няколко минути, след това се обезкостява и нарязва на малки хапки (без кожата)
Зелето нарязано се претрива със солта, добавят се подправките, 1 кафяна чаша вода  и се сварява в тенджера под налягане. След това се прехвърля в тавичка (нека да е по-голяма, за да не стане дебел слой), добавят се чубрицата и червения пипер и се запича във фурната.

# 535
  • Мнения: 151
Тиквички с копър  на фурна

3 средно големи тиквички
3 яйца
1/2 кофичка кисело млеко
Извара / сирене
копър , чесън ,сол ,Маги Апетит

Тиквичките се нарязват на кръгчета и разделят на 2. Подрежда се един ред в тавичка .Поръсва се изварата или сиренцето ,нарязания копър , по-едречко нарязан чесън ,сол на вкус и Маги. Отгоре се подрежда и вторият ред тиквички.
Яйцата и млекото се разбиват и с тях се прави заливка. Пече се в предварително загрята фурна  на 180- 200 гр докато
хубаво се зачерви отгоре.
Сервира се , като гарнитура на една хубава Дюканска пържолка , макар че аз спокойно бих се отказала от нея Grinning

# 536
  • Пловдив
  • Мнения: 692
ПИПЕР С МЛЯКО

Продукти:
4-5 опечени и обелени пиперки
200-250мл. обезмаслено прясно мляко
сол


Начин на приготвяне:   chef
Пиперките се нарязват на квадратчета, слагат се заедно с млякото в дълбок тиган - да заври и така няколко минути докато пипера пусне от собствения си сок.

п.с. Тази рецепта я знам от баба ми, но оригинала е млякото да се сгъсти с малко брашно Wink аз пробвах без брашно и ми е много сладко

Последна редакция: нд, 08 юни 2008, 13:06 от ivelina2

# 537
  • Мнения: 456
Не мога да не споделя каква страхотна салата си спретнах преди малко. Ще я кръстя Годзила, тъй като бях много възхитена от салатите им едно време  Grinning

Салата Годзила

Продукти: половин краставица, 1 домат, една малка пилешка пържолка , извара 1/4 пакет обезмаслена извара Мероне, кисело мляко, 1-2 варени яйца, лук, сол

Начин на приготвяне: Краставицата, домата, пържолката и яйцето се нарязват на кубчета. Изварата се разбърква с две чаени лъжички кисело мляко и малко сол. Всичко се смесва, добавя се наситнения лук, сол на вкус и се разбърква добре.

Иска ми се да пусна и снимка, тъй като изглежда страхотно, но още не съм напреднала достатъчно с технологията на публикуване на снимки  Sad

Последна редакция: ср, 11 юни 2008, 12:07 от expanzi

# 538
Привет от мен,за първи път пиша рецепта, заимствала сам от рецепти който прочетох от вас. Много обичам всичко свързано с какаото и за това и тортичката и крема към нея се приготвят с много какао. Rolling Eyes

 [Торта Какао (вариация на млечна пита от 22 страница)
1 ч.ч. овесени трици
1 ч.ч. кисело мляко (пробвах и с прясно пак се получава страхотно)
2 яйца
3/4 ванилии (може и 2 на мен ми харесва аромата и затова са в повечко)
1 бакпулвер
1 пакетче какао (най - ми харесва какаото на биосет което е в пликче не е сбито, лесно се пресява и аромата му е страхотен)
1с.л. царевично нишесте
1 ч.ч. прясно мляко (за крема)
1 пакетче нес кафе
3 с.л. подсладител (може и по - малко и повече според предпочитанията)
 
Приготвяне

Блата се приготвя по следния начин: разбивам яйцата, млякото (кисело или прясно 1ч.ч.), ванилията, подсладителя, триците, бакпулвера и малко какао за по кафеникав цвят. омазвам тавичка с олио и малко брашно за да не залепне(ако печете в тефлонова тава мазнината отпада). Слагам във фурната да се пече около 20 мин., или както казват по старшите в бранша на око newsm78 целта е да покафенее леко.
 Докато се пече блата си приготвям крема:
Какаото се пресява!!!
На котлона затоплям 1 ч.ч. прясно мляко (както споменах може и повече от една чаша) може една ванилия за разкош подсладител 1с.л.
За да не става на топчета какаото си го разбивам отделно с малко мляко заедно с царевичното нишесте и го прибавям към леко затопленото мляко и бъркам докато се сгъсти леко... много бъркане за да не загори  #Crazy .
 Готовия блат го сиропирам с разтвореното нес кафе в студена вода. Аз предпочитам по - сиропираните торти и затова си го разтварям в ч.ч.
 След като поизстине малко сиропирания блат си го заливам с кремчето ....
 Хубаво е малко да си поеме тортата затова препоръчвам похапване след  час поне
А ако тортата се прави по повод Препоръчвам кремчето да се направи с нискомалсено сухо мляко 1.5% на радиком едно пакетче се разтваря в 250 мл. хладка вода разбърка се и се прибавя в 250мл. топла вода. слага се на котлона и се прибавя една с.л. царевично нишесте, какаото (2/3 с.л.)и 1 л. подсладител пак се бърка до леко сгъстяване ... и тук е много бъркането... Tired
Вкуса е ... невероятен!!! Когато и да я приготвя успявам да си похапна само 1 най - много 2 парченца 
Поради количеството трици, какао и сухо мляко дозата за деня е не повече от едно парче!!!
Все не успявам да я снимам ще се постарая следващия път да кача и снимка  chef
По поводи и изключения става за смесения период, най - добре е за 3 и 4 етап

Последна редакция: ср, 11 юни 2008, 14:59 от JoanaLumis

# 539
Още една рецепта от мен, която е хибрид от други две рецепти от този форум -  Какаово изкушение на 15 страница, а другото кремче не можах да открия.

 Това е  моят вариант:
(Може да се похапва в 2 ,3 и 4 етап затова ще я напиша в зелено) Препоръчителна дневна доза 1 кремче.
[Продукти
400 мл. кисело мляко
400 мл. прясно мляко
1 желатин
1/2 лъжици течен подсладител за термична обработка
2/3 с.л. какао
2 ванилии
Според вкуса и предпочитанията може да се увеличи какаото и подсладителя или да се намали.
Желателно е киселото мляко да е Култура 0,1%. Става и с всички други видове но е хубаво да не киселее


Приготвяне

В по малък съд смесвам пресятото какао с малко прясно малко не повече от една кафяна чаша средно голяма и го слагам на котлона за да се смени малко вкуса на какаото, докато се бърка ако се сгъсти много може да се прибави малко вода, но количеството не бива да превишава средна чаша за кафе. Към тази смес прибавям няколко капки подсладител и по избор една ванилия.
Останалото прясно мляко и кисело мляко, подсладителя и ванилията ги смесвам и разбърквам.
Затоплям на водна баня желатина и прибавям няколко лъжички към какаовата част а останалия в купата с млеката разбърквам добре разсипвам млечната смес в купички ги слагам в хладилника за охлаждане. След един час ги вадя и разпределям какаото по купичките като само леко разбърквам. Получава се много интересно точно като на снимката от кремчето от което съм заимствала (да не кажа откраднала Rolling Eyes) готовите кремчета връщам в хладилника за доохлаждане.
Препоръчвам да се правят вечер за да се похапват на сутринта.. тогава са готови напълно   Peace

Последна редакция: ср, 11 юни 2008, 15:21 от JoanaLumis

Общи условия

Активация на акаунт